واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: اولین تجربه با ویندوز 7ویندوز 7 نسخه جدید سیستم عامل شرکت مایکروسافت است که قرار است اوایل سال 2010 (یعنی تقریباً یک سال دیگر) بطور رسمی جایگزین ویستا شود.
ویندوز 7: نتیجه عدم تکرار اشتباههای ویستامایکروسافت در طراحی ویستا روی واسط کاربری (UI) تأکید زیادی کرده بود، به حدی که ظاهر ویندوز معماری داخلی آن را تا حدود زیادی تحت تأثیر قرار داده است ولیکن با اعتراضات و مخالفتهای زیادی که با این سیستم عامل انجام گرفت، این شرکت استراتژی خود را در ویندوز 7 اولویت اول، کارایی موتور سیستم عامل بوده و واسط گرافیکی در اولویت دوم قرار میگیرد. یکی از تغییرات ویندوز 7 نسبت به نسخههای قبلی که بلافاصله پس از بالا آمدن ویندوز به چشم میخورد، نوار وظایف (task-bar) آن است. نوار ابزار ویندوز از زمان ویندوز 95 تاکنون تغییر زیادی نکرده ولیکن در ویندوز 7 برخلاف نسخههای قدیمیتر که برای هر برنامه در حال اجرا یک بار (Bar) حاوی آیکون برنامه و اسم آن روی نوار ظاهر میشود. در ویندوز 7 فقط آیکون برنامه در نوار وظایف ظاهر میگردد. این مسأله باعث میشود تا بتوان آیکونهای برنامههای بیشتری را در فضای محدود نوار وظائف مشاهده کرد. امنیت بهبود یافتهویندوز XP علیرغم همه مزایا و محبوبیتی که بدست آورده دارای عیب بزرگی نیز بود و آن امنیت نسبتاً ضعیف این نسخه از ویندوز بود که آن را به هدف شماره یک برای نفوذ هکرها و خرابکارها تبدیل کرده بود. مایکروسافت برای رفع این عیب در ویستا سیستمی بنام UAE یا Account Control User قرار داد تا هر گونه عملیات سیستمی صرفاً با اجازه صریح کاربر قابل انجام باشد. هر چند این بهینه سازی عملاً باعث بالاتر رفتن سطح امنیتی ویستا در مقایسه با XP شد ولی کاربران ویستا عموماً شاکی هستند که وجود UAC فقط دارای دو حالت فعالی (on) و غیرفعال (off)، میباشند با فعال کردن این سیستم امنیتی، در صورتی که کاربر بخواهد تغییری سیستمی در ویندوز ایجاد کند باید به یک دو جین از هشدارها یا پیام های (Message Box) ویندوز پاسخ دهد که البته این کار حوصله وی را سرخواهد برد.UAC در ویندوز 7 نسبت به ویستا تغییر کرده و بهبود یافته است. در ویندوز 7 علاوه بر حالتهای فعال و غیرفعال دو حالت بینابینی دیگری نیز به تنظیمات UAC اضافه شده اند. با انتخاب یکی از این دو حالت هرگونه تلاش برای نصب نرم افزار یا هر گونه تغییر سیستمی دیگری صرفاً به اطلاع کاربر رسانده میشود ولی ویندوز از ادامه فرآیند نصب نرم افزار یا تغییر سیستمی جلوگیری نکرده و کاربر نیز نیازی به عکس العمل نشان دادن به این پیامها ندارد.حالت دوم نیز مشابه حالت اول است با این تفاوت که فقط تغییرات سیستمی را به اطلاع کاربر میرساند. با انتخاب این حالت و در صورت نصب نرم افزار، ویندوز هیچ پیام هشداری را به کاربر نشان نمیدهد. یکی دیگر از تغییرات ویندوز 7 نسبت به ویستا، جایگزین شدن Security Center با Windows Solution Center است. Solution Center در ویندوز 7 جایی است که ویندوز پیامهای مربوط به امنیت سیستم عامل را به کاربر نشان میدهد. علاوه بر مسائل امنیتی، اطلاعات مربوط به پشتیبانگیری و بروز رسانی (Update) نیز در همین قسمت مدیریت میشود. کاربر می تواند از این قسمت نسبت به فعال (on) و غیرفعالی (off) کردن تنظیمات امنیتی اقدام کند.
پشتیبانی از مانیتورهای تماسیمانیتورهای تماسی، مانیتورهایی هستند که با فشار دادن انگشتان دست روی صفحه آنها میتوان، نشانگر موس را حرکت داده و یا کلیک کرد (مشابه گوشی های سونی P900 یا iphone). مزیت مانیتورهای تماسی این است که برخلاف ماوس میتوان با دو دست، چند نقطه از مانیتور را هم زمان فشار داده و پیامهای خاصی را با این روش به کامپیوتر منتقل کرد. ویندوز 7 اولین نسخه از خانواده خود است که از قابلیت تماسهای هم زمان روی مانیتورهای تماسی (touch screen) پشتیبانی میکند. HP و دل هم جزء اولین تولید کنندگان کامپیوترهای شخصی هستند که مدلهایی را با صفحه نمایشهای تماسی وارد بازار کرده اند. ویندوز 7 سریعتر از ویستایکی از عیوب بزرگ ویستا، کند و سنگین بودن بیش از حد این نسخه از ویندوز است. مایکروسافت با علم به این مطلب، تمام سعی و تلاش خود را برای جبران این مشکل در ویندوز 7 نموه به نوعی که زمان بالا آمدن ویندوز 7 (boot time) نسبت به ویستا کمتر شده و کارایی خود ویندوز نیز بهبود یافته است. دلیل سریعتر شدن ویندوز 7 نسبت به ویستا اولاً کمتر شدن تعداد سرویسهای آن بوده و ثانیاً مکانیزی در ویندوز 7 تعبیه شده تا بتواند سرویسها را بصورت موازی به اجرا در بیاورد. برنامههای کمکی و نرم افزارهای همراه ویندوز با توجه به محکومیتهای مکرر مایکروسافت در دادگاه های ضد انحصار متعدد، این شرکت تصمیم گرفته تا ویندوز 7 را با برنامههای کمکی (utilities) کمتری به بازار ارائه کند. به عنوان مثال برنامههای ویرایش ویدئویی، گالری تصاویر و پست الکترونیک، همراه سیستم عامل ارائه نشده و لیکن کاربران قادر خواهند بود در صورت تمایل، این نرم افزارها را بصورت رایگان از سایت مایکروسافت بارگذاری (download) و به ویندوزشان اضافه کنند. ماهنامه رایانهتنظیم برای تبیان: ناظمی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 487]