تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830695404




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جواهري در آسمان


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: جواهري در آسمان
دانشمندان اميدوارند رزتا نيز كليد گنجينه هاي درك تحول گذشته منظومه شمسي را براي آنها به ارمغان بياورد.
كاوشگر رزتا اطلاعات با ارزشي را از يك گونه كمياب اجرام منظومه شمسي جمع آوري كرد.
كاوشگر رزتا با گذر از نزديكي استين، يكي از اجرام كوچك كمربند اصلي سيارك ها، اطلاعات با ارزشي را از اين گونه كمياب اجرام كوچك منظومه شمسي جمع آوري كرد .
در ساعت 18:58 روز شنبه كاوشگر رزتا با نزديك شدن به سيارك 2867 استينز تنها از فاصله 800 كيلومتري اين سيارك عبور كرد. اين سيارك نخستين هدف علمي ماموريت رزتا در سفر 11.5 ساله آن به شمار مي رود. ماموريتي كه در نهايت با كاوش هسته دنباله دار چوريموف – گرازمينكو به پايان خواهد رسيد.
موفقيت اين ماموريت اما ساعتي بعد و بعد از دريافت اطلاعات دورسنجي (telemetry) از سوي مركز كنترل ماموريت در دارمشتات آلمان تاييد شد. در هنگام مواجه با اين سيارك ارتباط فضا پيما با زمين، به دليل جهت قرار گيري آنتن فضا پيما ، قطع بود. اين ملاقات در فاصله 41/2 واجد نجومي از زمين و جايي رخ داد كه امواج الكترومعناطيس بايد 20 دقيقه زمان را تا رسيدن به مركز اطلاعات پرواز در راه باشند.
استينز ، سياركي كوچك با ظاهري نا منظم و سيب زميني شكل است كه قطري معادل 6.4 كيلومتر دارد و از حانواده سياركهاي رده E است كه تا كنون اعضا آن به طور مستقيم از سوي فضا پيماهاي زميني رصد نشده بودند. اين سياركهاي كوچك عموما در بخش داخلي كمربند سياركها كه در مدار ميان مريخ و مشتري قرار دارد يافت مي شوند. تصور مي شود كه اين سياركها حاصل برخورد سياركهاي بزرگتر در دوران جواني منظومه شمسي باشند.
عمده تركيبات اين سياركها را مواد سيليكاتي تشكيل مي دهد و يا فاقد مواد آهني بوده يا ميزان اين مواد در آنها بسيار اندك است.
2 سال قبل و در ماه مارس سال 2006 ميلادي براي نخستين بار رزتا به كمك دوربين اوزيريس خود و از فاصله 159 ميليون كيلومتري نگاهي به اين سيارك انداخت و متوجه گردش وضعي 6 ساعته اين سيارك شد. پس از آن نيز چندين بار اطلاعات مختلفي از اين سيارك جمع آوري شد و در نهايت در ساعاتي پيش از ملاقات رزتا با اين سيارك كه اولين ملاقات يك فضا پيماي اروپايي با سياركها بود تمام دستگاههاي علمي عرشه رزتا براي جمع آوري اطلاعات به حالت آماده باش درآمدند.
تمركز اصلي ابزارهاي رزتا بر كسب داده هايي از ساختار، چگالي و مشخصات مداري اين سيارك بود و با نزديك شدن به آن اين ابزارها به بررسي ساختارهاي سطحي و تحليل شيميايي سطح و تاثير بادهاي خورشيدي بر آن پرداختند.
دكتر ديويد ساوت وود ، مدير بخش تحقيقات رباتيك آژانس فضايي اروپا در باره اين ماموريت گفت:" اگرچه اين سيارك، سيارك كوچكي است اما داده هاي علمي فراواني را به ما هديه خواهد كرد. اين سيارك به درك ما از انواع مختلف سياركها كمك مي كند و ما را در شناخت منشا منظومه و گذشته آن ياري مي دهد."
فضا پيماي رزتا از زمان پرتاب خود در سال 2004 تا كنون در حدود 3.7 هزار ميليون كيلومتر سفر كرده است و 2 بار از گرانش زمين و يك بار از گرانش مريخ براي ادامه سفر خود سود جسته است. 17 دسامبر سال جاري رزتا به دورترين فاصله خود از خورشيد در مدار كنوني‌اش مي رسد و سپس بارديگر به سمت زمين مي آيد تا براي آخرين بار از نيروي گرانشي زمين كمك بگيرد. اين كمك گرانشي فضا پيما را به سوي مقصد نهايي‌اش پرتاب خواهد كرد.
در اين مسير رزتا بار ديگر به ملاقات يكي ديگر از اجرام كمربند سياركها – سيارك لوتتيا خواهد رفت و در نيمه سال 2014 با هدف نهايي خود ، دنباله دار چوريموف – گرازمينكو ديدار خواهد كرد تا يكي از هيجان انگيز ترين كاوش هاي فضايي دوران معاصر آغاز شود.
رزتا نام خود را از كتيبه اي مصري گرفته است كه به كمك آن باستان شناسان توانستند زبان هيروگليف مصري را رمز گشايي كنند و به گنجينه اطلاعات مصر باستان دست يابند. دانشمندان اميدوارند رزتا نيز كليد گنجينه هاي درك تحول گذشته منظومه شمسي را براي آنها به ارمغان بياورد.
 جمعه 12 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن