واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: احمدي نژاد درمصاحبه با راديو ان پي آر امريكا: آژانس بهترين تضمين است
رييس جمهوري اسلامي ايران با تاكيد بر اينكه دولت آمريكا نبايد آژانس بين المللي انرژي اتمي را تحت فشار قرار دهد تصريح كرد كه آژانس بهترين تضمين براي رفع نگراني از فعاليت هاي صلح اميز هسته اي ايران است .
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا اعزامي به نيويورك ،دكتر محمود احمدي نژاد كه براي شركت و سخنراني در شصت و سومين نشست مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك به سر مي برد اين مطلب را بعد از ظهر روز دوشنبه به وقت محلي و در مصاحبه با شبكه راديويي ان پي آر آمريكا مطرح كرد.
شايان ذكر است با وجود اينكه اين روزها مهمترين سوژه خبري رسانه هاي امريكايي موضوع انتخابات اتي رياست جمهوري اين كشور است و بطور طبيعي رسانه هاي داخلي اين كشور بايد اولويت را بر آن قرار دهند اما اين رسانه ها ازجمله شبكه تلويزيوني سي ان ان روزنامه لس انجلس تايمز راديو ان سي آر شبكه تلويزيوني ان بي سي و چند رسانه مطرح ديگر اين كشور مصاحبه با دكتر احمدي نژاد را در صدر مهمترين برنامه هاي خبري خود قرار داده اند.
در اين مصاحبه راديويي رييس جمهور در پاسخ به اين سوال كه آيا شما ضمانتي ميتوانيد بدهيد كه مردم جهان در مورد فعاليتهاي هستهاي شما نگراني نداشته باشند؟ گفت: « مردم جهان در مورد فعاليتهاي صلحآميز هستهيي ما نگراني ندارند، اين دولت آمريكاست كه نگران است.»
رييس جمهور گفت:« ما معتقديم كه قانون بايد براي همه اجرا شود و پيشنهاد ميكنيم كه يك دهم آن چيزي كه ما با آژانس همكاري ميكنيم دولت آمريكا با آژانس همكاري كند؛ چرا كه فكر ميكنيم آژانس بهترين تضمين است. ما معتقديم كه دولت آمريكا نبايد ماموران آژانس را تحت فشار قرار دهد.»
رييس جمهور گفت:« دولت آمريكا كه داراي كلاهك هستهاي است و از بمب هستهاي استفاده كرده است، ميخواهد ما را از فعاليتهاي صلحآميز هستهاي بازدارد و در اين ارتباط محدود و محكوم كند.»
ريس جمهور در پاسخ به اين سوال كه عدهاي ميگويند جمهوري اسلامي به دنبال به دست آوردن سلاح هستهاي است و اينكه چگونه ميخواهيد نگراني مردم جهان را در مورد فعاليتهاي هستهاي ايران برطرف كنيد؟ گفت:« مردم جهان طرفدار ما هستند. 117 كشور عضو جنبش عدم تعهد از ما حمايت ميكنند، 57 كشور عضو كنفرانس اسلامي، كشورهاي عضو D8 و بسياري از ملتها از ما حمايت كردهاند. در واقع ملتها طرفدار ما هستند و چند كشور از جمله آمريكا و چند تن از دوستانش هستند كه اين مطالب را مطرح ميكنند كه براي ما اينها مهم نيستند.»
رييس جمهور با بيان اينكه « با كسي تقابل نداريم» و «معتقديم بايد مناسبات بر اساس عدالت و احترام باشد» گفت:« چرا دولت آمريكا و چند كشور اروپايي به خودشان اجازه ميدهند براي ديگر كشورها تصميم بگيرند و خودشان را جامعهي جهاني بدانند؟ ما فكر ميكنيم ريشهي درگيريها و مشكلات از همينجاست؛ چرا كه دولت آمريكا و چند كشور اروپايي فكر ميكنند صاحب و مالك دنيا هستند و ميخواهند در هر كاري دخالت كنند.»
احمدينژاد در پاسخ به اين سوال كه شما چه پيشنهادي داريد كه روابط ايران و آمريكا به سمت جلو برود و مشكلات در اين زمينه حل شود؟ گفت:« ما هيچوقت نيامديم در داخل آمريكا مزاحم مردم آمريكا شويم و براي مردم آن كشور مشكل ايجاد كنيم، اما دولت آمريكا اين كار را كرد. ما پيشنهادمان به آمريكاييها اين است كه اين اقدامات را انجام ندهند.»
وي در پاسخ به اين سوال كه تاكنون شما به عنوان رييس جمهور چه اقداماتي در اين ارتباط انجام دادهايد و چه قدمهايي برداشتهايد؟ گفت:« من در اين ارتباط قدمهايي را برداشتهام. من نامه براي بوش نوشتم و اعلام آمادگي كردم كه در سازمان ملل با وي گفتوگو كنم. ما در قضيه عراق به تقاضاي دولت آمريكا در مورد عراق پاسخ مثبت داديم و با آنها مذاكره كرديم و در واقع هر كاري كه ميشده ما انجام دادهايم، اكنون نوبت دولت آمريكاست.»
رييس جمهور در پاسخ به اين سوال كه چرا در ايران در قضيهي انتخابات برخي از افراد ردصلاحيت ميشوند؟ گفت: « من فكر ميكنم كه انتخابات در ايران جزو آزادترين انتخابات است و حداقل 100 برابر آمريكا در ايران آزادي هست. ما به مردم اعتماد داريم و انتخابات در كشور ما آزاد است و فكر ميكنيم در آمريكا است كه محدوديت وجود دارد. ما در ايران قانون داريم و طبق قانون هر كسي كه ويژگي رياست جمهوري را داشته باشد ميتواند كانديدا شود.»
احمدينژاد گفت:« نشانه اعتماد مردم، خود من هستم كه جلوي شما نشستهام. من عضو هيچ حزبي نبودم و فقط يك استاد دانشگاه بودم و در واقع يك كانديداي مستقل بودم و دانشگاهيان طرفدار من بودند. هفت نفر ديگر نيز كانديدا بودند و از احزاب گوناگون در اين رقابت حضور داشتند و افراد مستقل نيز حضور داشتند و رقابت صورت گرفت. من خود يك كانديداي مستقل بودم، عضو هيچ حزبي نبودم، دانشگاهيان طرفدار من بودند و من راي آوردم و رييس جمهور شدم.»
وي گفت: « آيا در آمريكا كسي ميتواند بدون اينكه عضو دو حزب مطرح آمريكا باشد در انتخابات كانديدا شود؟ آيا 300 ميليون مردم آمريكا عضو اين دو حزب هستند يا اينكه گزينهي ديگري ندارند تا انتخاب كنند؟ در حالي كه در ايران هشت گزينه وجود داشت و مردم ميتوانستند از بين اين هشت گزينه فردي را انتخاب كنند. حال شما بگوييد كجا آزادتر است؟»
اين خبرنگار به احمدينژاد گفت« افرادي كه به داخل ايران سفر ميكنند ميگويند كه در مردم ايران تغييراتي ايجاد شده و مردم ايران كتاب، موسيقي و تلويزيون غربي ميبينند و در واقع از سياست جدا شدهاند و رابطهي دولت و ملت قوي نيست» رييس جمهور پاسخ داد:« من كسي هستم كه تقريبا تمام وقت با بدنه مردم ايران در تماس هستم و با همه ارتباط دارم. ملت ايران ملتي آزاد است، راحت انتخاب ميكند و محدوديتي ندارد و اينكه شما ميگوييد در ايران اتفاق جديدي رخ داده همان اشتباهي است كه دولت آمريكا نيز ميكند. شما ميتوانيد مردم را در سه ماه آينده در راهپيمايي 22 بهمن و هشت – نه ماه آينده در انتخابات رياست جمهوري ببينيد.»
خبرنگار به احمدينژاد گفت« اما گويي در ايران پليس ماهوارهها را جمع ميكند» رييس جمهور در پاسخ گفت:« اين بحث ديگري است و يك قانون است، كاري به آن نداريم. اين قانون در مسير خود تصويب شد و در واقع اين مسائل ديگري است و ربطي به مسائلي كه شما گفتيد ندارد.»
رييس جمهور گفت:« در ايران آزادي زيادي هست و نمونهي آن همين مصاحبهاي است كه شما با من انجام ميدهيد. آيا شما ميتوانيد اينگونه سوالها را با رييس جمهور خود مطرح كنيد و اينگونه آزادانه با وي صحبت كنيد؟ هرگز. در حالي كه خبرنگاران در ايران آزاد هستند و به راحتي سوال ميكنند.»
خبرنگار به احمدينژاد گفت «آيا شما به موسيقي غربي گوش ميدهيد يا تلويزيون غربي ميبينيد؟» رييس جمهور گفت: « من هم مثل بقيهي مردم هستم، اينها مهم نيست. ملت ايران خود را محدود و محروم نميكند و از همه چيز به نحو احسن استفاده ميكند. در كنار آن ملت ايران از حقوق خود دفاع ميكند و اجازه نميدهد كسي به حق آن تجاوز كند.
شبد**سيام / 1723**1647
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]