تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):آن که در کاری که نافرمانی خداست بکوشد امیدش را از دست می دهد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851183885




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چه بازي تلخي است؛ قايم‌باشك خانه‌هاي سقف سفالي با پنجره‌هاي هفت رنگ در پس آپارتمان‌هاي زمخت و بي‌روح


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: چه بازي تلخي است؛ قايم‌باشك خانه‌هاي سقف سفالي با پنجره‌هاي هفت رنگ در پس آپارتمان‌هاي زمخت و بي‌روح


خبرگزاري دانشجويان ايران - ساري
سرويس: شهرستان‌ها

با توجه به مدارك و مستندات گوناگون از معماري و شهرسازي در ايران هر يك از شهرها ويژگي خاصي دارند و مجموعه ساخت‌وسازها و معماري از نظر عملكرد و كاربرد مصالح و نوع فرم و شكل، تحت تأثير آب و هواي مختلف است. در استان مازندران به خاطر سكون هوا و رطوبت بالا نياز است كه خانه‌ها از چهار طرف فضاي باز و پنجره و ايوان داشته باشند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه مازندران ، با پذيرش اين مطلب كه معماري بافت قديم هويت يك شهر را در ايران نشان مي‌دهد ، سالها است اين مقوله در مازندران مورد غفلت قرار گرفته و به جاي آن سبك مدرن و آپارتمان سازي مطرح شده است.

خانه‌هاي قديمي با سقف‌هاي سفالي و پنجره‌هاي رنگي، نورگير ارسي با طاق‌هاي پنج دري جاي خود را به آپارتمان‌هايي كه بيشتر به قوطي كبريت شبيه هستند داده است.

افزايش جمعيت و ازدياد تمايل به شهرنشيني باعث توسعه بافت شهري شده و اين توسعه موجب از بين رفتن بسياري از زمين‌هاي كشاورزي و جنگلي شده كه در آينده نه چندان دور خطرات زيست محيطي جبران ناپذيري را در اين استان به وجود خواهد آورد.

كوچك بودن وسعت و ابعاد واحدهاي آپارتماني و نبود فضاي مناسب براي بازي كودكان و استراحت خانواده و اختلاف نظر در بين همسايه‌ها از عوامل بسيار مهم به وجود آمدن ناملايمات روحي و رواني در افراد است و همچنين ساخت آپارتمان در محله‌هايي كه هنوز بافت قديمي خود را حفظ كرده‌اند باعث شده تا چهره زشتي در شهر به وجود آيد.

قنبر كشيري، كارمند بازنشسته جهاد كشاورزي در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اين كه بافت‌هاي قديمي در شهر وجود دارد كه به اعتقاد ميراث فرهنگي نبايد آن دست زد، گفت: قرار است اين بناها از طرف ميراث فرهنگي حفظ شود ولي در بعضي از نقاط اين شهر ساختمان‌هاي قديمي در حال ريزش بوده كه امنيت شهروندان را به خطر خواهد انداخت.

وي در خصوص گرايش مردم به خانه‌هاي آپارتماني خاطرنشان كرد: به خاطر افزايش جمعيت و كمبود فضاي لازم به ناچار به آپارتمان‌نشيني روي آورده‌ايم كه بايد مشكلاتي نظير كمبود فضاي باز و نداشتن فرهنگ آپارتمان نشيني را كه از طرف بعضي از شهروندان صورت مي‌گيرد، تحمل كنيم.

مهدي گلمايي يكي از كسبه‌هاي بازار نيز به مشكلات بافت شهري استان مازندران اشاره كرد و افزود: هنوز آن چنان كه بايد فرهنگ آپارتمان‌نشيني در مازندران جانيفتاده ولي امنيتي كه در آپارتمان وجود دارد در خانه‌هاي ويلايي و حياط دار كمتر ديده مي‌شود.

علي جان‌حسني، يك جامعه‌شناس اصلي‌ترين فايده آپارتمان‌سازي را جلوگيري از به هدر رفتن زمين‌هاي زراعي دانست و گفت: اگر آپارتمان سازي ادامه نداشت، زمين‌هاي زراعي بسيار زيادي را از دست مي داديم.

وي افزود: اين امر از لحاظ اقتصادي و خدماتي براي جامعه بسيار مفيد است و ما با تخريب خانه‌هاي فرسوده مي توانيم آپارتمان‌ها را جايگزين آن كرده و از به هدر رفتن زمين‌هاي كشاورزي بيشتر جلوگيري كنيم .

حسني به معضلات آپارتمان نشيني نيز اشاره كرد و گفت : آپارتمان سازي افراد را منزوي و گوشه گير كرده و موجب رواج فردگرايي هم رواج در جامعه مي‌شود .

وي با بيان اين كه نماي بسياري از ساختمان‌هاي ساخته شده در استان سرد و بي روح است گفت: در حال حاضر شاهد معماري چشم نوازي در استان نيستيم و شايد تنها دليل آن اين است كه معماري به سمت تجاري شدن هدايت شده است.

حسني اظهار كرد: سازندگان ميل چنداني براي روح بخشي به نماي ساختمان‌ها ندارند در صورتيكه تمامي نماهاي ساختمان بر ذهن و روح افراد تأثيرگذار است.

وي تاكيد كرد: سرمايه مازندران آپارتمان نيست بلكه زمين‌هاي حاصلخيز است و نبايد به سمتي برويم كه زمين‌هاي زراعي فداي آپارتمان سازي شود.

عباسعلي شاهرودي، عضو هيأت علمي دانشكده معماري نيز در گفت‌وگو با ايسنا اظهار كرد: اين استان فاقد آثار معماري معاصر است و بناهايي كه براساس يك فرايند صحيح و درست و كامل به وجود آمده باشد را نمي‌توان يك اثر معماري دانست .

وي علت عمده كمبود آثار معماري را فاصله گرفتن با مختصات معماري گذشته دانست و افزود: وارد كردن يكسري از برنامه‌هاي جديد در ساختمان‌سازي استان نقش معمار را از صفحه طراحي آثار ساختماني حذف كرده است.

شاهرودي به نياز فعلي جامعه به مسكن و كمبود معمار در استان اشاره كرده و گفت: فقدان مسكن و نياز جامعه امروز باعث شد تا ساختمان سازي توسط افرادي انجام شود كه از حداقل دانش معماري هم برخوردار نيستند .

وي با اشاره به اين كه يك اثر معماري داراي ويژگي‌هاي خاصي است گفت: در يك بنا بايد به معيارهاي هنري، پيام و يا محتواي خاصي كه ناشي از فرهنگ و اعتقادات يك قوم است توجه كرد.

شاهرودي با بيان اينكه سازمان نظام مهندسي و سازمان مسكن و شهرسازي به خاطر ضعف قوانين آيين نامه اي هيچگونه نظارت دقيق بر پروژه ها ندارند گفت : متأسفانه قسمت اعظم كاري كه توسط جامعه حرفه اي در عرصه ساختمان سازي اتفاق افتاد امضاء فروشي است كه شايد باهوش ترين افراد به خاطر عدم نظارت درست و يا فضاي منفي موجود به امضاء فروشي براي نقشه هايي كه فاقد هرگونه كيفيت هستند روي آورده‌اند.

وي ادامه داد: اين امر اصلاح پذير نيست مگر اينكه سازمان‌هاي بالا دست در مسير اين كار كه در حال اجرا است تجديد نظر كنند.

شاهرودي به طرحي كه در سال گذشته از طرف سازمان نظام مهندسي مطرح شد اشاره كرد و گفت: اين طرح 8 شهر را كه واجد ارزش‌هاي خاصي بودند را جز شهرهاي گروه (الف) استان قرار داد تا هرگونه پروژه معماري و ساختماني كه نيازمند امضاء و تهيه است توسط معماران تأييد شود .

وي ادامه داد: متأسفانه اين طرح در كمتر از 3 ماه لغو شد و 6 شهر از گروه (الف) خارج شدند و فقط ساري و بابل مشمول اين طرح شدند كه براساس آخرين خبري كه از سازمان دارم شهر بابل هم خارج شد .

شاهرودي با بيان اين كه سبك مدرن و آپارتمان سازي در اروپا آسيب‌هاي اجتماعي و رواني و توسعه فساد را به همراه داشت گفت: بعد از جنگ جهاني دوم بر اثر حجم تخريب بسيار زياد ، تعداد زيادي از مردم فاقد سرپناه بودند كه براي حل اين مشكل به سبك مدرن و آپارتمان سازي روي آوردند ولي بعد از دو دهه متوجه يكسري آسيب‌هايي در مردم شدند كه عامل آن را اين نوع ساختمان سازي دانسته و شروع به تخريب و تبديل آن به باغ شهرها و ويلا كرده‌اند.

تورج ناييج پور، رئيس سازمان نظام مهندسي استان مازندران در گفت‌وگو با ايسنا بزرگترين مشكل اين سازمان را عدم تناسب تعداد مهندسين در بخش‌هاي مختلف عنوان كرد و گفت : با آمار به دست آمده تعداد مهندسين معمار در كل استان يك و شش دهم مهندسين عمران است .

وي با بيان اين كه هر مهندسي از ظرفيت خاصي برخوردار است افزود : مهندسين پايه سه هشت هزار متر ، پايه دو 12 هزار متر و پايه يك 16 هزار متر اجازه كار دارند .

ناييج پور با اشاره به اينكه مازندران داراي 139 مهندس معمار است گفت:در صورتي كه در همين استان 2 هزار و 395 مهندس عمران وجود دارد كه 18 برابر بيشتر از مهندسين معمار است.

وي با اشاره به اين كه در خيلي از شهرهاي استان مهندس معمار وجود ندارد گفت: براساس آخرين آمار موجود بابل 22 ، بابلسر 7 ، تنكابن 6 ، بهشهر 8 ، چالوس 6 و اميركلا و رويان و جويبار فاقد مهندس معمار هستند .

ناييج پور با بيان اينكه در ساري 47 مهندس معمار وجود دارد افزود: اين آمار قابل توجهي است و تا جايي كه امكان دارد آن را در پايه يك نگاه خواهيم داشت .

وي تنها دليل باز ماندن طرح‌ها را كمبود مهندس معمار در استان مطرح كرد و گفت: در گروه‌بندي خاص ساختماني ، ساختمان‌هاي پايين هزار متر را غير معمار هم مي‌توانند انجام دهند و با توجه به كمبود معمار فقط پروژه‌هاي بالاي هزار متر را بايد مهندسين معمار انجام دهند .

وي به پروژه يك ميليون متر مربعي كه پروانه آن سال گذشته در آمل صادر شده است اشاره كرد و گفت : آمل داراي 8 مهندس معمار است كه هر كدام از آنها بايد 125 هزار متر از پروژه را انجام دهند كه ميانگين هر پروژه 800 تا 100 متر است يعني يك معمار بايد 125 پروژه را طراحي و تكميل كند كه اين كار شدني نيست.

رئيس سازمان نظام مهندسي تصريح كرد : سازمان نظام مهندسي دنبال تخصصي كردن كار است و براي اجراي اين امر به يكسري از امكانات احتياج است.

ناييج پور در مورد يكسري امضاء فروشي ها كه توسط بعضي از مهندسين معمار صورت مي گيرد گفت : جامعه نظام مهندسي يك خانواده 7 هزار و 500 نفري است كه نمي توانيم بگوييم كه جامعه مقدسي داريم و به هر حال در هر جامعه اي افرادي هستند كه كار خود را به خوبي انجام ندهند .

وي يكي از دلايل امضاء فروشي را كمبود مهندس در استان بيان كرد و گفت : امضاء فروشي در مازندران بسيار كم است و سازمان نظام مهندسي مازندران بودجه اي بالغ بر 250 ميليون تومان را براي كنترل نظارت پروژه ها اختصاص داده است .

ناييج پور با بيان اينكه مسئولين و مردم در خصوص طراحي شهر كم كاري كرده اند گفت : در بخش معماري هر كسي سليقه خود را تحميل كرده است سقف ها و نفارهايي كه جنبه مذهبي و ملي و منطقه اي داشتند و نماد بسيار خوبي براي معماري مازندران بود را متأسفانه از دست داده ايم و چهره ناهمگوني را براي استان خود به وجود آورده ايم .

وي با اشاره به اينكه سازمان نام مهندسي يك مجموعه كاملاً حرفه اي است گفت : اين سازمان بنا دارد كمك كند تا شهرها به بهترين نحو ساخته شوند .

رئيس سازمان نظام مهندسي به موانع و كمبودهاي موجود اشاره كرد و گفت : ناهماهنگي در دستگاه هاي اجرايي و نبود كارگر فني ماهر و مصالح غير استاندارد از مشكلات موجود در اين بخش است .

وي خاطر نشان كرد : ما در استان مازندان حدود چهار ميليون متر مكعب پروانه بهره برداري شن و ماسه دصادر شده ولي 15 ميليون متر مكعب شن و ماسه به بهره برداري مي رسد .

ناييج پور خاطر نشان كرد : سازمان نظام مهندسي مازندران يكي از منسجم ترين سازمان هاي نظام مهندسي كشور است و نسبت به استان هاي ديگر جلوتر است .

انتهاي پيام
 سه شنبه 2 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 648]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن