واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: فاضل ميبدي:بين اخلاق مردم و اخلاق حاكميت ارتباط تنگاتنگي وجود دارد
تهران- خبرگزاري كار ايران
حجت الاسلام ميبدي گفت: فرق امام علي (ع) با معاويه در زبان سياست اين است كه اميرالمومنين حاضر نشد هيچ ارزشي را فداي سياست كند.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، حجت الاسلام ميبدي شب گذشته در مراسم شب قدر در مسجد قندي گفت: يكي از عللي كه در اين چند دهه موجب شد مسلمانان در عرصههاي سياسي و اجتماعي از غرب عقب بيافتند اين است كه عقل خود را براي تفكر به كار نگرفتهاند.
وي با بيان اينكه همواره به ياد خدا بودن كافي نيست، ادامه داد: اشتباه بشر ديروز اين بود كه دنيا را ميخواست، بشناسد تا خدا را بشناسد و اشتباه بشر امروز در اين است كه دنيا را ميخواهد بشناسد تا زندگي خود را بهبود بخشد كه هر دو تفكر غلط است.
وي يكي از علل موفقيت مسلمانان قرون اوليه بر جوامع غربي را تفكر و تعقل عنوان كرد و افزود: متاسفانه اين امر اخيراً به فراموشي سپرده شده است.
ميبدي با انتقاد از برنامهها و سخنرانيهاي مذهبي پخش شده از صدا و سيما گفت: سخنراني درتلويزيون با سخنراني در حسينيه تفاوت دارد. چرا كه در تلويزيون مخاطب همه بشريت است مانند دانشجويان دانشگاههاي كليمبا، آكسفورد و سوربن كه ميخواهند ببينند به نام اسلام چه حرفهايي زده ميشود. سخنان بايد از پشتوانه تعقل برخوردار باشد تا بتوان در آنجا هم از اين اظهارات دفاع كرد.
ميبدي با بيان اينكه هيچ امري به اندازه دين خرافهپذير نيست، اظهار داشت: در علوم رياضي، حسابان و هندسه خرافات وجود ندارد اما دين به شدت خرافه پذير است.
وي خاطر نشان كرد: اولين پيام قرآن عقلاني كردن بشر است و پيام دين و شعار ديني و حضور در جلسات مذهبي زماني بر انسان تاثير دارد كه نسبت به آن عقلانيت باشد.
ميبدي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه پيام بشر اخلاقي، امروزه در جوامع در حال فراموش شدن است، گفت: نخستين پيام پيامبر، پيام اخلاقي بود و پيامهاي اخلاقي قرآن و پيامبر است كه ميتواند جهاني شود.
وي به بحث پيمان شكني در قرآن اشاره كرد و اظهار داشت: متاسفانه در خصوص پيمان شكني كمتر صحبت ميشود. پيمان شكني نخست از عرصه سياست آغاز ميشود.
ميبدي نكوهيدهترين كار در قرآن را عدم ايفاي عهد عنوان كرد و افزود: در جوامع غربي دروغ گفتن بر تعهد انجام كاري در انتخابات، مجازات بسيار سختي دارد.
وي ادامه داد: خيلي از حكومتها در جهان براي اينكه روي كار بمانند، اخلاق را فداي حكومت ميكنند و فرق امام علي (ع) با معاويه در زبان سياست اين است كه اميرالمومنين حاضر نشد هيچ ارزشي را فداي سياست كند.
ميبدي با بيان اينكه ارتباط تنگاتنگي بين اخلاق مردم و اخلاق حاكميت وجود دارد، اظهار داشت: اخلاق بد در جامعه از حكومتها آغاز ميشود و اگر عهد شكني از سوي مقامات باشد شهروندان نيز عهدشكني ميكنند. گفته ميشود غربيها در زندگي خود به پيشرفت دست يافتهاند دليل آن اين است كه مقامات آن به مردم كمتر دروغ گفته و عهد شكني كردهاند و كمتر به مردم خود وعدههاي انجام نشدني ميدهند.
وي نشانههاي جامعه جاهليت اعراب را نبودن افراد در جايگاه اصلي خود ،احترام نكردن به عالمان وگرفتن شادي از مردم عنوان كرد و ادامه داد: عدالت فقط اين نيست كه پول را به طور مساوي در بين مردم تقسيم كرد بلكه اين است كه همه چيز در سر جاي خود قرار گيرد.
ميبدي افزود: امام علي پس از كشته شدن عثمان، حكومت را در دست گرفت و در روز سوم تمام استاندارهاي نالايق را عزل كرد. برخي گفتند براي اينكه حكومت دوام يابد معاويه را در سر جاي خود نگه دار. ولي اميرالمومنين خطاب به آنها گفت كه اگر در حكومت من افراد سرجاي خود نباشند من كاري انجام نميدهم.
وي گفت: حضور افراد نالايق در صدر كار، كنار گذاشتن افراد لايق، توجه به فرع و رها كردن اصل، چهار اصلي است كه حكومتها را از پاي در ميآورد.
ميبدي گفت: فقط مظلوميت امام علي را در شب نوزدهم ماه مبارك رمضان به دست ابن ملجم ميدانيم و براي گريه كردن يا انجام دادن كاري از امام علي ياد ميكنيم در حاليكه امام علي يعني پيام، اخلاق و مكتب.
پايان پيام
كد خبر: 446964
شنبه 30 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]