واضح آرشیو وب فارسی:مهر: طرح جايگزيني درختان مبتلا به بيماري جاروك جادوگر در هرمزگان آغاز شد
بندرعباس - خبرگزاري مهر: با آغاز اجرايي شدن مصوبه دور دوم سفر هيئت دولت به استان هرمزگان، درختان آلوده به بيماري جاروك ليمو ترش در سطح 1700 هكتار حذف و در اين راستا ارقام مقاوم مركبات جايگزين باغات ليموترش مي شود.
به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، با اجراي اين طرح مصوبه سفر دوم رئيس جمهور به استان هرمزگان تحقق مي يابد و بر مبناي آن طرح مديريت جامع مقابله با بيماري مخرب گياهي جاروك ليموترش با اولويت حذف كانونهاي آلوده و تامين پايه مقاوم از طريق جايگزيني با ارقام مقاوم مركبات و غيرميزبان نظير گريپ فروت، ليموشيرين، نارنگي ، پرتقال، انبه و نخيلات به اجرا در مي آيد.
مدير واحد حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان صبح امروز در جمع خبرنگاران درخصوص بيماري جاروك جادوگر ليموترش و خسارات آن در استان هرمزگان اظهار داشت: بر اساس آخرين رديابي هاي صورت گرفته از اين بيماري توسط نيروهاي بسيج سازندگي حدود 460 هزار اصله درخت ليموترش به اين بيماري مبتلا شده اند كه معادل 29 درصد باغات استان هرمزگان را شامل مي شود.
علي عامري گفت: سال گذشته در جهت مهار اين بيماري گياهي، 26 هزار اصله نهال سالم و گواهي شده ارقام مقاوم ميان باغداران استان به خصوص مناطق شرقي هرمزگان توزيع شده كه امسال نيز با تداوم اين طرح و با جديت بيشتر در كار توزيع و بكارگيري ارقام مقاوم در سطح بيشتري از باغات دنبال مي شود.
وي افزود: در سال گذشته با اعتباري معادل پنج ميليارد و 426 ميليون ريال عمليات حذف و جايگزيني باغات آلوده در سطح 737 هكتار از باغات شهرستان رودان و بندرعباس انجام شده است اما حجم خسارات وارد آمده به بخش باغداري در رودان و بندرعباس به اندازه اي است كه توليد ليموي هرمزگان در سال جاري به كمتر از 25 درصد توليد دو سال قبل خود رسيده است.
عامري به شمار كشاورزان معرفي شده به بانكها جهت دريافت تسهيلات فني و اعتباري بخش حذف و جايگزيني باغات آلوده اشاره كرد و گفت: 679 نفر تز كشاورزان جهت اخذ تسهيلات جهت حذف و جايگزيني باغات در سطح دو هزار و 859 هكتار معرفي شده اند كه تاكنون 200 نفر از كشاورزان از تسهيلات مذكور در سطح 883 هكتار اقدام كرده اند.
مدير واحد نباتات سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان ادامه داد: برنامه جامع مديريت اين بيماري مشتمل بر 10 طرح قرنطينه بيماري در مناطق سالم و آلوده، كنترل باغي، شناسايي و تشخيص سريع و دقيق ناقل ميزبان و عامل بيماري، شناسايي ارقام مقاوم ليموترش، شناسايي ارقام مقاوم جايگزين و آموزش و ترويج و اطلاعرساني در سه مقطع كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت در حال پيگيري و اجراست كه در مسير آن از تجربيات علمي بخش داخلي و خارجي كشور نيز بهره گيري مي شود.
وي بيان داشت: پيشنهاد و تامين اعتبار لازم از پروژه هاي حذف جايگزيني باغات به مبلغ 125 ميليارد ريال و تصويب آن در دور دوم سفر رياست جمهوري، توزيع بيش از 25 هزار اصله نهال يارانه اي از انواع مركبات، خرما، كنار، انبه جهت جايگزيني و نيز انجام شش مرحله رديابي گسترده در سطح استان هر بار 19 هكتار از جمله اقدامات انجام شده است.
استان هرمزگان به عنوان يكي از سه استان بزرگ توليد ليموي كشور است و بخش وسيعي از مردم مناطق شرقي استان نظير رودان، ميناب و بندرعباس از طريق باغداري در اين حوزه ارتزاق مي كنند.
سرما، خشكسالي و آفت جاروك جادوگر از عمده دلايل كاهش شديد توليد ليموي هرمزگان شده است.
پنجشنبه 11 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 849]