واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ؛لايحه خدمات رساني به ايثارگران پس از ٣ سال مسكوت است
مدير كل امور مجلس بنيادشهيد درباره پي گيري آخرين وضعيت لايحه خدمات رساني به ايثارگران از مسكوت ماندن آن در مجمع تشخيص مصلحت نظام و مجلس خبر داد و گفت: ٢ ميليون و ٤٠٠ هزار ايثارگر همچنان سرگردان و منتظر تصويب اين لايحه هستند.
شايان ذكر است كه لايحه خدمات رساني به ايثارگران با هدف ارائه خدمات رفاهي، معيشتي، درماني و اشتغال به خانواده بزرگ ايثارگران، خانواده شهدا و جانبازان و آزادگان، در مرداد ماه سال ٨٤ از سوي دولت به تصويب رسيد و در پاييز همان سال، به مجلس ارائه شد. اين لايحه پس از بررسي در نهايت در تير ماه ٨٥ با تصويب نمايندگان به اصطلاح «هشتاد و پنجي» شد و با اين مجوز بدون نياز به تصويب در صحن علني سير بررسي و تصويب مفاد آن به سرعت در كميسيون اجتماعي مجلس هفتم طي شد و در نهايت به تصويب رسيد. اما براساس يكي از مفاد آن قرار شد كه اين لايحه در صورت «قانون شدن» براي مدتي به صورت آزمايشي اجرا شود كه براي تصويب اجراي ٤ سال آزمايشي يا ٥ سال آزمايشي به صحن علني مجلس رفت و در نهايت قرار شد براي ٤ سال به صورت آزمايشي به اجرا درآيد. اما موضوع به همين جا ختم نشد و اين لايحه در شوراي نگهبان به دليل برخي اشكالات و همچنين بار مالي موادي كه نمايندگان مجلس به لايحه افزوده بودند، مورد تاييد قرار نگرفت.
به هر روي پس از چندين بار رفت و برگشت اين لايحه بين مجلس و شوراي نگهبان، در نهايت اين لايحه به مجمع تشخيص مصلحت نظام فرستاده شد تا آنجا تكليف آن مشخص شود. در زمستان سال گذشته خبرهاي خوشي از روند بررسي لايحه خدمات رساني به ايثارگران به گوش مي رسيد كه جامعه ايثارگري را اميدوار به تصويب نهايي آن مي كرد اما به يك باره در بهمن ماه، زماني كه قرار بود اين لايحه مراحل تصويب نهايي در مجمع را پشت سر بگذارد، به دليل درخواست جانبازان كه خواستار اصلاح برخي مفاد آن بودند، بررسي اين لايحه به صورت موقت متوقف شد و قرار بر اين شد كه اين لايحه در مجلس مورد اصلاح قرار بگيرد اگر چه بررسي اخبار پايان دوره مجلس هفتم حكايت از تصويب كليات طرحي با ١١ مورد اصلاحات درخصوص لايحه خدمات رساني به ايثارگران داشت اما پي گيري هاي خراسان از مجلس هشتم مشخص كرد كه در اقدامي بي سابقه لايحه از مجمع به مجلس برگردانده شده است كه پس از رايزني هاي فراوان و هدر رفتن وقت، در نهايت اين لايحه به مجمع برگردانده شد.
اما حال پس از گذشت مدت ها از اين اقدام، هيچ تحولي در اين زمينه ايجاد نشده و حتي برگزاري جلسات متعدد و رايزني ها با مسئولان نيز نتوانسته است گره كور اين لايحه را بگشايد. مهدوي فر مدير كل امور مجلس بنياد شهيد و امور ايثارگران در پاسخ به سوال خراسان در مورد آخرين وضعيت اين لايحه پس از برگزاري جلسات مختلف گفت: متاسفانه پي گيري ها حاكي از آن است كه اين لايحه هم در مجلس و هم در مجمع مسكوت مانده و هيچ تغييري در روند آن ايجاد نشده است. وي افزود: در حال حاضر لايحه خدمات رساني به ايثارگران در مجمع تشخيص مصلحت نظام مسكوت و راكد مانده است.
مهدوي فر، در پاسخ به اين كه آيا مسئله اعتبارات مانع از بررسي و تصويب نهايي آن شده است، گفت: دولت بار مالي اين لايحه را پذيرفته است. اما مشكلي كه درحال حاضر بررسي لايحه را مسكوت گذاشته اين است كه مجمع تشخيص مصلحت نظام منتظر لحاظ كردن پيشنهادها و درخواست هاي جانبازان در اين لايحه است كه برخي مواد آن بايد اصلاح شود.وي افزود: قرار بود مجلس اين اصلاحات را در قالب طرحي جداگانه انجام دهد و به مجمع بفرستد تا اين اصلاحات با لايحه اصلي ادغام شود كه چنين كاري صورت نگرفته است. بنابراين مجمع منتظر اين اصلاحات و لحاظ كردن درخواست هاي جامعه ايثارگري و جانبازان است.
اين مسئول در پاسخ به اين كه در دوره هفتم، مجلس باتوجه به درخواست هاي جانبازان طرحي را براي اصلاحات در نظر گرفت كه كليات آن تصويب شد، آيا اين اصلاحات درحال حاضر در دستوركار مجلس قرار ندارد، گفت: كليات مواد اصلاحي مربوط به لايحه خدمات رساني به ايثارگران منتفي شده چرا كه به دوره قبل مجلس اختصاص داشته است.
براساس آيين نامه داخلي مجلس اگر قرار باشد طرح و برنامه اي از دوره گذشته مجلس در كميسيون هاي فعلي مجلس مطرح شود، بايد ٢٥ نماينده آن را امضا كنند كه اين كار در مجلس هشتم صورت نگرفته است. وي افزود: براي تسريع در روند بررسي و تصويب اين لايحه درحال جمع آوري امضا براي طرح اصلاحات لايحه خدمات رساني به ايثارگران هستيم تا دوباره در دستوركار كميسيون اجتماعي مجلس قرار گيرد.
برنا، عضو كميسيون اجتماعي مجلس، نيز در اين باره به خراسان گفت: رسيدگي به وضعيت لايحه خدمات رساني به ايثارگران از اولويت هاي كار مجلس هشتم است. اما متاسفانه طرح نمايندگان مجلس هفتم كه درباره اصلاحات اين لايحه و تامين نظر جامعه ايثارگري و جانبازان است در دستوركار قرار ندارد و بايد توسط نمايندگان امضا و پي گيري شود.
وي بااشاره به مسكوت ماندن اين لايحه در مجمع تشخيص مصلحت نظام و مجلس افزود: اعضاي كميسيون اجتماعي پي گير اين مسئله هستند و اگر طرح مجلس هفتم به دستمان نرسد، طرحي را در اين باره تدوين مي كنيم و اگر طرح قبلي دنبال شود و در دستوركار قرار گيرد، به صورت طرح اولويت دار بررسي مي شود تا هرچه زودتر لايحه خدمات رساني به ايثارگران به نتيجه برسد.
لازم به ذكر است كه در اواخر مجلس هفتم نمايندگان مجلس طرح دوفوريتي را در راستاي تامين نظر جانبازان تدوين كردند كه كليات آن در صحن علني به تصويب رسيد كه طبق آن احراز مصاديق ايثارگري، تعيين درصد و تشخيص از كارافتادگي و تعيين عائله تحت تكفل مشمول اين قانون در چارچوب قوانين نيروهاي مسلح براساس آيين نامه اي خواهد بود كه مطابق تدابير فرماندهي معظم كل قوا توسط نيروهاي مسلح و وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح با همكاري بنياد شهيد تهيه مي شود و به تصويب هيئت وزيران مي رسد.
به هرحال لايحه خدمات رساني به ايثارگران به گفته بسياري از كارشناسان اگرچه با نقايص و ايرادهايي همراه است اما مي تواند برطرف كننده بسياري از مشكلات ايثارگران در بخش هاي رفاهي، معيشتي، اشتغال و ساماندهي خدماتي باشد كه تاكنون از سوي سازمان ها و نهادهاي مختلف به ايثارگران ارائه مي شد؛ لايحه اي كه همچنان در بين مجلس و مجمع تشخيص مصلحت نظام به دليل مشكلات بوروكراسي يا دلايلي ديگر در رفت و آمد است و هنوز به نتيجه مطلوب نرسيده است.
پنجشنبه 11 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]