پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850239725
خادم: كشور با اداره استقلال و پرسپوليس توسط مردم، به مخاطره نميافتد
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خادم: كشور با اداره استقلال و پرسپوليس توسط مردم، به مخاطره نميافتد
اگر قرار باشد، اين روند به همين شكلي كه سازمان تربيت بدني است، تبديل به وزارت ورزش شود، اين اتفاقات افزايش پيدا مي كند و عدم ثبات مديريتي و يك لجام گسيختگي در آن فضا را ايجاد مي كند...تغيير ساختار سازمان ورزش اثر منفي از باب فرابخشي بودن، نخواهد داشت و نبايست اين موضوع بهانهاي براي اين تغييرات باشد...تنها 600 ميليون تومان هزينه تهيه نسخه هاي چاپي طرح جامع بود...كشور با اداره استقلال و پرسپوليس توسط مردم، به مخاطره نميافتد.
در حوزه هاي مختلف همواره كارشناسان مربوط به آن حوزه اظهارنظر مي كنند كه اين موضوع در خصوص حوزه ورزش نيز صادق است و همواره در مباحث ورزشي اين نظرخواهي از مديران ورزشي، نمايندگان مجلس، مربيان، داوران و قهرمانان انجام ميشود كه به نوعي در برگيرنده بخش عمده ديدگاههاي اقشار مختلف ورزش ميباشد.
در اين ميان اميررضا خادم كه تقريباً تمامي اين حوزه ها را با قهرماني المپيك، هدايت كشتيگيران، رايست فدراسيون كشتي و نمايندگي دوره هفتم مجلس تجربه كرده، با ديدگاههاي هركدام از اين گروه ها درآميخته است و به همين دليل قطعاً ديدگاههايش رگههايي از نظرات هريك از اين گروه ها را نيز به همراه دارد.
وي در اواخر دوره حضورش در مجلس، دست به كار شد و موسسه نسل آفتاب را راه اندازي كرد و محوريت آن را توسعه اخلاق در ورزش و تكريم اين مقوله پراهميت گذاشت كه ابتداً با حمايت برخي حوزه هاي ورزش همراه شد و البته پس از خداحافظياش از مجلس برخي از اين حمايتها تكرار نشد.
خادم در نسل آفتاب با همكاري چهرههايي همچون هادي ساعي و آرش ميراسماعيلي توانست مجموعه اي داراي وجهه را ايجاد كرد كه خبرگزاري ايپنا و مجله مشق آفتاب نيز زيرمجموعه خود قرار داده است.
در حالي كه100 روز ديگر، دومين مراسم معرفي قهرمان اخلاق ورزش كشور همزمان با سالمرگ جهان پهلوان تختي (21 ديماه) برگزار خواهد شد كه تداركات اين برنامه از هماكنون آغاز شده تا برنامهاي كم نقص تر اجرا شود.
اميررضا خادم در شرايطي كه هنوز ورزش كشور درگير ناكامي در المپيك پكن است، انتخابات كميته ملي المپيك در پيش است، بحث تشكيل وزارت ورزش، خصوصيسازي استقلال و پرسپوليس و برخي تقابلات در ورزش كشور به اوج رسيده و احتمال وقوع برخي تقابلات در آينده نزديك مي رود، در گفت و گويي تفضيلي با تابناك، مسائل فراواني را با اين محورها بازگو كرد.
تشكيل وزرات رفاه با جمعبندي سه موضوع كلان
اميررضا خادم در ابتداي اين گفت و گو با اشاره به پيگيري اين طرح در گذشته دور اظهار داشت: تصور مي كنم اين كار در صورتي شدني است كه ما اين رو عطف بدهيم به قانون برنامه چهارم كه بر اساس اين قانون دولت بايد به سمت كوچك شدن حركت كند و از تعداد وزارتخانه ها كاسته شود و اصلاً بدنه دولت و ساختار تشكيلاتي اش كوچك شود؛ مزيد بر اين جريان، موضوع اجراي اصل 44 قانون اساسي نيز مطرح است كه طبيعتاً مقرر شده به آن سمت حركت كند تا بخش خصوصي فعال تر شود و باز هم دولت جايگاه سياست گذاري و نظارتي داشته و اجرا در دست خود مردم قرار گيرد. از سويي ديگر نيز، ماده 117 قانون برنامه چهارم هم عنوان شده كه ورزش مي بايست در انتهاي برنامه چهارم، در بخش حرفه اي كاملاً خودگردان شده باشد و در بخش قهرماني حداقل 50 درصدد خودگردان و خصوصي شده باشد. در صورتي كه اين سه موضوع كلان را كه هم در قانون دائمي و هم در قانون برنامه وجود دارد را كنار هم بگذاريم، ماحصل اين جمع بندي ميتواند تعريفي باشد براي آنچه نمايندگان مجلس امروز در قابل تبديل معاونت رئيس جمهوربه وزرات ورزش پيگيري ميكنند.
وي ادامه داد: براي اينكه اين اتفاق بيافتد، يكي از مسائل اصلي كه باعث اين تفكر در ميان نمايندگان مي شود را بايد مورد بررسي قرار دهيم و آن پاسخگويي مستقيم ورزش كشور به نمايندگان مردم است و در صورتي كه اين موضوع را در نظر داشته باشيم كه همين وضعيت و اشكال در خصوص سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و سازمان ملي جوانان به عنوان ديگر معاونين رئيس جمهور مطرح است و بعد به دنبال كارايي هركدام از اينها، در قالبي كه امروز هستند بپردازيم، مشاهده مي كنيم كه سازمان ملي جوانان با بودجه حداقلي كه برايش هرساله در نظر گرفته شده، به هيچ وجه نمي تواند برآورنده موارد و وظايفي باشد كه در قانون برايش تعريف شده و از طرف ديگر هم يك جايگاه ستادي دارد كه كار تحقيقاتي و آماري مي كند و اينها را انتقال مي دهد به دستگاه هاي ديگري كه بايد مجري باشند و طبيعتاً اين مجريان در دستگاه هاي مختلف، تا به حال نشان دادهاند كه حرفشنوي مناسبي از سازمان ملي جوانان نداشتند و كمتر اهميت دادند به موضوع تصميمات و نتايجي كه در سازمان ملي جوانان بدست آمده است.
خادم افزود: طبيعتاً براي اينكه سازمان را به سمت پاسخگويي حركت داده شود كه يك دستگاه اجرايي به بدنه دولت اضافه مي شود و خودش به سمت اجرايي شدن حركت مي كند و در عين حالي كه اجازه اين كار را هم ندارد، امكان اين كار را هم ندارد، چون بودجه اش كم است. در واقع اگر وضعيت به همين منوال استمرار يابد، سازمان ملي جوانان دستگاهي مثل بسياري از بخش هاي وزارت ارشاد كه در استان ها هزينه اختصاصي به آنها در حد روشن ماندن چراغ آن اداره و آن مجموعه اداري است و كفاف فعاليت فرهنگي بيشتر را نمِي دهد، خواهد شد؛ يعني يك دستگاه عريض و طويلي مي شود كه هيچ اتفاق خاصي در آن نمي افتد.
وي در ارتباط با جايگاه ميراث فرهنگي در معادلات كشور يادآور شد: از طرفي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيز سازماني است كه اگر بر اساس چشم انداز بيست ساله، نگاه مثبت و مناسبي نسبت به آن وجود داشته باشد، بايد به سمتي حركت كنيم كه بتواند جاي نفت را در اقتصاد ما بگيرد و مثل برخي كشورها همچون فرانسه، تركيه و مالزي، به سمتي حركت كند كه از اين بخش حتي به اندازه درآمدهاي نفتي، درآمدهايي در اقتصاد ملي و توليد ناخالص ملي داشته باشيم. اين سازمان هم با توجه به آنكه به عنوان معاون رئيس جمهور است، پاسخگوي مستقيم نمايندگان مجلس نيست و من به عنوان فردي كه در اين چهار سال گذشته و در مجلس هفتم، پيگير كارهاي اين سازمان بودم، با مشكلات عمده و عديده اي چه در مديريت قبلي و چه در مديريت جديد در خصوص عملكرد اين سازمان روبرو بودم. از طرفي ديگر سازمان تربيت بدني هم به همين شكل محلي است كه مردم نسبت به عملكرد و اتفاقاتي كه در ورزش مي افتد، با حساسيت فراواني موضوع را پيگيري مي كنند و در عين حال پاسخگوي مستقيم به مجلس نيز نيستد.
تشكيل وزارت نيازمند نگاهي تطبيقي
نماينده سابق مردم تهران در خانه ملت اذعان داشت: در اين شرايط از يك سو با توجه به زمزمه هايي كه مطرح است مبني بر قرار گرفتن مجدد سازمان ميراث فرهنگي زيرمجموعه وزارت ارشاد و اين تنزل جايگاه قطعاً ضربه سنگيني به اين موضوع بسيار حساس و استراتژيك در كشورمان به نام گردشگري و ميراث فرهنگي خواهد زد و از سويي با توجه به اتفاقاتي كه در سازمان ورزش به وقوع مي پيوندد و بردها وباخت ها هر روز اتفاق مي افتد كه مردم را در يك فضاي احساسي بسيار متاثر مي كند و اينها به نمايندگان مردم منتقل مي شود- ضمن اينكه شايد بخش عمده اي از آنها نگاه تخصصي به ورزش نداشته باشند- طبيعتاً به آن سمت حركت مي دهد كه هر روز وزير ورزش بايستي پاسخگوي بسياري موضوعاتي به مجلس باشد كه شايد به هيچ وجه در نگاه كلان، نيازي به پاسخ دادن آنها در خانه ملت نباشد.
اين اتفاق مي تواند حتي در حد تغيير مربي تيمي همچون پرسوليس يا استقلال باشد و اين اتفاق خواهد افتاد كه ديديم در سال هاي گذشته نيز حتي در خصوص زمان بازي يكي از اين تيم ها، برخي نمايندگان اقداماتي كردند كه خارج از شان نمايندگي بود اما تاثرش را در جامعه گذاشت و باعث عكس العمل سازمان تربيت بدني شد.
وي با بيان مشكلات تشكيل وزارتخانه ورزش كه تنها با اين محوريت پيش رود، گفت: طبيعتاً اگر قرار باشد، اين روند به همين شكلي كه سازمان تربيت بدني است، تبديل به وزارت ورزش شود، اين اتفاقات افزايش پيدا مي كند و عدم ثبات مديريتي و يك لجام گسيختگي در آن فضا را ايجاد مي كند. به همين دليل فكر ميكنم كه در صوتي كه با بسياري از كشورهايي كه بحث گردشگري هم در آنها حائز اهميت است، نگاهي تطبيقي داشته باشيم، به تلفيق و ادغام اين سه سازمان با هم مي رسيم.
بر اين اساس كه بحث جوانان در سطح كارتحقيقاتي و آماري پيگري شود، كار ورزش اين وزارتخانه به همين شكلي كه در حال حاضر پيگيري مي شود، پرتوان ادامه پيدا كند و اما قدرت فدراسيون هاي ورزشي و كميته ملي المپيك بيشتر شود كه بتوانند كار مستقل و محكمي را با ثبات مديريتي بيشتر و عرض اندام بيشتر انجام دهند.
وزير دخالت در حد رنگ اتومبيل نداشته باشد
رئيس هيات مديره موسسه نسل آفتاب ادغام چند دستگاه و تشكيل وزارت ورزش، جوانان و گردشگري را با ادغام وزرات صنايع سنگين و وزارت صنايع مقايسه كرد و اظهار داشت: وزارت صنايع و معادن و وزارت صنايع سنگين ادغام شدند و اين باعث شد وزير و وزارتخانه يك جايگاه نظارتي و سياست گذاري كلان را داشته باشد كه در داخل آن اتفاقاتي مثل شركت هاي پرقدرتي همچون ايران خودرو و مواردي مثل آن تشكيل شد.
اگر آنجا را ببينم، در مي يابيم كه در فضاي تطبيقي، شركت بزرگ ايران خودرو را مثل يك فدراسيون ورزشي ببينيم كه اگر به آن قدرت داده شود مي تواند كار اجرايي اش را به صورت جدي انجام دهد و وزير اعمال نظر و دخالت در حد رنگ اتومبيل نداشته باشد و اين نوع موضوعات را خود شركت بتواند انجام دهد.
خادم اضافه كرد: اين اتفاق طبيعتاً در فضاي ادغام و ايجاد يك وزراتخانه، بوجود مي آيد و از طرفي ديگر گردشگري هم بحث پاسخ خواهي نمايندگان مجلس برطرف مي شود و تلفيق اين سه دستگاه مي تواند زمينه ساز ايجاد وزاتخانه از يك طرف كه توسط مجلس انتخاب شود و پاسخگوي نمايندگان مردم باشد و از طرفي ديگر هم خيلي حساس به موارد مختلف ورزش نشوند و در جهت اجراي قانون برنامه چهارم و قوانين دائمي كه همان اصل 44 قانون اساسي است، حركت كنند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه شكل گيري وزارتي با اين عرض و طول، در شرايطي كه شايد رئيس سازمان ورزش حتي به امور فعلي اش نيز به دليل مشغله فراوان نرسد، حجم سنگين و غيرقابل تحمل امور را متوجه مسئولين اين وزارتخانه نخواهد ساخت و از بازدهي آنها نمي كاهد، اظهار داشت: سازمان ورزش به اين دليل كه بسياري از كارهايي كه نبايد انجام دهد را انجام مي دهد، به كليه امورش نمي رسد و نبايد به چنين فضايي وارد شود، كه چنين اتفاقاتي بيافتد. پيگيري بازيكن خارجي و داخلي، مربي تيم ملي، مديرعامل باشگاه و امثالهم، مواردي است كه به هيچ وجه ارتباطي به رئيس سازمان ورزش ندارد و در فضاي وزراتخانه مناسب تر مي توان اين موضوعات را هدايت و به نتيجه رساند.
اين اتفاق و اين تلفيق كه به عنوان پيشنهاد است و بايد برود در مركز پژوهش هاي مجلس مورد بررسي و كارشناسي قرار گيرد، بخش بيشتري از نمايندگان را موافق و پيگير اين موضوع مي سازد و تنها يك بخش ورزش نخواهد بود و اجرايي شدن و عملي شدنش نيز، روان تر خواهد شد.
فرابخشي بودن بهانه تغييرات نشود
وي در خصوص فرابخشي بودن وظايف سه دستگاه مذكور و اينكه سازمان ورزش به عنوان معاونت رئيس جمهور براي تمامي وزارتخانه هاي و دستگاه هاي دولتي نقش سياست گذار كلان را ميبايست برعهده داشته باشد و براي ورزش تمامي اقشار فعال در اين وزارتخانه ها، نقش آفريني كند و وزارت رفاه نيز پس از قرار گرفتن در اين قالب نتوانسته نقش فرابخش اش را به درستي ايفا كند، گفت: عملاً اين بحث فرابخشي قابل اجرا نيست و به آن شكل كه معاون رئيس جمهور ابلاغ كند و دستگاه ها و وزارتخانه ها، پيگيري كنند، انجام نمي شود و در واقع در حال حاضر نيز، فرصت بهره برداري از امكان فرابخش بودن اين معاونت رئيس جمهور فراهم نيست و به همين خاطر تغيير ساختار سازمان ورزش اثر منفي از اين باب نخواهد داشت و نبايست اين موضوع بهانهاي براي اين تغييرات باشد.
در مقام مقايسه هم در صورتي كه بخواهيم ورزش را به عنوان يك كار فرابخشي ببينيم، همان حالتي است كه وزارت فرهنگ و ارشاد دارد؛ مگر فعاليت فرهنگي در وزات ارشاد مختص به وزارت ارشاد است؟ طبيعتا انتظاري كه از وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامي مي رود، سياست گذاري و نظرات بر وضعيت فرهنگي كشور است؛ نه اجراي همه كارهاي فرهنگي در سطح كشور.
رئيس اسبق فدراسيون كشتي در خصوص طرح مطروحه با محوريت ادغام سازمان ملي جوانان و سازمان تربيت بدني گفت: تصور مي كنم، آن هم بهتر از وزارت ورزش به تنهايي باشد ولي حال كه مجلس قصد ورود دارد، بهتر است كه كار كاملي را انجام دهد كه نتايجش هم مناسب تر خواهد بود.
600 ميليون تومان هزينه تهيه نسخه هاي چاپي يك طرح
اين قهرمان المپيك در مورد طرح جامع و علت عدم تدوين كامل، تصويب و اجراي آن در دوره حضورش در مجلس گفت: اولاً در دوره ما چيزي تحت عنوان لايحه براي تصويب چنين طرحي به مجلس ارائه نشد و تنها سال 1382 براي ان از هيئت دولت مصوبه اي گرفته شد كه به همراه خودش 2 يا 3 جلسه شوراي عالي ورزش كشور را به همراه داشت. براي حضور بنده در آن جلسات نيز دعوتنامه صبح و يا بعد از آن جلسه به دستم رسيد كه در پي آن نقطه نظراتم را براي آقاي خاتمي راجع به طرح جامع نوشتم كه اين ايرادات را دارد. ماحصل اين مكاتبات نيز اين بود كه آقاي خاتمي نامهاي به رئيس وقت سازمان ورزش زدند كه مجدداً بررسي و سپس براي تصويب به شوراي عالي ورزش ارجاع داده شود كه اين اتفاق نيز نيافتاد. متاسفانه طرح با نقصهاي فراواني همراه بود و تقريباً بخش عمده اي از محوريت آن تعريف شده نبود.
وي در خصوص هزينه هاي تدوين طرح جامع كه به گفته قراخانلو رئيس كميته ملي المپيك فقط 400 ميليون تومان بوده، گفت: اين طرح كه نويسنده آن دكتر باقريان بودند و آقاي قراخانلو و آقاي حميدي مجرياش بودند، هزينه هاي به مراتب بيتري داشت و تنها 600 ميليون تومان هزينه تهيه همين نسخه هاي چاپي طرح جامع بود. همچنين قرار بود، تنها 3/5 ميليارد تومان هزينه شود كه طرحي ديگر تهيه شود كه در آن توضيح داده شود، اين طرح جامع به چه شكل اجرا شود! پس اين ارقام نميتواند چندان با واقيعت تطابق داشته باشد.
كشور با اداره استقلال و پرسپوليس توسط مردم، به مخاطره نميافتد
نماينده مجلس هفتم در خصوص اينكه گفته مي شود، نگاه امنيتي درباره خصوصي سازي استقلال و پرسپوليس وجود دارد و با توجه به آنكه نتايج واتفاقاتي كه براي اين دو باشگاه مي افتد، در دايره اهميت اقشار مختلف مردم و حتي شخصيت هاي سياسي قرار دارد، اظهار داشت: اين جزو خط قرمزهايي است كه در بخش هايي ايجد مي شود و در خصوص آن هيچ استناد قانوني و هيچ نمود بيروني نيز وجود ندارد. در اين ارتباط هم، هرچند اين موضوع به صورت جدي مطرح مي شود ولي در فضاي واقعي، كشورمان آنقدر ثبات دارد تا با شرايطي كه با اداره دو باشگاه مردمي توسط خود مردم، به مخاطره نيافتد و از طرفي ديگر، در خصوص اينكه،اين كار شدني است يا خير؛ استقبال قابل توجهي در مورد خصوصي شدن اينها وجود دارد كه قطعاً بسياري از مردم هستند كه حاضرند و بيايند و سهام عمومي اين باشگاه ها را با سهامي شدن بخرند، حتي اگر در ابتدا هيچ منافعي هم به همراه نداشته باشد.
وي خاطر نشان كرد: البته اگر قرار باشد، اين باشگاه ها به صورت سهامي درآيند و داخل بورس بروند، بايد ابتداً اين شركت به سوددهي رسيده باشد ولي در حال حاضر اشخاصي در بنده ورزش هستند كه حاضر به خريد اين باشگاه ها مي بشاند تا اين باشگاه ها را به مرحله سوددهي برسانند و حداقل شرايطي را ايجاد كنند كه بخشي را تزريق منابع مالي كنند تا به نوعي سوددهي مشخص شود و بتواند وارد فضاي بورس شود. به همين دليل تصور مي كنم، اين اتفاق نه تنها به نفع ورزش ما است، بلكه باعث مي شود، مابقي تيم هاي ورزشي هم بتوانند به عنوان الگو از اين امكان استفاده كنند وبه اين سمت حركت كنند.
به دنبال افزايش بودجه ورزش بوديم
نماينده سابق مردم تهران در خانه ملت در خصوص عملكرد فراكسيون ورزش مجلس هفتم و مقايسه آن با مجلس هشتم گفت: در آنجا ما يك مشكل اساسي داشتيم و آن پاسخگويي مستقيم از رئيس سازمان تربيت بدني بود كه اگر مي خواستيم بايد از رئيس جمهور سوالي در خصوص ورزش داشته باشيم كه اين هم اصلاً شدني نبود و اگر هم تحقق مي يافت هزينه هاي فراواني در بر داشت.
خادم ادامه داد: اين مشكلي است كه براي همه دورهها و همه زمانيها وجود داشته و ما هم با ان روبرو بوديم اما تلاشي كه فراكسيون و كميته در جهت پاسخگوتر كردن سازمان ورزش و مديريتهاي كلان ورزش انجام داد، فكر ميكنم كه همراه با موفقيت هايي بود. ضمن اينكه ما بيشتر به دنبال حمايت از دولت بوديم كه بحث افزايش بودجه مشهودترين بخشي بود كه ما در اين فضا توانستيم محققش كنيم و اگر در بدو ورودمان به مجلس، كل بودجه ورزش 70 ميليارد تومان بود، امروز اين عدد به بالغ بر 500 تا ششصد ميليارد تومان به صورت مستقيم و با بخش خصوصي و اينها شايد ساليانه هفتصد تا هشتصد ميليارد تومان، پول به ورزش تزريق شده و بودجه هاي مستقيم و غيرمستقيم در اختيار اين بخش قرار داده شده است.
اين حركت مشخصي بود كه براي ورزش انجام داديم و بخش هاي مثل تعليق فوتبال ايران، اتفاقات و نابساماني هايي كه در تغيير مديريت فوتبال اتفاق افتاد، پيگيري هايي كه در خصوص كميته ملي المپيك در دوره قبل و اشكالاتي كه در آن سيستم وجود داشت و موارد متعدد ديگري كه براساس وظيفه نظارتي، پيگيرش بوديم، مباحثي بود كه دولت و سازمان تربيت بدني با طرح موضوع و پيگيري موضوع، مسئله باز تر شده و بيشتر مردم در جريانش قرار گيرند تاماحصل اين باشد كه مجلس بيشتر ديده شود و اشكالات پيگيري شود.
وي در خصوص عملكرد مجلس در دوره جاري نيز گفت: مجلس بايد شفاف تر، تخصصصي تر و فارق از گاهي دلخوري هاي فردي و شخصي موضوعات را پيگيري كند. مثلاً اتفاقي كه چندي پيش در مجلس افتاد و آن لايحه دو فوريتي وادا مصوب نشد، با توجه به محدوديت زماني ايران، اتفاق خوبي نبود و انتظار مي رفت چهره هاي ورزشي مجلس از اين مسئله دفاع مي كردند تا اين مسئله سريع تر مصوب مي شد و جايگاه جهاني ما در مبارزه با دوپينگ پررنگ تر جلوه ميكرد.
به افكار عومي رجوع كرده بوديم
وي در خصوص برگزاري دومين مراسم معرفي مرد اخلاق ورزش كشور كه همزمان با سالمرگ جهان پهلوان تختي برگزار ميشود و انتقاداتي كه درباره نحوه انتخاب چهرههاي برتر در دوره نخست وجود داشت گفت: ما خودمان هم انتقاداتي به اين طرح داشتيم و طبيعتاً طرحي كه براي اولين بار اجرا ميشود، با اشكالاتي همراه خواهد بود كه ما هم تلاش كرديم نظرات را جمعآوري و شرايط را احصا كنيم. ضمن آنكه معيارهاي مختلف به تنهايي تاثيرگذار نبوده و جمعبندي اين معيارها مرد اخلاق سال را مشخص مي سازد.
رئيس هيئت مديره موسسه نسل آفتاب در خصوص اين مسئله كه گفته ميشود براي انتخاب مردان اخلاق به افكار عمومي رجوع نشده، گفت: برخلاف اين گفته ها، سال 86 اين نظرسنجي عمومي را در حد توانمان برگزار كرديم كه 50 امتياز داشت و مشخصاً از داخل مطبوعات، سايت نسل آفتاب و موارد اينچنيني نظرسنجي را داشتيم كه اما اين كار را خيلي قوي نمي دانم.
خادم ادامه داد: امسال نيز قصد داريم يك شوراي سياستگذاري جدي تري را با حضور چهره هاي متفاوتي كه مشهور به مباحث اخلاقي در رشته هاي مختلف هستند، سه ماه قبل از اين برنامه داشته باشيم و بعد يك كميته اجرايي را تشكيل دهيم كه در همين فرصت نيز معيارها و روش انتخاب مرد اخلاق سال مجدداً مشخص خواهد شد.
البته مراسم سال 87 يك تفاوت اساسي با سال گذشته نيز خواهد داشت كه سال گذشته به دليل برگزاري اولين دوره اين مراسم، ما از ميان قهرمانان سالهاي گذشته، نفراتي را انتخاب كرديم و اما از سال 87، تنها قهرمانان اخلاق همان سال برگزيده ميشوند و به همين دليل احتمالاً امتيازات با تغييرات فراواني همراه خواهد شد.
مباحث اخلاقي را از سطح كليشهاي ارتقاء دهيم
خادم در پاسخ به منتقديني كه عنوان مي كنند هيچ نهادي حق انتخاب قهرمان اخلاق يا پهلوان را ندارد، خلطر نشان كرد: بايد متذكر شوم ما نمي توانيم پهلوان را معرفي كنيم و پهلوان را مردم انتخاب ميكنند و كسي همچون جهان پهلوان تختي را ذهنيتي عمومي برمي گزيند و طبيعي است هر قهرمان اخلاقي كه به منش جوانمردي و رفتار اخلاقمدارانهاش در طولاني مدت استمرار ببخشد، اين مقبوليت را در ميان مردم پيدا مي كند و قهرماني كه يك سال رفتار اخلاقي داشته و سال بعد رفتار متفاوتي داشته باشد، نميتواند اين مقبوليت را بدست آورد. ما تنها قهرماني كه در هر سال وضعيت قهرماني بهتري داشته، معرفي مي كنيم. بنابر اين به دنبال آن هستيم كه اين مباحث اخلاقي را از سطح كليشهاي به سطح عمومي و عملياتي ارتقاء دهيم و تنها قهرمان فني را معرفي نكنيم و حتي از لحاظ مالي به قهرماناني كه اخلاق را رعايت مي كنند، توجه داشته باشيم.
وي در ارتباط با مباحث مالي و حاميان اين برنامه گفت: سال گذشته سازمان تربيتبدني با ما همكاري كرد و از 250 الي 300 ميليون، حدود 100 ميليون را سازمان تربيتبدني تقبل كرد و برآورد امسال ما عددي بسيار بالاتر از اين است كه بتوانيم به نحو احسن برگزار كنيم كه اگر اين را كنار قهرمان قهرمانان بگذاريم كه بالغ بر پانصد تا ششصد ميليارد تومان ميشد، توجه به مباحث قهرماني را هم در اين سطح يادآور ميشود.
رئيس هيات مديره موسسه نسل آفتاب تاكيد كرد: خوشبختانه مسئولين صدا و سيما كمال همكاري را با ما داشتند و قول همكاري را براي سال جاري نيز دادند و براي همين اميدواريم اين مسئله را امسال شاهد باشيم و سازمان تربيتبدني هم اگر سال اول با هدف حمايت از مباحث اخلاقي ورود كرده بود، انشاا... امسال هم شاهد همكاري اش باشيم و اگر مباحث ديگري مطرح بوده كه اميدواريم نباشد، توقع ميرود سازمان تربيتبدني از يك تشكل غيردولتي كه جمعي از قهرمانان و هنرمندان شناخته شده جامعه امورش را پيگيري مي كنند، حماتش را داشته باشد كه قطعاً حمايت از مباحث فرهنگي در ورزش است.
سازمان تربيتبدني به دنبال اشخاص باصلاحيت باشد
خادم در خصوص انتخابات كميته ملي المپيك كه بايد ظرف دو ماه بعد از پايان المپيك برگزار شود و در پاسخ به اين پرسش كه در شرايط كنوني كه بحث ناكامي ورزش ايران در المپيك مطرح است و شايد عده اي نيز مجموعه مديريتي سازمان ورزش را مقصر معرفي كنند، آيا ورود آقاي عليآبادي به مصلحت ورزش كشور است، گفت: اينكه سازمان تربيتبدني به عنوان متولي و سياست گذار ورزش كشور، دغدغه كميته ملي المپيك را به عنوان نهادي كه دو موضوع برنامه هاي المپيك و جايگاه بين المللي ورزش ايران را بايستي مديريت كند، نكته اي حائز اهميت است و طبيعي است كه سازمان ورزش نيز حساسيت داشته باشد و طبيعي است كه افراد منتخب نيز همراهي و همسويي مديران ورزش را داشته باشند، نكته حائز اهميتي است تا افرادي انتخاب شوند كه در عين حال با سياستهاي كلان ورزش كشور همسويي دارند، بتوانند در جهت اهداف كلان ورزش حركتهايي خوبي انجام دهند اما اينكه با چنين دغدغه اي سازمان تربيتبدني بخواهد دو مديريت را يكي كند، قابل قبول نيست.
لذا در مجموع سازمان تربيتبدني بايد به دنبال اين باشد كه اشخاص صلاحيت هدايت جايگاه بينالمللي ورزش را دارند، مورد حمايت قرار دهد و خودش جايگاه سياستگذاري و نظارتي اش را حفظ كند كه هم از اين جهت با تعامل خوب با كميته ملي المپيك كار را پيش ببرد و هم تهديدهاي بينالمللي براي ورزش همچون تحريم، تعليق و تهديدهاي كميته بين المللي المپيك (IOC)به خاطر دخالت دولت پيش نيايد و در مجموع انتخابات خوبي را داشته باشيم.
بايد به پرستيژ رئيس كميته ملي المپيك بيشتر توجه ميشد
وي ارزيابي خود را از كانديداتوري مسئولين فعلي سازمان تربيت بدني اينچنين بيان كرد: آقاي كفاشيان كه از بدنه ورزش بوده و هست و من فكر ميكنم با توجه به اينكه رياست فدراسيون فوتبال و دبيركلي كميته ملي المپيك، هر دو كارهاي سنگين اجرايي هستند، اداره اين دو كار دشواري است. شايد اگر آقاي كفاشيان رئيس كميته ملي المپيك و رئيس فدراسيون فوتبال بود، مشكل چنداني ايجاد نمي شد و بهتر است، ايشان يكي از اين دو مسئوليت را انتخاب كند.
خادم تصريح نمود: رئيس كميته ملي المپيك هم يك جايگاه تشريفاتي دارد و با دبيركلي كميته ملي المپيك متفاوت است اما رئيس كميته ملي المپيك نيز بايد شاخصه هاي خاص خودش را داشته باشد، يك شناخت جهاني نسبت به موضوع ورزش داشته باشد، مقبوليت داخلي داشته باشد كه هم عموم جامع از فردي كه انتخاب ميشود، شناخت داشته باشند و هم در نگاه جهاني يك جايگاه مناسبي بتواند در اختيار داشته باشد و در نگاه تطبيقي نيز ميبينيم كه رئيس كميته ملي المپيك كشورها، معمولاً قهرمانان جهان و المپيك آن كشورها كه از سابقه مديريتي خوبي برخوردارند، هستند.
به عنوان مثال به سرگي بوبكا از اوكراين يا آمريكا كه حريف حسن محبي رئيس كميته ملي المپيك است اشاره ميكنم و به همين شكل در قزاقستان و ساير كشورها نيز موارد مشابه وجود دارد. از اين لحاظ به نظر ميرسد ما از ضعف مشخصي در حوزه رياست كميته ملي المپيك روبرو بوديم، هرچند رئيس كميته ملي المپيك شايد از جهت شخصي و علمي جايگاه مناسبي را داشت اما از نگاه جهاني و حتي داخلي آن وقار و پرستيژ رئيس كميته ملي المپيك بايد بيشتر توجه ميشد و بايد اين تامل در شرايط فعلي نيز صورت پذيرد.
چهارشنبه 10 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-