واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئيس جمهور:دولت هاي غربي بايد روابط خود را با ايران و جهان اسلام بازتعريف كنند
رئيس جمهور گفت: دولت هاي غربي بايد روابط خود را با ايران و جهان اسلام بازتعريف كنند، چرا كه حمايت يك جانبه از رژيم صهيونيستي شرايط را بهتر نخواهد كرد.
به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر محمود احمدي نژاد صبح روز پنچشنبه به وقت نيويورك با مديران ارشد رسانههاي معتبر آمريكايي از جمله ان.بي.سي، اي.بي.سي، سي.بي.اس و سي.ان.ان، نيويورك تايمز، نيوزويك و چندين رسانه معتبر آمريكايي ديدار و گفتگو كرد.
وي اظهار داشت: غربي ها بهتر است كه سياستهاي خود را براساس اصول پايدار اتخاذ كنند و تغيير در رفتار غربي ها به نفع همه است و در عين حال دولت ايران قادر است نيازهاي خود را تامين و مسير پيشرفت را طي كند.
رئيس جمهور در ابتداي اين ديدار با اشاره به اهميت نقش رسانهها گفت: با توسعه جوامع ،نقش رسانهها بسيار پيچيده تر شده است و اكنون وقت آن رسيده است تا براي ورود به دوران جديد در نقش رسانه ها يك بازنگري اتفاق بيفتد.وي با تاكيد بر اينكه اگر رسانه ها در مسير درست حركت كنند مي توانند نقش سازنده در توسعه صلح و امنيت داشته باشند، اين نقش را وظيفه اصلي رسانه ها دانست .
رئيس جمهور با اشاره به اينكه جهان درآستانه تحولي بزرگ قرار دارد، خطاب به نمايندگان رسانه هاي آمريكا گفت : كار رسانه فقط انتقال اطلاعات نيست بلكه رسانه فرهنگ ساز و انديشه ساز است .
درادامه اين نشست نماينده واشنگتن تايمز از رييس جمهور درباره وضع داخلي واقتصادي ونيز آنچه دستگيري ها درايران عنوان كرد سوال پرسيد كه احمدي نژاد در پاسخ گفت : چهارمين سالي است كه به نيويورك مي آيم اما سوال ها هنوز همان سوال هاي 4 سال قبل است. در اين مدت تحولات بزرگي اتفاق افتاده و امروز ديگر سوال ها اين نيست .
وي افزود: درهمه كشورها هر روز كساني به دلايل گوناگون دستگير مي شوند.آيين دادرسي ايران از قويترين و كاملترين قوانين در دنيا است . اگر شما اطلاعات خاصي درباره بي عدالتي در ايران داريد منتقل كنيد تا بنده بررسي كنم .
رئيس جمهور با بيان اين كه اقتصاد ما يك اقتصاد درونگرا است و ما مشكلي جدي در اقتصاد نداريم،گفت: مشكلات ،موانع و محدوديتهايي وجود دارد؛ اين مشكلات و موانع برطرف ميشود، ما طرح تحول اقتصادي را پيشبيني كرديم و انشاءالله با سازماندهي مناسب مشكلاتي كه وجود دارد اصلاح ميشود.
احمدي نژاد در پاسخ به اين سوال كه اگر رهبران فلسطين به اين نتيجه برسند كه در منطقه فلسطين دو كشور مستقل ايجاد شود نظر شما چيست، گفت: ما معتقديم كه بايد در باره فلسطين مردم فلسطين تصميم بگيرند و مردم فلسطين هر تصميمي بگيرند ما از آن تصميم تبعيت ميكنيم.
رئيس جمهوربا بيان اينكه رژيم صهيونيستي امكان ادامه حيات ندارد، تاكيد كرد: حق ملت فلسطين بايد به آنها بازگردانده شود.
وي با بيان اينكه تا به امروز بيش از صد طرح صلح ارائه شده اما هيچ كدام نتيجه اي به دنبال نداشته است ، علت شكست اين طرح را عدم توجه آن به ريشه اصلي مساله فلسطين يعني اشغالگري و به رسميت شناخته نشدن حق تعيين سرنوشت ملت آن دانست .
دكتر احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه حق ملت فلسطين بايد به آنها بازگردانده شود، تصريح كرد: ايران هيچ منافع شخصي و ملي در فلسطين ندارد اما معتقد است حل اين مساله جز با پرداختن به ريشه هاي آن ممكن نيست .
رئيس جمهور با اشاره به حضور قدرتهاي زورگو در منطقه و شكستي كه تاكنون آنها با آن روبرو شدهاند، گفت: تاريخ منطقه به ياد ندارد كه يك گروه نظامي خارجي وارد افغانستان و عراق شود و با پيروزي در اين منطقه توانسته باشند از منطقه بيرون برود و من اكنون نميدانم كه اين قدرتهاي زورگو چه نشانهاي به دست آوردهاند كه فكر ميكنند در اين مورد استثنايي هستند و ميتوانند به نتيجه برسند.
در ادامه نماينده شيكاگوتريبيون از رييس جمهور در خصوص اظهارات او درباره پايان يافتن دوره امپراتوري امريكا ، نابود شدن اسراييل و موضوع گفت و گو با اوباما سوال كرد، دكتر احمدي نژاد در پاسخ با بيان اينكه تمايل ايران براي برقرار روابط دوستانه فقط محدود به آمريكا نمي شود ،گفت : سياست ايران بر اساس دوستي پايه ريزي شده است از جمله با آمريكا.
وي رژيم هاي نژاد پرست را از اين سياست مستثني دانست وگفت: اين سياست شامل اين گونه رژيم ها نمي شود و ترديدي نيست كه رژيم صهيونيستي امكان ادامه حيات ندارد.
احمدي نژاد افزود: رژيم صهيونيستي سي سال قبل شعار تسخير از نيل تافرات را مي داد و تلاش زيادي هم براي آن انجام داد اما امروز براي حفظ خود دور خود را حصار كشيده است .وي در جواب سوال نماينده شبكه تلويزيوني اي بي سي آمريكا درباره قدرت گيري چين و افول قدرت آمريكا ، گفت : اينكه در آينده چه اتفاقي خواهد افتاد سوال مهمي است كه همه بايد به آن فكر كنند و نتايج آن را در اختيار هم بگذارند.
وي افزود: نكته اي كه كاملا روشن است اين است كه دوران تحميل زور و اعمال قدرت نظامي تمام شده و ديگر شاهد يك و يا چند قدرت نخواهيم بود و شرايط آينده ، شرايط حاكميت ملت ها و انسانها است و در عين حال روابط ميان ملت ها بايد براساس عدالت و احترام متقابل باشد.
رئيس جمهور درباره روابط تهران وپكن نيز گفت: روابط ايران و چين روابط خوب و رو به رشدي است و البته در همه كشورها مسايلي وجود دارد كه بايد سعي شود اين مسايل را برطرف كرد.
دكتر احمدي نژاد اظهارداشت : در همه جاي دنيا همه انسانها بايد محترم باشند و حقوق يكسان داشته باشند صرف نظر از اينكه از چه مليت و مذهبي برخوردارند.وي افزود: ايران به دنبال تبديل شدن به يك قدرتي نيست كه بخواهد خود را بر ديگران تحميل كند ؛چرا كه قدرت بايد براي خدمت و كمك به ملت ها مورد استفاده قرار گيرد.
خبرنگار هفته نامه آمريكايي نيشن از رئيس جمهور سوال كرد كه آيا فكر مي كنيد جنگي عليه ايران شكل بگيرد؟رئيس جمهور جواب داد: ما احتمال حمله نظامي نمي دهيم البته بوش علاقه دارد كه با ايران تنش ايجاد كند اما دو عامل مانع كار او مي شود.
احمدي نژاد در توضيح اين دو عامل گفت: نخستين عامل توانمندي و قدرت ايران و عامل دوم شرايط داخلي آمريكا است و اينكه اين كشور عقلاي فراواني دارد كه به بوش اجازه چنين كاري را نمي دهند و مهمتر از همه اينكه اساسا منطقي هم براي شروع يك جنگ تازه وجود ندارد.
وي در جواب سوالي درخصوص ساختار قدرت در ايران نيز اشاره كرد كه در ايران حاكمان واقعي مردم هستند و همه دستگاهها در چارچوب قانوني با هم همكاري مي كنند.رئيس جمهور گفت : در ايران به طور متوسط هر 15 ماه يك انتخابات برگزار مي شود و به عبارتي همه اركان حكومت ايران در جريان اين انتخابات و با راي مردم شكل مي گيرند.
در ادامه اين گفتگو يكي از سردبيران مجله نيوزويك خطاب به احمدينژاد گفت: شما آقاي لاريجاني را از سمتش بركنار كرديد و اكنون وي رييس مجلس است و اين احتمال وجود دارد كه در انتخابات رياست جمهوري با شما مبارزه كند كه احمدينژاد در پاسخ گفت: شما بايد مقداري بيشتر با فضاي ايران و مناسبات داخلي ايران آشنا شويد. در ايران حضور در رقابتهاي انتخاباتي باز و آزاد است و اين گونه نيست كه مثلا كانديداي دو يا سه حزب وجود داشته باشد؛ همه ميتوانند فعاليت و حضور داشته باشند.
وي افزود: من از اينكه علي لاريجاني رييس مجلس شود حمايت كردم شما ببينيد تصويري كه از ايران داريد چقدر با واقعيت متفاوت است .
رئيس جمهور در جواب سوالي درخصوص پيشنهاد ايران به بسته پيشنهادي غرب گفت : پيشنهادي كه ما در قالب بسته پيشنهادي خود به گروه 1+5 داديم و نوع رويكرد آنها به اين پيشنهاد نشان داد كه آنها دنبال بهانه جويي هستند. احمدي نژاد گفت : بهترين راه اين است كه درباره مشتركات دو پيشنهاد بحث كنيم و در صورت توافق بر سر مشتركات ، راه براي حل مساله باز مي گردد.
وي در زمينه تشكيل كنسرسيومي جهت غني سازي اورانيوم در ايران اظهارداشت: ما كنسرسيوم را مي پذيريم به شرطي كه ما هم در كنسرسيوم برنامه هسته اي آمريكا مشاركت داشته باشيم .
رئيس جمهور در جواب سوال نماينده ان بي سي درباره خاورميانه و خليج فارس گفت : تحولات خيلي گسترده تر و سريع تر از آن است كه بتوانيم ابعاد آن را پيش بيني كنيم اما فكر مي كنم كه در خليج فارس يك همكاري گسترده تر اتفاق مي افتد و اگر نيرو هاي خارجي منطقه را ترك كنند ، امنيت بيشتري در منطقه ايجاد خواهد شد.
نماينده شبكه تلويزيوني سي بي سي سوال كرد كه تا حالا چند تا سانتريفيوژ توليد كرده ايد و اگر هدف شما از توليد سوخت هسته اي ، نظامي نيست پس چرا حاضر نيستيد سوخت را ارزانتر بخريد و كمتر هزينه كنيد؟ احمدي نژاد جواب داد:اين سانتريفيوژها فقط براي توليد سوخت نيروگاهها است و متخصصين مي دانند كه اين نوع سوخت توليد شده در سلاح هسته اي كاربردي ندارد.
وي افزود: نكته بعدي اين است كه آيا سوخت را چه كسي مي خواهد ارزانتر بفروشد؟ ما ازقبل از انقلاب با آمريكا،فرانسه ،كانادا و آلمان قراردادهايي داشتيم اما آنها اين قراردادها را يك طرفه لغو كردند. با اين وضعيت چه تضميني وجود دارد كه حقوق ما حفظ شود.
رئيس جمهور اظهارداشت : با لغو يك طرفه آن قراردادها ما بايد به چه كسي شكايت كنيم ؟ آيا بايد به شوراي امنيت شكايت كنيم ، يعني از آمريكا به آمريكا و از انگليس به انگليس شكايت كنيم . چنين شكايتي طبيعي است كه نتيجه اي هم نخواهد داشت .
احمدي نژاد افزود: فرانسه پول ايران را گرفته بود اما امكانات هسته اي به ما نداد و درنهايت به جاي آن پول ،يك مشت از اشغال هاي توليدشده اش را دربخش خودرو به ما داد.وي گفت: آنهايي كه يك سري اظهارنظر درباره غني سازي ايران مي كنند متخصص نيستند، براي بمب بايد اورانيوم را بيش از 90 درصد غني سازي كرد اما اين غني سازي در ايران بين 3 تا 5 درصد است .
رئيس جمهور تصريح كرد: ما هم به لحاظ اعتقادي و سياسي ، اعتقادي به بمب اتم نداريم . فقط عقب مانده هاي سياسي هستند كه پول كشورشان را صرف ساخت بمب اتم مي كنند و اجازه نمي دهند اين پول ها صرف آموزش و رفاه مردم شود.احمدي نژاد گفت : اكنون 10 هزار بمب اتم در آمريكا براي چه كاري است اين نوع بمب ها فقط براي كشتار انسانها است و ما فكر مي كنيم همان كشته هاي هيروشيما و ناكازاكي در جريان جنگ جهاني دوم كافي است .
وي افزود: آمريكا كه مدعي است براي صلح تلاش مي كند ، آيا اين بمبها براي به راه انداختن جنگ نيست ؟ ايا اين بمب ها مي تواند صلح به ارمغان بياورد.
رئيس جمهور گفت : بمب اتم نمي تواند صلح به ارمغان آورد، ممكن است آرامش موقتي بوجود آورد اما همچنان آتش زير خاكستر است .احمدي نژاد تصريح كرد: نكته ديگر اين است كه آژانس بين المللي انرژي اتمي ، فعاليتهاي صلح آميز هسته اي ايران را تاييد كرده است .
خبرنگار سي ان ان از رييس جمهوري پرسيد كه آيا شما آماده يك معامله جامع با آمريكا هستيد؟رييس جمهور پاسخ داد: ما گفته ايم در شرايط عادلانه و به دور از زور از روابط استقبال مي كنيم و در حال زور را نمي پذيريم . ديگر دوران چكش و حتي دوران داس هم به اتمام رسيده است .وي افزود: من امسال اعلام آمادگي كرده بودم كه با نامزدهاي رياست جمهوري آمريكا در شرايط عادلانه گفت و گو كنم .
احمدي نژاد اظهارداشت: ما اعتقاد داريم وهمه اديان هم اين باور را دارند كه خدا انسان را براي زندگي امروز كه سرشار از نگراني و جنگ و فقر است ، خلق نكرده است .رئيس جمهور گفت : خدا انسان را خلق كرده كه در همين جهان زندگي آرام و صلح آميز را پايه گذاري كند تا همه در آرامش و صلح و عدالت زندگي كنند و همه دوست هم باشند و فقر و نگراني و تبعيض وجود نداشته باشد.
وي افزود: ما معتقديم حضرت مهدي (عج ) و حضرت مسيح (ع ) با هم خواهند آمد و براي آماده شدن براي آن روز بايد سعي كنيم كه از كارهاي زشت و ظالمانه پرهيز شود و صلح و دوستي و عدالت را تبليغ كنيم .
احمدي نژاد گفت: ما با اعمال رژيم صهيونيستي مخالفت مي كنيم براي اين است كه چنين اعمالي ظالمانه است و ما با عمل ظالمانه از سوي هر كسي مخالفيم .رئيس جمهور تاكيد كرد: همه اديان با نژاد پرستي مخالفند و نژاد پرستي در فرهنگ دين داران نيست .وي افزود: ما با اشغالگري ، ترور و كشتار مخالفيم .
دكتر احمدي نژاد همچنين در پايان اين ديدار در پاسخ به سوال خبرنگار واشنگتن تايمز كه از وي پرسيد چرا شما دائم در مورد صهيونيستها صحبت ميكنيد و با صهيونيستها مشكل داريد و در واقع مشكل مردم ايران با صهيونيستها چيست؟ و چرا انرژي مالي خود را در ارتباط با حماس ميگذاريد و از آنها حمايت ميكنيد ،گفت: اين سوال را ميشود از همه پرسيد؛ چرا دولت آمريكا از رژيم صهيونيستي اين قدر دفاع ميكند؟ آيا ديگر ملتهاي خاورميانه هيچ حقوقي ندارند و فقط صهيونيستها هستند؟
رئيس جمهور با بيان اينكه ما موظف هستيم هر جا ظلمي ميشود در برابر آن ظلم بايستيم و از مظلوم دفاع كنيم، گفت: اين يك وظيفه انساني است و فرقي نميكند اين ظلم كجا باشد.وي گفت: كشور ايران كشوري است كه بارها توسط رژيم صهيونيستي مورد تهديد واقع شده است. خود من را نيز بارها مورد تهديد قرار دادهاند و در واقع صحبت از كشتن و ربودن كردند.
رئيس جمهور در پايان اين مصاحبه از مديران ارشد رسانههاي آمريكايي كه در اين ديدار حضور داشتند تشكر و قدرداني كرد و گفت: نقش شما در ايجاد فضاي تعامل، منطق و گفتگو منحصر به فرد است.
جمعه 5 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]