واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: لاريجاني:لازمه اعتقاد به دموكراسي در كشور تشكيلات استجريانات مختلف بايد يك مانيفست قابل محاسبه داشته باشند
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: اگر كسي يا گروهي فكر كرد كه خودش به تنهايي ميتواند امور كشور را به تنهايي اداره كند دچار سوء تفاهم شده است؛ چرا كه با اين كار مشكلاتي جديد بوجود ميآيد كه اولين امر اين است كه تمام نيروهايي كه ميتوانستند كمك كنند يا حاشيه نشين ميشوند يا منتقد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا" علي لاريجاني با حضور در مراسم افطاري جامعه اسلامي مهندسين با بيان اينكه مجاهدتهاي فرزندان انقلاب در دفاع مقدس باعث شد كه جمهوري اسلامي از سرمايهاي برخوردار باشد كه هميشه جنبه بازدارندگي دارد، گفت: ممكن است از نظر امكانات نظامي كشورهاي مثل آمريكا و غربيها از امكانات بسياري برخوردار باشند ولي هميشه اين را در محاسبات خود لحاظ ميكنند كه ما با كشوري مواجه هستيم كه اگر نسبت به او گستاخي كنيم گرفتار گردابي ميشويم كه ما را براي مدت مديدي درگير ميكند.
وي ادامه داد: آنها ميدانندكه سرنوشت اين گونه هماوردها به نفع غرب نيست و با يك نبرد طولاني مبهم از نظر سرنوشت مواجه خواهند شد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه جنبه بازدارندگي جمهوري اسلامي را تنها يك وجه از سرمايه دفاع مقدس دانست و افزود: وجه ديگر آن روشنايي است كه در منطقه آفريد و در فلسطين جريان زنده مقاومت بوجود آمد در عراق و در لبنان هم همينطور در حقيقت يك نوع سرگشتگي سياسي براي آمريكاييها و غربيها بوجود آمد.
وي با اشاره به تحولات آسياي ميانه و قفقاز گفت: حتي ايستادگي گستخانه روسيه مقابل آمريكا و ناتو در قضيه گرجستان را از شرايطي ميدانم كه انقلاب اسلامي ابهت آمريكا را در منطقه شكست وگرنه در مقايسهاي از وضعيت امروز چهار سال پيش آمريكا، هنگامي كه به منطقه وارد شد ميبينيم كه آن روزها ،روسيه، آلمان و فرانسه استغفار ميكردند كه چرا در ورود به عراق همراهي نكردند و يادتان است كه آقاي شيراك چندين بار تلفن زد و نامه نوشت به آقاي بوش كه ما قصد همكاري داشتيم.
وي ادامه داد: اينكه روسيه با شجاعت در اين قضيه ميايستد به خاطر شكسته شدن ابهت آمريكا در منطقه است.
وي با بيان اينكه تفكر انقلاب اسلامي از جنس بيدارگري براي مردم جهان بود، يادآور شد: مشكلاتي در دنياي امروز وجود دارد كه به بخشي از آن در پناه تفكر اسلامي پاسخ داده شد.
لاريجاني با اشاره به اينكه بايد به رهبران جمهوري اسلامي به خاطر كارنامه خوب جمهوري اسلامي در سي سال گذشته تبريك گفت، خاطرنشان ساخت: من نميخواهم بگويم كه بيمشكل بوديم در بعضي از زمينهها بايد بهتر از اين عمل ميكرديم. مخصوصا در مسايل اقتصادي يعني بعضي از مسايلي كه جنبه ملي داشت نبايد مورد مناقشه سياسي قرار ميگرفت ولي متاسفانه از اول انقلاب داستان چپ و راست سر مسايل اقتصادي بوجود آمد.
وي افزود: در حالي كه مسايل اقتصادي يك مبناي عقلاني داشت. چپ و راست نداشت اما اسباب يك درگيري سياسي شد. در حالي كه شرايط مقتضي چنين چيزي نبود يعني اگر چنين كاري نميشد به نفع همه بود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با تاكيد بر اينكه در عصر امروز يك همگرايي بين جريانهاي مختلف سياسي ، چپ و راست و اصلاح طلب و اصولگرا بوجود آمده است، تصريح داشت: اما آقايان ميتوانستند از زمان بهتر استفاده كنند و اين تجربياتي است كه بايد در آينده مورد استفاده قرار گيرد.اما روي هم رفته از نظر نيروي انساني تخصصي و تاثيرگذاري در منطقه و ايجاد تحول درپارادايم مسلط جهاني، انقلاب اسلامي نقش بسيار پشتيازي داشته كه آورده كمي نيست.
وي ادامه داد: الان در موقعيتي هستيم كه مديران با تجربهاي در كشور در طول اين سي سال بوجود آمدند. اينها سرمايههايي هستند كه وحدتي از اين نوع نيز نصيبشان شده است.
لاريجاني افزود: ممكن است از يكديگر انتقاد داشته باشيم كه اين ايرادات در جاهايي وجود دارد و اصولگرايان در بسياري از موارد اتفاق نظر ندارند و ما نيز نميخواهيم آن را پنهان كنيم. ولي آنها روي منافع و حقوق ملي حاضرند از بعضي حقوق و ظرفيتهاي خود گذشته و صرف نظر كنند تا مقابل بيگانگان بايستند و نگذارند آنها از رخنهها داخل شده و سوء استفاده كنند و اين بلوغ وجود دارد. ممكن است گاهي مسائلي نيز وجود داشته باشد ولي در كل اين بلوغ را دارند.
وي با بيان اينكه همه گروههاي سياسي امروز به يك بلوغ از نظر فهم و درك چالشهاي دروني و بيرون كشور رسيدهاند، گفت: يعني مثل اوايل انقلاب نيستند كه بعضا با موجهاي احساسي افكار سياسيون تعطيل شود و يا مباني عقلاني خود را زمين بگذارند كه چنين چيزي نيست ويا خيلي كم است.يعني جريانهاي سياسي علاقمندند روي مباني عقلاني ملاحظات و چالشها را ارزيابي كنند و ببينند چه كسي هستيم و با چه اصولي بايد از اين مرحله گذار كنيم.
رياست مجلس با تاكيد بر اينكه يكي از بخشهاي درگير كننده ذهن تمام گروههاي سياسي، مسايل اقتصادي كشور است، گفت: در اين زمان رهبر معظم انقلاب با مشورتي كه با مجمع تشخيص مصلحت نظام داشتند براساس سياستهاي زمان يك سند چشم اندازي تعريف كردند. به عقيده من الان وقت آن است كه نفس تازه كنيم و براي جهش به سمت اين چشم انداز يعني يك توقف براي ارزيابي از وضع خود و اينكه چگونه ميتوان به اين سند دست يافت، داشته باشيم .
وي ادامه داد: اگر به اين نتيجه رسيديم كه چنين افراد مديري قابل هستند كه سكانداري كشور را به دست دارند، وظيفه ملي همه ما است كه بگوييم شما بياييد امور را انجام دهيد.
لاريجاني با بيان اينكه اگر در دهههاي اول و دوم مجاهدت ما از نسخ اموري بود كه در مقابل بيگانگان بايستيم امروز مجاهدت مورد نيازما درك درست از چشم انداز و برداشتن گامهاي صحيح براي رسيدن به آن است، گفت: اين كه ما به رشد بالاي 8 درصد برسيم تا بتوانيم اين مسير را طي كنيم يك مجاهدت براي همه است كه كار آساني نيست. اگر ما چنين وظيفهاي براي خود در نظر بگيريم ملزوماتي را در پي دارد كه يكي از آنها اين است كه همه قبول كنيم كه رسيدن به اين چشم انداز احتياج به يك برنامه دقيق عقلاني دارد يعني با كارهاي لحظهاي و سرعتهاي زياد ما را به آن واصل نميكند. بايد از همه نيروهاي خبره براي تدوين برنامه جامع استفاده شود.
وي ادامه داد: براي رسيدن به چنين جايگاهي جز با يك برنامه بسيار دقيق و علمي كه مورد اجماع باشد، نميتوانيم كاري انجام دهيم. اين برنامه نيز بايد از نظر عقلاني و علمي اينقدر استواري داشته باشد كه با تغييرات دمكراتيك كشورتغيير پيدا نكرده و حركت خود را داشته باشد.
وي افزود: اگر كسي يا گروهي فكر كرد كه خودش به تنهايي ميتواند اين راه را طي كند دچار سوء تفاهم شده است.
رئيس مجلس خاطرنشان كرد: ارزيابي من اين است كه همه مديران و نيروهايي كه در اين راه كاركشتگي دارند اگر سرمايههاي خود را روي هم بريزند و وفاق كنند در اين زمان ميتوانند كشور را به آن جايگاه برسانند. ولي اگر كسي در جرياني فكر كند كه بقيه را حذف كند و هر كسي را به طريقي از ميدان خارج و مسايل را به تنهايي جلو ببرد اين سوء تفاهم است.
وي ادامه داد: همراه با اين كار مشكلاتي جديد بوجود ميآيد كه اولين امر اين است كه تمام نيروهايي كه ميتوانستند كمك كنند يا حاشيه نشين ميشوند يا منتقد. چرا بايد چنين كاري كرد. عقل ميگويد كه شما اينها را شريك كنيد چرا حاشيه نشينشان كنيد.
لاريجاني تاكيد كرد: اگر در اصولگراها گروهي فكر كند كه ميتواند به تنهايي كار را جلو ببرد يك سوء تفاهم مضاعف است. بله ميشود صدارتهاي پفكي بوجود بيايد، ولي قابليت اينكه حركت انقلاب را با سرعت به آنجايي كه برازنده كشور است، برساند نميتواند و حركت از آن بالندگي خود سقوط ميكند.
وي گفت: بايد بپذيريم كه از همه نيروهاي خبره نيروهايي كه تجربه دارند و دلسوزند و اين چارچوب را كه كشور را بايد به آن جايگاه برسانيم، قبول دارند استفاده كنيم. آنهايي كه پاك و آراسته زندگي ميكنند. دنبال آن نباشيم كه هر كسي را با يك بهانه از سر راه برداريم، دنبال آن باشيم كه تا آنجا كه ميتوانيم ديگران را با خود همراه كنيم.
وي با تاكيد بر اينكه جريانهاي مختلف سياسي كشور بايد از يك ظرفيت سازمان يافته درست برخوردار باشند، ادامه داد: لازمه كشوري كه دموكراسي درآن جدي است دارا بودن تشكيلات است. بعضيها به دلايلي مخالفند؛ مثلا ميگويند با تئوري ولايت فقيه سازگار نيست كه به نظرم اشتباه ميكنند. ولايت فقيه چتر هدايت كشور است. ولايت فقيه كوشش ميكند كه كار سازمان يافته پيش برود هر چه كارها سازمان يافتهتر شود اداره كشور راحتتر است.
رئيس مجلس با اشاره به اينكه لازمه اعتقاد به دموكراسي در كشور تشكيلات است، يادآور شد: اين تشكيلات هر چه دقيقتر و از پايههاي معقولتري برخوردار باشد، ميتواند بهتر كارهاي كشور را جلو ببرد. روي آن بايد به يك نتيجه رسيد و مهم نيست كه در تقسيم بندي، اصلاح طلب يا اصولگرا باشيد يا تقسيم بنديهاي ديگر. مهم داشتن يك مانيفست است كه قابل محاسبه باشند.
وي ادامه داد: جريانهاي سياسي بايد در مسايل اصلي يعني جهش به سوي چشم انداز به وحدت برسند، دليلي ندارد اختلاف نظر و سليقهها در خود جريانها يا بين جريانها محترم شمرده نشود. دليلي ندارد كه ما اصرار كنيم گروهها صرف نظر كنند. اما لازم است كه براي مقطع فعلي بين جريانهاي سياسي براي سند چشم انداز و نحوه اجرا و اصل شدن آن به وفاق و يكسري گفتوگوهاي ميان حزبي روي آوريم.
لاريجاني با اشاره به نقش رسانههاي گروهي براي رسيدن به چشم انداز كشور گفت: رسانههاي گروهي نيز ميتوانند اختلاف نظرهاي سياسي با هم داشته باشند، ولي روي منافع ملي به يك ميثاق واحد برسند و اين چيزها مقدم بر اين است كه X و Z در انتخابات چگونه عمل ميكنند.
وي ادامه داد: به افرادي كه در اين جمع هستند، پيشنهاد ميكنيم كه اين فعل را منظم كنند تا معلوم شود جريانهاي مختلف اصولگرا روي چه چيزهايي وحدت كرده و براي رسيدن به چشم انداز چه برنامهاي را براي خود تدوين كردهاند.
پايان پيام
كد خبر: 448066
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]