واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: سينماي دفاع مقدس يكي از پررونق ترين ژانرهاي سينمايي است
سينماي دفاع مقدس ملي ترين نوع و سبك سينما در ايران است و تاكنون فيلم سازان، بازيگران و عوامل مختلفي در اين ژانر به سينما معرفي شدند.
«عليرضا سجادپور» كارگردان و تهيه كننده سينما در گفت وگو با خبرنگار سرويس هنري برنا ضمن بيان اين مطلب افزود: سينماي دفاع مقدس ملي ترين نوع و سبك سينمايي در كشور ماست و به مثابه ابر ژانر(ژانر مادر) عمل مي كند و مي تواند ژانرهاي ديگر را در دل خود داشته باشد، مانند ژانرهاي خانوادگي، كودك، علمي، طنز، اجتماعي و... . در عين حال مشخصه هاي خاص جامعه ايران و سينماي ايران را نيز دارد و تنها در اين ژانر است كه مي توانيم ادعا كنيم، هر جاي دنيا فيلمي با اين موضوع نمايش داده شود، تماشاگران آن توجه مي شوند، مربوط به كشور ايران است.
وي تصريح كرد: با سينماي دفاع مقدس بسياري از كارگردانان، تهيه كنندگان، بازيگران، مسئولان جلوه هاي ويژه، تصويربرداران و ساير عوامل به سينما معرفي شدند و در حال حاضر نيز اين افراد به سينماگران مطرحي تبديل شده اند كه ساير گونه هاي سينمايي را تقويت كرده اند و اين ژانر به نوعي تربيت كننده نيروها براي بخش هاي مختلف سينما بوده است.
دبير هيئت اسلامي هنرمندان در ادامه با انتقاد از محدود كردن بحث درباره سينماي دفاع مقدس به اين هفته گفت: نبايد اين گونه سينمايي را محدود به هفته دفاع مقدس كنيم و فقط در اين ايام راجع به آن صحبت كرد زيرا اين موضوع موجب ايجاد آسيب و صدمه به اين نوع سينما مي شود.
از سال 77 سينماي دفاع مقدس دچار آسيب هاي جدي شد
تهيه كننده فيلم «آخرين ملكه زمينى» در ادامه يادآورشد: سينماي دفاع يكي از معدود گونه هاي سينمايي است كه از رونق خوبي برخوردار بوده است و نبايد اين گونه سينمايي را تنها در 7 سال اخير بررسي كرد. ما نمونه هاي موفقي در اين نوع سينما داريم كه آمار فروش بالايي در دهه هاي 60 و 70 داشته اند و متاسفانه از سال 77 به بعد اين نوع سينما آسيب هاي جدي ديد.
سينماي دفاع مقدس تماشاگران را با سينما آشتي داد
دبير سومين جشنواره فيلم پليس افزود: البته در سال 81 و 82 سينماي دفاع مقدس دوباره به رونق گذشته خود بازگشت اما اين حركت ادامه نيافت. سينماي دفاع مقدس ثابت كرده هر زمان كه سينماگران به درستي به آن پرداخته اند، توانسته در بين مخاطبان جايي براي خود باز كند. نمونه هاي زيادي از تماشاگران داريم كه با اكران تعدادي از فيلم هاي دفاع مقدس با سينما آشتي كرده اند.
تعداد تماشاگران سينما يك پنجم شده است
سجادپور به كم رونقي سينما در بين مخاطبان اشاره و تصريح كرد: ما نبايد بي رونقي سينما را به پاي ژانر دفاع مقدس بگذاريم. ما در چند سال اخير شاهد اين موضوع بوده ايم كه تعداد تماشاگران سينما نسبت به 20 سال گذشته، به يك پنجم تقلي يافته است و اين موضوع محدود به سينما دفاع مقدس نمي شود.
وي در پايان اظهاركرد: اگر به سينماي دفاع مقدس توجه كافي صورت گيرد، مي تواند تحرك تازه اي در سينماي ايران ايجاد كند. سينماي دفاع مقدس محدود به جبهه و جنگ نيست، بلكه مي توان در فضاي امروزي و متناسب با زمان ارزش هاي آن دوران را بازخواني و به نسل جوان عرضه كرد.
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]