واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: سيد حسين هاشمي:نگرانيم بانك مركزي به سرنوشت سازمان مديريت دچار شود
تهران- خبرگزاري كار ايران
سيد حسين هاشمي با بيان اينكه از جمله موافقان طرح استقلال بانك مركزي از دولت است، گفت: از اينكه بانك مركزي دچار سرنوشت سازمان مديريت شود،نگرانيم.
نماينده ميانه در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، با تاكيد بر ضرورت استقلال بانك مركزي از بدنه دولت يادآور شد كه در ادوار گذشته نمايندگان مجلس به دنبال استقلال اين بانك بودند اما همواره مقاومتهايي در برابر اين خواست مجلس صورت گرفته كه مانع از عملياتي شدن اين طرحها شده است.
وي در تشريح ضرورت استقلال بانك مركزي تصريح كرد: اين بانك به عنوان يكي از نهادهاي ملي كشور نبايد فرمانبر دستگاهي خاص و يا فرد مشخصي باشد بلكه بايد در راستاي منافع ملي و اصول علمي و اقتصادي به فعاليت خود ادامه دهد.
عضو كميسيون صنايع با ابراز اميدواري نسبت به تصويب اين طرح در مجلس هشتم ادامه داد: به اين ترتيب تصميم گيريهاي كلان در عرصه سياستهاي پولي و بانكي در بانك مركزي اتخاذ ميشود و ديگر كسي سليقه شخصي خود را به اين بانك تحميل نكرده و سياستهاي بانك مركزي با تغيير دولتها و نگرش روساي جمهور، تغيير نخواهد كرد.
هاشمي در پاسخ به اينكه مقاومتهاي صورت گرفته در مقابل عدم تصويب طرح استقلال بانك مركزي از سوي چه كساني بوده است؟ اظهار داشت: معمولا افراد موثر و ذينفع در اين بانك با استقلال آن مخالفند و نميخواهند خودشان را از منافع آن محروم كنند. اگرچه همواره چنين مقاومتهايي وجود داشته اما به نظر ميرسد در حال حاضر اين مقاومتها در دولت نهم افزايش بيشتري يافته است.
نماينده ميانه با اشاره به انحلال سازمان مديريت و برنامهريزي در اين دولت خاطرنشان كرد: پس از انحلال اين سازمان و الحاق آن به مجموعه دولت شاهد كاهش نگاه كارشناسي دقيق بر امر بودجه نويسي كشور بوديم به گونهاي كه لايحه بودجه سال 87 به نوعي تدوين شده بود كه امكان نظارت مجلس بر اجراي بودجه را از ميان ميبرد. به همين دليل ناگزير به اصلاحات اساسي در اين لايحه شديم تا قدرت مانور نظارتي مجلس كاهش پيدا نكند.
رئيس سابق كميسيون صنايع در مجلس هفتم ابراز نگراني كرد كه در صورت عدم استقلال بانك مركزي، سرنوشتي مشابه آنچه كه بر سر سازمان مديريت آمد (انحلال ) در انتظار بانك مركزي باشد.
وي با انتقاد از تغيير پياپي رئيس بانك مركزي متذكر شد: در هيچ جاي دنيا شاهد تغيير مستمر كليديترين مسوول كشور در عرصه اقتصاد و سياستهاي پولي نيستيم حتي اگر اين تغييرات در راستاي بهبود مديريت بانك مركزي هم باشد بازهم هرگونه تغيير در اين جايگاه حساس به منفعت كشور نيست.
پايان پيام
كد خبر: 449295
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]