واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با هدف ترميم ضايعات استخواني داربست كلاژني و ژلاتيني با ساختار سه بعدي در دانشگاه تربيت مدرس ساخته شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: پژوهشي
پژوهشگران دانشكده فني و مهندسي دانشگاه تربيت مدرس موفق به ساخت داربست كلاژني و ژلاتيني با ساختار سه بعدي در هم نفوذ كرده براي ترميم بافت استخوان شدند.
به گزارش سرويس پايان نامه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سارا مهاجري، دانشآموخته كارشناسي ارشد پليمر دانشگاه و مجري اين طرح با اشاره به اين كه تخريب ارگانها و بافتهاي مختلف بدن در اثر بيماري، تصادفات و سوختگي روندي رو به رشد داشته و مشكلات متعددي را ايجاد ميكند، اظهار كرد: در اين راستا مهندسي بافت به عنوان عاملي مرتبط با علوم مختلف كه با به كارگيري اصول و قواعد مهندسي و با توجه به قوانين بيولوژيكي سعي در ترميم بافتها و اندام آسيبديده دارد، كاربرد وسيعي يافته است. به عبارت ديگر مهندسي بافت سعي در ساخت مجدد سلول، داربستهاي زيست سازگار و نشانههاي بيولوژيكي دارد.
وي افزود: در طراحي بافت جديد سه عامل اصلي امكان دريافت سلول و نگهداري آن، تهيه بستر (داربست) براي جذب سلول و فاكتورهاي فعالسازي مطرح ميشود. بر اين اساس عضو جديد، از كاشت سلولهاي موثر در بستر مناسب و تحت شرايط بيولوژيكي تهيه شده و بايد قابليت پاسخگويي به آزمونهاي محيط كشت آزمايشگاهي و نيز جايگذاري در بدن را دارا باشد.
مهاجري با اشاره به اهميت داربستهاي كلاژني تصريح كرد: با توجه به ساختار استخوان كه از كلاژن و هيدروكسي اپاتايت تشكيل شده است، ساخت داربستهاي كلاژني از اهميت ويژهاي برخوردار است وليكن اين نوع داربست از مقاومت مكانيكي بسيار كم در مقايسه با استخوان و درصد بالاي جمعشدگي در محيطهاي آبي برخوردار است؛ بدين دليل تلاش دانشمندان بر آن است كه با استفاده از مواد غيرسمي علاوه بر افزايش مقاومت مكانيكي در برابر تنشهاي احتمالي، از ميزان كاهش ابعاد در محيطهاي عملكردي بكاهند. در اين تحقيق با استفاده از درصدهاي وزني متفاوت از الياف زيست سازگار PP/PET و با روش خشك شدن در حال انجماد، داربستهاي كلاژني و ژلاتيني با ساختار سه بعدي در هم نفوذ كرده تهيه شد.
مجري طرح به نتايج حاصله در اين تحقيق اشاره كرد و گفت: نتايج نشان داد كه افزون الياف تا ميزان 10 ميليگرم در داربست كلاژني و 15 ميليگرم در داربست ژلاتيني تاثير چنداني در نظم و پيوستگي ساختار نهايي ندارد. همچنين افزودن الياف موجب افزايش مقاومت مكانيكي نسبت به نمونههاي فاقد الياف شد. نتايج همچنين بيانگر كاهش ميزان جمع شدگي و جذب آن به علت خاصيت آبگريزي الياف و ايجاد شبكه فيزيكي با كلاژن و ژلاتين است.
اين دانشآموخته پليمر دانشگاه تربيت مدرس تاكيد كرد: نتايج بررسيهاي سلولي نشان داد نظم ساختار و وجود تخلخلهاي در هم نفوذ كرده، افزايش سطح مناسب براي چسبندگي و تكثير سلول و خاصيت آبدوستي – آبگريزي داربست، نقش موثري در افزايش روند تكثير سلول دارند. بدين ترتيب داربست كلاژني حاوي 10 ميلي گرم الياف از بهترين نتايج تكثير سلول برخوردار است.
به گزارش ايسنا، اين طرح در قالب پاياننامه كارشناسي ارشد سارا مهاجري و به راهنمايي دكتر نادره گلشن ابراهيمي عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس به انجام رسيده است.
انتهاي پيام
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 377]