واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مرگ يك خدمه كشتي ربوده شده اوكرايني در آبهاي سومالي
يكي از كاركنان كشتي ربوده شده اوكرايني از سوي دزدان دريايي در آب هاي سومالي بر ايست قلبي ناشي از فشار عصبي فوت شد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از آسوشيتدپرس، "سوگولي علي" سخنگوي دزدان دريايي آبهاي سومالي كه كشتي "فاينا" متعلق به اوكراين را ربوده اند، اعلام كرد كه يكي از 21 خدمه اين كشتي در اثر ايست قلبي ناشي از تنش شديد عصبي فوت شد و حال عمومي 4 خدمه ديگر آن بد گزارش شده است.
پس از دزدي هاي دريايي اخير در آبهاي سومالي از جمله يك كشتي ايراني، كشتي اوكرايني فاينا نيز كه حامل 32 تانك مجهز روسي، نارنجك انداز و مهمات است پنج شنبه شب گذشته در200 كيلومتري سواحل سومالي ربوده شد، و در پي اين ماجرا يكي از گروههاي ناظر دريايي آمريكا براي نظارت بر اينكه تسليحات آن از كشتي خارج نشود اين كشتي را تحت نظر گرفت.
" بيله محمد قابوس آده " مشاور رئيس جمهور منطقه نيمه خودمختار پونتلند كه كشتي به انجا منتقل شده و با دولت مركزي درگيري دارد، اعلام كرده است يك ناو آمريكايي و دو ناو اتحاديه اروپا هم اكنون كشتي ربوده شده را تحت نظارت دارند و اين درحالي است كه ناوگان نظامي روسيه نيز با اعزام چند قايق گشتي به اين منطقه، اعلام كرده است قصد دارد به حملات احتمالي راهزنان پاسخ دهد و از جان خدمه روسي شاغل در اين كشتي دفاع كند.
"سوگلي علي"سخنگوي راهزنان دريايي اعلام كرده است كه تنها راه نجات 21 خدمه اين كشتي، تحويل 35 ميليون دلار درخواستي به دزدان دريايي است.
وي نيروهاي نظامي را تهديد كرد در صورت انجام هر گونه اقدامي، كشتي ربوده شده، به آتش كشيده خواهد شد.
همچنين به گفته سخنگوي راهزنان، يك گروه ناشناس موافقت خود را با پرداخت 20 ميليون دلار در ازاي تحويل كشتي اعلام نموده و دزدان آماده هستند تا پس از دريافت اين مبلغ ، كشتي را به گروه مذكور تحويل دهند.
هم اكنون حدود 15 كشتي از كشورهاي مختلف و 300 خدمه آنها در اسارت راهزنان سوماليايي هستند كه كشتي ايراني "ايران ديانت" با 28 خدمه از جمله آنهاست.
يك مقام آگاه در سازمان بنادر و كشتيراني ايران در خصوص آخرين وضعيت كشتي و خدمه ايراني و پاكستاني آن را نامطلوب و پيشرفت هاي صورت گرفته براي آزادي آنها را "كند" ارزيابي كرد.
وي كه از افشاي نامش خود داري كرد اعلام نمود كه سازمان به دليل اينكه كشتي بيمه است در صدد است تا از پرداخت پول به دزدان خودداري كند در حاليكه به گفته وي اين مسئله خود ضررهايي را متوجه خط كشتيراني ايران مي كند.
به گفته اين مقام آگاه در صورتي كه ايران پولي به دزدان پرداخت نكند و سعي كند آن را مثلاً با استفاده از كمك دولت سومالي حل و فصل كند ممكن است دزدان اقدام به غرق كردن كشتي بكنند كه اين مسئله سبب خواهد شد تا در دور بعد بيمه گذاران به خاطر خطراتي كه خطوط كشتيراني ايران را تهديد مي كند براي هر كشتي مبلغ بيشتري را طلب كنند كه اين در واقع بيش از مبلغ پرداختي به دزدان است.
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]