واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: زيباري از چشم پوشي هاي بزرگ آمريكا براي دستيابي به توافقنامه امنيتي با عراق خبر داد
عليرضا لعلي - وزيرامورخارجه عراق اظهار داشت: آمريكا چشم پوشي هاي بزرگي براي دستيابي به توافقنامه امنيتي با عراق صورت داده است. در همين حال اعلام شد كه يك هيئت آمريكايي ظرف ٢٤ساعت آينده براي ادامه مذاكرات درخصوص توافقنامه امنيتي وارد بغداد مي شود. به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري اصوات العراق، هوشيار زيباري وزيرامورخارجه عراق، در گفت وگويي با شبكه تلويزيوني العربيه اظهار داشت: مذاكرات ميان دو طرف عراق و آمريكا درخصوص توافقنامه امنيتي هم چنان در جريان است اما ما تاكنون به علت وجود برخي اشكالات به توافقي دست نيافتيم. وي تصريح كرد: آمريكا چشم پوشي هاي بزرگي داشته و نرمش پذيري زيادي در زمينه دستيابي به توافقنامه اي كه حقوق دوطرف را تضمين كند، صورت داده است. وزيرامورخارجه عراق عنوان داشت: در صورت شكست توافقنامه كه احتمال آن وجود دارد، گزينه جايگزين ما بازگشت به شوراي امنيت و درخواست براي تمديد حضور نيروهاي خارجي تحت بند هفتم منشور سازمان ملل خواهد بود. در عين حال، مديربخش امور نظامي سياسي در سفارت آمريكا در بغداد به اين خبرگزاري گفت: دو تيم عراق و آمريكا هم چنان در زمينه توافقنامه دوجانبه طولاني مدت به مذاكراتشان ادامه مي دهند.
ادامه مذاكرات
از سوي ديگر، طارق الهاشمي معاون رئيس جمهور عراق، از وجود برخي اختلافات واقعي ميان دولت عراق و واشنگتن درخصوص برخي مسائل مربوط به بندهاي توافقنامه دوجانبه خبر داد. وي اظهار داشت: عراق درتلاش است كه توافقنامه اي را امضا كند كه منافع و عزت عراقي ها را حفظ كند و به حاكميت كشورهاي همجوار عراق و جهان احترام بگذارد. هاشمي درگفت وگوي اختصاصي اش با خبرگزاري اصوات العراق گفت: اختلافات ما مربوط به ديدگاه هاي مختلف دوطرف در قبال مسائل مهم مندرج در اين توافقنامه است و ما خود را در اين مسئله صاحب نظر مي دانيم. هاشمي اشاره اي به مسائل مهم پيچيده در اين توافق نامه كه موجب اختلاف شده است نكرد و افزود:تاكنون ما هم چنان منتظر ارائه چارچوبي جديد از سوي آمريكا در زمينه پيش نويس توافقنامه هستيم. معاون رئيس جمهور عراق در عين حال نسبت به امكان دستيابي به چارچوب نهايي براي اين توافقنامه ابرازخوشبيني كرد و گفت: عراق در اين زمينه راه حل هاي زيادي دراختيار دارد. روزنامه الصباح- چاپ بغداد- نوشت يك منبع آگاه عراقي به اين روزنامه اظهار داشت: هيئت مذاكره كننده آمريكا به رياست ديويدساترفيلد هماهنگ كننده امور عراق در وزارت امورخارجه آمريكا و يكي از مسئولان شوراي امنيت ملي آمريكا، طي ٢٤ساعت آينده جهت انجام مذاكرات با هيئت عراقي درخصوص توافقنامه امنيتي بغداد و واشنگتن به بغداد مي آيد. وي افزود: هيئت مذكور پيشنهادات جديدي را درخصوص توافقنامه امنيتي به عراقي ها ارائه خواهد داد.
همچنين روساي جمهور عراق وآمريكا قرار است در حاشيه شصت و دومين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل گفت و گو كنند و يك نشست بين المللي درخصوص ائتلاف بين الملل حاضر در عراق تشكيل دهند.
طالباني با بوش ديدار مي كند
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه الصباح، در حاشيه اين نشست، جلال طالباني رئيس جمهوري عراق و جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا نشست كشورهايي هم پيمان با آمريكا را در حمله به عراق رياست خواهند كرد.
«حسن عثمان» يكي از نمايندگان ائتلاف عراق كردستان در گفت و گو با اين روزنامه چاپ بغداد گفت: جلال طالباني قرار است در نشست سران مجمع عمومي شوراي امنيت سازمان ملل متحد مسائل مهمي را مطرح كند.اوضاع وتحولات امنيتي و مثبت عراق ازجمله موضوعاتي است كه رئيس جمهوري عراق به آن خواهد پرداخت.
بررسي تحولات مربوط به توافقنامه امنيتي بغداد و واشنگتن و همچنين دعوت از جامعه بين المللي براي خروج عراق از بند هفتم منشور سازمان ملل متحد از ديگر موضوعاتي است كه جلال طالباني در خلال سخنراني اش به آن اشاره مي كند.
تمايل عراق براي انعقاد پيمان هاي منطقه اي با كشورهاي عربي
از سوي ديگر رضا جواد تقي از رهبران مجلس اعلاي اسلامي عراق و نماينده فهرست ائتلاف يكپارچه شيعه، عنوان داشت: از سرگيري روابط عراق با كشورهاي عربي و منطقه اي و همچنين جامعه بين المللي به منافع مشترك اين كشورها خدمت مي كنند.
وي حضور عراق در گروه هاي منطقه اي و بين المللي ازجمله شوراي همكاري خليج فارس و همچنين فعال تر شدن نقش اين كشور در سازمان كنفرانس اسلامي و اتحاديه عرب را ضروري دانست.
اين نماينده شيعه عراق همچنين بر ضرورت ايجاد يك گروه جديد همكاري هاي منطقه اي بين عراق و كشورهاي عربي و منطقه اي تاكيد كرد و عنوان داشت: مجلس اعلاي اسلامي عراق خواهان تحكيم روابط بين عراق و همسايگانش است.
وي اظهار داشت: با توجه به پيشرفت محسوس امنيتي، به زودي شاهد افزايش ديدارها بين مقامات عراقي در بين كشورهاي مختلف جهان خواهيم بود و هدف از اين اقدام تحكيم طرح دولت عراق در شكوفايي اقتصادي و توسعه بخش سرمايه گذاري و خدمت رساني است.
عادل برواري نماينده فهرست ائتلاف كردستان عراق نيز عنوان داشت: دولت با تحكيم اوضاع امنيتي و فعال ساختن بخش خدمات، دستاوردهاي زيادي را رقم زده است كه اين دستاوردها به طور مستقيم برروابط عراق با جهان خارج تاثيرگذار بوده است. عراق پيش از فروپاشي حكومت صدام به دليل جنگ ها و سياست هاي غلط اين حكومت در يك انزواي بزرگ به سر مي برد اما امروز دولت عراق توانسته گام هاي مثبتي را در راستاي تحكيم روابط خارجي اش با توجه به جايگاه تاريخي و جغرافيايي ويژه اين كشور در جهان اتخاذ كند.
وي تمايل كشورهاي عربي وخارجي نسبت به بازگشايي سفارت هايشان در بغداد را نتيجه سياست صحيح ديپلماتيك دولت عراق درروابط خارجي اين كشور دانست.
برواري اظهار داشت: عراق نيازمند ائتلاف هاي نظامي، اقتصادي و سياسي با ديگر كشورهاست و مردم عراق بايد به عنوان مردم يك كشور ثروتمند پس از سال ها ناكامي از ثروت هاي ملي و طبيعي شان بهره مند شوند.
اين نماينده كرد عراقي همچنين تاكيد كرد كه ايجاد توافقنامه هاي متعدد با كشورهاي مختلف به رشد و شكوفايي كشور كمك خواهد كرد. وي از سفرهاي قريب الوقوع هيئت هاي پارلماني عراق به برخي از كشورهاي عربي و اسلامي و اروپايي خبر داده و افزود: اين سفرها با هدف گسترش روابط همه جانبه عراق با ديگر كشورها و از سرگيري روابط دوستانه پارلماني عراق با كشورهاي جهان انجام مي شود. عبدالكريم سامرايي نماينده جبهه التوافق العراقيه نيز اظهار داشت: طي ماه هاي گذشته گشايش مثبتي از سوي برخي از كشورهاي عربي نسبت به عراق صورت گرفته و اين امر مستلزم افزايش مذاكرات و تماس ها جهت ايجاد تصريح در روند تحكيم روابط عراق با همسايگانش و بازگشايي سفارت هاي عربي و اسلامي در عراق است. وي عنوان داشت: روابط بين عراق، ايران و تركيه و اردن روابطي خوب و عالي است اما عراق براي توسعه روابطش با ديگر كشورها نيازمند تلاش هاي بيشتري است.
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]