تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 27 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر بنده «خدا» مى‏دانست كه در ماه رمضان چيست [چه بركتى وجود دارد] دوست مى‏داشت كه تم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853968806




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انواع وابستگي کودک


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: يکي از ويژگي هاي زندگي سالم رشد مداوم است برخي از خصوصيات دوران کودکي از جمله وابستگي براي رشد و شکوفايي زندگي انسان ضروري . اما وابستگي به دو شکل وابستگي سالم و وابستگي ناسالم ظاهر مي شود .

وابستگي ناسالم

روابط وابسته ناسالم مشخصه اي دارند که برخي از آنها به شرح زير است :

1- ارتباط تنها راه ابراز وجود فرد است .

2- عدم صداقت در ارتباط ديده مي شود .

3- ارتباط ضعيف و شکننده است .

4- فقدان اعتماد به نفس مشاهده مي شود .

5- انحصار گرايي وجود دارد .

6- نقش هاي فردي جاي هويتش را مي گيرد .

7- تحقير کلامي ديده مي شود .

چه افرادي مستعد وابستگي ناسالم هستند ؟

نوع برقراري ارتباط ، ريشه در ويژگي هاي شخصيتي افراد دارد . ويژگي هاي شخصيتي که فرد را مستعد برقراري ارتباط وابسته ناسالم مي کنند ، عبارتند از :

1- اعتماد به نفس پايين

2- تمايل به کنترل ديگران

3- تمايل به متابعت و پيروي از ديگران

4- بيگانگي با احساسات خود

مشکلات ناشي از وابستگي ناسالم

وجود روابط ناسالم در زندگي فرد مشکلاتي را به دنبال دارد . افراد وابسته ناسالم اشخاص مضطرب و نگران هستند و همواره از طرد شدن مي ترسند . زماني که مورد طرد شدگي خيالي يا واقعي قرار مي گيرند افسرده شده و حتي تا مرز افکار يا اقدام به خودکشي پيش مي روند حتي در صورت از هم پاشيده نشدن و تداوم ارتباط وابسته ناسالم ، همواره احساس خلاء دروني و پوچي آنان را آزار مي دهد .

مراحل شکل گيري وابسته ناسالم
1- باور ناتوان بودن :
در اين حالت فرد خود را شخصي ناتوان مي داند که از انجام امور شخصي خويش و به طور کلي زندگي به تنهايي ناتوان است . اين باور در خانواده شکل مي گيرد و والدين ناکارآمد براي اعمال کنترل خود بر فرزندانشان چنين باوري را در ذهن آنان ايجاد و تقويت مي کنند .
2- ميل به حمايت و ترس از طرد شدن :
ذهنيت و باور ناتوان بود سبب مي شود فرد همواره احساس نياز به حمايت ديگران نموده و همواره نگران باشد که همايت مورد نظر خود را از دست بدهد . خانواده ناکارآمد يا از طريق حمايت و مراقبت افراطي و يا به واسطه غفلت و ناديده انگاشتن فرزندان خود ، ميل به حمايت و ترس از طرد شدن را دامن مي زند .

3- رفتار ديگران محور :
باور ناتواني و ميل افراطي به دريافت حمايت ، ترس از طردشدگي را اجاد مي کند اين ميل و ترس رفتاري را باعث مي شود که متمرکز بر ديگران است . فرد براي يافتن حمايت از سوي ديگران تمام انرژي خود را صرف ديگران نموده و به دنبال آن است که ديگران را راضي نگهدارد و به هر قيمتي شده از طرد شدگي رهايي يابد

4 – فاصله گرفتن از خود :
به مرور رفتار ديگران محور ، سبب مي شود فرد از خود فاصله بگيرد و عملا با آنچه مي خواهد و احساس مي کند ، غريبه شود . علت اين است که او بيش از خود به ديگران ، نيازها و خواسته ها و احساسات آنان توجه دارد .

انواع وا بستگي ناسالم

1-وابستگي ناسالم ناتوان :
در اين صورت فرد به ص.رت مبالغه آميز خود را آسيب پذير نشان مي دهد و از اين طريق خود را به ديگران مي چسباند با معرفي خود به عنوان فردي ضعيف و محتاج ، رفتارهاي کودکانه اي را به نمايش مي گذلرد د معمولا مي تواند افرادي را که رفتار هاي حمايت گرانه افراطي و والد گونه دارند ، به دام اندازند .
2- وابستگي ناسالم خصمانه : اين افراد با مرعوب کردن و ترساندن ديگران و با بروز خشم به ديگران وابسته اند و از اين طريق ديگران را کنترل مي کنند . بازي ارتباطي اين افراد با بازي ارتباطي وابستگان ناسالم ((مردم راضي کن )) که تسليم بودن ويژگي ارتباطي آنها است ، جور شده و تداوم مي يابد

3- وابستگي ناسالم پنهان : در اين نوع وابستگي رفتار ظاهري فرد چندان نشاني از وابستگي ناسالم وي ندارد ، اما روند اين ارتباط نشان دهنده ناسالم بودن ارتباط است . وابسته ناسالم پنهان ، از طريق تمارض مي تواند فرد وابسته ناسالمي را که قرباني بودن ، هويت اوست ، به دام اندازد و از طريق تظاهر به بيماري و جلب توجه و ترحم ، ارتباط را حفظ کند . اگر فردي را که دوست دارد از او دور شود ، اعتراض نمي کند ، اما بيمار مي شود ، غذا نمي خورد و آنقدر ادامه مي دهد که احساس گناه را در فرد مقابل ايجاد مي کند .
استقلال ناسالم

افراد مستقل ناسالم از بيان نقاط ضعف خود مي هراسند و درخواست کمک از ديگران برايشان بسيار دشوار است . آنان بر اين باورند که درگران نيازشان را تشخيص دهند و تقاضاي مستقيم آنها دليلي ندارد . مستقلان ناسالم کمک خواستن از ديگران را نشانه ضعف خود مي دانند و با کمک کردن افراطي به ديگران ضعف خيالي خود را مي پوشانند و چنين افرادي آموخته اند که وجود آنها تنها در گرو کمک کردن آنهاست به ديگران و گرنده بودن آنها را نابود مي کند . افراد مستقل ناسالم بر خلاف وابستگان ناسالم که حدو مرزي براي خود ندارند ، به جاي حدو مرز ديوار هاي بتوني بلندي به دور خود مي کشند و نمي گذارند که کسي به آنها نزديک شود .

مراحل شکل گيري استقلال ناسالم

1- نداشتن اعتماد و اطمينان : فرد مستقل ناسالم تجارب و يا باور هايي مبتني بر غير قابل اعتماد بودن ديگران دارد . باور غير قابل اعتماد بودن ديگران مي تواند از طريق والديني که خود مستقل ناسالم هستند به فرزند انتقال يابد .

2- ميل به فاصله گرفتن از ديگران : زماني که فرد ديگران را قابل اعتماد نمي داند ، تمايل دارد از آنا فاصله بگيرد تا به اين ترتيب از احساس تلخ بي اعتمادي و احتمال صدمه از سوي ديگران در امان بماند.

3- حصار کشيدن به دور خود :فرد مستقل ناسالم براي اينکه بتواند به راحتي از ديگران فاطله بگيرد ، به دور خود حصارهاي بلندي مي کشد که نزديک شدن به او را عملا غير ممکن يا دشوار مي سازد .

4- قطع ارتباط با ديگران : داشتن حصار هاي قوي و بلند ، باعث مي شود ارتباط فرد با سايرين قطع شود و به اين ترتيب احساس ناامني فرد ، ظاهرا کاهش يابد .






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 452]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن