واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: رسانه ها در دو دقيقه
اعتماد ملي
سرمقاله: «اميد كه اين صداها شنيده شود»
سرانجام اتفاقي كه ماه ها همه كارشناسان اقتصادي منتظرش بودند، روي داد. حسب رفتار و سنت دولت نهم، طهماسب مظاهري بايد خيلي زودتر از سمت خود بركنار مي شد اما ماندگاري او بر كرسي خيابان ميرداماد اين گمانه را تقويت كرده بود كه شايد اين بار كارشناسان بر سياستمداران غلبه نمايند و شايد دولت نهم يك بار هم كه شده تصميم بگيرد از كارشناسي در مقابل اراده سياسي حمايت كند. اما چنين نشد. در نبردي كه ميان آمال سياسي مديران دولت نهم و اقليت كارشناسي بانك مركزي كه مسوول سياست هاي مالي كشور است رخ داده بود، سرانجام اين آرزومندان سياست و كليدداران قدرت بودند كه فاتح شدند. طهماسب مظاهري در طول دوران كوتاه رياست خود، تلا ش كرد با نقدينگي افسارگسيخته و تورم سرسام آور مقابله كند. او طرفدار سياست انقباضي در برابر تهاجم انبساطي هاي دولت نهم بود...چنانچه سياست انبساطي به دلا يل مختلف ازجمله سياسي ديدن تحولا ت آتي مانند انتخابات رياست جمهوري مدنظر قرار گيرد، خطري كه پيش رو خواهد بود، اتفاقي است كه براي اقتصاد ايران در دهه 50 روي داد. در آن سال ها با افزايش درآمدهاي نفتي فراوان، شاه تصميم گرفت پول فراواني را به اقتصاد ايران تزريق كند. جلسه اي در يكي از هتل هاي جاده چالوس با حضور هويدا و كارشناسان اقتصادي برگزار شد. كارشناسان در نامه اي خطاب به شاه اعلا م كردند، اين سياست، خطرآفرين است. اما شاه در اولين سخنراني رسمي، منتقدان را به باد تمسخر و استهزاء گرفت. كمي بعد معلوم شد كدام گروه بر حق سخن مي راندند، از سوي ديگر اين تحول در زماني صورت مي گيرد كه رسانه ها در تعطيلي، مردم در عزاداري و رئيس جمهور عازم آمريكا است، در اين ميان مجلس منفعل تر از هميشه به اقدامات دولت مي نگرد. خدا كند اين بار نمايندگان كاري را كه مظاهري نتوانست به پايان برساند، به ثمر نشانند. سياست هاي اقتصادي دولت، خطرناك و بحران زا است. بر نمايندگان مردم فرض است كه با دقت و نظارت عاليه به رفتار دولت بنگرند، اميد كه اين صداها شنيده شود.
كارگزاران
سرمقاله: «مظاهري هم برود كاردرست نمي شود» محمدصادق جنان صفت
منفعت و مصلحت شهروندان و جامعه ايراني اين بود كه طهماسب مظاهري، همچنان رئيس كل بانك مركزي و سكاندار سياست هاي پولي بماند. مظاهري در نقش يك رئيس كل بانك مركزي نسبتاً مستقل و با تجربه بالاي مديريتي به اين نتيجه قطعي رسيده بود كه سياست هاي انبساطي پولي، منجر به افزايش نرخ تورم و گراني روزافزون مي شود و كمر شهروندان اين سرزمين و همچنين بنيان هاي ضعيف شده اقتصاد ملي را مي شكند و له مي كند. به همين دليل بود كه او در نيمه اول سال 1386 سخت ترين فشارهاي سياسي را تحمل كرد و اجازه نداد سياست درهاي باز و ريختن پول ضعيف به اقتصاد سرازير شود. علاوه بر اين، مظاهري به اين درك دقيق از اخلاق و سياست رسيده بود كه نبايد دسترنج و زحمت كار ميليون ها ايراني بي پناه را كه از سر استيصال پول خود را به بانك ها سپرده اند با قيمت ارزان در اختيار كساني قرار دهد كه مي دانند دريافت وام و تسهيلات در اين شرايط يعني كسب سود صددرصد و بدون زحمت. ايستادگي مظاهري بر سر اصول علم اقتصاد و درك خود از شرايط، چهره اي ماندگار در تاريخ اقتصادي دوران زمامداري احمدي نژاد خواهد ساخت.
همشهري
به پيش شرط مظاهري بي توجهي شد
مظاهري سال گذشته كه رئيس جمهوري از او خواسته بود رياست بانك مركزي را برعهده بگيرد با اين پيش شرط درخواست احمدي نژاد را قبول كرد كه شوراي پول و اعتبار دوباره احيا شود و اين پيش شرط مورد موافقت احمدي نژاد قرار گرفت. اما با گذشت يك سال از انتصاب مظاهري، رئيس جمهوري به وعده خود وفا نكرد و همين مساله در كنار اختلاف نظر هاي مظاهري با برخي اعضاي تيم اقتصادي دولت، موجبات خروج وي از هيات دولت را فراهم كرد. تابستان سال گذشته دولت اقدام به انحلال شوراي پول و اعتبار به عنوان مرجع تصميم گير سياست هاي پولي كرد و از آن پس وظايف اين شورا به كميسيون اقتصاد دولت سپرده شد.
كيهان
سرمقاله: «خبر بد براي اصولگرايان» مهدي محمدي
محمد خاتمي در عين حال كه به احزاب اصلاح طلب نه گفته، تحركات شخصي وسيعي را با هدف گذاري هاي كاملا انتخاباتي آغاز كرده و قصد دارد بعد از اينكه رايزني هاي شخصي اش نتيجه داد و به لحاظ فردي توانست بر ترديدها غلبه كند موضع مثبت خود را به احزاب هم اعلام كند. ديدارهاي پرحجم و تقريبا هر روزه خاتمي با گروه ها و جريان هاي مختلف- كه ضمنا از آنها خواسته است بسته اي حاوي ديدگاه هاي خود به او ارائه كنند- و اظهارنظرهاي مكرر و اخيرا تند و تيز او درباره موضوعات مختلف، جز اينكه به مثابه مجموعه اي از تحركات انتخاباتي ديده شود به هيچ شكل ديگري قابل تبيين نيست...از اين سو اما براي جريان اصولگرا كانديدا نشدن خاتمي در انتخابات سال آينده حقيقتا يك خبر بد است. اصولگرايان بايد همه تلاش خود را حتي از راه ايجاد اطمينان در خاتمي بابت نگراني هايي كه دارد به خرج بدهند تا او رقابت با كانديداي اصولگرايان- كه در صورت حضور خاتمي قطعا بيش از يك نفر نخواهد بود- در انتخابات آتي را بپذيرد...چنين امري ضرورتي حياتي براي آينده سياسي ايران به طور عام و سرنوشت سياسي جريان اصولگرا به طور خاص است و تكليف بسياري از خيال هاي خام را يك بار براي هميشه روشن خواهد كرد، بايد تلاش كرد تا خاتمي و اصلاح طلبان يك بار ديگر اين فرصت را به وجود بياورند.
جوان
تيتر اول: «اقتصاد بدون مظاهري»
اينك پس از گذشت يك سال از معرفي دومين رئيس كل بانك مركزي دولت نهم چنانچه خداحافظي مظاهري از رياست كل بانك مركزي جدي باشد به نظر مي رسد دولت و اقتصاد كشور با گرايش دوباره و به رغم افزايش تورم ترجيح داده شده تا سياست هاي اشتغالزايي مورد نظر جهرمي بر سياست كنترل نقدينگي مظاهري ارجح تر شود. بنابر آنچه آمد اتخاذ چنين سياستي همچون چاقويي دو لبه است كه يك سر آن منجر به جراحت افزايش نقدينگي و تورم است و تيغه ديگرش كه با اما و اگرهاي نظارت و هدايت تسهيلات به سوي اشتغال واقعي و پرهيز از رانت داشت راه حل بيكاري و سرعت بخشيدن به ايجاد اشتغال است. بايد منتظر ماند و ديد كه كارايي اين شمشير دو لبه چه خواهد بود؟،
قدس
ماجراي مك فارلين به روايت محسن رضايي
محسن رضايي در مصاحبه اي درباره ماجراي مك فارلين گفت: «در ماجراي مك فارلين ما بهتر مي توانستيم عمل كنيم و به جاي افشاگري مي توانستيم از آنها فيلمبرداري كنيم كه اگر خواستند كاري بكنند ما سند و مدرك داشته باشيم اما آن موقع سيستم ديپلماسي كشور آن قدر پيچيده نبوده كه اكنون هست.»وي افزود: «وقتي مجله «الشراع» در لبنان اين خبر را فاش كرد، ايران احتمال داد كه نكند اين جريان از كانال صهيونيستها و آمريكايي ها لو برود بنابراين به ابتكار عمل دست زد و ماجرا را افشا كرد.»اصل جريان از شخص محسن كنگرلو كه مشاور آقاي ميرحسين موسوي در نخست وزيري بود شروع شد، اين فرد كارهاي خود را با آقاي هاشمي پيش مي برد و هنگامي كه ما متوجه شديم كه در تهران اتفاقاتي در جريان است وارد ماجرا شديم و محسن كنگرلو را به عنوان رابط دوم قرار داديم و آقاي وردي نژاد كه معاون اطلاعات سپاه بود و سپس مسؤول خبرگزاري جمهوري اسلامي شد را به عنوان رابط اصلي قرار داديم و ابتكار عمل را به دست گرفتيم تا ببينيم پشت صحنه چه مي گذرد.
اعتماد
اجراي حكم روزه خواري در ملاءعام
يحيي ميرزامحمدي دادستان عمومي و انقلاب تبريز اعلام كرد اگر روزه خواري در سطح شهر تبريز ادامه پيدا كند، روزه خواران در ملاءعام مجازات خواهند شد. وي گفت تا بيستم ماه رمضان حداقل 50 حكم مربوط به روزه خواري به صورت غيرعلني اجرا شده است.
حكم شلاق مهم ترين مجازاتي است كه درباره روزه خواران اجرا مي شود. گفتني است برخي گزارش ها از افزايش روزه خواري در سطح برخي شهرها نسبت به سال هاي گذشته حكايت دارد كه اعتراضاتي را از ناحيه قشر مذهبي به دنبال داشته است.
كاپشن احمدي نژاد، لباس فرم مدارس
برخي از دانش آموزان تهراني امسال با كاپشن احمدي نژاد به مدرسه مي روند. شنيديم لباس فرم برخي از مدارس ابتدايي پسرانه شهرستان هاي تهران مدل كاپشن محمود احمدي نژاد است.مديران اين مدارس لباس فرم دانش آموزان خود را از روي كاپشن احمدي نژاد طراحي كرده و با همان رنگ بين دانش آموزان توزيع
كرده اند.
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]