تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851187564




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قيمت تمام شده كالاهاي معاف از ماليات افزايش مي يابد


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: قيمت تمام شده كالاهاي معاف از ماليات افزايش مي يابد


سرمايه، رزا فيروزي: شركت هاي دارويي، غذايي و حمل و نقل و... و كليه شركت هايي كه محصولات آنها مشمول معافيت از ماليات بر ارزش افزوده شده است در صورتي كه مواد اوليه مورد نيازشان جزء كالاهاي معاف نباشد متحمل پرداخت سه درصد ماليات بر ارزش افزوده بهاي خريد

مواد اوليه مي شوند در حالي كه نمي توانند از فروش محصولات خود سه درصد ماليات تحصيل كنند.
بنابراين به رغم هدف قانونگذار كه شفافيت اطلاعاتي و حمايت از كالاهاي مشمول معافيت است اين شركت ها يا بنگاه هاي اقتصادي براي جبران سه درصد پرداخت ماليات خود مجبور به افزايش بهاي تمام شده محصولات خود مي شوند.
اين در حالي است كه ماليات بر ارزش افزوده در ايران نسبت به ساير كشورها در جهان بسيار ناچيز و برابر سه درصد بهاي خريد يا فروش است و تاثيري در بهاي تمام شده كالا و خدمات ندارد در حالي كه در بسياري از كشورهاي جهان تا 15 درصد هم مي رسد.

اجراي زودهنگام در نبود ساز و كار اجرايي

منصورشمس احمدي عضو جامعه حسابداران رسمي با بيان اينكه ماليات بر ارزش افزوده تاثيري در قيمت تمام شده محصولات و ماليات شركت ها نمي گذارد به روزنامه «سرمايه» گفت: بنگاه هاي اقتصادي در دو زمان خريد مواد اوليه و فروش محصولات نهايي سه درصد بها را به عنوان ماليات بر ارزش افزوده مي پردازند.
وي توضيح داد: «مصارف اين سه درصد 5/1 درصد بابت عوارض شهرداري و 5/1 درصد به عنوان ماليات بر ارزش افزوده به خزانه دولت واريز مي شود.»
به گفته وي اين سه درصد هايي كه شركت ها براي ماليات خريد مواد اوليه مي پردازند جزء قيمت تمام شده نبوده و شركت ها با پرداخت اين ماليات از وزارت دارايي طلبكار مي شوند.
شمس احمدي در ادامه گفت: «از طرف ديگر در زمان فروش محصولات نيز سه درصد بهاي فروش را به عنوان ماليات از خريدار مي گيرند كه در واقع طلب اين بنگاه هاي اقتصادي از وزارت دارايي محسوب مي شود.»
وي تصريح كرد: شركت ها طي يك اظهارنامه مالياتي مابه التفاوت اين بدهي و طلب را هر سه ماه يك بار براي وزارت دارايي مي فرستند كه ممكن است مابه التفاوت آنها به طلب تبديل شود كه وزارت دارايي آن را به شركت ها يا بنگاه هاي اقتصادي پرداخت كند.
وي خاطرنشان كرد: در صورت تاخير در پرداخت دو درصد جريمه به مبلغ قابل پرداخت اضافه مي شود.
عضو شوراي عالي جامعه حسابداران رسمي خاطرنشان كرد: قبل از اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده شركت هاي توليدي براي برخي كالاهاي خود سه درصد تجميع عوارض مي پرداختند ولي در حال حاضر اين سه درصد شامل كليه كالاها و خدمات به غير از كالاهاي معاف مي شود كه بايد از خريداران اخذ شود و در واقع جايگزين تجميع عوارض شده است.»
شمس احمدي اجراي اين قانون را زود هنگام عنوان كرد و افزود: «هنوز فروشگاه هاي ما مجهز به ماشين هاي صندوق براي اضافه كردن سه درصد ماليات نيستند ضمن اينكه بايد براي باركدخوان ها تعريف شود تا به بهاي كالاها اين مبلغ را اضافه كند و كالاهاي معاف را بشناسد.
وي افزود : «در حال حاضر فروشگاه ها سه درصد بهاي خريد خود را پرداخت مي كنند ولي براي اخذ سه درصد بهاي فروش كالاهاي خود با مشكلاتي مواجه هستند.»
به گفته وي براي اجراي ماليات بر ارزش افزوده هنوز سازوكار لازم فراهم نيست و مردم و شركت ها آمادگي اجراي آن را ندارند.

ماليات صفر جايگزين معاف از ماليات شود

عضو شوراي عالي جامعه حسابداران رسمي مشكل ديگر اجراي ماليات بر ارزش افزوده را درخصوص كالاهاي معاف عنوان كرد و گفت: «شركت هايي كه كالاهاي معاف توليد مي كنند مجبور به پرداخت سه درصد بهاي مواد اوليه خود هستند در حالي كه نمي توانند سه درصد از بهاي فروش كالاهاي خود را از مشتريان خود دريافت كنند و به اين ترتيب توازن بدهي و طلب آنها به وزارت دارايي به هم خورده و اين شركت ها مجبور هستند زيان خود را با افزايش بهاي تمام شده محصولاتشان جبران كنند كه در نهايت مصرف كننده را متضرر مي كند.»
وي با تشريح انواع ماليات گفت: «ما سه نوع ماليات داريم، نخست نرخ سه درصد، دوم ماليات صفر و سوم معاف از ماليات كه ماليات صفر براي صادرات به منظور تشويق صادرات است.
شمس احمدي با بيان اينكه بايد براي كالاهاي معاف از ماليات بر ارزش افزوده، ماليات صفر در نظر مي گرفتند گفت: «شركتي كه صادرات دارد بابت صادرات خود ماليات نمي پردازد ضمن اينكه كليه ماليات هايي كه براي موارد ديگر وزارت دارايي دارند پس مي گيرند در حاليكه كالاهاي معاف از ماليات بر ارزش افزوده، از مصرف كننده ماليات دريافت نمي كنند يعني سه درصد بهاي كالا را از مشتري نمي گيرند ولي نمي توانند سه درصد بهاي مواد اوليه اي كه به وزارت دارايي پرداخت كردند، پس بگيرند كه در نتيجه روي قيمت تمام شده محصولات آنها ظاهر مي شود.

ضرورت اصلاح نرم افزارهاي معاملاتي

محمدرضا رهبر مديرعامل كارگزاري حافظ نيز ماليات بر ارزش افزوده را ماليات سنگين عنوان نكرد و گفت: «ماليات فروش همان نيم درصد است ولي سهامداران بايد سه درصد به كارمزد كه چهار در هزار است اضافه كرده و به عنوان كارمزد به كارگزاران بپردازند.»
وي افزود: «اين رقم، رقم قابل توجهي نيست و اثر هزينه اي براي مشتريان دربر ندارد چرا كه ماليات بر ارزش افزوده، تفاوت بين ارزش كالا و خدمات عرضه شده با ارزش كالا و خدمات تحصيل شده است كه در چهاردوره سه ماهه به وزارت دارايي پرداخت مي شود.»
وي تصريح كرد: «در جلساتي كه با وزارت دارايي برگزار شده قرار شد ماليات بر ارزش افزوده از طريق سيستم مالياتي محاسبه شود تا مشتري هم در جريان صورت حساب قرار بگيرد.
رهبر گفت: «در حال حاضر هنوز سيستم ها راه اندازي نشده و در حال بررسي سيستم ها هستند تا نرم افزارها اصلاح و ماليات برارزش افزوده در آن لحاظ شود.

معافيت هاي ماليات بر ارزش افزوده

گفتني است كه معافيت هاي قانون ماليات بر ارزش افزوده در بخش معافيت هاي عمومي شامل انواع محصولات كشاورزي فرآوري نشده عبارت است از: مواد خوراكي شامل آرد خبازي، نان، گوشت، قند، شكر، برنج، حبوبات و سويا، شير، پنير، روغن نباتي و شيرخشك مخصوص تغذيه نوزادان، كتاب، مطبوعات و دفاتر تحرير و انواع كاغذ چاپ، تحرير و مطبوعات، انواع دارو، لوازم مصرفي درماني، خدمات درماني و خدمات توان بخشي و حمايتي خدمات حمل و نقل عمومي مسافرتي درون و برون شهري جاده اي، ريلي، هوايي و فرش دستباف، اموال غيرمنقول، انواع خدمات پژوهشي و آموزشي است. خدمات مشمول ماليات بردرآمد حقوق موضوع ماليات هاي مستقيم، خدمات بانكي و اعتباري بانك ها، موسسات و تعاوني هاي اعتباري و صندوق هاي قرض الحسنه مجاز و صندوق تعاون از جمله معافيت هاي مرتبط با عموم است.
همچنين معافيت هاي مربوط به بخش كشاورزي عبارت است از انواع محصولات كشاورزي فرآوري نشده، دام و طيور زنده، آبزيان، زنبور عسل و نوغان، انواع دارو، لوازم مصرفي درماني و خدمات درماني (گياهي و حيواني) خوراك دام و طيور، انواع كود، سم، بذر و نهال.
همچنين ساير معافيت ها عبارت است از كالاهاي همراه مسافران خارج از كشور براي استفاده شخصي تا ميزان مقرر، رادار و تجهيزات كمك ناوبري و هوانوردي ويژه فرودگاه ها، كالاهاي اهدايي به صورت بلاعوض به وزارت خانه ها، موسسات دولتي و نهادهاي عمومي غيردولتي، اقلام يا مصارف صرفاً دفاعي (نظامي و انتظامي) و امنيتي.
 چهارشنبه 3 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن