واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك روحاني : علمي ترين روش نگهداري گوشت روش مسلمانان است
نماينده ولي فقيه در سازمان دامپزشكي كشور گفت: دانشمندان غربي معتقدند علمي ترين روش نگهداري گوشت روشي است كه مسلمانان به كار مي گيرند.
به گزارش خبرنگار ايرنا حجت الاسلام والمسلمين " عليمحمد سلطاني " روز يكشنبه در گردهمايي ذبح شرعي از ديدگاه اسلام در سرسراي اداره كل دامپزشكي استان كرمانشاه با اشاره به نقش ارزنده ناظرين شرعي در كشتارگاههاي دام و طيور كشور افزود : اكنون 280 روحاني در سراسر كشور وظيفه نظارت بر حسن اجراي ذبح شرعي دام و طيور را بر عهده دارند.
وي افزود: اين مسئله كشور ايران را در رديف برترين كشورهاي اسلامي جهت بسترسازي در خصوص بحث حلال خوري مواد غذايي و پروتئيني بر اساس فقه جعفري قرار داده است.
وي با پرداختن به آيات قرآني در خصوص حلال خوري افزود: در قرآن بحث حلال خوري و پاك زيستي بارها مورد تاكيد قرار گرفته است و در واقع جامعه اي سالم تلقي مي شود و عمل صالح زماني شكل مي گيرد كه پيش از آن تكليف حلال خوري آن جامعه مشخص شده باشد چرا كه در قرآن تاكيد شده است كه انسانها در بحث خوراك به دنبال ناپاكي ها نروند.
وي با اشاره به نقش روحانيت در گسترش فرهنگ حلال خوري و دوري از ناپاكي ها گفت : به حتم روحانيون در مجموعه نظام جمهوري اسلامي نقش بي بديلي در هدايتگري شهروندان بر عهده دارند لذا بايد به علم روز مجهز شوند تا بتوانند نقش هدايتگري خود را به نحو احسن انجام دهند.
نماينده ولي فقيه در سازمان دامپزشكي كشور در ادامه به ارائه گزارش از پي گيري محقق شدن كد حلال در كشور اشاره كرد و گفت : براساس مصوبه سازمان كنفرانس اسلامي بحث درج كد حلال بر روي تمام مواد غذايي قابل توزيع در جهان اسلام در حال پي گيري است.
وي افزود: در اين خصوص دفتر نمايندگي ولي فقيه سازمان دامپزشكي كشور نهايت تلاش خود را جهت محقق نمودن اين مصوبه طي ساليان اخير به كار گرفته و در نظر دارد با تاسي از فقه پوياي جعفري ضمن تدوين دستورالعمل هايي در اين خصوص استانداردهاي غذاي حلال را كه با تلاش همكاران در هزار صفحه تدوين نموده است به تصويب برساند.
سلطاني اشاره كرد: رايزني هايي از سوي كشورهاي اسلامي جهت الگو برداري از روشهاي به كار گرفته شده توسط سازمان دامپزشكي كشور جهت تامين سلامت گوشت دام و طيور عرضه شده از نظر نظارت بهداشتي و ذبح شرعي صورت گرفته است.
وي تصريح كرد: بسياري از كشورهاي اسلامي ضمن استقبال از برنامه هاي سازمان دامپزشكي كشور خواهان استفاده از الگوهاي مورد نظر ما هستند كه اين خود موفقيت عظيمي است كه با تاسي از آيات قرآني ، احاديث ، سيره انبيا و استعانت از فقه پوياي جعفري حاصل شده است.
وي در پايان از زحمات مدير كل دامپزشكي استان كرمانشاه و نماينده ولي فقيه در استان كرمانشاه جهت پيشبرد برنامه هاي نظارتي ، بهداشتي و شرعي بر كشتارگاه هاي استان قدرداني كرد.
مسوول نمايندگي ولي فقيه دامپزشكي استان كرمانشاه نيز در ادامه اين گردهمايي به ارايه گزارشي از فعاليتهاي صورت گرفته اين دفتر جهت استقرار ناظزين شرعي در كشتارگاههاي دام و طيور استان پرداخت .
حجت الاسلام " بهمن غلام نژاديان " افزود: با توجه به اهميت حضور ناظرين شرعي در كشتارگاههاي استان طي سال گذشته و امسال هفت نفر از روحانيون آشنا به مباحث ذبح شرعي در كشتارگاههاي دام و طيور استان مستقر شده و از نزديك مباحث مربوط به رعايت نكات ذبح شرعي دام و طيور را دنبال مي كنند.
وي با اشاره به اهداف برگزاري اين گردهمايي افزود: پس از گردهمايي سال گذشته كه در آن بحث آموزش ذابحين شرعي كشتارگاههاي استان پي گيري شد گردهمايي اخير در پي آن است كه ضمن آموزش ناظرين شرعي از تمام پتانسيل هاي موجود جهت اطلاع رساني به ذابحين و افكار عمومي در خصوص رعايت مباحث مربوط به ذبح شرعي استفاده نمايد.
مدير كل دامپزشكي استان كرمانشاه نيز در ادامه بااشاره به وضعيت كشتارگاههاي دام و طيور استان گفت : به لحاظ رعايت اصول مربوط به بهداشت كشتارگاههاي طيور در استان كرمانشاه مشكل خاصي احساس نمي شود و در سالهاي اخير گامهاي مثبتي جهت ارتقاي سطح بهداشتي كشتارگاهها برداشته شده است.
دكتر"امير ابراهيم مقصودي فرد" سپس به وضعيت كشتارگاههاي دام استان پرداخت و افزود: طرح ساماندهي كشتارگاههاي دام استان ظرف يك سال اخير با جديت دنبال شده است.
وي افزود: با حمايتهاي صورت گرفته از سوي استاندار معاون برنامه ريزي ، معاون سياسي امنيتي ، فرماندار و شهردار كرمانشاه اميد مي رود ظرف يك تا دو ماه آينده كشتارگاههاي زاگرس و بيستون با نصب ادوات و امكانات لازم صنعتي شوند كه اين مهم نقش ارزنده اي در تامين بهداشت گوشت قرمز استان و ارتقاي وضعيت موجود خواهد داشت.
7452/567/1139 شماره 421 ساعت 14:12 تمام
يکشنبه 31 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]