تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به صداى قارى‏اى كه بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت مى‏كند گوش دهد، براى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850288989




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سيگار و مضرات آن ...


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: چطور سیگار معتاد میکند؟
اغلب سیگاریها معتقدند که کشیدن سیگار بعد از خوردن یک وعده غذایی یکی از بهترین لذات زندگی آنهاست.

این لذت از زمانی که برای چند لحظه پشت میز کار را ترک میکنند تا سیگاری روشن کنند و به قول خودشان خستگی را از تن بیرون کنند هم بیشتر است.

در حالی که سیگاریها هزاران دلیل را برای شما که آنها را از خطرات جانی این ماده آگاه میکنید سر هم میسازند تا شما را قانع کنند، یک موضوع میتواند به همه سئوالات پاسخ دهد: آنها معتاد به نیکوتین هستند.

بیشتر مردم با این جمله آشنا هستند و آن را زیاد شنیدهاند اما شاید دانستن معنای واقعی آن خالی از لطف نباشد. نیکوتین مایعی بیرنگ در تنباکوست که وقتی آتش میگیرد به رنگ قهوهای در میآید و این همان ماده اعتیادآور است.

تکنولوژیهای بسیاری وجود دارد که نیکوتین را از سیگارها خارج کند. اما شرکتهای ساخت تنباکو این حقیقت را انکار نمیکنند که اگر این کار ار انجام دهند و خاصیت اعتیاد این ماده کم شود خریدارها به شدت کاسته خواهند شد و این به ضرر آنهاست.

با این حال اصلا عجیب نیست که دست کم یک سوم افراد سیگاری آرزو دارند که از شر این اعتیاد خلاص شوند اما مدعی هستند که توانایی انجام آن را ندارند. از هر 10 فرد سیگاری تنها یک نفر می تواند سیگار را ترک کند که آن هم معمولا به خاطر ابتلا به سرطان ریه مجبور به این کار شدهاست.

علت مهم این موضوع آن است که هر سیگار به اندازه دو میلیگرم نیکوتین دارد در نتیجه فردی که در روز یک پاکت سیگار میکشد تقریبا 250 بار نیکوتین را روانه مغزش میکند. پس ترک کردن سیگار در مورد یک بسته سیگار نیست در واقع سختی کار آن 250 مقدار نیکوتین است وارد مغز شده و کار را بسیار دشوار ساخته است.

اعتیاد به نیکوتین:

انسانها سالهای سال است که نیکوتین را به بدنشان وارد میکنند. نیکوتین در آمریکا متولد شده و زمانی که این کشور آن را با رنگ و طرحهای مختلف به بازار داد خیلی زود روانه اروپا و تمامی جهان شد. حدود سالهای 1600 بود که اولین بار پزشکان در مورد خواص بسیار بد سیگار بر بدن انسان ها هشدار دادند و صدها سال طول کشید تا بلاخره شرکتهای ساخت سیگار حاضر شدند تا برچسب خطرناک بودن را روی محصولاتشان بچسبانند.

واقعیت آن است که نیکوتین روی مغز تاثیر میگذارد این تاثیر روی هورمونهایی است که به شما میگوید غذایی که میخورید خوشمزه و دلچسب است. تاثیر دیگر نیکوتین روی محلهایی همچون حافظه افراد است. جایی که حتی میتواند شما را با احساس سر حالی و یا تمرکز بیشتر مواجه کند.

نیکوتین همچنین مقدار "اندورفین" را بالا میبرد. اندورفینها پروتئینهایی هستند که شما را با احساس سرخوشی آشنا کردهاند. اگر سیگاری باشید وقتی شما هنگام شب خواب هستید این مقدار پائین میآید و وقتی بلند میشوید ناخودآگاه به طرف سیگار میروید به همین علت است که یک سوم سیگاریها تا 10 دقیقه پس از بیدار شدن از خواب اولین سیگار خود را روشن میکنند.

مقدار نیکوتین موجود در تنباکو سبب می شود تا سیگاریها میل به سیگار کشیدن را همواره با خود داشته باشند. زمانی که شرکت" مالبرو "مقداری شکر به نیکوتین اضافه کرد سبب شد تا با سوختن شکر ماده شیمیایی به نام استالدهید تولید شود.

زمانی که آدامسهایی برای ترک سیگار استفاده میشود این مواد میتواند کشش فرد را به نیکوتین کم کند اما به استالدهید کار زیادی ندارد و این ترک سیگار را ناخوشایندتر و سختتر میکند.

نکته دیگری که سبب سخت بودن کار سیگاریها میشود "نیکوتین با پایه آزاد" نام دارد که یکی از انواع ساختارهای ملکولی است و یون هیدورژن در آن غایب است. بدون یون هیدروژن نیکوتین سریعتر به گاز تبدیل میشود و آن را سریعتر به ریه و سپس مغز شما میرساند و هر ماده مخدری که سریعتر به مغز شما برسد حالت اعتیاد بیشتری ایجاد میکند. نیکوتین با پایه آزاد همان کاری را با مغز میکند که کراک و کوکائین میکنند.

سيگار ميكُشد و كَر ميكند
اگر با هزار دليل پيشين براي ترك سيگار متقاعد نشدهايد، به اين دليل هزار و يكم توجه كنيد كه نتايج تازهترين مطالعات پزشكي به آن رسيده است: سيگار ميتواند باعث كم شدن شنوايي سيگاريها شود.

به گزارش بيبيسي، مطالعات محققان دانشگاه آنتورپ بلژيك نشان داده است سيگار و چاقي، ۲ عامل مهم در كم شدن جريان خون گوش هستند و به اين ترتيب درصورتي كه فرد در درازمدت اضافهوزن داشته باشد يا با دود سيگار مواجه باشد، خود را در معرض تخريب برگشتناپذير سلولهاي حسي شنوايي قرار ميدهد و به عبارت سادهتر خود را كر ميكند! اين، البته، علاوه بر همه زيانهايي است كه پيشتر مشخص شده بود سيگار به قربانياناش هديه ميكند.

در مطالعات قبلي نيز، به اين زيان ويژه سيگار اشاره شده بود؛ اما اين مطالعه جديد، با حجم نمونه بالاتر و روش دقيقتر، توانسته است شواهد محكمتري براي اين تاثير فراهم كند.

محققان مجري اين طرح، ابتدا از افراد تست شنوايي به عمل آوردند، سپس از آنها در مورد سابقه سيگار، شغلشان و ساير موارد مربوط به سبك زندگيشان سؤال كردند. همچنين قد و وزن آنها را براي محاسبه نمايه توده بدني (bmi)، اندازهگيري كردند.

جمعبندي اطلاعات به دستآمده نشان داد كه مواجهه با صداي بلند در محيط كاري، اولين و تعيينكنندهترين عامل براي ايجاد تخريب اندام شنوايي محسوب ميشود و پس از آن، 2 عامل چاقي و سيگار قرار دارند.

اين محققان ميگويند بررسيهاي آنها نشان داده است كه يك سال سيگار كشيدن ميتواند توانايي شنيدن صداهاي با فركانس بالا (صداهاي زير) را تا حد زيادي مختل كند. اين در حالي است كه بسياري از سيگاريهاي جوان، بهخود و ديگران وعده ميدهند كه بعد از چند سال و در ميانسالي، ديگر متنبه خواهند شد و سيگار را كنار خواهند گذاشت.

به گفته اين محققان، مهمترين سازوكار تاثير مخرب سيگار بر شنوايي، كاهش جريان خون منطقهاي است، اما اين تاثير وقتي مضاعف ميشود كه سيگار، مژكهاي مجراي تنفسي و گوش را نيز فلج كند.

به اين ترتيب، گوش خارجي توانايي دفع مواد و ذرات سمي و زيانبار را نخواهد داشت و اين موضوع نيز ميتواند عملكرد گوش را تحتتاثير منفي خود قرار دهد.

نتايج اين مطالعه، در نشريه انجمن مطالعات بيماريهاي گوش و حنجره چاپ شده، اما همزمان مطالعه مستقل ديگري نيز در نشريه آرشيو بيماريهاي داخلي منتشر شده كه از زيانهاي ديگر سيگار حكايت دارد و شايد بتواند در تصميم سيگاريها براي ترك آن، مؤثر واقع شود.

در اين مطالعه دوم، مشخص شده كه سيگار باعث كاهش حافظه و قدرت استدلال در افراد ميانسال ميشود. اين مطالعه كه توسط محققان دانشگاه پاريس و دانشگاه كالج لندن بهطور مشترك انجام شده، نشان داده كه چطور سيگار و مواد سمي موجود در دود آن، ميتواند روند زوال عقل و آلزايمر را در افراد ميانسال - يعني بين سنين ۳۵ تا ۵۵ سال - تسريع كند.

اين نتايج بعد از حدود ۱۷ سال پيگيري از افراد سيگاري به دست آمده است، به اين صورت كه يكبار قبل از اين دوره و يك بار بعد از آن، از اين افراد تست حافظه و استدلال به عمل آمد و نتايج اين ۲ نوبت با هم مقايسه شد.
مقايسه اين ۲ نوبت نشاندهنده تفاوت قابلملاحظه و افت محسوس در حافظه و توان ذهني اين افراد بود.
از ديگر نتايج اين مطالعه، آن بود كه نشان داد افرادي كه سيگار را كنار گذاشتهاند، رفتارهاي پرخطر مربوط به سلامت را هم كنار گذاشتهاند و رفتارهاي سالمتري را انتخاب كردهاند. بهعنوان مثال، كمتر الكل مينوشند، بيشتر ورزش ميكنند و به تغذيهشان بيشتر اهميت ميدهند.

اگر اين نتايج در مطالعات بعدي تاييد شود، بايد منتظر باشيم كه افراد سيگاري، در سنين پايينتري علائم فراموشي و كاهش قواي ذهني را از خود نشان دهند و كارايي آنها در اجتماع نيز كاهش يابد.

ضمن اينكه بايد اشاره كرد كاهش توانايي شنوايي نيز در سنين ميانسالي، دستكمي از افت حافظه ندارد، چون ميتواند باعث اخلال در برقراري ارتباط فرد با محيط اطرافش شده و نهايتا باعث انزوا و افسردگي فرد شود.

سیگار کشیدن شما را زودتر پیر میکند
همه میدانند که سیگارکشیدن برایشان خوب نیست، اما اکنون پژوهشگران فنلاندی میگویند

مردان سیگاری نه تنها در سن جوانتری میمیرند، بلکه کیفیت زندگی بدتری هم از افرادی دارند که هرگز سیگار نکشیدهاند.

به گزارش هلثدینیوز زوال کیفیت زندگی حتی پس از ترک سیگار ادامه پیدا میکند. پژوهشگران میگویند در واقع سیگاریهای قهار به طور مشخص از لحاظ سلامتی، کیفیت زندگی مشابه شخصی 10 سال سالمندتر از خودشان را دارند.

دکتر آرتو وای استراندبرگ از دانشگاه هلسینکی فنلاند و سرپرست این پژوهش در این باره گفت: "یک تاثیر به خصوص منفی که در این بررسی دیده شد، این بود که سیگاریهای قهار [کسانی که بیش از 20 سیگار در روز میکشند]، حدود 10 سال از میانگین طول عمرشان را از دست میدهند و آنهایی که زنده باقی میماند دچار زوال قابلتوجه در کیفیت زندگی میشوند."

این گزارش در شماره 13 اکتبر مجله "آرشیوهای طب داخلی" منتشر شده است.

استراندبرگ برای این بررسی دادههای مربوط به 1658 مرد را جمعآوری کرده است، که میان سالهای 1919 و 1934 متولد شده بودند و در سال 1974 مورد مصاحبه قرار گرفته بودند.

این پژوهشگران دریافتند که مردانی که هیچگاه سیگار نکشیده بودند به طور میانگین 10 سال بیشتر از مردانی که بیش از 20 سیگار در روز میکشیدند، زنده مانده بودند.

غیرسیگاریها همچنین از لحاظ معیارهای کیفیت زندگی، در مقایسه با سیگاریها، نمرات پایینتری گرفتند. استراندبرگ میگوید: "به خصوص تفاوتهای قابلتوجهی از لحاظ کارکرد جسمی، سلامتی کلی، سرزندگی و درد بدنی دیده میشد. نمره اختلال کارکرد بدنی سیگاریها معادل 10 سال تفاوت سنی در جمعیت عادی بود."

کیفیت زندگی حتی در میان مردانی که سیگار کشیدن را ترک کرده بودند، بدتر بود." در سطح فردی، اخبار بد این است که در حالیکه ترک سیگار در مقایسه با ادامه دادن به سیگار کشیدن به طور کلی مفید است، کنار گذاشتن سیگار پس از میانسالی به طور کامل خطر بالاتر مرگ و میر و کیفیت بدتر زندگی از لحاظ سلامتی را که در سیگاریها دیده میشود، برطرف نمیکند."

دکتر دیوید ام برنز، استاد پزشکی در دانشگاه کالیفرنیای ساندیهگو در سرمقالهای در همین شماره مجله میگوید سیگار کشیدن راهی به سوی زندگی نیست.

برنز مینویسد: "بسیاری از افراد، به خصوص جوانان میگویند: "میخواهم الآن زندگی کنم، و اهمیتی به زودتر مردن در سنین بالا نمیدهم. میخواهم همینطور زندگی کنم، و به سن بالا هم نرسم".

اما سیگارکشیدن چنین کاری را برای شما انجام نمیدهد. آنچه واقعا رخ میدهد این است که شما زودتر از موقع پیر میشوید."

برنز میافزاید: "سیگار کشیدن سبک زندگی شما را بهبود نمیبخشد.سیگارکشیدن مسیری به سوی پیری زودرس است."






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن