واضح آرشیو وب فارسی:قدس: جوابيه نماينده مردم خرم آباد به يك مطلب؛ مقصر توسعه نيافتگي لرستان كيست؟
پيرو درج يادداشتي در مورخه 87.6.11 صفحه 6 آن روزنامه با عنوان «توسعه نيافتگي لرستان، مقصر كيست؟» خواهشمند است
دستور فرماييد طبق قانون مطبوعات براي تنوير افكار عمومي مطلب زير در همان صفحه درج گردد. با نگاهي گذرا به مطلب ياد شده، از آن چنين مي توان استنباط نمود كه نويسنده در پي يافتن مقصر توسعه نيافتگي لرستان در طول تاريخ در همين سه ماهه اخير مي باشد! نويسنده مطلب با شروع مطلب خود به نقل گفتاري از دكتر رحيمي نسب، نماينده مردم شريف خرم آباد و حومه پرداخته و عنوان مي نمايد كه ايشان با سفر رياست محترم جمهوري در مرحله دوم مخالفت كرده است و سرآخر بعضاً با پراكنده گويي و عدم ارتباط منطقي كلام با صغري و كبري چيدن و استدلالهاي سست، نمايندگان استان، خصوصاً نماينده مورد اشاره را مقصر تيتر خود معرفي مي نمايد، لذا جهت تنوير افكار عمومي توضيح چند نكته لازم به نظر مي رسد: 1- سفرهاي استاني دولت نهم براي مناطق محروم فرصتي آورده كه جدا از تبعيضهاي سنتي و براي احقاق حقوق خود و حركت در راستاي توسعه، مجالي بيابند. بر همين اساس دكتر رحيمي نسب نماينده اي كه مورد اقبال عموم مردم قرار گرفته و كانديداي هيچ تشكيلات، گروه يا سازماني نبوده، بي صبرانه منتظر آن لحظه است كه در فرودگاه خرم آباد به استقبال رئيس جمهور و هيأت دولت بشتابد، ولي مخالفت نامبرده با سفر دور دوم رياست جمهوري در اين مقطع زماني به دو دليل كاملاً واضح بر مي گردد كه متأسفانه نگارنده از آنها غافل بوده است:
اول: اجرايي نشدن بخش عظيمي از مصوبات سفر اول رياست جمهوري و جلوگيري از پذيرش آمار و ارقام غيرواقعي توسط رياست محترم جمهور و هيأت دولت، چون همين آمار و ارقام ناصحيح يكي از دلايل عمده توسعه نيافتگي اين استان در گذشته و حال مي باشد.
دوم: مجبورشدن متوليان امور در استان جهت تسريع در اجرايي شدن برنامه هاي سفر اول رياست جمهوري و لحاظ نمودن طرحهاي عظيم و گرهگشا در سفر دوم، حال با توجه به دو دليل واضح فوق، دكتر رحيمي نسب از رياست جمهوري تقاضاي به تعويق انداختن سفر دوم را نموده و در كنار آن نيز از رياست محترم جمهور درخواست كرده است كه بازرساني جهت بررسي مصوبات سفر دوره اول به استان لرستان گسيل نمايد تا از گزارشهاي كذب جلوگيري به عمل آيد. ايشان با پيگيريهاي مستمر، نطق پيش از دستور خود در مجلس شوراي اسلامي و كمك ديگر نمايندگان استان توانسته است كه رياست محترم جمهور و هيأت دولت را نسبت به وضعيت عمومي استان لرستان حساس نمايند به گونه اي كه در جلسه مشترك نمايندگان استان با رئيس جمهور دكتر احمدي نژاد در تأييد گفتار نمايندگان استان به صراحت اعلام مي دارد كه براي لرستان كار زيادي صورت نگرفته است! كه نشانه انصاف رياست محترم جمهور و تأييد گفتار نمايندگان كنوني استان خصوصاً دكتر رحيمي نسب مي باشد.
آيا مخالفت با سفر استاني هيأت دولت براي اينكه سفر دور دوم خداي نخواسته جنبه فرمايشي و تفريحي پيدا نكرده و براي مردم محروم و ولايتمدار اين استان (كه به گواه بزرگان هميشه ياور روزهاي سخت انقلاب بوده است) حاوي نكات روشن و عملي باشد، دليل توسعه نيافتگي استان لرستان است؟
2- در اينكه، رزمنده جانباز و نماينده كنوني خرم آباد يعني دكتر رحيمي نسب در همان حوزه تفكري رئيس جمهور قرار داشته، شكي وجود ندارد؛ چون هر دو در يك سنگر هستند. اما آيا درخواست نماينده مردم كه موظف است از رئيس جمهورش بخواهد سفري با برنامه هاي آشكار و عملي داشته و مصوباتي كارساز و اجرايي براي اين استان محروم تدارك ببيند، مخالفت با توسعه يافتگي است؟
همگان اذعان دارند كه دكتر رحيمي نسب در فريادزدن محروميت اين استان از رنجش هيچ گروه يا مسؤولي، ابايي ندارد، چون گفتمان رحيمي نسب گفتمان بسيجي، بي تعارف، بي ريا و صريح بوده و خود نيز از قومي صريح اللهجه و بي رياست و بدون تعارف با رئيس جمهور، از وي مي خواهد كه با بررسي مصوبات سفر اول و دلايل اجرايي نشدن بيشتر آنها در دور دوم با برنامه اي مدون و اجرايي و همراه با چند طرح عظيم اقتصادي كه باعث تسريع در توسعه باشند، به اين استان سفر نمايد كه در آن صورت زبان حال هر لرستاني اين مصرع است كه:
كرم نما و فرود آ كه خانه، خانه توست!
3- استدلال نويسنده در اين مورد كه سفرهاي شش ماهه دوم رئيس جمهور و هيأت دولت با جيب خالي بوده و تمام بودجه صرف استانهايي مي شود كه شش ماهه اول سال ميزبان هيأت دولت بوده اند، ايجاد شبهه در روحيه عدالت محوري رياست محترم جمهور و هيأت دولت بوده كه صد البته اين استدلال سست و غلط نشان از بي اطلاعي نويسنده از مراحل بودجه گذاري مي باشد، چون هيأت دولت براساس برنامه هاي مدون و از پيش طراحي شده اقدام به مصوب نمودن طرحها مي نمايد كه اعتبار آنها از محل مشخصي قبلاً تأمين گرديده است، اينكه نويسنده دانسته يا ندانسته هيأت دولت را به بي برنامگي متهم مي كند، جاي بسي تأسف دارد! چون اگر قرار است طرحي براي استاني تصويب گردد قبلاً بودجه آن مورد توجه قرار گرفته و تصويب شده است براي مثال اگر سخنراني رئيس جمهور در لحظه ورود به هر استان را مدنظر قرار دهيم، ايشان از چند طرح و پروژه مهم صحبت مي كند كه نشان از طرح ريزي و تصميمات از قبل گرفته براي آنها دارد.
آيا تصور واقعي نويسنده از سفرهاي استاني و نحوه برآورد مالي اين مصوبات توهين به نفس سفرهاي استاني نيست؟
كلام آخر اينكه: دكتر رحيمي نسب در پيشگاه مردم نجيب و مهجور استان لرستان با خداي خود عهد نموده كه حقايق را مطرح نمايد گرچه باعث رنجش گروهي و يا كليد خوردن پروسه تخريب وي شود. و در همين راستا دست هر كسي را كه گامي براي اين مردم بردارد مي بوسد و در مقابل كساني كه با آمار و ارقام غيرواقعي و گزارشهاي مبهم قصد تداوم مديريت خود را دارند، مي ايستد.
پاسخ قدس
در پاسخ به جوابيه نماينده مردم خرم آباد در مجلس شوراي اسلامي در خصوص يادداشتي با عنوان «توسعه نيافتگي لرستان؛ مقصر كيست؟» لازم مي دانم در خصوص موضع گيري جناب آقاي رحيمي نسب چند نكته را متذكر شوم:
آقاي رحيمي نسب نماينده مردم خرم آباد در مجلس شوراي اسلامي اولين دليل خود را براي مخالفت با سفر رئيس جمهور و هيأت دولت به استان، اجرايي نشدن بخش عظيمي از مصوبات سفر اول رياست جمهوري و آمار و ارقام و گزارشهاي كذب و ناصحيحي مي داند كه در مورد سفر اول ايشان به استان منتشر شده و معتقد است بايد در جهت تصحيح آنها تلاش كرد. در اين خصوص لازم مي دانم يادآور شوم كه اگر اين فرضيه را كه سفر اول هيأت دولت بركتي براي لرستان نداشته است، ملاك قرار دهيم بايد اعلام كردكه بايد به جاي جلوگيري از سفر دوم رئيس جمهور شرايطي را فراهم كرد كه ايشان به همراه كابينه به لرستان سفركنند و با ديدن اوضاع و احوال بحران زده لرستان كاستي ها، كمبودها و كوتاهيهاي ناديده گرفته شده در سفر اول را جبران كنند و از سوي ديگر موضع گيري اين نماينده محترم مجلس در شرايطي اتخاذ مي شود كه تيم مطبوعاتي اعزامي از رسانه هاي گروهي مركز در بازديد از طرحها و پروژه هاي استان، اين آمار و ارقام را راست يا دروغ منتشر نموده اند و طبيعي است كه مسؤوليت صحت يا عدم صحت آنها هم بر عهده خودشان مي باشد.
اين در حالي است كه پيگيري مطالبات و نظارت بر خدمت صادقانه به مردم مهمترين وظيفه نمايندگان است و در اينجا اين سؤال مطرح مي شود كه آيا خود آقاي رحيمي نسب به عنوان نماينده مردم كه پيگيري مطالبات آنها هستند تا بحال در اين زمينه تذكري داده اند كه چرا بايد اين گونه باشد!؟
آقاي دكتر دليل دوم مخالفت خود را با سفر رئيس جمهور، مجبورنمودن متوليان امور استان براي تسريع در اجرايي شدن برنامه ها و مصوبات سفر اول عنوان نموده اند. بايد از ايشان پرسيد كه آيا به تأخير انداختن سفر دوم رئيس جمهور، حربه صحيح و مؤثري براي اين اعمال فشار مي باشد؟ آيا بنظر شما اگر سفر دوم در موعد مقرر به انجام مي رسيد و خود نمايندگان به عنوان منتخبان مردم، رئيس جمهور را در جريان كوتاهي ها و احياناً قصور صورت گرفته در رابطه با مصوبات قبلي استان قرار مي دادند بهتر و مناسب تر نبود؟ براي شكايت بردن و آماردادن و آمار گرفتن چه كسي بهتر از خود رئيس جمهور، كه نهادهاي دولتي استان زيرمجموعه ايشان به شمار مي آيند و صد البته كه اختيار عمل هم در هر موردي در دست ايشان است! راهكار و اقدام دكتر رحيمي نسب مثل اين مي ماند كه به شخصي كه صبحانه اش را كامل نخورده، وقت ناهار بگوييم تا صبحانه ات را تمام نكرده اي از ناهار خبري نيست و او را گرسنه نگه داريم!
مخالفت با سفر استاني هيأت دولت براي اينكه سفر دور دوم خدايي نخواسته جنبه فرمايشي و تفريحي پيدا كند، يكي از دغدغه هاي اين نماينده مجلس در جوابيه منتشر شده شان مي باشد كه لازم است اين نكته را متذكر شويم كه تمام تلاش نگارنده يادداشت «توسعه نيافتگي لرستان؛ مقصر كيست؟» اين بود كه به آقاي نماينده اين تذكر را بدهد كه هرچه ميزان سفر رئيس جمهور به تعويق بيفتد، به دو دليل كاهش 4 هزار ميليارد بودجه سفرهاي استاني و برنامه ريزي براي بودجه سال 1388 امكان تأثيرگذاري سفر رئيس محترم جمهوري كمتر خواهد شد. همچنان در سفر اول به خاطر حضور ايشان در اواخر اسفندماه آن گونه كه شايسته لرستان بود، خدماتي به اين ديار محروم صورت نگرفت.
در اينجا يك سؤال مطرح مي شود و آن هم اينكه آيا خود نمايندگان محترم بعد از گذشت مدت زماني كه از نشستن شان بر صندلي هاي سبز مجلس سپري شده، پيگير عملي شدن و اجراي مصوبات دور اول بوده اند؟ اصلاً در جريان چندوچون آنها قرار گرفته اند؟ يا هنوز درگير شوق و ذوق و هيجانهاي كاذب ناشي از نماينده شدن شان هستند؟ تازه مگر در همان سفر اول چند پروژه كلان و قابل توجه براي استان در نظر گرفته شده كه در دنبال كردن اش از لبه ديگر بام بخواهيم بيفتيم؟! شايد زخم چركين لرستان ديگر داروپذير نيست و لازم است در يك موقعيت اورژانسي به تيغ تيز جراحي سپرده شود. پس جنجال بر سر تجويز نوع دارو ديگر فايده اي ندارد. آنچه مسلم است، اين است كه به لرستان در تمام ادوار گذشته تا حال پيوسته كوتاهي شده است و ما نيز به جاي دنبال نمودن ريشه ها و دلايل اين تبعيض ، همواره به جان هم افتاده ايم و كاسه و كوزه ها را روي سر يكديگر شكسته ايم و از اين رو بايد به مردم حق داد؛ زيرا در تمام ادوار گذشته هيچگاه نتوانسته اند بين حجم انبوه شعارهاي تبليغاتي رنگارنگ و بحرانهاي متمادي به وجود آمده براي لرستان- كه نتيجه كوتاهي هاي مسوولان بوده است- معادله منطقي ايجاد نمايند.
آنچه دكتر رحيمي نسب نماينده مردم خرم آباد چه در زمان تبليغات انتخابات و چه حالا كه به مقصود رسيده اند، پيوسته به زبان آورده اند و به آن مي بالند اين است كه فرياد مظلوميت لرستان را به گوش مسؤولان خواهند رساند و هيچ گاه از فريادزدن خسته نخواهند شد. واقعيت اين است كه ديگر زمانه فريادكشيدن و هياهو و قيل و قال سرآمده و راههاي پربازده و منطقي تري هستند كه در آنها با آرامش كامل و با به كارگيري تخصصها، ظرفيتها و نيز ارتباطات مؤثر مي توان گام به گام به هدفهاي مورد نظر نزديك شد.
در قسمتي ديگر از جوابيه، نگارنده يادداشت (توسعه نيافتگي لرستان...) را به بي اطلاعي از مراحل بودجه گذاري متهم مي كند، در حالي كه استدلالهاي متناقض خود ايشان در اين رابطه غيرمنطقي و ناشي از عدم آگاهي است؛ آنجا كه اذعان مي دارند همه چيز براساس برنامه هاي مدون و از پيش طراحي شده است و قبلاً طرحهاي به تصويب رسيده براي هر استان مشخص شده اند و محل اعتبارشان نيز معين گرديده است. حال اين پرسش پيش مي آيد كه با توجه به اين نكته، فلسفه سفرهاي استاني هيأت دولت چيست؟
نماينده خرم آباد در قسمتي از جوابيه شان ما را به ديدن محله هاي فقيرنشين فراوان خرم آباد دعوت مي نمايد، غافل از اينكه نگارنده يادداشت مورد نظر و بقيه همكاران ما هر روز صبح از دل يكي از همين محله ها بلند مي شويم، بسم ا... مي گوييم و سركارمان مي آييم.
جناب آقاي رحيمي نسب! در همين مدت زمان كوتاهي كه به كرسي پارلمان تكيه زده ايد، ثابت كرده ايد كه شرايط و موقعيتها را نمي شناسيد. چه آنجا كه در همايش معرفي توانمنديهاي اقتصادي لرستان به سرمايه گذاران داخلي و خارجي دعوت شده به استان به اصرار پشت تريبون رفتيد و موضع تند و منفي گرفتيد و مديران استان را شعارگونه و انتزاعي زيرسؤال برديد و چه حالا كه با موضع گيري تان در قبال سفر دوم رئيس جمهور مي خواهيد لرستان را صبحانه نخورده از ناهاري شايد لذيذ بي بهره نماييد.
كرم رضا تاج مهر
پنجشنبه 4 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]