واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نقش صنعت گردشگري در توسعه اقتصاد از ديدگاه صاحبنظران يزدي
داخلي. فرهنگي. ميراث. گردشگري.
مسوولان،كارشناسان و صاحبنظران ميگويند:صنعت گردشگري نقشي اساسي در توسعه اقتصاد كشورها دارد، به طوريكه توجه به آن موجب افزايش درآمد و اشتغال ميشود.
بهاعتقاد آنها،اين صنعت امروزه حرف اول را دردنيا ميزند و كشورهاي صنعتي مانند ژاپن ، آمريكا و فرانسه بيشترين درآمد خود راازاين راه كسب ميكنند.
به گفته كارشناسان،گرچه ايران از نظر ظرفيت گردشگري و آثار تاريخي رتبه ششم جهان را دارد اما از نظر درآمد در اين بخش رتبه ۶۰را داراست.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع گردشگري استان يزد گفت: جهانگردي براي همه كشورها داراي اهميت زيادي است بههمين دليل امروزه توجه به برنامهريزي و توسعه منابع طبيعي، اولويت دارد.
"عزيزالله سيفي"روزدوشنبه به مناسبت هفته گردشگري در گفت و گو با ايرنا افزود:براي شكوفايي اقتصادي،فرهنگي،اجتماعي و رسيدن به توسعه پايدار اين صنعت، توجه به جاذبههاي طبيعي و اكوتوريسم از اهميت خاصي برخودار است.
وي رفع موانع فراروي سرمايهگذاران در ساخت هتلها، مهمانسراهاو مجتمعهاي بينراهي را از مهمترين راهكارهاي توسعه صنعت گردشگري استان يزد بيان كرد.
سيفي با بياناينكهامروزه هتلداري در صنعت گردشگري ازاهميت خاصي برخوردار است،گفت:بهبود استانداردها در واحدهاي اقامتي و خدماتي بايد اولويت داشته باشد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان يزد گفت: استان داراي آثار باستاني ارزشمندي است كه از لحاظ معماري مورد توجه گردشگران داخلي و خارجي است.
وي افزود: در راستاي رونق صنعت گردشگري بايد مناطق كمتر توسعه يافته كه داراي پتانسيلها بالاي گردشگري است، مورد توجه قرار گيرد.
سيفي با بياناينكه برنامهريزان توجه جدي به اين صنعت دارند، تصريح كرد:
بيشترين درآمد سرانه كشورهاي توسعه يافته از صنعت گردشگري است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي استان يزد، ظرفيتهاي صنعت گردشگري استان را خوب توصيف كرد.
سيفي بهعملكرد دولت نهم در بخش صنعت گردشگري استان يزد اشاره كرد و گفت:
در اين دوره تعداد هتلهاي استان از ۲۵باب با يكهزار و ۴۱۲تخت به ۴۰باب با دو هزار و ۶۰۰تخت رسيده است.
وي گفت:واحدهاي پذيرايي بين راهي نيز از ۲۷واحد به ۵۰واحد و رستواران هاي سنتي و ييلاقي از ۱۰به ۱۷واحد افزايش يافته است.
سيفي با بياناينكه آمار گردشگران داخلي و خارجي نيز در حال افزايش است، افزود:آمار ورودي گردشگران خارجي از ۱۹هزار نفر در سال ۸۴به ۲۳هزار نفر در حال حاضر افزايش يافته است.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان يزد نيز گفت: جهان امروزه به سمت توسعه صنعت گردشگري روي آورده است چرا كه با كمترين هزينه در اين بخش بيشترين درآمد كسب ميشود.
"علياكبر كاظمي"افزود: دستاندركاران صنعت گردشگري كشورمان نيز طي سالهاي گذشتهسرمايهگذاري خوبي دراين بخش كردهاند اما مهم ايناست كه بايد گردشگري به عنوان صنعت مادر مورد توجه قرار گيرد.
وي با بيان اينكه دولت دراين راستا اقدامات تشويقي خوبي براي بخش خصوصي انجام ميدهد ، اعطاي تسهيلات كم بهره با باز پرداخت طولاني مدت را از جمله اين اقدامات بيان كرد.
كاظمي نقش مرمت و بازسازي آثار و بناهاي تاريخي را در جذب بيشتر گردشگر مهم ارزيابي كرد و گفت: در اين زمينه گامهاي خوبي در استان يزد برداشته شده است.
وي اظهار داشت: در زمينه معرفي آثار و جاذبههاي تاريخي استان از جمله چاپ كتاب به زبانهاي مختلف دنيا،چاپ پوستر ، بروشور و عكسهاي تاريخي فعاليتهاي خوبي انجام شده است.
كاظمي ، حضور در نمايشگاههاي داخل و خارج براي معرفي جاذبههاي گردشگري را از ديگر اقدامات دولت در جهت رشد صنعت گردشگري دانست و اظهار داشت: در اين راستا دستاندركاران صنعت گردشگري نيز آموزشهاي تخصصي را فراگرفتهاند.
وي با بياناينكه در گذشته"يزد"با هدف گردشگري مورد توجه گردشگران داخلي و خارجي نبود، گفت: هم اينك اين نگرش تغيير يافته و آنها يزد را به عنوان مقصد و شهر هدف گردشگري مورد توجه خود دارند.
كاظمي، ميانگين حضور گردشگران داخلي و خارجي در استان را به ترتيب سه و دو شبانه روز بيان كرد.
يك كارشناس مسايل گردشگري و جهانگردي هم ، اقدامات انجام شده در زمينه زيرساختهاي صنعت گردشگري دراستان طيسالهاي گذشته را خوب توصيف كرد و گفت:
براي رسيدن به جايگاه اصلي و واقعي هنوز تلاش بسياري ميتواند صورت گيرد.
"هما خورشيدي " افزود: وجود آثار تاريخي و طبيعي منحصر به فرد از جمله شاخصهاي مورد توجه گردشگران است.
وي، سوغات و صنايع دستي خاص استان ، توسعه و افزايش تاسيسات گردشگري از جمله واحدهاي اقامتي و پذيرايي ، رستورانهاي سنتي ، واحدهاي بين راهي و دفاتر خدمات مسافرتي و جهانگردي را از ديگر شاخصها برشمرد.
خورشيدي اظهاراميدواري كرد:با توجه به افزايش متقاضيان سرمايهگذاري در استان، برگزاري نشستها و جشنوارههاي مرتبط، برنامهريزي تورهاي ارزان قيمت در جهت همگاني كردن سفر،توسعه گردشگري پايدار،صدورسفر كارت،چاپ ونشر اقلام تبليغاتي،آموزششاغلين صنعت گردشگري و ازهمهمهمتر تعامل كليه دستاندركاران شاهد رشد و شكوفايي اين صنعت در سطح كشور و استان يزد باشيم.
معاون عمراني استاندار يزد هم پيشتر گفته بود:حضور گردشگران خارجي فرصت مناسبي براي خنثي كردن جوسازيها و تبليغات سوءدشمنان عليه كشورمان است.
"سيدمحمد ميرسعيدي"افزود:امروز در دنيا با جوسازيها و چالشهاي دشمنان روبهرو هستيم كه از طريق رسانهها و تبليغات بيگانگان صورت ميگيرد.
وي،حضور گردشگران را فرصتي براي معرفي فرهنگ و تمدن ريشهدار كشورمان و بيان پيشرفتها و واقعيات دانست و گفت: گردشگران پس از بازگشت به كشورشان فرهنگ كشورمان را منتقل خواهند كرد.ك/۴
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1944]