تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خدا رابشناسد ترس او در دلش می افتد و هر از خدا ترسان باشد نفسش از دنیا باز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816212407




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زنان بيش از مردان روانه آسايشگاه مي شوند


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: زنان بيش از مردان روانه آسايشگاه مي شوند
: تعداد زنان مقيم آسايشگاه ها 1/5 برابر بيشتر از مردان است به طوري كه 60درصد جمعيت آسايشگاه ها مربوط به زنان و 40درصد متعلق به مردان است.اين نتيجه پژوهشي است كه عطاالله مثنوي، احمد علي اكبري كاواني و احمد حسيني پژوهشگران دانشگاه علوم بهزيستي در مقايسه وضعيت سالمندان مقيم آسايشگاه و مقيم خانواده در ايران به آن رسيدند.

در اين پژوهش، آنها 504 نفر سالمند بالاي 60 سال را مورد بررسي قرار دادند كه 246 نفر آنها سالمندان مقيم آسايشگاه هاي سالمندي سراسر كشور به عنوان گروه مقيم آسايشگاه بودند و 258 نفر سالمندان غير آسايشگاهي هم به عنوان گروه مقيم خانواده انتخاب شدند.
براساس آمارهاي سال 1335، جمعيت بالاي 60 سال ايران، 2/6درصد جمعيت كل كشور را تشكيل مي داد اما اين نسبت رو به رشد بوده و در سال 85 جمعيت بالاي 60 سال كشور به 2/7درصد جميعت كل كشور رسيده است.
با اينكه رشد جمعيت سالمندي در كشور ما هنوز به ميزان كشورهاي پيشرفته افزايش نيافته اما با پيشگيري از مرگ زودرس و بالا رفتن اميد به زندگي، تغيير در ساختار خانواده از گسترده به زن و شوهري همچنين با وجود مهاجرت، اشتغال، ازدواج و جدا زيستن خانواده ها از هم به ويژه در شهرها همه اينها سبب رها شدن سالمندان و انزواي اجتماعي آنها و اختلالات رواني و رفتاري در آنها شده تا جايي كه سالمند در چنين حالتي احساس خلأ كرده و پناهي جز روي آوردن به سراهاي سالمندي ندارد.
در پژوهشي كه محققان دانشگاه علوم بهزيستي انجام دادند عامل سن در رهسپار شدن سالمند به آسايشگاه هم از عوامل تاثيرگذار بوده است به طوري كه ميانگين سني سالمندان مقيم آسايشگاه 4/75 سال و سالمندان مقيم خانواده 3/71 سال بوده است.با وجود تغيير ساختار خانواده از گسترده به هسته اي، هنوز هم فرزند به عنوان عصاي دوران پيري، در جامعه و فرهنگ ايراني تلقي مي شود به طوري كه پژوهش اين محققان نشان داد حدود 2/51درصد سالمندان مقيم آسايشگاه بدون فرزند بودند در حالي كه تنها 2/6درصد سالمندان مقيم خانواده فاقد فرزند بودند.
ميزان تنهايي و بي كسي سالمندان نيز از عوامل موثر در پناه آوردن آنها به آسايشگاه هاي سالمندي بوده است به طوري كه در گروه مقيم آسايشگاه افراد خيلي تنها 40درصد بوده اند كه اين ارقام تفاوت زيادي با هم دارند.
نگرش منفي فرزندان يا اعضاي خانواده نسبت به فرد سالمند در خانواده نيز در بين دو گروه مقيم آسايشگاه و مقيم خانواده تفاوت دارد.
به طوري كه ميزان نگرش منفي و تا حدودي منفي اعضاي خانواده سالمند نسبت به سالمند در گروه مقيم آسايشگاه 1/36درصد و در گروه مقيم خانواده 9/24درصد بوده است.
در عين حال نگرش كاملاً مثبت نسبت به فرد سالمند در خانواده در گروه مقيم آسايشگاه نيز 4/14درصد و در گروه مقيم خانواده 5/37درصد بوده است.
بي همسري نيز از ويژگي هاي مهم سالمنداني بوده كه در آسايشگاه زندگي مي كردند به طوري كه 5/89درصد سالمندان مقيم آسايشگاه بدون همسر بوده اند در حالي كه اين رقم در سالمندان مقيم خانواده 6/56درصد بوده است.
نداشتن مسكن هم در ميان سالمندان مقيم آسايشگاه 66درصد و در ميان سالمندان مقيم خانواده، 24درصد بوده است.
 شنبه 13 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن