واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: لايحه برنامه پنجم توسعه قبل از پايان سال تقديم مجلس خواهد شد
برنامه پنجم هم به لحاظ مباني نظري و هم به لحاظ محتوا و شكل متفاوت از برنامه چهارم خواهد بود.
به گزارش ايسنا، سيد محمدقاسم حسيني -- معاون برنامهريزي معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهور -- درباره آخرين برنامههاي تدوين برنامه پنجم گفت: به تازگي جلسه شوراي عالي برنامه را در حضور معاون اول رئيس جمهور داشتيم كه در اين جلسه چند كار انجام داديم، يكي اينكه اعضاي كارگروه رامشخص كرديم و بر اساس اركان تشكيلاتي برنامه پنجم بايد شش كارگروه تشكيل دهيم كه اين كارگروهها كار تدوين برنامه را انجام دهند كه رئيسان اين كارگروهها و حتي مدعوان نيز مشخص شدند كه اين امر كمك ميكند كار عملياتي برنامه را آغاز كنيم.
وي گفت: در كنار اين كارها برنامه زمانبندي را به نحوي تدوين كردهايم كه قبل از پايان سال جاري كار تدوين برنامه در معاونت برنامهريزي، شوراي عالي برنامه و دولت تمام شود و بتوانيم قبل از پايان سال لايحه برنامه را به مجلس ببريم.
وي ادامه داد: در حال حاضر جلساتي را با رييسان كارگروهها داريم كه بتوانيم بر اساس آن سياستهاي كلي را كه دولت براي برنامه پنجم مشخص كرده است شروع كنيم.
حسيني با بيان اينكه سياستهاي كلي برنامه پنجم متفاوت از برنامه چهارم است، تصريح كرد: در شرايطي اين سياستها به دولت ابلاغ ميشود كه سياستهاي اجراي اصل 44 تدوين و تصويب شده است و اين در حالي است كه در برنامه چهارم اين قانون در اختيار ما نبود ولي در حال حاضر با شكل و محتواي جديدتر، سياستها توسط دولت تهيه و خدمت مقام معظم رهبري تقديم شده است.
به گفته وي مقام معظم رهبري سياستها را به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارجاع دادند و كار آن در مجمع به پايان رسيده و دوباره به دفتر مقام معظم رهبري تقديم و منتظر هستيم كه پس از تاييد اين سياستها توسط ايشان به ما ابلاغ شود.
معاون برنامهريزي معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور به شوراي عالي تدوين برنامه پنجم اشاره كرد و افزود: اين شورا متشكل از وزيران و كارشناسان است كه كار نظارت عالي را بر عهده دارند و متني را كه كارگروهها يا ستاد تلفيق و هماهنگي برنامه در معاونت برنامهريزي تهيه ميكنند به اين شورا ارسال ميشود.
وي گفت: اين شورا از رئيس جمهوري حكم دارد و توسط وي انتخاب شده و بالاترين مرجعي است كه بايد كار تهيه و تدوين برنامه پنجم را تاييد كند و در واقع در اركان تشكيلاتي تهيه برنامه پنجم بالاترين ركن شوراي عالي برنامه است.
حسيني با اشاره به اينكه تدوين برنامه پنجم بر اساس رويكرد جديد با محوريت الگوي اسلامي --- ايراني و متناسب با شرايط ويژه كشور است عنوان كرد: ما در برنامه پنجم به اين مقولهها بيشتر از موضوعات ديگر اهميت ميدهيم.
وي اضافه كرد: تمام موضوعهايي كه قرار است در برنامه پنجم قرار گيرند و مصوب شوند بايد به شكلي در چارچوب الگوي اسلامي --- ايراني باشد كه توسط صاحب نظراني از دانشگاه، حوزه و شوراي عالي برنامه در حال تدوين بوده و قرار است به ما ابلاغ شود.
او در پاسخ به اين پرسش كه آيا جدولهاي كمي و شاخصهاي كلان برنامه پنجم تدوين شده است توضيح داد: در ارتباط با شاخصها و اهداف كمي اقدامهاي لازم در حال انجام است و اميدواريم تا پايان شهريور اين جدولها مشخص شوند تا آنها را در اختيار كارگروهها قرار دهيم.
وي خاطر نشان كرد: بعد از مشخص كردن جدولهاي كمي، منابع و مصارف نيز برآورد خواهد شد و در حال حاضر عدد و رقم مشخص نيست اما ظرف دو هفته ديگر اين اعداد و ارقام مشخص خواهد شد.
حسيني در پايان تصريح كرد: به طور قطع برنامه پنجم متفاوت از برنامه چهارم خواهد بود و در برنامه پنجم قرار نيست مجموعه زيادي از احكام، آرمانها و ايدهآلها را در قالب يك كتاب به عنوان برنامه پنجم تهيه كنيم بلكه سعي ميكنيم به لحاظ شكلي احكام مختصر و مفيد را ارائه دهيم كه بتواند گرههاي اصلي كشور را باز كند.
يکشنبه 31 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]