واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: دفاع شديد وزير ارتباطات از عملكرد اين وزارتخانهاز برنامه جلوتريم
وزير ارتباطات و فناورى اطلاعات با تشريح اقدامات انجام شده و وضعيت ارتباطات در كشور تاكيد كرد كه در حوزه ارتباطات تمام اهداف برنامه چهارم توسعه، يكسال قبل از پايان برنامه (پايان سال 1388 ) تحقق پيدا كرده است. در حالى كه منتقدان دولت نهم پا را از نقد منصفانه فراتر نهاده و با اهداف مشخص بدنبال تخريب دولت هستند و در همين رابطه اقدامات دولت نهم را در تحقق اهداف برنامه چهارم توسعه ناموفق ارزيابى مى كنند، محمد سليمانى وزير ارتباطات و فناورى اطلاعات در گفتوگوى اختصاصى با ايرنا، با بيان آمار و ارقام مستند از رشد و توسعه ارتباطات و فناورى اطلاعات در سه ساله فعاليت دولت نهم، تاكيد كرد كه در بخش ارتباطات نه تنها از اهداف برنامه عقب نيستيم، بلكه يكسال و نيم مانده به پايان برنامه چهارم توسعه، اهداف مورد نظر براى پايان سال 88 ، از هم اكنون (شهريور 87) محقق شده است.
وى با اشاره به ماده 57 برنامه چهارم توسعه كه به وزارت ارتباطات و فناورى اطلاعات مربوط است گفت: براساس اين ماده از قانون برنامه چهارم توسعه تا پايان برنامه مى بايست ضريب نفوذ تلفن ثابت در كشور به 50 درصد برسد و واگذارى آن به روز انجام شود. براساس اين قانون ضريب نفوذ تلفن همراه نيز بايد تا پايان سال 88، به 35درصد برسد و همچنين ضريب نفوذ كاربران اينتر نت تا پايان برنامه چهارم توسعه 30 درصد تعيين شده است و تدوين لايحه جامع ارتباطات نيز ديگر ماموريتى است كه در برنامه چهارم به اين وزارتخانه محول شده است كه در حال انجام مىباشد. وزير ارتباطات و فناورى اطلاعات در ادامه اظهار كرد: در بخش ضريب نفوذ تلفن ثابت، به روز رسانى در همه شهرهاى كشور به استثناى شهرهاى استان خوزستان تا پايان سال 85 انجام شد و در استان خوزستان نيز در شهريور ماه 86 واگذارى تلفن بهروز شد. سليمانى خاطرنشان كرد: در بسيارى از شهرهاى كشور مخابرات استانها براى ثبت نام تلفن همراه دعوتنامه مىفرستند و يا حتى براى جذب مشترى جايزه هم مىدهند و در مجموع هركارى كه در اين حوزه بعد از اين انجام مىشود، فرابرنامهاى است.
وى سپس خاطرنشان كرد: درخصوص تلفن همراه نيز براساس برنامه مىبايست ضريب نفوذ تلفن همراه به 35 درصد برسد. يعنى اينكه تعداد مشتركان تلفن همراه در پايان سال 88 به 24ميليون مشترك برسد. اين در حالى است كه در حال حاضر در كشور بيش از 40ميليون مشترك تلفن همراه وجود دارد و در ضريب نفوذ تلفن همراه نيز با حدود 58 درصد، از برنامه جلوتر هستيم. وزير ارتباطات در ادامه در مورد ضريب نفوذ اينترنت نيز كه براساس برنامه مىبايست تا پايان برنامه چهارم (آخر 88) كاربران اينترنت در كشور به 30 درصد برسند، بسيارى از مراكز بينالمللى كه در مورد كاربران اينترنت آمارارائه ميدهند، تعداد كاربران اينترنت را در كشور بيش از 22ميليون نفر اعلام كردهاند كه اين آمار نشان دهنده ضريب نفوذ بالاى 30 درصد در كشور وتحقق اهداف برنامه چهارم توسعه يكسال ونيم قبل از پايان آن است.سليمانى همچنين به تدوين و آماده شدن لايحه جامع ارتباطات كشور از سوى كارشناسان و متخصصان اين وزارتخانه اشاره كرد و گفت: پيشنويس اين لايحه در كميسيونهاى تخصصى دولت نيز به تصويب رسيده و آماده ارائه به مجلس شوراى اسلامى است.وى در ادامه به ارائه آمار و ارقام رشد توسعه ارتباطات در سه ساله فعاليت دولت نهم در مقايسه با مدت مشابه آن در دولت گذشته اشاره كرد و گفت: در سه سال آخر فعاليت دولت هشتم عملكرد در بخش واگذارى تلفن حدود 11ميليون شماره بود كه در سه ساله فعاليت دولت نهم به بيش از 40 ميليون شماره رسيده و نزديك به 4 برابر شده است.وزير ارتباطات خاطرنشان كرد: بهمن ماه سال57 در كشور نزديك به 850 هزار شماره تلفن وجود داشت كه اين رقم در سال 76 به حدود شش ميليون شماره رسيد و از سال 76 تا 84 نيز به 25 ميليون تلفن افزايش يافت و امروز نيز در كشور نزديك به 65 ميليون شماره تلفن داريم و مىبينيم كه روند توسعه واگذارى تلفن در دولت نهم يك شيب بسيار بالا است.سليمانى ادامه داد: ضريب نفوذ تلفن همراه در سه ساله آخر فعاليت دولت قبل معادل6/6 درصد رشد داشت، اما اين رشد در سه ساله فعاليت دولت نهم به 48 درصد رسيده كه نزديك به هفت برابر شده است. وى اظهار كرد: متوسط زمان انتظار براى دريافت تلفن همراه در آخر دوره فعاليت دولت هشتم 12ماه بود و در مورد تلفن ثابت نيز در مراكز اصلى و مهم شهرها مردم براى دريافت تلفن ثابت نزديك به دو سال در نوبت مىماندند، اما امروز متوسط زمان انتظار به دو هفته كاهش يافته است. سليمانى ادامه داد: در شهريور ماه سال 84 اگر كسى اراده مىكرد كه صاحب يك سيم كارت تلفن همراه شود حداقل با پرداخت يك ميليون تومان هزينه بايد از بازار آزاد آن را تهيه مىكرد اما امروز در كوتاهترين زمان ممكن و با كمترين هزينه سيمكارت تهيه مىكند.
سليمانى تاكيد كرد: وقتى ما تمام دانشگاهها را به شبكه اينترنت وصل كرديم و نزديك به 340 دانشگاه به شبكه اتصال پيدا كرد، همه بانكهاى كشور به شبكه وصل شد و امروز تمام عمليات بانكى از طريق اينترنت انجام مىشود. مشخص است كه ضريب نفوذ اينترنت افزايش يافته است، اما هنوز عدهاى اين افزايش ضريب نفوذ را نمى بينند.وزير ارتباطات در ادامه گفت وگويش در خصوص افزايش ظرفيت ارتباطات بينالمللى روى شبكه فيبرنورى در فعاليت دولت نهم اظهار داشت: در سه ساله آخر فعاليت دولت قبل، چهار لينك STM1 افزايش داشتهايم كه اين افزايش در دولت نهم به 45 لينك STM1 رسيده است. سليمانى در خاتمه تاكيد كرد: وقتى پهناى باند اينترنت كشور اين مقدار رشد داشته است، آيا ضريب نفوذ اينترنت مىتواند افزايش نيافته باشد؟
دوشنبه 1 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]