تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):راستى عزّت است و نادانى ذلّت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849963348




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مدرس دانشگاه فردوسي: نهج‌البلاغه يك منشور اصلاح طلبي در اسلام است رسيدن به اهداف حكومت از ديدگاه علي(ع) اصل است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدرس دانشگاه فردوسي: نهج‌البلاغه يك منشور اصلاح طلبي در اسلام است رسيدن به اهداف حكومت از ديدگاه علي(ع) اصل است
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: فقه و حقوق - فقه

عضو هيات علمي دانشكده الهيات دانشگاه فردوسي گفت: از ديدگاه حضرت علي(ع) اصل حكومت نيست بلكه اصل رسيدن به اهداف حكومت است،اهدافي كه حكومت براي آنها شكل مي‌گيرد، و حكومت تا زماني مقدس است كه بتواند به اهداف خود دست پيدا كند.

به گزارش ايسنا- منطقه خراسان، دكتر عبدالرحيم قنوات در همايش "اخلاق، آزادي، عدالت در مكتب علي(ع)" كه از سوي سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي مشهد در تالار فردوسي جهاد دانشگاهي برگزار شد، در خصوص "آزادي در مكتب علي(ع)" اظهار داشت: آزادي به مفهومي كه امروزه در علوم اجتماعي يا سياسي مطرح است، در تاريخ مطرح نبوده است.

وي تصريح كرد: اين مساله به دليل وجود حكومت‌هاست اما تعريف نشده بوده و از سوي ديگر مقايسه ميان حكومت‌ها در دوره‌هاي مختلف امر نادرستي است چرا كه به دليل متفاوت بودن شرايط، قياس مع‌الفارق خواهد بود.

عضو هيات علمي دانشكده الهيات دانشگاه فردوسي افزود: دوران چهار خليفه اول پس از پيامبر(ص) كه به خلفاي راشدين معروف بودند، به لحاظ وجود مشتركات زماني و مكاني تا حدودي قابل قياس است؛ خليفه اول با مخالفان به شدت برخورد مي‌كرد و از جمله در برابر امام تنها به دليل بيعت نكردن ايشان فشارهاي سياسي و اقتصادي وارد كرد كه سرانجام اين فشارها موجب بيعت امام علي(ع) و شيعيان شد؛ از سوي ديگر خليفه اول از باج دادن به مخالفان خود نيز ابايي نداشت، چنانكه در قبال ابوسفيان اين گونه رفتار مي‌كرد.

وي با بيان اين‌كه در آغاز كار خليفه دوم، مخالفت خاصي با خلافت وي صورت نگرفت، گفت: در اين دوران هم موضوع خلافت تثبيت شده بود و هم مسلمانان درگير جنگ‌هاي خارجي بودند، با اين وجود در اين زمان يكي از مخالفان ابوبكر و عمر به طرز مشكوكي به قتل رسيد اما شايد بتوان مشكل‌ترين بخش كار خليفه دوم در ارتباط با آزادي‌هاي مخالفان را در زمان انتخاب خليفه سوم دانست كه وصيت مي‌كند كساني كه با نظر شورا مخالفت كنند بايد به قتل برسند كه اين حكم حتي در نظر اهل سنت هم اقدام عجيبي است.

وي دولت عثمان را دولتي قبيله‌اي دانست و اظهار داشت: دستگاه خلافت از برخورد شديد با مخالفان ابايي نداشت كه از جمله آنها مي‌توان به تبعيد كردن مخالفان يا كتك زدن مخالفان در ملاء عام يا قطع حقوق مخالفان اشاره كرد، همچنين براي كساني كه از مصر براي اعتراض به سياست‌هاي مالي، اقتصادي و اجتماعي آمده بودند، دستور قتل صادر كرد؛ فشارهاي اجتماعي در دوران عثمان به حدي بود كه شورش در گرفت و منجر به قتل خليفه شد.

قنوات با اشاره به اين‌كه در دوراني كه حضرت علي(ع) خلافت را به دست گرفتند، شرايط اجتماعي و سياسي نسبت به سال‌هاي گذشته بسيار بهتر شده بود، تصريح كرد: در اين شرايط با آن كه امام هدف انجام اصلاحات سياسي و اجتماعي را داشت اما توفيق چنداني نيافت. از جمله اين اصلاحات مي‌توان بحث به رسميت شناختن حقوق مخالفان اشاره كرد كه هر كس در پذيرش يا عدم پذيرش اقدامات دولت خليفه آزاد بود و فشاري بر آنان تحميل نمي‌شد و از سوي ديگر امام علي(ع) اعتقاد داشت تا زماني كه مخالفان علنا عليه حكومت دست به اقدام نزده‌اند، نمي‌توان آنها را مجازات كرد.

استاد گروه تاريخ و تمدن دانشكده الهيات دانشگاه فردوسي مشهد در بيان برخورد امام با مخالفان فعال اظهار داشت: حضرت علي(ع) اعتقاد داشت در برخورد با مخالفان فعال نبايد افراط كرد، در اين زمينه مي‌توان به توصيه‌هاي ايشان به سربازان در مورد دشمنان اشاره كرد. علاوه بر اين امام(ع) به حقوق زندانيان هم توجه مي‌كرد و معتقد بود بايد به شرايط زندانيان دقت شود چرا كه زنداني هم حقوقي دارد؛ حتي اعتقاد داشت محكومين هم حقوقي دارند از جمله اين كه نبايد محكومين را به شيوه‌هاي غير معمول كشت و مجازات كرد.

دكتر عبدالرحيم قنوات آزادي همراهان امام براي شركت در جنگ را از ديگر مواردي دانست كه حضرت علي(ع) به آن توجه مي‌كرد و تصريح كرد: دولت امام از اين بابت نسبت به خلفاي پيش از خود بسيار متفاوت عمل مي‌كند و كارنامه بسيار متفاوتي را عرضه مي‌كند. ايشان هيچ يك از هواداران خود را وادار به شركت در جنگ نمي‌كرد و از كساني كه ابهام داشتند، مي‌پذيرفت كه در جنگ شركت نكنند. از سوي ديگر امام علي(ع) حاضر به باج دادن به مخالفان نيز نبود و معتقد بود نبايد به بهانه اصلاح ديگران به فساد خود پرداخت.

وي افزود: به بيان ديگر نهج‌البلاغه يك منشور اصلاح طلبي در اسلام است كه هميشه مورد استناد بوده و هست و مي‌توان مفاهيم بلند موجود در نهج‌البلاغه را براي حركت‌هاي مثبت سياسي، اقتصادي و اجتماعي طرح كرد.

قنوات همچنين مشكل اصلي جامعه امروز را درباره امام علي(ع) نشناختن ايشان و حكومت ايشان دانست و گفت: با وجود آنكه در جامعه ما از امام علي(ع) سخن زياد گفته مي‌شود، اما هنوز راه زيادي مانده است تا همه ابعاد حيات سياسي، اجتماعي، فردي و اعتقادي ايشان را بشناسيم.

انتهاي پيام
 سه شنبه 2 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 585]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن