واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: «ابراهیم خلیلالله» فیلمی به روایت قرآن
«محمدرضا ورزی» کارگردان فیلم ابراهیم خلیل الله گفت: این فیلم تنها فیلم جهان درباره حضرت ابراهیم به روایت قرآن است.ورزی در گفت وگو با خبرنگار فارس گفت:از فروش فیلم مشخص است كه چقدر مورد اقبال مخاطب واقع شده است.فیلم به عنوان فیلم مذهبی كه در ایام مذهبی نمایش داده شده،فروش و مخاطب قابل توجهی داشته است.وی ادامه داد: استقبال از فیلم تا جایی است كه پخش كننده قصد دارد قراردادهای سینماییاش را بعد از ماه رمضان تمدید كند. اگر به فیلم مذهبی بیشتر از اینها توجه شود ،قطعا مخاطب خواهد داشت.«ورزی» فروش فیلمش را رضایتبخش ارزیابی كرد و گفت: با همین سینماها نیز توانستیم فروش خوبی را ارایه كنیم و از برخی از فیلمهای تجاری هم آمار فروش روزانه بالاتری داشته باشیم. به هر حال این نشان میدهد كه مخاطب دوست دارد این نوع كارها را میتواند با آن ارتباط برقرار كرده است.كارگردان «ابراهیم خلیلالله» درباره تاریخچه فیلمهایی كه درباره حضرت ابراهیم (ع) ساخته شده است گفت: سینماگران ایرانی تا به حال به حضرت ابراهیم نپرداخته بودند. من سومین نفر در دنیا هستم كه فیلم حضرت ابراهیم را ساختهام. اولین نفر جان هیوستن بود كه تنها بخشی از فیلم را به حضرت ابراهیم پرداخته بود.فیلمی را هم واتیكان چهار _ پنج سال پیش در این زمینه ساخت كه فیلم موفقی هم نبود. واتیكان سرمایهای گذاشت كه قصههایی كه در انجیل وجود دارد را به صورت فیلم سینمایی در بیاید كه یكیاش حضرت ابراهیم بود.
وی به اهمیت روایت قرآن از حضرت ابراهیم(ع) در این فیلم اشاره كرد و گفت: اولین فیلمی كه به روایت قرآن ساخته شد فیلم من بود. نگاه قرآنی فیلم خیلی مهم است به هر حال ما نیامدیم كاری را انجام بدهیم كه صرفا داستانی را روایت كرده باشیم. مهمترین هدف ما لحاظ كردن نگاه قرآن در این فیلم بود كه به هر حال شان و شئونات پدر ایمان را در نگاه قرآن معرفی كنیم.«ورزی» به تاثیری كه فیلم «ابراهیم خلیلالله» در ماه مبارك رمضان بر مخاطب داشت تاكید كرد و گفت: در طول اكران این فیلم یكی، دو بار در سینماها به صورت ناشناس حضور پیدا كردم و واكنش مخاطب را از نزدیك دیدم. خوشبختانه صحنههایی كه در قربانگاه اتفاق میافتد و فضایی كه به لحاظ موسیقیایی ما توسط آهنگسازان سید امین مهاجرانی ایجاد كردیم، مخاطب را به شدت دگرگون كرده بود. من فكر میكنم تاثیر خودمان را گذاشتیم .من در سینماهایی كه حضور پیدا می كردم صدای گریه میشنیدم، یا خانمی را دیدم كه از حال رفت. اینها بازتاب هایی فضایی بود كه ایجاد شده است ما هیچ ادعایی هم نداریم اما آن چیزی كه میخواستیم به دست آوریم تاثیر قرآنییمان را به دست آوردیم.این كارگردان سینما و تلویزیون علت انتخاب بازیگران دو نقش اسماعیل و ابراهیم (ع) را عنوان كرد و گفت:دو سال تمام به این فكر میكردم كه چه بازیگرهایی را انتخاب كنم. چون این نوع كارها، كارهایی نیست كه یك بازیگر را به راحتی انتخاب كنیم. درباره بازیگران فیلمهای مذهبی باید تحقیق شود. حتی راجع به خلوص آن هنرپیشه باید تحقیق شود. من نمیتوانستم هر كسی را بیاورم به جای حضرت ابراهیم(ع) در حالیكه اعتقادی به حضرت ابراهیم(ع) ندارد و مسایل مالی برایش مهمتر است.
وی اضافه كرد: من از میان شش كاندید كه دو كاندیدم از جمهوری سوریه بود، محمد صادقی را انتخاب كردم و با افتخار از آن یاد میكنم. من روی ایمان، عقیده و هنر این دوستان و عملكرد آنها مطالعه كردم. ماهها با این دوستان حرف راجع به جزء جزء خصوصیات این بزرگواران حرف میزدیم. در گفت وگوهایمان خیلی چیزها مشخص شد و وقتی دوستان میآمدند جلوی دوربین دیگر حرفی برای گفتن نداشتیم و كاری هم در خصوص بازیگری نداشتیم. اتفاق قبلا افتاده بود و اتفاق هم برای روحیه آن بازیگر هم افتاده بود.«ورزی» به انتخاب حسام نواب صفوی در نقش اسماعیل اشاره نمود و گفت: حسام نواب صفوی در طول كار در جست و جوی اسماعیل بود و در كار این را به چشم خودم میدیدم كه چگونه كنكاش میكند و مطالعه و تحقیق میكند. تحقیق نه به لحاظ داستان، بلكه راجع به روحیه انبیاء خدا، راجع به كسی كه بخواهد با خدا ارتباط برقرار كند و راجع تسلیم به طور كلی. من دیگر در این موقعیت خیلی سهیم نبودم. كارگردان در این وضعیت فقط انتخاب میكند.هر چند من معتقدم این انتخاب هم دست كارگردان نیست. اینها انتخاباتی است كه از جای دیگری نشات میگیرد. این نكتهای بود كه ما راجع به همه بازیگران داشتیم حتی از نمرود، شیطان كه بسیار بازیگرانی بودند كه لذت بردم از حضورشان.«ورزی» درباره خصوصیات فیلمهای مذهبی و عنصر جلب مخاطب گفت: نظرم این است كه در كار مذهبی دل را باید به دلدار داد. نباید خیلی فكر كنیم كه چه میشود. كار مذهبی كار خاصی است و فرق میكند با كار رئالی كه انجام میدهید. نگرش و اندیشه كار مذهبی فرق میكند.وی نگرش به فیلمهای مذهبی را نیازمند تحول دانست و گفت: بهتر است كلیشهها را بشكنیم. در خصوص هنرپیشهها خیلیها میگفتند حسام نواب صفوی چطور انتخاب میكنی. اتفاقا من میگفتم نه. بهترین انتخاب همین آدم است. بیایید كلیشهای را كه در ذهن مردم است بشكنیم و به مخاطب بگوییم هنرپیشه توانمندیهای دیگری هم دارد. همیشه مثالام آنتونی كویین است كه در گوژپشت نتردام بازی كرد و بعد عمرمختار را پذیرفت. او اگر فكر میكرد كه گوژپشت را بازی كرده و چطور میتواند عمرمختار باشد هیچ وقت پیشرفت نمیكرد. ما در كشورمان كم نداریم بازیگرانی را كه قدرتمند هستند و قابلیت اینها باید كشف شود. درباره حسام نوابصفوی این نظر را دارم كه بازیگر بسیار توانمند و با قابلیت است. كافی است كه كارگردان آن عرصه را برایش ایجاد كند و پشیمان نخواهد شد. من احساس میكنم بهترین اسماعیلام را انتخاب كردم.لینک : گزارش تصویری فیلم سینمایی «ابراهیم خلیلالله» (1) گزارش تصویری فیلم سینمایی «ابراهیم خلیلالله» (2) گزارش تصویری فیلم سینمایی «ابراهیم خلیلالله» (3) «ابراهیم خلیلالله» در پایان راه فیلم ابراهیم خلیل الله در واتیکان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 316]