پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851283805
تاپيك تخصصي لپ تاپ (laptop )
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: کامپيوتر Laptop کامپيوتري کوچک و قابل حمل ميباشد که داراي صفحه تصوير مسطح و صفحه کليدي است که روي هم تا ميشوند . کامپيوتر هاي Laptop که با باتري کار ميکنند اغلب داراي يک صفحه تصوير LCD ( نمايشگر کريستال مايع ) ميباشند. بعضي از مدلها ميتوانند با يک ايستگاه جفت شوند و به عنوان يک سيستم روميزي کامل در دفتر عمل کنند. در بعضي از کامپيوتر هاي Laptop مجموعه اي از برنامه هاي کاربردي تجاري در ROM تعبيه شده است.
Laptop يکی از انواع متفاوت کامپيوترهای موجود است . اين نوع از کامپيوترها دارای قدرت محاسباتی و عملياتی نظير کامپيوترهای شخصی می باشند. با توجه به ويژگی های متعدد اين نوع از کامپيوترها خصوصا" قابليت حمل، می توان آنها را در موارد متفاوت و بصورت فرامکانی استفاده کرد .
سير تکاملی کامپيوترهای Laptop
اولين مرتبه ايده ايجاد يک کامپيوتر Laptop ، توسط شخصی با نام "Alen Key" در سال 1970 مطرح گرديد. در سال 1979 اولين کامپيوتر Laptop توسط "William Moggridge" طراحی گرديد. کامپيوتر فوق دارای 340 کيلوبايت حافظه بود. در سال 1983 ، توسط " Gavilan Compute " يک Laptop با مشخصات زير توليد گرديد :
64 کيلوبايت حافظه RAM ( امکان ارتقاء آن تا 128 کيلوبايت وجود داشت )
از سيستم عامل اختصاصی شرکت Gavilan استفاده می کرد( قابليت استفاده از MS-DOS نيز وجود داشت ).
ريزپردازنده 8080
موس touchpad
چاپگر قابل حمل
وزن آن 4 کيلوگرم و بهمراه چاپگر 6/4 کيلوگرم
کامپيوتر فوق دارای يک فلاپی درايو بود که با ساير فلاپی درايوهای موجود ، سازگار نبود.
در سال 1984 ، شرکت "اپل " مدل Apple II را معرفی کرد. کامپيوتر فوق از لحاظ اندازه نظير يک کامپيوتر Notebook بود. سيستم فوق دارای يک ريزپردازنده 65 C02 يکصد وبيست و هشت کيلوبايت حافظه ، يک فلاپی درايو 5.25 ، دو پورت سريال ، يک پورت موس ، يک کارت مودم و منبع تغذيه خارجی ، بود. وزن کامپيوتربدون در نظر گرفتن مانيتور، 5 کيلوگرم بود. در کامپيوتر فوق از يک مانيتور نه اينچ تک رنگ و يا يک پانل اختياری LCD استفاده می شد. . در ادامه و در سال 1986 ، شرکت IBM نمونه محصول خود را در اين زمينه عرضه کرد. در سيستم فوق از ريزپردازنده 8080 ، 256 کيلوبايت حافظه ، دو عدد فلاپی درايو 3.5 اينچ ، يک LCD ، پورت های سريال و موازی و يک محل خاص برای يک مودم خارجی ، استفاده می گرديد. کامپيوتر فوق بهمراه نرم افزارهای اختصاصی نظير واژه پرداز ، دفترچه تلفن و ... عرضه گرديد. وزن سيستم فوق 5.4 کيلوگرم و به قيمت 3500 دلار فروخته می گرديد.
در ادامه شرکت های متعدد اقدام به توليد کامپيوترهای Laptop نمودند. امروزه اين نوع از کامپيوترها دارای قابليت ها ی فراوانی بوده که استفاده کنندگان مربوطه را در تمام سطوح راضی می نمايد .
--------------------------------------------------------------------------------
کالبد شکافی کامپيوترهای Laptop
بمنظور آشنائی با عناصر تشکيل دهنده يک Laptop ، مدل Toshiba satellite Pro را بررسی خواهيم کرد. کامپيوترهای Laptop نظير تمام کامپيوترهای ديگر، دارای يک ريزپردازنده است .ريزپردازنده مسئول انجام تمام عمليات در کامپيوتر است .
تمام عناصر يك لپتاپ در شكل زير مشهود است :
ريزپردازنده : ( در پست هاي بعدي به طور مفصل به اين مورد ميپردازيم .)
دارای مجموعه ای از دستورات داخلی ذخيره شده در حافظه بوده و قادر به دستيابی به آنان است .
قادر به دريافت دستورالعمل ها و يا داده از صفحه کليد و يا دستگاههائی نظير : موس ، Touchpad،trackbal و.. است .
قادر به دريافت و ذخيره سازی داده از دستگاههای متفاوت ذخيره سازی نظير : هارد ديسک ، فلاپی درايو ، CD درايو و..است.
قادر به نمايش اطلاعات بر روی مانتيورهای متفاوت ( CRT و يا LCD ) است .
قادر به ارسال داده برای چاپگر، مودم ، شبکه های کابلی و بدون کابل از طريق پورت های متفاوت است .
انرژی خود را از باطری و يا برق شهری تامين می کند.
سيستم عامل
سيستم عامل مجموعه ای از دستورات نرم افزاری است که برای پردازنده فعاليت مربوطه را مشخص خواهد کرد. سيستم های عامل استفاده شده برای Laptop مشابه سيستم های عامل کامپيوترهای شخصی ( ويندوز 98 ، 2000 ، XP مايکروسافت و سيستم عامل Mac OS ) است . البته سيستم عامل نسخه هاي مختلف لينوكس هم در برخي مدل لپتاپ ها ديده ميشود .
حافظه
کامپيوترهای Laptop دارای حافظه های RAM و ROM می باشند. تراشه ROM شامل BIOS با عملکرد مشابه در يک کامپيوتر شخصی است . برنامه ها و داده ها در حافظه RAM مستقر می گردند. حافظه RAM استفاده شده در Laptop با ساير حافظه های مربوطه ( در کامپيوترهای شخصی ) دارای تفاوت هائی است . اندازه وشکل ماژول های حافظه از مهمترين تفاوت های موجود می باشند. توليد کنندگان کامپيوترهای Laptop می بايست کامپيوترهای کوچکتری ( از لحاظ اندازه ) نسبت به کامپيوترهای شخصی ، توليد نمايند. بنابراين طبيعی است که ماژول های حافظه در آنها متفاوت باشد. اکثر توليدکنندگان از استاندارد SODIMM)Small Outline Dual Inline Memory Module ) استفاده می نمايند. اغلب کامپيوترهای Laptop می بايست دارای حداقل 64 مگابايت حافظه بمنظور اجرای سيستم عامل و ساير نرم افزارهای کاربردی باشند. در برخی از کامپيوترهای Laptop امکان ارتقاء حافظه نيز وجود دارد. در چنين مواردی از يک Access Panel استفاده و آن را به تراشه حافظه اضافی متصل می نمايند.
درايو ( هارد ، فلاپی ، DVD ، CD) ( توضيح انواع مدل هاي درايو هاي اپتيك را به مباحث بعد موكول ميكنيم )
در کامپيوترهای Laptop از دستگاههای ذخيره سازی متعددی استفاده می شود. تمام کامپيوترهای Laptop دارای يک هارد ديسک داخلی تا ماكزيمم ظرفيت 120 گيگابايت می باشند. با اينکه هارد ديسک های استفاده شده در کامپيوترهای laptop دارای عملکردی مشابه با هارد ديسک های موجود در کامپيوترهای شخصی می باشند ، ولی ظرفيت و تنوع هارد ديسک های قابل استفاده در Laptop نسبت به کامپيوترهای شخصی بمراتب کمتر است . ( حق انتخابی کمتری در رابطه با انتخاب ظرفيت هارد ديسک دلخواه وجود دارد ) .
اغلب کامپيوترهای Laptop دارای انواع خاصی از سيستم های ذخيره سازی Removable نظير : فلاپی ديسک ، ديسک های ZIP ، ديسک های فشرده (CD) و DVD می باشند. در اين راستا سه رويکرد متفاوت وجوددارد :
برخی دارای بيش از يک محل برای استفاده از ديسک درايوها می باشند.
برخی دارای صرفا" يک محل بوده و می توان ديسک درايوها را در زمان نياز جايگزين نمود.( سيستم خاموش ، سيستم روشن )
برخی دارای درايوهای داخلی نبوده و تمام دستگاهها بصورت خارجی به سيستم متصل می گردند.
پورت های ورودی و خروجی
کامپيوترها نيازمند ارتباط با دستگاههای متفاوت نظير : چاپگر ، مودم و شبکه می باشند. کامپيوترها قادر به ارسال و دريافت اطلاعات از طريق پورت های متفاوت ورودی و خروجی می باشند. پورت های فوق بصورت سريال ، موازی و يا USB می باشند. ( توضيحات بيشتر در مباحث بعد )
برخی از کامپيوترهای Laptop ، علاوه بر پورت ها، دارای اسلات های اضافی برای کارت های PCMCIA ( نوع اول و دوم ) و يا کارت های PC می باشند. کارت های فوق بمنظور افزايش حافظه ، نصب يک مودم ، کارت شبکه و ... استفاده گردند.
کارت صدا
اغلب کامپيوترهای Laptop دارای کارت صدا و بلندگو به منظور پخش موزيک و ... می باشند. کيفيت بلندگوهای همراه با کامپيوترهای laptop در اغلب موارد مشابه بلندگو کامپيوترهای شخصی نمی باشد. اما مدل هاي لپتاپ هاي فوق العاده اي هم وجود دارد كه حتي كارت صدا ي انها به صورت انبورد نبوده و كيفيت صداي به مراتب بالاتر از سيستم هاي روميزي داشته اند .
--------------------------------------------------------------------------------
کامپيوترهای Laptop دارای تفاوت هائی با کامپيوترهای شخصی می باشند. مهمترين اين موارد عبارتند از :
منبع تغذيه ( در پست هاي بعدي به طور مفصل به اين مورد ميپردازيم .)
کامپيوترهای Laptop دارای قابليت استفاده از برق شهری می باشند. بدين منظور از آداپتورهای خاصی استفاده می گردد. يکی از خصايص بارز کامپيوترهای Laptop ، قابل حمل بودن آنها است . بدين منظور امکان استفاده از باطری در آنها پيش بينی شده است . تمام کامپيوترهای Laptop دارای باطری قابل شارژ می باشند. عمرمفيد باطری به نوع باطری و نوع استفاده از سيستم بستگی دارد . کامپيوترهای Laptop دارای مدل های ديگری از باطری بمنظور نگهداری اطلاعات موجود در حافظه CMOS می باشند.
نمايشگر ( توضيحات اجمالي در مباحث بعدي )
تمام کامپيوترهای Laptop دارای يک نوع خاص از صفحات نمايشگر LCD می باشند. اين نوع صفحات نمايشگر دارای ويژگی های زير می باشند :
12 تا 17 اينچ
سياه و سفيد ( 16 مقياس متفاوت برای خاکستری) و يا رنگی ( 65.536 )
بصورت Passive و يا Active می باشند ( نمايشگرهای Active دارای شفافيت بيشتر و برای مطالعه مناسبتر می باشند)
و اكنون نمايشگر هاي فوق پيشرفته تا 17 اينچ هم براي لپتاپ ها ساخته شده است . كه حتي دقت تصاوير انها از سيستم هاي روميزي معمولي و خانگي هم بيشتر هستند .
دستگاه ورودی
در کامپيوترهای شخصی بمنظور ورود اطلاعات از صفحه کليد و يا موس استفاده می شود. در کامپيوترهای Laptop از دستگاههای ورودی متفاوتی استفاده می شود. در اين راستا سه گزينه وجود دارد :
Trackball . با چرخش گوی ، امکان حرکت Cursor بر روی نمايشگر LCD فراهم می گردد.
TrackPoint .با فشردن انگشتان دست بر روی نقطه مورد نظر ،امکان حرکت Cursor فراهم می گردد.
TouchPad . با حرکت دست بر روی Pad امکان حرکت Cursor فراهم می گردد.
اتصالات Docking
اغلب کاربران در زمان استفاده از کامپيوترهای Laptop دارای مشکلاتی در زمينه صفحه نمايشگر( اندازه کوچک آن ) و يا صفحه کليد ( صفحه کليد کوچکتر از يک صفحه کليد استاندارد است ) می باشند ، بمنظور استفاده راحت تر کامپيوترهای Laptop در مواردی که از آنان بصورت Desktop استفاده می گردد ، Docking station مطرح شده است . سيستم فوق دارای چندين دستگاه جانبی ( مانيتور بزرگ ، صفحه کليد بزرگ ، موس ، چاپگر و ديسک درايو ) متصل شده است . در چنين حالتی می توان Laptop را به Staion مربوطه متصل و از آن بعنوان يک کامپيوتر روميزی استفاده کرد.در اين حالت صرفا" از يک اتصال در Laptop استفاده می شود. اغلب کامپيوترهای Laptop دارای اتصالات Docking می باشند.
در زير به رسمي ترين مدل تقسيم بندي لپتاپ ها ميپردازيم .
-- نوت بوك هاي جايگزين سيستم هاي روميزي ( Desktop Replacement )
اين نوت بوك ها در ميان ساير كامپيوتر هاي كيفي بيشترين سنگيني را دارند چيزي بين 3 تا 5 كيلو گرم . امروزه مصرف كنندگان عادي استقبال خوبي از اين نوع كامپيوتر ها ميكنند . نوتبوك ها ي جايگزين PC را ميتوان در دو دسته طبقه بندي كرد :
«« پيشرفته (Advanced) »» و «« به قيمت (Mid Range ) »» .
نوت بوك هاي پيشرفته جايگزين PC ، عموما قيمتي بين 1500 تا 3000 دلار دارند . و وجه تمايز اين نوع كامپيوتر هاي كيفي با نوع به قيمت در قطعاتي هست كه در آنها به كار رفته است ، مثلا پردازنده سريع تا 3 گيگاهرتز يا كارت گرافيك خوب و جداگانه با حافظه تا 256 مگابايت نمايشگر هاي اين نوع نوت بوك ها 15 تا 17 اينچي و عمدتا WIDE ( عريض ) هستن . اين سيستم براي كارهاي چند رسانه اي ها عالي هستن . و برخي از آنها خروجي تلويزيوني هم دارند اگر بازي ، عكاسي يا ويدئو پردازي فعاليت اصلي شما را تشكيل ميدهد ( و قبليت حمل بودن آن براي شما اولويت محسوب نميشود . ) نوت بوكهاي جايگزين PC به دردتان ميخورد اگر فكر ميكنيد كه 3000 دلار زياد است و كارهايي در حد ويرايش عكس گشت زني در وب E-mail و اين قبيل كارها انجام ميدهيد به فكر خريد نوتبوكهاي «« به قيمت»» باشيد . اين سيستم ها چيزي بين 1000 تا 1500 دلار قيمت دارند و قطعات سطح پايين تري در انها به كار رفته است قالبا قطعاتي كه سال گذشته جزء اولين بوده اند . براي كاربران خانگي و دانشجويان كم درآمد و افرادي كه بخواهند در كنار PC خود يك نوت بوك داشته باشند اين سيستم ها مناسب است . به شرطي كه قابل حمل بودن زياد مد نظرتان نباشد .
-- نوت بوك هاي راهي
اين كامپيوتر ها به درد تاجران (business) و كاربراني ميخورد كه زياد سفر ميكنند وزن اين دستگاه ها بين دو تا سه كيلو گرم و نمايشگر آنها 14 تا 15 اينچي و قيمت انها بين 1200 تا 2500 دلار است .
نوت بوك هاي«« راهي »» كه مخصوص سفر هاي تجاري ساخته شده اند قدرت و قابل و حمل بودن را با هم دارند تقريبا تمام اين دستگاه ها پردازنده هاي كم مصرف مثل ( Centrino - Sonamo - Dothan ) ( بعدا به به طور مفصل به مبحث پردازنده لپتاپ ها ميپردازيم )* مجهز هستن و متوسط عمر باتري آنها بين 5 ساعت يا بيشتر ميرسد قابليت اتصال بيسيم هم از مسائل بسيار مهم است قابليت اتصالات 802.11 b تقريبا در همه آنها وجود دارد استفاده از استاندارد g802.11 هم رو به افزايش است . بسياري از مصرف كنندگان به خاطر تلفيق كارايي و قابليت حمل اين نوت بوك ها و همچنين عمر طولاني باتري از اين سيستن ها استقبال ميكنند نوت بوك هاي راهي در كم ترين قيمت موجودشان كه به معني بيشترين وزن نيز هست مخصوصا براي دانشجويان مناسب هستن . ولي از لحاظ قيمت باز هم كمي گران تر از سري ( Desktop Replacement ) هستند .
-- نوت بوك هاي فوق قبل حمل ( Prtable -Thin & Light ) (Ultra-Portable )
زيباترين و باريك ترين نوت بوك هاي بازار كه وزني در حد يك تا دو كيلوگرم دارند در اين دسته قرار ميگيريند قيمت اين نوتبوك ها بين 1500 تا 2800 دلار است و اساسان به درد مديراني ميخورد كه دائم در سفر هستن و بيشتر از ساخت محتوا به گشت زدن در اينترنت ارسال و دريافت E-mail و مطالعه اسناد مي پردازند .
با پيشرفته تر شدن فناوري به لحاظ مصرف كمتر در عين سرعت بيشتر و فناوري هارد ديسك به لحاظ ابعاد كوچكتر و ظرفيت بيشتر اكثر كاربران تجاري به اين نوع لپتاپ ها روي آورده اند تا بتوانند امور خود را در راه انجام بدهند . اين دستگاه ها معمولا نمايشگر 12 اينچي دارند و گرچه صفحه كليد برخي از آنها كوچيكتر از حد استاندارد است اما ميتوان مدل هايي را يافت كه صفحه كليد كامل را داشته باشند .
-- ميني نوت بوك ( Tablet)
اين نوع كامپيوترهاي كيفي و كامپيوترهاي موسوم به Tablet كمترين سهم را در بازار دارند ميني نوت بوك بيشتر در اروپا و آسيا طرف دار دارند وزن انها در حدود يك كيلو گرم ، نمايشگر انها 10 اينچي و صفحه كليد آنها كوچك است بهترين استفاده اي كه ميتوان از اين سيستم برد خواندن اسناد و انجام امور و E-mail در حد كم است .
كامپيوتر هاي Tablet دو نوع هستند ، « چرخيدني» و « تخت» .
مدل هاي چرخيدني در ظاهر شبيه به نوت بوكهاي راهي هستند . اما نمايشگر آنها با چرخش حول يك محور و خوابيدن روي بدنه دستگاه شبيه به Tablet هاي تخت ميشود كه با استفاده از قلم ديجيتالي ميتوان روي آنها نوشت اين در حالي است كه Tablet هاي تخت بيشتر در اماكني چون بيمارستان ها و مراكز دولتي مصرف دارند اين كامپيوتر ها صرفا يك نمايشگر و يك CPU هستند كه صفحه كليد به صورت جدا به آن قابل وصل است .
تا اينجا فكر ميكنم تونسته باشيد مدل دلخواه خودتون رو انتخاب كنيد .
پردازشگرهای نوت بوک (Notebook Processors )
در حال حاضرتنوع زیادی از انواع پردازشگرها در کامپیوترهای همراه استفاده می گردد که عدم آگاهی کامل از آنها میتواندسردرگمی زیادی را باعث شود.دو دسته عمده پردازشگرهای معمول شامل پردازشگرهای INTEL و AMD میشود, در این متن به انواع پردازشگرهای پنتیوم محصول شركت اينتل میپردازیم:
تفاوت بسيار كمي مابين انواع پردازنده ساخته شده اينتل براي لپتاپ وجود دارد.البته انواع جديدتر آن نظير سنترينو و سوناما بر خلاف گذشته با رويكرد مختص به لپتاپ از نظر كيفي و كارايي بيشتر همراه با مصرف كمتر انرژي طراحي و ساخته شده اند.در اينجا تنها به دليل اشتباهي كه گاه از سوي دوستاني كه جهت خريد لپتاپ هاي ارزانتر به فروشندگان متفاوت مراجعه مي نمايند و گاه جواب هاي نامربوط مي شنوند,تنها به ذكر مفيد انواع پردازنده هاي اينتل كه از نظر نامي بسيار مشابه هم هستند,مي پردازيم.در ضمن دقت نماييد كه پردازنده هاي نامبرده به جز دو نوع نامبرده در سطور بالايي كه از كيفيت و كارايي و دقت در مصرف بهينه انرژي همانند هم بهره مي برند,در زمان ساخت تنها با رويكردي از نظر ابعاد و ميزان مصرف برق و سرعت پردازنده نامگذاري شده اند و يادمان باشد كه بر خلاف نوع روميزي,ساخت پردازنده هاي لپتاپ در دوره نويني بسر مي برد.
Pentium M
در حالتي مابين پنتيوم 3 و پنتيوم 4 ساخته و طراحي گشته است.از نظر ميزان مصرف انرژي كمي بهتر از پنتيوم 4 عمل مي نمايد و كيفيت- كارايي آن مابين اين دو قرار مي گيرد.اين پردازنده جزئي از Centrino package است.
Celeron M
مشابه Pentium M بوده با اين تفاوت كه قيمت آن كمي كمتر از Pentium M مي باشد.اين امر براي كساني است كه مي خواهند لپتاپ مقرون به صرفه تري را خريداري نمايند. level 2 cache memory در Celeron M به 512KB كاهش پيدا نموده,در حالي كه در Pentium M اين ميزان 1 -2 مگابايت مي باشد.
تفاوت ريزپردازندهای پنتيوم و Celeron
هسته ( Core ) : تراشه های Celeron با محوريت هسته تراشه های پنتيوم 4 ، طراحی و توليد شده اند .
Cache : تراشه های Celeron نسبت به تراشه های پنتيوم 4 از حافظه Cache کمتری استفاده می نمايند . يک تراشه Celeron ممکن است دارای 128 کيلو بايت L2 Cache باشد . در حالی که L2 Cache استفاده شده در تراشه های پنتيوم 4 ، چهار برابر تراشه های Celeron است. ميزان حافظه L2 Cache تاثير بسيار زيادی را در خصوص کارآئی سيستم بدنبال خواهد داشت .
Clock Speed . شرکت اينتل تراشه های پنتيوم 4 را با هدف اجراء در سرعت های بمراتب بالاتری نسبت به تراشه های Celeron طراحی و توليد نموده است . سريعترين پردازنده پنتيوم 4 ، شصت مرتبه سريعتر از سريعترين پردازنده Celeron است.
Bus Speed . پردازنده ها در خصوص حداکثر سرعت Bus ارائه شده دارای محدوديت می باشند .سرعت Bus پردازنده های پنتيوم 4 ، 30 درصد بيش از پردازنده های Celeron است.
Mobile Pentium 4
سريع ترين پردازنده سيار و قابل حمل اينتل و داراي Hyper-Threading كه بسيار مشابه Desktop Pentium 4 بوده و از تنظيم بهينه تر كنترل دماي پردازنده و مصرف كمي بهتر انرژي بهره مند است.از FSB (Front side bus speed) 533 MHZ بهره مي برد كه اين مقدار در پردازنده هاي انواع روميزي در حد800 MHZ مي باشد.پردازشگرهای MOBIL PENTIOM از حالتی از POWER MANEGMENT بنام SPEED-STEPبهره میبرد که باعث کاهش مصرف انرژی و کاهش سرعت پردازش, به نسبت بار تحمیلی روی سیستم میشود,SPEED-STEPدوحالت دارد: وضعیت حداکثر توان ویا وضعیت مصرف بهینه باطری ,پردازشگرهای MOBIL CELERONاز SPEED-STEPاستفاده نمی کنند.پردازنده هاي Mobile Pentium از حالتي بنام SpeedStep بهره مي برند كه بر اساس system load لپتاپ,ميزان برق مصرفي و سرعت پردازنده را تحت تاثير قرار مي دهند.اين حالت بر دو نوع است:با حداكثر كارايي كه طبيعتا انرژي بيشتري را مصرف مي نمايد و ديگري حالت مناسب بهينه سازي مصرف انرژي باطري.Mobile Celeron از چنين حالتي بهره نمي برد . در نوتبوك هايي كه از اين مدل پردازنده استفاده ميكنند گهگاه ديده شده است كه قدرت پردازنده متناسب با ميزان باتري و زمان شارش ان تغيير ميكند مثلا در حين كار روي يك پروژه با كاهش شارش باتري نوتبوك شما قدرت پردازنده شما از 2400MHz به 1000Mhz كاهش ميابد .
Mobile Pentium 4 Processor-M
كه بنام P4-M نيز شناخته مي شود.با حداكثر سرعت 2.6 GHZ اين پردازنده هم اكنون به وسيله جايگزيني با Pentium M & Celeron M در لپتاپ هاي كوچك و سبك با كارايي معتدل و متوسط از دور رقابت خارج شده است.چراكه در لپتاپ هاي بزرگ و مشابه مدل هاي روميزي و قدرتمند نيز از پردازنده هايي همچونregular Mobile and Desktop Pentium 4 استفاده مي شود.
Mobile Celeron
بدليل دارا بودن كمترين ميزان حافظه كش به سرعت عملكردي انواع ديگر نمي رسد.(عليرغم دارا بودن High clock speed ).در لپتاپ هاي كوچك و سبك بيشترين كارايي را داشته و در انواع ارزانتر آن بكار مي رود.
Desktop Pentium 4
براي لپتاپ هاي نوع جايگزين با مدل روميزي ساخته شده كه با قيمت كمتر از بيشترين قدرت عملكردي برخوردار است . البته بايستي قبول نمود كه اين پردازنده از پردازنده هاي Non-Mobile ( غير قابل حمل ) محسوب مي گردد. در اين پردازنده شما از ( FSB (Front side bus speed سريع تري برخوردار هستيد.همچنين از 800 MHZ FSB بهره برده و يا داراي Dual Channel Memory مي باشد . اما اين پردازنده خوره باتري و زمان شارش نوتبوك شما است و شما تنها ميتوانيد در بهترين حالت حدود 2ساعت بوسيله باتري با نوتبوك خود كار كنيد .
Centrino
درواقع یک نام تجاری است که توسط INTELعرضه شده و عنوان کامل آن INTEL® CENTRINO MOBIL™ TECHNOLOGY است, که دارای چهار مزیت است:
1- افزایش قدرت پردازش علیرغم CLOCK-SPEEDظاهرا کمتر بواسطه افزایش حافظه CACHEبه 1MB ,واخیرا MB2
2-ظرافت و کم شدن قطر نوت بوک و نهایتا کاهش وزن اینگونه نوت بوکها . تنوع طراحي، حجم و وزن كمتر نسبت به نوت بوك هاي Pentium 4 تنها با استفاده از طراحي Micro FCPGA در اين تكنولوژي مقدور گرديده است و براي اينكه حرارت بالاي پروسسور اين نوت بوك ها باعث بوجود آمدن اختلال در سيستم عملياتي اين دستگاهها نگردد، در اين نوع از نوت بوك ها از پروسسورهاي ولتاژ پايين (LV) و يا ولتاژ بسيار پايين (ULV) استفاده شده است.
3- بهینه سازی میزان مصرف انرژی واستفاده مدت طولانی تر از باطری . مديريت جديد مصرف باطري در اين تكنولوژي باعث جلوگيري از اتلاف بي دليل انرژي باطري دستگاه جهت انجام اعمال غير لازم و كاربردي گشته، نتيجتاً طول عمر و زمان مصرف بيشتر باطري را براي مصرف كننده نوت بوك به ارمغان مي آورد.
4-آزادی عمل وامکان استفاده از شبکه بی سیم WLANوتطبیق با استاندارد WI-FI سيستم WLAN Security پشتيباني شده توسط اين تكنولوژي شامل طيف وسيعي از دستورات امنيتي شبكه، توليد شده توسط شركت Cisco Systems بوده و باعث جلوگيري از حملات انواع ويروسها، هكرها و ... مي گردد.
تفاوت پردازنده هاي Centrino و Pentium ...
- پردازنده هاي Centrino مخصوص نصب بر روي Notebook ها طراحي شده است اين پردازنده ها به گونه اي طراحي شده اند كه مصرف كمتر انرژي و توليد گرماي كمتري دارند. اين پردازنده ها در اصل به نام Mobile توليد مي شوند و هنگاميكه به همراه چيپ ست 855 شركت اينتل و كارت بي سيم 2100 شركت اينتل همراه شوند به نام Centrino خوانده مي شود كه در ايران به نام Centrino معروف شده اند.اين گروه داراي حافظه داخلي از 1MB تا 2048K يعني 2MB مي باشد كه باعث افزايش قدرت پردازش آنها مي شود و سرعت گذرگاه 400MHz دارند. با توليد اين پردازنده ها كه در چند گروه توليد مي شوند، وزن نوت بوكها به علت حذف سيستم هاي خنك كننده بزرگ قبلي، كاهش چشمگيري داشت. در حال حاضر حدود 85% نوت بوك هاي دنيا با اين پردازنده ها توليد مي شوند. در واقع Centrino نمايانگر قويترين تكنولوژي ابداعي شركت اينتل جهت ساخت انواع نوت بوك مي باشد.نوت بوك هاي داراي تكنولوژي Centrino Mobile نسبت به نوت بوك هاي Pentium 4 از حافظه L2 Cache با ظرفيت بالاي 1 و 2 مگا بايت كه به ترتيب Banias و Dothan نام دارند برخوردار هستند. اين تكنولوژي نه تنها در جهت افزايش بهره وري سيستم بوده بلكه شامل امتيازات وسيعي از جمله برخورداري كامل نوت بوك از سيستم Wireless Lan ، زمان استفاده بسيار طولاني از باطري، عمر زياد آن، حجم و وزن كمتر نوت بوك نسبت به مدلهاي قديمي Pentium 4 مي باشد.به اين ترتيب با اختراع اين تكنولوژي توسط شركت Intel مشتريان نوت بوك قدم به دنياي تازه اي از امكان انتخاب و اعمال سليقه در سرعت، قدرت پردازش، طراحي، وزن كمتر و ابعاد كوچكتر نوت بوك مورد نياز خود خواهند گذاشت. مقايسه سرعت پردازنده هاي Mobile) Centrino) را باPentium اصلا نبايد انجام شود ولي افرادي كه خيلي مايل به اين مقايسه هستند مي توانند به سايت شركت اينتل مراجعه كنند و اطلاعات خود را به روز برسانند.
Dothan
از حافظه نهاني L2 cache بيشتري بهره ميبرد ( 2MB L2 Cash) و علاوه بر بالا بردن كارايي پردازنده در لپتاپ مصرف برق را بهينه مي نمايد.البته اين موضوع براي كساني كه چندان از پريز برق دور نيستند و يا با لپتاپ زياد كار نمي كنند(تفنني)كارايي خود را از دست مي دهد.البته دوتان در همان دسته بندي سنترينو جاي مي گيرد در واقع همان Centrino است و مثلا اين گونه نيست كه هر يك چيزي مجزاست و مي توان گفت نوع بهينه شده آن است.كارايي پردازنده در حالت دوتان سريع تر است.دوتان از سرعت 1.7 شروع شده در حالي كه سنترينو در همان سرعت زير 1.7 باقي مي ماند.همچنين دوتان از ترانزيستور هاي بيشتري براي افزايش توان محاسباتي بهره ميبرد. تكنولوژي ساخت ان 90 نانو متري است .قبلا گفته مي شد كه دوتان احتمالا باعث افزايش حرارت توليدي و در نتيجه گرماي حاصله اضافي خواهد گرديد كه در صورت عدم دفع سبب كوتاهي عمر باطري مي گردد ولي تاكنون مقاله اي در اثبات اين ادعا نوشته نشده است .اين پردازنده در حقيقت نوع جديد پردازنده*هاي «پنتيوم ام» (سنترينو) محسوب مي*شود كه شركت «اينتل» دو سال پيش به بازار عرضه كرده بود. شركت اينتل اعلام كرد كه ميزان حافظه «كش» سطح دوم (cache 2 Level) در پردازنده «دوتان» در مقايسه با پردازنده «پنتيوم ام» قبلي دو برابر شده و به دو مگابايت افزايش پيدا كرده است. حافظه «كش» به حافظه*اي گفته مي*شود كه درون خود پردازنده تعبيه مي*شود و اطلاعاتي كه به وفور مورد استفاده پردازنده قرار مي*گيرند؛ به اين حافظه منتقل مي*شوند تا زمان زيادي صرف انتقال اطلاعات از حافظه اصلي (RAM) به پردازنده نشود. شركت «اينتل» در پردازنده «دوتان»؛ از فناوري جديد 90 نانومتري خود استفاده كرده است به كمك اين فناوري ابعاد ترانزيستورهاي مورد استفاده در پردازنده كاهش پيدا مي*كند و بدين ترتيب مي*توان تعداد بيشتري ترانزيستور را درون تراشه جاي داد. شركت «اينتل» چندي پيش نيز پردازنده جديد «پنتيوم 4» خود ويژه رايانه*هاي شخصي روميزي با نام «پريسكات» را به بازار داد كه در آن نيز از فناوري 90 نانومتري استفاده شده است. كارشناسان عقيده دارند استفاده از فناوري 90 نانومتري سبب افزايش مصرف برق در پردازنده*هاي جديد «پنتيوم 4» شده و اگر همين مشكل در پردازنده «دوتان» نيز وجود داشته باشد؛ اين امر مي*تواند سبب كاهش عمر باتري رايانه*هاي لپتاپ شود. ميزان مصرف برق براي توليدكنندگان رايانه*هاي قابل حمل اهميت زيادي دارد زيرا هرچه پردازنده برق بيشتري مصرف كند؛ عمر باتري و در عمل كارايي رايانه نيز كاهش پيدا مي*كند.
• BLUETOOTH چيست؟
بلوتوث چيست ؟
به تازگي پس از يك سمينار عصرانه به خانه باز گشته ايد. Notebook تان در كيف تان قرار دارد ، (PDA (Personal Digital Assistant خود را به كمر بسته ايد ، و تلفن همراه تان در جيب جاي دارد. در سمينار امروز يادداشتهايي را در Notebook خود نوشته ايد . همين كه به خانه مي رسيد و از كنار چاپگر جوهر افشان خود عبور مي كنيد ، Notebook ، چاپگر را پيدا مي كند و به طور خودكار يادداشتهاي سمينار را به چاپگر ارسال مي كند و آنها روي كاغذ چاپ مي شوند . درهمين حال ، PDA شما كامپيوتر روميزي را تشخيص مي دهد و درخواست مي كند كه دفتر تلفن و برنامه روزانه شما را Update شود . هم چنين همه پيامهاي ايميلي را كه ارجهيت آنها را تعيين كرده ايد درخواست مي كند. همه اين كارها در زماني رخ مي دهد كه كت خود را در مي آوريد و براي نوشيدن يك نوشابه به طرف يخچال مي رويد . در عرض چند دقيقه ، تلفن همراه شما بوق مي زند تا به شما اطلاع دهد كه عمليات چاپ يادداشتها تمام شده است . به طرف چاپگر رفته و يادداشتها را مي خوانيد بلافاصله پس از آن PDA شما بوق مي زند تا به شما بگويد كه دفترچه تلفن و برنامه روزانه شما را Update كرده است و شما ايميل جديد داريد.
به دنياي بلوتوث خوش آمديد :
بلوتوث يك فناوري بي سيم كوتاه برد است كه به تلفنهاي همراه ، PDA ، كامپيوترها ، دستگاههاي ضبط و پخش استريو ، لوازم خانگي ، اتومبيلها و همه وسايل ديگري كه مي توانيد ارتباط آنها را با يكديگر فكر كنيد امكان ارتباط مي دهد .
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 654x550.
توضيح بلوتوث
بلوتوث يك رشتـه خصوصيت بي سيم است كه ارتباطات كوتاه برد بين وسايل مجهز به تراشه هاي كوچك و اختصاصي بلوتوث را تعريف مي كند. بلوتوث فقط كابلها را حذف نمي كند ، بلكه يك روش بي سيم براي وصل كردن كامپيوتر ها با همه وسايل همراه الكترونيكي فراهم مي سازد و شبكه هاي كامپيوتري كوچك و خصوصي مشهور به PAN (Personal Area Network) يا شبكه شخصي را بوجود مي آورد.
بلوتوث يك زبان مشترك بين وسايل مختلف مي سازد كه به آنها امكان مي دهد كه به آساني با هم ارتباط برقرار كنند و بهم وصل شوند.
وسايل مجهز به تراشه هاي بلوتوث حدود 10 متر برد دارند و مي توانند داده ها در سرعت 720 كيلوبايت در ثانيه از طريق ديوار ها ، كيف ها و پوشاك انتقال دهند.
هيجان انگيزتر آنكه اتصال دادن بين وسايل بلوتوث مي تواند بدون دخالت مستقيم ما انجام بگيرد.
وقتي دو وسيله مجهز به تراشه هاي بلوتوث نزديك يكديگر مي رسند ، نرم افزار نهاده شده در تراشه هاي فرستنده / گيرنده (Server / Client) بلوتوث به طور خودكار يك ارتباط را برقرار مي سازد و داده ها را نقل و انتقال مي دهد.
با اين همه برد كوتاه و سرعت محدود بلوتوث باعث شده است كه براي شبكه هاي محلي (LAN) بي سيم مرسوم كمتر باشد، چون اين شبكه هاي كامپيوتري معمولاً بيش از 10 متري بلوتوث فاصله دارند و برد سرعتي آنها 10 تا 100 متر مگابايت در ثانيه است.
• Bluetooth از كجا آمد (تاريخچه بلوتوث)
شايد جالب باشد تا از تاريخچه نام Bluetooth هم اطلاع داشته باشيم. اين نام از نام يك پادشاه دانماركى به نام Harald Blaatand گرفته شده است. كلمه Blaatand پس از انتقال به زبان انگليسى به شكل Bluetooth تلفظ شد كه به معنى دندان آبى است. اين پادشاه كه بين سال هاى ۹۴۰ تا ۹۸۶ مى زيست، توانست دانمارك و نروژ را كه در جنگ هاى مذهبى با هم مشكل پيدا كرده بودند متحد كند و از آن پس شهرت زيادى كسب كرد. در واقع تكنولوژى Bluetooth هم بر پايه اتحاد يكپارچه سيستم هاى كامپيوتر در قالبى بدون سيستم تاكيد دارد كه نماد كار و تلاش پادشاه دانماركى است. ايده اصلى ايجاد اين سيستم در سال ۱۹۹۴ توسط شركت موبايل Ericsson ارائه شد. اين شركت به همراه چند شركت ديگر به دنبال يك سيستم ارتباطى بين وسايل الكترونيكى مختلف بودند تا قادر به هماهنگى و سازگارى با هم باشند. براي اريكسون ، اسم بلوتوث براي فناوري داده شده كه اميدوار بود بتواند به طور صلح آميز وسايل مختلف را متحد كند، مناسب بود. اريكسون مي دانست كه اگر فقط يك شركت اين استاندارد ها را حمايت كند هرگز موفق نخواهد شد. در سال 1998 ، اريكسون يك موافقت نامه با IBM ، اينتل ،نوكيا ، 3com ، توشيبا و مايكروسافت امضا كرد و گروه Bluetooth SIG Bluetooth Special Interest Group را به وجود آورد. هدف اين گروه نظارت بر پيشرفت بلوتوث و عمومي ساختن آن بود.
بلوتوث چگونه كار مي كند ؟
يكي از جالب ترين نكات درباره اين استاندارد روشي است كه وسايل مجهز به تراشه هاي بلوتوث به طور خودكار يكديگر را تشخيص مي دهند ، ارتباط برقرار مي كنند و داده ها را به دستور شما يا بدون دخالت شما انتقال مي دهند. در خصوصيات بلوتوث يك ارتباط راديويي با برد كوتاه تعريف شده است. اين استاندارد هم چنين يك برد متوسط 100 متري را تعريف كرده است ، اما به ندرت به كار مي رود ، چون به توان التريكي و هزينه بيشتري نياز دارد. هر وسيله بلوتوث حاوي يك تراشه فرستنده / گيرنده مربعي 4 سانتيمتري است كه در باند فركانس راديويي ( ISM (Industrial Scientific Medical يا صنعتي ، علمي ، پزشكي از 40/2 گيگاهرتز تا 48/2 گيگاهرتز عمل مي كند.
سازندگان و طراحان اين فركانس را بدين لحاظ انتخاب كردند كه در سراسر جهان به رايگان در دسترس است و محدوديتهاي داشتن مجوز را ندارند . باند ISM به 79 كانال تقسيم مي شود كه هر كدام پهناي باند يك مگاهرتزي دارند كه اين باند رايگان است . بلوتوث از لحاظ نظري پهناي باند يك مگابايت در ثانيه را دارد ، كه سرعتي نزديك به 723 كيلوبيت در ثانيه است.اين سرعت خيلي بالا نيست ، اما براي انتقال داده ها بين وسايل دستي و دسترسي به اينترنت كاملاً كافي است.
با ايجاد هر تكنولوژى مردم مشتاق شده تا با آن آشنا شوند ولى بلافاصله تكنولوژى پيشرفته ديگرى متولد مى شود. يكى از اين تكنولوژى ها، Bluetooth است كه به ارتباط بى سيم با برد كوتاه مربوط مى شود. اين تكنولوژى در تمام قطعات، وسائل الكترونيكى و ارتباطى كاربرد دارد و استفاده از آن تنها به شبكه ها و اينترنت مربوط نمى شود، به طورى كه امروزه حتى موس و كى بورد Bluetooth هم به بازار آمده است.
فرض كنيد در منزلتان از تكنولوژى Bluetooth استفاده مى كنيد و در حال چك كردن E-mailهاى خود از طريق تلفن همراه هستيد، در همان حال نامه اى از دوست خود دريافت مى كنيد. شما هم نامه او را از طريق Bluetooth به پرينتر كه به اين سيستم مجهز است ارسال كرده و يك پرينت از آن تهيه مى كنيد. در همين زمان تلويزيون هم مشغول پخش برنامه اى است كه بلافاصله تصوير را به مانيتور انتقال داده و توسط CD-Writer كه به تكنولوژى Bluetooth مجهز است تصاوير را روى CD ذخيره مى كند. اينها تنها برخى از موارد استفاده تكنولوژى Bluetooth در زندگى امروز است. تجهيزات مجهز به اين تكنولوژى در كنار هم شبكه اى خانگى به نام( PAN Personal Area Network ) را ايجاد مى كنند.
امروزه بسيارى از وسايل ارتباطى مانند PC، PDA، موبايل، پرينتر و... از پروتكل هاى متفاوت و ناسازگار با يكديگر استفاده مى كنند و همين امر باعث عدم ارتباط مناسب بين آنها خواهد شد. بنابراين شركت هاى مربوطه تصميم به ايجاد يك استاندارد مشترك براى انواع وسايل ارتباطى گرفتند تا ارتباط ميان آنها تحت يك پروتكل ثابت و مشخص برقرار شود. در حال حاضر Ericsson، Intel، Nokia، IBM و Toshiba از پديدآورندگان و توسعه دهندگان اين تكنولوژى هستند. اين شركت ها با تشكيل گروهى به نامBluetooth Special Interest Group موفق شدند استاندارد مورد نظر را ايجاد كنند.
هر وسيله اى كه از سيم براى انتقال اطلاعات خود استفاده نمى كند از امواج راديويى بهره مى گيرد در واقع امواج راديويى سيگنال هايى هستند كه توسط فرستنده در هوا پخش مى شود. امواج راديويى قادر به انتقال صدا، تصوير و هر نوع Data هستند. تلفن هاى بى سيم، موبايل، ماهواره ها، اداره تلويزيون و غيره جزء وسايلى هستند كه ارتباط خود را از طريق اين امواج فراهم مى كنند. حتى دزدگير اتومبيل شما هم از طريق امواج راديويى كنترل مى شود. Bluetooth نوعى از ارتباطات امواج راديويى ولى با برد كوتاه است و از پروتكل خاصى براى ارسال اطلاعات خود استفاده مى كند و به همين دليل است كه شركت هاى معتبر سازنده دستگاه هاى ارتباطى و كامپيوترى علاقه زيادى دارند تا در اين پروژه شركت كنند. در واقع تمام دستگاه هايى كه بر پايه Bluetooth ايجاد مى شود بايد با استاندارد مشخصى سازگارى داشته باشند. همان طور كه مى دانيد فركانس هاى امواج راديويى با استفاده از واحد هرتز محاسبه مى شوند. فرستنده اين فركانس ها كه Transmitter نام دارد امواج مورد نظر را در يك فركانس خاص ارسال مى كند و دستگاه گيرنده در همان طول موج اقدام به دريافت اطلاعات مى كند و دامنه آن GHZ2.40 تا GHZ2.48 است.
• مزاياى Bluetooth
عوامل بسيارى موجب شده تا شركت ها و موسسات ارتباطى به دنبال استفاده از Bluetooth باشند. يكى از اين عوامل محدوديت در انتقال Data از طريق سيم است. دستگاه هايى كه با سيم كار مى كنند از طريق رابط هاى سريال يا پارلل و يا USB به كامپيوتر متصل مى شوند. اگر از ارتباط سريال استفاده شود در هر سيكل زمانى يك بيت ارسال مى شود و ارتباط پارلل در هر سيكل ۸ تا ۱۶ بيت را ارسال مى نمايد. اين مقادير در دنياى ارتباطات پرسرعت امروزى بسيار كم است. تا چندى پيش در مقام كشورهاى پيشرفته براى ارتباط اينترنت به طور كامل از ارتباطات سيمى و تكنولوژى هايى چون ISON و DSL استفاده مى شد. البته اين سيستم ها هنوز هم جزء پرطرفدارترين و كاربردى ترين وسايل ارتباطى در جهان هستند. بگذريم كه در كشور ما هنوز به طور كامل از اين سيستم ها استفاده نمى شود و همچنان سيستم قديمى و بسيار ضعيف Dial up مورد استفاده قرار مى گيرد.
به لطف تكنولوژى جديد Bluetooth كشورهايى چون آمريكا و برخى كشورهاى اروپايى كه در زمينه تكنولوژى حرف اول را در دنيا مى زنند به سمت استفاده از ارتباطات بى سيم بين شبكه ها و اينترنت حركت مى كنند كه علاوه بر سرعت زياد، كيفيت بسيار خوبى را در اختيار كاربرانش قرار مى دهد. از ديگر مشكلاتى كه متخصصين بخش ارتباط با آن سروكار داشتند عدم وجود يك استاندارد مشخص و ثابت براى ارتباط دستگاه هاى مختلف با يكديگر بود. تا پيش از اين هر شركت دستگاه هاى خود را براساس استانداردهاى ارتباطى خود توليد مى كرد و به همين خاطر اغلب آنها براى ارتباط با دستگاه هايى از همان نوع ولى متعلق به يك كمپانى ديگر دچار مشكل مى شدند زيرا پروتكل ثابتى وجود نداشت. حال اين مشكل توسط استاندارد Bluetooth به راحتى قابل حل است. قبل از مطرح شدن مسئله استفاده از Bluetooth متخصصان اعتقاد داشتند كه در ارتباطات نزديك از اشعه مادون قرمز استفاده شود.
مثلاً در كنترل از راه دور تلويزيون از اين سيستم استفاده مى شود. تكنولوژى مادون قرمز IrDA نام دارد و مخفف Infrared Data Association است. در عمل ثابت شده كه استفاده از اين استاندارد قابل اطمينان است و هزينه بسيار كمى به خود اختصاص مى دهد. ولى با اين وجود معايبى نيز دارد. اولين مشكل حركت نور در خط راست است. فرستنده مادون قرمز و گيرنده آن مى بايست در مقابل هم قرار بگيرند تا ارسال اطلاعات صورت گيرد، در غير اين صورت و وجود داشتن مانعى در بين راه، انتقال اطلاعات به درستى صورت نمى گيرد. يكى ديگر از مشكلات مادون قرمز اصطلاح «يك به يك» است. به اين معنى كه شما فقط مى توانيد اطلاعات را از يك دستگاه تنها به يك دستگاه ديگر ارسال كنيد و در يك لحظه قادر به ارسال اطلاعات از يك دستگاه به چند دستگاه نخواهيد بود اما هر دو مشكل IrDA از طريق Bluetooth قابل رفع است. يكى ديگر از دلايل استفاده از تراشه هاى Bluetooth قيمت بسيار مناسب آن است.
قيمت اين تراشه ها عملاً ۱۵ تا ۳۰ دلار است كه با توجه به كارايى بسيار خوب، اين قيمت كاملاً مناسب به نظر مى رسد. همان طور كه اشاره شد اين تكنولوژى از محدوده فركانس ۴۰/۲ تا ۴۸/۲ گيگا هرتز كه محدوده اى رايگان است استفاده مى كند كه ۷۹ كانال ارتباطى را شامل مى شود. البته اين محدوده در اروپا و آمريكا مورد استفاده قرار مى گيرد ولى در ژاپن اين محدوده بين ۴۷/۲ تا ۴۹/۲ گيگا هرتز است و ۲۳ كانال ارتباطى را شامل مى شود. هر كدام از اين كانال هاى ارتباطى قابليت ارسال يك مگابايت اطلاعات را دارد و برد موثر آن ۱۰متر ذكر شده كه شركت هاى ارائه كننده اين سيستم ها تا برد ۷ متر را ضمانت مى كنند و بيشتر از آن به فضاى اتاقى بستگى دارد كه دستگاه ها در آن قرار دارند و همچنين به ميزان وجود ديگر امواج راديويى هم وابسته است. سرعت انتقال اطلاعات در استاندارد Bluetooth بستگى به نوع سيستم ارتباطى دارد. مثلاً اگر از ارتباط همزمان يا Synchronous استفاده شود نرخ انتقال اطلاعات ۴۲۳ كيلوبايت در ثانيه خواهد بود.
در اين نوع ارتباط دستگاه فرستنده و گيرنده به طور همزمان قادر به دريافت و ارسال اطلاعات هستند. در نوع ديگر ارتباط كه ارتباط غيرهمزمان يا Asynchronous نام دارد نرخ انتقال اطلاعات ۷۲۱ كيلوبايت در ثانيه خواهد بود. البته با وجود سرعت بيشتر اين ارتباط نسبت به ارتباط همزمان، قابليت ارسال و دريافت در يك زمان را ندارد. البته تكنولوژى هاى مانند Wi-Fi كه بر پايه Bluetooth است برد موثر و نرخ انتقال اطلاعات بيشتر مى شود. Bluetooth از سيستم بسيار حساسى نيز برخوردار است و از اين لحاظ با استفاده از آن احتمال تداخل بين دستگاه هاى مجهز به امواج راديويى به حداقل خود مى رسد و حتى در صورت بروز تداخل در ارتباط بلافاصله اطلاعات از بين رفته مجدداً به طور خودكار براى دستگاه گيرنده ارسال خواهد شد. حال اين تصور به وجود مى آيد كه با وجود چندين دستگاه مجهز به اين تكنولوژى در يك اتاق چگونه آنها روى يك فركانس مشخص و بدون تداخل با يكديگر به تبادل اطلاعات مى پردازند.
براى جلوگيرى از تداخل اطلاعات Bluetooth از تكنيكى به نام Spread Spectrum Frequency استفاده مى كند و اين تكنيك به دستگاه ها اجازه مى
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-