واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سفير سودان در ايران در گفتگو با فارس: نوعي عقلانيت بيمار بين كشورهاي غربي وجود دارد
خبرگزاري فارس: سفير سودان در ايران مخالفت غرب با برنامه صلحآميز هستهاي ايران را در راستاي ديدگاه خودبينانه غرب عنوان كرد و گفت: نوعي عقلانيت بيمار بين كشورهاي غربي وجود دارد.
«سليمان عبدالتواب الزين» در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، در خصوص روابط ايران و سودان با بيان اينكه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي روابط دو كشور گستردهتر شده است، گفت: ملت سودان از انقلاب اسلامي ايران استقبال كرد و از اولين ملتهايي بود كه به ياري انقلاب ايران شتافت.
سفير سودان، انقلاب اسلامي ايران را اولين نماد تحكيم پايههاي دين اسلام برشمرد.
عبدالتواب الزين اضافه كرد: انقلاب اسلامي اميد را به ملتهاي مسلمان و روح اسلام را به جامعه بازگرداند و قدرت اسلام را در اداره اقتصاد و سياست يك كشور نشان داد.
وي با بيان اينكه بعد از انقلاب اسلامي ايران، انقلاب سودان با روح اسلام شكل گرفت، خاطرنشان كرد: پس از اين دو انقلاب، ايران و سودان با فشارهاي غرب مواجه شدند زيرا غرب درصدد سيطره سياسي، فكري و اقتصادي خود بود.
عبدالتواب الزين بر اتحاد و يكپارچگي براي ممانعت از هيمنه و سلطه غرب تاكيد كرد و ايران و سودان را دو الگوي بسيار خوب براي كشورهاي اسلامي برشمرد و اظهار داشت: ايران و سودان توانستند اعتماد را به امت مسلمان بازگردانند و برتري تمدني و علمي خود را نشان دهند.
* سودان به همكاريهاي بيشتر با ايران چشم دوخته
وي با بيان اينكه سودان به همكاريهاي بيشتر با ايران چشم دوخته، گفت: سودان علاقمند است از تجربههاي علمي و كشاورزي و موفقيتهاي ديگر ايران در عرصههاي مختلف استفاده كند.
عبدالتواب الزين در ادامه حجم مبادلات تجاري دو كشور را خيلي اندك برشمرد و گفت: حجم مبادلات تجاري دو كشور در حال حاضر 50 ميليون دلار است. كميته عالي مشتركي در زمينه اقتصادي بين دو كشور وجود دارد كه سالانه جلساتي را برگزار و تفاهمنامههاي زيادي را امضاء كرده ولي در زمينه اقتصادي نياز به رايزنيهاي بيشتر و فعال كردن نقش اين كميته هستيم.
وي با بيان اينكه دو كشور ايران و سودان در زمينه روابط سياسي داراي درك مقابلي هستند، يادآور شد: ولي در بخش اقتصادي نياز به انگيزههاي بيشتري دارند كه مربوط به حضور بخشهاي دولتي و خصوصي است كه بايد فعالتر شوند.
سفير سودان خاطرنشان كرد: يكي از مهمترين اهداف من در طي مدت ماموريتم فعالتر كردن روابط اقتصادي دو كشور است.
عبدالتواب الزين در خصوص برنامههايش براي گسترش روابط اقتصادي تهران و خارطوم، آگاه شدن مسئولين ايراني از امكانات سودان را يكي از اهداف خود عنوان كرد و با اشاره به توانمنديها و پتانسيلهاي سودان بخصوص زمينهاي حاصلخيز، منابع آبي و ... افزود: اگر دو كشور با هم همكاري كنند ميتوانند مشكل جهاني غذا را حل كنند و علاوه بر آن بر تبليغات رسانههاي غربي كه اين دو كشور را حامي تروريسم ميخوانند، خط بطلان بكشند.
وي هدف ديگرش را اطلاع يافتن مسئولين سودان از امكانات و استفاده از تجربيات ايران در زمينههاي مختلف و انتقال اين تجربيات به سودان برشمرد.
* غرب نميخواهد امت اسلام دوباره بيدار شود
وي در بخش ديگري از اين گفتگو در خصوص برنامه هستهاي صلحآميز ايران و علت مخالفت غرب بخصوص آمريكا با اين برنامه، گفت: غرب نميخواهد امت اسلام دوباره بيدار شود و آگاهي خود را به دست آورد.
سفير سودان با بيان اينكه غرب در پي سلطه فرهنگي، تمدني، اقتصادي و سياسي است و اين ديدگاه بسيار خودبينانهاي است، خاطرنشان كرد: مخالفت با برنامه صلحآميز هستهاي ايران در راستاي همين ديدگاه خودبينانهاي است كه غرب دنبال ميكند و غرب براي تمدنهاي كهن فرهنگي احترام قائل نيست و نوعي عقلانيت بيمار بين كشورهاي غربي وجود دارد و غرب در حال دسيسه چيني علت امت مسلمان است.
عبدالتواب الزين تصريح كرد: سودان از تمام توان خود استفاده ميكند تا ايران از برنامه صلحآميز هستهاي برخوردار شود.
عبدالتواب الزين در خصوص عضويت غيردائم ايران در شوراي امنيت نيز گفت: به اعتقاد ما اين حق تمدنهاي مختلف از جمله ايران است كه در شوراي امنيت نماينده داشته باشند.
وي با بيان اينكه ساختار سازمان ملل نيازمند اصلاح است، اظهار داشت: اين سازمان نيازمند اصلاح است تا روح جديدي در آن ايجاد شود.
انتهاي پيام/
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]