واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: رهبرمعظم انقلاب در ديدار دانشجويان با اشاره به عملكرد صداوسيما:انتصاب از سوي رهبري دليلي بر عدمانتقاد نيست
بيان صادقانه و دور از محافظهكاري از خصوصيات دانشجويي استرهبر معظم انقلاب اسلامي عصر روز يكشنبه در ديدار جمع زيادي از دانشجويان و برگزيدگان علمي دانشگاهها، مهمترين وظيفه نسل جوان به ويژه حركت فعال دانشجويي را تلاش پرنشاط و همراه با عقلانيت براي تحقق پيشرفت و عدالت در دهه چهارم انقلاب اسلامي خواندند و تاكيد كردند:
نسل جوان با همت و مسلمان بايد با نگاهي سرشار از اميد و با تلاش بيوقفه و برنامهريزي صحيح و اصولي در مسير توليد انديشه نو و رسيدن به جامعه اسلامي برخوردار از پيشرفت همزمان مادي و معنوي گام بردارد.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني مقام معظم رهبري، حضرت آيتا... خامنهاي نظام اسلامي را با وجود گذشت 30سال از عمر آن نظام جوان و نيازمند كار و تلاش بيشتر در مباني دانستند و افزودند: برهمين اساس شعار و هدف دهه چهارم انقلاب، پيشرفت و عدالت نامگذاري شده است تا همه تلاشها و برنامهريزيها در جهت رسيدن به اين اهداف بزرگ باشد.
رهبر انقلاب اسلامي در تبيين پيشرفت مورد نظر در نظام اسلامي خاطرنشان كردند: اين پيشرفت، همهجانبه و دربرگيرنده پيشرفت مادي و معنوي است و بايد ضمن تلاش براي برخورداري جامعه از سطح معيشت، اشتغال، رفاه و رشد علمي مناسب، جامعه از نظر برخورداري از عدالت، اخلاق والاي اسلامي، معنويت، ايمان عميق و انگيزه روزافزون نيز در سطح مطلوب باشد.
حضرت آيتا... خامنهاي با تاكيدبر مراقبت از نيفتادن در بيراههها در مسير پيشرفت، خاطرنشان كردند: يكي از اين بيراههها، همان مسير غلط قبل از انقلاب است كه دنبالهروي از ظواهر غربيها به عنوان پيشرفت قلمداد ميشد.
ايشان افزودند: يكي ديگر از نمونههاي بيراهه در مسير پيشرفت، تفكري است كه هويت ايراني اسلامي را نفي نميكند، اما نسبت به پيشرفت كشور حالت نااميدي و ياس دارد.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به ترويج اين تفكر از جانب برخي افراد تاكيد كردند: متاسفانه نام اين تفكر، واقعبيني گذاشته ميشود و معناي آن هم اين است كه يك ملت مسلمان همواره محكوم به دنبالهروي از غرب است.
حضرت آيتا... خامنهاي خاطرنشان كردند: اين تفكر غلط، خلاف تجربه طولاني مدت بشري است زيرا خداوند هيچگاه يك دسته از انسانها را به عنوان انسانهاي صاحب پيشرفت نيافريده است.
رهبر انقلاب اسلامي با بيان اين كه «اين معنايش اين است كه يك ملت - حالا ملت ما به عنوان يك نمونه - محكوم به اين هستند كه هميشه دنبالهرو حركت غرب و شاگرد دائمى آنها باشند و هيچ وقت از خودشان اميد نداشته باشند كه بتوانند در آن سطح قرار بگيرند، چه برسد كه از آنها جلو بيفتند» خاطرنشان كردند: اين، يك بيراهه بسيار خطرناك است كه امروز متاسفانه از سوى استاد دانشگاه، از سوى متفكر سياسى، از سوى بعضى از گويندگان مذهبى ترويج ميشود.
حضرت آيتا... خامنهاي افزودند: اين تفكر غلط، خلاف تجربه طولاني مدت بشري است زيرا خداوند هيچگاه يك دسته از انسانها را به عنوان انسانهاي صاحب پيشرفت نيافريده است.
ايشان با اشاره به پيشرفتهاي علمي سالهاي اخير در كشور افزودند: اين تفكر بيراهه، پيشرفته علمي كنوني را در زمان آغاز آن بيفايده و بدون نتيجه ميدانست، اما جوان با همت و مسلمان ايراني با تلاش و پشتكار علمي خود اكنون در برخي رشتهها به سطحي رسيده كه از سطح جهاني نيز جلوتر است. بنابراين، اين تفكر يكى از آن تفكرات بيراهه است. مطلقا نگاه نوميدانه نبايد داشت. نگاه دين، نگاه اسلام، نگاه قرآنى به انسان اين است كه: انسان بايد تلاش كند؛ تلاش با نظم، با برنامهريزى و بىوقفه، تا بتواند به نتيجه برسد.
حضرت آيتا... خامنهاي تاكيد كردند: براي رسيدن به پيشرفت واقعي بايد با نگاه اميدوارانه و تلاش بيوقفه و همراه با برنامهريزي حركت كرد.
ايشان مهمترين وظيفه نسل جوان انقلاب را حركت پرنشاط و همراه با تفكر براي رسيدن به يك جامعه اسلامي الگو و برخوردار از پيشرفت مادي و معنوي برشمردند و افزودند: در اين مسير وظيفه دانشجويان داراي رسالت يا همان جنبش دانشجويي سنگين است، اما وظيفه مسوولان و انواع نخبگان جامعه سنگينتر است.
رهبر انقلاب اسلامي، تدبر و استفاده از انديشه را براي رسيدن به جامعه اسلامي و پيشرفت واقعي بسيار مهم ارزيابي و خاطرنشان كردند: يكي از كارهاي لازم تشكيل جلسات فكري وسيع با حضور مجموعههاي دانشجويي و حوزوي و بحث و تفكر درخصوص مسائل مختلف است تا از طريق اين جلسات، انديشههاي نو وارد ميدان شود.
حضرت آيتا... خامنهاي تاكيد كردند: انديشه و فكر نو بايد همراه با جهتگيري صحيح باشد و لازمه جهتگيري درست نيز انحراف پيدا نكردن از اصول است.
ايشان اصول را شاخصهاي نشان دهنده مسير صحيح پيشرفت برشمردند و افزودند: حركت در چارچوب اصول مانع از افتادن در بيراهه ميشود.
رهبر معظم انقلاب خاطرنشان كردند: ما اصولى داريم كه نبايد به نام فكرپردازى و انديشهپردازى از اين اصول تخطى شود. اصول، شاخصهاى راه صحيح و صراط مستقيم است. خطاست اگر اصول را به ديوارههايى تشبيه بكنيم كه انسان از وسط اين ديوارهها بايد حركت كند؛ نه، اصول شاخصند. يك راه مستقيمى وجود دارد، يك صراط مستقيمى هست كه اين، انسان را به هدف ميرساند. اين صراط مستقيم را بايد شناخت، بايد كشف كرد. هيچ كس در محدوده صراط مستقيم زندانى نشده. اجبار به پيمودن صراط مستقيم در هيچ كس نيست. اين اصول كسى را اجبار نميكند، الزام نميكند، محدود نميكند، بلكه اين اصول انسان را هدايت ميكند و به او ميگويد كه اگر چنانچه طبق اين اصول حركت كردى، به آن نتيجه مطلوب خواهى رسيد؛ اگر از اين اصول تخطى كردى، به هدف نخواهى رسيد. آخر، اشكال بيراهه همين است. بيراهه، دو اشكال دارد: يك اشكال اين است كه انسان به سرمنزل مقصود نميرسد؛ اشكال ديگر اين است كه وقت انسان تلف ميشود؛ فرصتها از دست ميرود.
حضرت آيتا... خامنهاي افزودند: كسانى كه در طول اين صد سال، صد و پنجاه سال اخير در كشور ما داعيه اصلاح و پيشرفت و ترقى سر دادند و ما را حقا و انصافا به بيراهه كشاندند، اين گناه بزرگ را انجام دادند؛ هم ما در طول اين صد و پنجاه سال به مقصد نرسيديم و عقب مانديم، هم وقتمان تلف شد. چند نسل پىدرپى بايد بيايند، ضايع شوند، در اين تيه سرگردانى بروند و به نتيجه نرسند، تا يك وقت يك نسل متوجه بشود كه اشتباه كردهاند؛ راه را برگردد، شروع كند از نو حركت كردن. گناه آن كسانى كه جوامع بشرى را به بيراهه ميكشانند، اين است كه وقت آنها و عمر آنها و فرصتهاى آنها را ضايع ميكنند.
رهبر انقلاب اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود بيان صريح و به دور از محافظه كاري را از خصوصيات دانشجويي برشمردند و تاكيد كردند: در كنار صراحت در بيان بايد صداقت در نيت و سرعت در پذيرش خطا هم وجود داشته باشد. فرق شماى جوان و دانشجو و صادق و پاكيزهدل، با يك آدم سياسىكار بايد در همين باشد؛ حرفتان را صريح بزنيد؛ آنچه را ميزنيد، از دل بزنيد؛ و اگر چنانچه معلوم شد كه اشتباه است، سريع پس بگيريد؛ راحت. اين، به نظر من يكى از بهترين شاخصههاى دانشجويى است.
حضرت آيتا... خامنهاي با اشاره به سخنان يكي از دانشجويان در خصوص چگونگي دستيابي به انديشههاي امام خميني(ره) خاطرنشان كردند: بايد با مطالعه مجموعه سخنان و ديدگاههاي امام(ره)، از آنها تفكر امام خميني(ره) را استنباط كرد.
ايشان افزودند: البته در سخنان و ديدگاههاي امام، كلام عام، خاص، مطلق و مقيد وجود دارد كه بايد با تشكيل گروههاي كاري، همه اين سخنان با يكديگر تطبيق شوند و از مجموعه آنها، تفكرات امام راحل را بهدست آورد.
رهبر انقلاب اسلامي همچنين با اشاره به سخنان برخي از دانشجويان درباره سازمان صدا و سيما خاطرنشان كردند: اينكه بعضى ميگويند اگر چنانچه صدا و سيما را نقد كنيم، بر خلاف رهبرى مطلبى گفتهايم؛ چرا؟ چون رهبرى رييس صدا و سيما را معين ميكند! اگر واقعا ملاك اين باشد، كه آدم بايد به هيچكس اعتراض نكند؛ چون رييس قوهقضائيه را هم رهبرى انتخاب ميكند، رييسجمهور هم بعد از انتخابات، تنفيذ رهبرى دارد؛ ميگويد نصب كردم. پس بايد به هيچكس اعتراض نكرد. تعيين رييس اين سازمان از جانب رهبري، دليلي براي انتقاد نكردن از صدا و سيما نيست زيرا اداره رسانه ملي به عهده رييس سازمان صدا و سيما است. رهبرى هم در موارد زيادى اعتراضهايى دارد. همين اعتراضهايى كه شما داريد، بعضىهايش يا خيلىهايش، اعتراضهاى ما هم هست.
حضرت آيتا... خامنهاي خاطرنشان كردند: من از منابع مختلف، گزارشهاي زيادي درباره صدا و سيما دريافت ميكنم و اشكالات و اعتراضهاي خود را هم بيان كردهام و در مقابل نيز مسوولان صداوسيما ضرورتها و پاسخهايي دارند كه برخي از آنها درست و برخي هم نادرست است.
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]