واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: رئيس سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي : نواقص بازار تبريز براي ثبت در فهرست آثار جهاني مرتفع مي شود
تبريز ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي : بي ترديد بازار تبريز براي معرفي به سازمان يونسكو و ثبت در سال 2010 ميلادي نواقصي دارد كه بايد در يك پلان مديريتي تعريف شده به حل آن پرداخت .
رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان شرقي با اعلام اين مطلب در گفتگويي افزود : براي ثبت جهاني بازار تبريز بايد جريان زندگي را به آن بازگرداند.
وي خاطرنشان كرد : در گذشته مجموعه بيش از يك هكتاري بازار تبريز شامل مسجدها مدرسه هاي علوم ديني حمام ها زورخانه يخچال داراي ساير نيازمندي هاي مردم ساكن در آن مجموعه و اطراف آن بود بنابراين بايد در حال حاضر نيز براي ايجاد و يا راه اندازي مجدد آنها تلاش شود.
وي با برشمردن برخي مشكلات در مجموعه بازار تبريز اظهار اميدواري كرد با كمك اصناف و نهادهاي مستقر در آن نسبت به حل مشكلات مربوط به آتش نشاني و ايجاد ديگر تسهيلات موردنياز در آن اقدام شود.
تراب محمدي در زمينه اقدامات صورت گرفته از سوي سازمان ميراث فرهنگي استان با توجه به تصميم اين سازمان براي ثبت بازار تبريز اظهار داشت : ثبت جهاني بازار تبريز يكي از مهمترين برنامه هاي سازمان ميراث فرهنگي استان آذربايجان شرقي است و ما بايد چند مرحله را براي ثبت جهاني اين اثر طي كنيم .
وي افزود : ابتدا بايد تمام مدارك و نقشه ها را به روز كرده و نواقص موجود را برطرف كنيم سپس بحث مالكيت ها و مقايسه بازارهاي منطقه اي و فرامنطقه اي انجام شود همچنين اسناد مدارك و مستندات مرمتي بايد در اين مجموعه تهيه شود.
وي در توضيح نحوه فعاليت ستاد ساماندهي بازار تبريز گفت : اين ستاد از تمام دستگاه هاي ذيربط كه به نوعي در ساماندهي بازار نقش دارند تشكيل شده است تا سازمان هاي مرتبط مانند شهرداري شوراي شهر و مخابرات را موظف نمايند تا تعهدات خود را به دقت انجام دهند.
محمدي در اين باره كه چه مواردي بايد در بازار تبريز انجام شود گفت : شش معيار در ثبت جهاني آثار تاريخي وجود دارد و ما از آن معيارها ويژگيهاي خاص اقتصادي و كالبدي مانند پل بازار و وجود ميدان حسن پادشاه را به عنوان ميدان اصلي و جريان اقتصادي قوي كه بيش از 1400 سال وجود داشته است شناسايي كرده ايم اما توسعه شهري و عدم هماهنگي و مدخلات بعضي از دستگاه ها صدماتي را به بافت تاريخي اين مجموعه وارد كرده است كه درنظر داريم هرچه زودتر نسبت به برچيدن وسايل اضافي و استفاده از مصالح همگون در بازار تبريز اقدام كنيم .
تراب محمدي در زمينه ميزان اعتبار مورد نياز براي ساماندهي بازار تبريز نيز گفت : براساس برآورد اوليه براي ساماندهي بازار تبريز 5 ميليارد تومان اعتبار نيز است كه بايد تامين شود . و براساس طرح تدوين شده بازار تبريز دستگاه هاي متعددي بايد در خصوص بهبود تاسيسات جا به جايي كابل هاي برق و ساماندهي آب و فاضلاب بازار تلاش كنند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان شرقي همچنين گفت : براي ثبت جهاني بازار تبريز نياز مبرم به ابزارهاي اطلاع رساني مانند مطبوعات و رسانه هاي مكتوب و رسانه ملي داريم .
گفتني است بازار تبريز براي دو سراي اصلي هشت تيمچه 14 سراي فرعي چهار مدرسه علوم ديني و 10 مسجد است و طولاني ترين بازار مسقف دنيا را دارد.
مجموعه بازار تبريز يكي از بازارهاي بزرگ تاريخي و زيباي ايران و خاورميانه داراي 20 راسته و بازار 35 سرا 25 تيمچه 11 دالان و در حدود 5 هزار و 500 مغازه و تقريبا دربرگيرنده 40 نوع صنف و شغل است .
عواملي مانند سبك معماري بازار آرايش مغازه ها كثرت تيمچه ها كاروان سراها دالان ها راسته ها و همچنين انواع مشاغل و حرفه ها و نيز وجود تعداد بسياري مدرسه و مسجد كه عمدتا از سابقه تاريخي برخوردارند اين بازار را به نمونه عالي محيط تجارت و كسب و زندگي اسلامي تبديل كرده است .
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]