واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: معاون علمي و فناوري رئيس جمهور خبر داد اختصاص 4 ميليارد تومان براي حمايت از انجمنهاي علمي
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور گفت: در سال جاري 4 ميليارد تومان براي حمايت از انجمنهاي علمي و 2 ميليارد تومان براي تقويت نشريات علمي اختصاص يافته است.
به گزارش فارس، صادق واعظ زاده در نشست مشترك وزرا، روساي دانشگاهها و مديران عامل شركتها ، بانكها و موسسات انتفاعي بزرگ دولتي، با اشاره به اينكه نظام آموزش عالي كشور ما در مقايسه با كشورهاي همسايه پيشرفته است، گفت: ما نظام علم و فناوري مستقر در كشور نداريم و بايد اين نظام در كشور شكل بگيرد و به همين جهت با مشكلات فراواني از جمله چالش عرضه و تقاضاي علم روبرو هستيم.
وي با اشاره به اينكه در كشور عوامل عرضه با كميت و كيفيت خوبي وجود دارد، تصريح كرد: آمار چند سال قبل وجود بيش از 50 هزار محقق را در كشور نشان ميدهد و هم اكنون نيز با توسعه تحصيلات تكميلي بايد اين رقم به حدود 70 الي 75 هزار محقق رسيده باشد و همچنين اگر نيمي از دانشجويان تحصيلات تكميلي را محقق به حساب آوريم، هم اكنون در كشور 150 هزار نفر محقق در كشور داريم.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور خاطرنشان كرد: با توجه به ظرفيت خوب نيروي انساني اين نيرو نگهداري ميشوند اما از آنها بهرهبرداري نميشود. در حدود 3هزار و 500 ميليارد تومان بودجه پژوهشي دولتي بوده و اگر اين رقم بر 150 هزار نفر تقسيم شود، سهم هر محقق 23 ميليون تومان خواهد شد كه رقم بسيار كمي است و در اصل يك سوم اين بودجه محقق ميشود.
وي عدم پاسخگويي را يكي ديگر از بزرگترين مشكلات پژوهش كشور دانست و گفت: پژوهش صرف پاسخ دادن به نيازهاي اساسي نمي شود و از نظر كمي و كيفي با مشكل مواجه است. همچنين نظام پاسخگوي منظم علمي وجود ندارد.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور از اختصاص 4 ميليارد تومان بودجه براي حمايت ار انجمنهاي علمي و 2 ميليارد تومان براي توانمند سازي نشريات علمي خبر داد و گفت: در برنامههاي معاونت حمايت از پاياننامههاي دانشجويان تحصيلات تكميلي ديده شده است و 10 ميليارد تومان نيز براي اين كار اختصاص داده شده است. وي با اشاره به اينكه هم اكنون در كشور حدود 3 همايش بينالمللي واقعي برگزار ميشود، گفت: معاونت علمي از همايشهاي بينالمللي حمايت ميكند تا زماني كه سالانه 30 همايش بينالمللي در كشور برگزار شود.
واعظ زاده يادآور شد: در سال جاري حدود 10 ميليارد تومان براي كمك به پاركهاي علمي و فناوري و مراكز رشد تحت پوشش دو وزارت علوم و بهداشت در نظر گرفته شده است.
حمايت از صندوقهاي پژوهش غير دولتي
از سوي ديگر وزير علوم نيز در اين نشست گفت: معاونت علمي رئيس جمهور بايد صندوقهاي پژوهش و فناوري غير دولتي را كه به توسعه و كاربردي شدن فناوري كمك ميكنند، حمايت كند. محمد مهدي زاهدي با اشاره به اختصاص يك درصد از درآمد عملياتي شركتهاي دولتي به امور پژوهش گفت: معاونت علمي بايد در بحث تخصيص بودجه، پژوهشهايي كه متناسب با اسناد بالادستي مصوب باشد، را در نظر بگيرد و نياز است در معاونت علمي و فناوري بحث ارتباط اين پژوهها را با اسناد بالا دستي مشخص كند.
وي تصريح كرد: بايد مجموعه توانمنديهاي تحقيقاتي كشور را به صورت جمعي و به عبارتي مشاركت دادن همه دستگاهها در يك يا چند پروژه را لحاظ كنيم.
وزير علوم خاطر نشان كرد: بايد سازوكار مناسبي طراحي كنيم كه به صورت دو طرفه عمل شود و هم دستگاههايي كه نياز به كار پژوهشي خاص دارند، پروژهها را به معاونت علمي دهند و همچنين دانشگاهها و مراكز پژوهشي هم كه حس ميكنند پروژهاي مطابق نياز كشور به معاونت و دستگاههاي ذيربط ارائه دهند و سپس اين پروژهها تصويب شود.
وي تاكيد كرد: هم كساني كه توان اجرايي دارند و هم دستگاههايي كه نياز پژوهشي دارند بايد اطلاعرساني شفاف داشته باشند، زيرا اگر اين اطلاعرساني دقيق نباشد، ممكن است پروژهاي را قبول كنند اما اين پروژه به علت داشتن اطلاعات نادرست، به اتمام نرسد.
زاهدي افزود: انجام امور پژوهشي نبايد تنها به انجام پروژههاي تحقيقاتي محدود شود و بايد به نتايج تحقيقات نيز توجه كنيم و بايد فناوريهاي جديد را به سمت و سويي سوق داد كه نيمهصنعتي شوند و بايد از آنها مستندسازي كرد كه اين مستندات ميتواند به آيندگان در ايجاد فناوريهاي جديد كمك كند. وي با اشاره به اينكه انجام امور پژوهشي بدون وجود امكانات امكانپذير نيست گفت: معاونت علمي بايد به تامين تجهيزات نيز كمك كند.
وي با اشاره به وجود صندوقهاي پژوهش و فناوري غير دولتي در كشور افزود: وزارت علوم از اين صندوق ها حمايت ميكند و انتظار داريم معاونت علمي رياست جمهوري نيز اين را مورد مطالعه قرار دهد و بخشي از بودجه معاونت را به اين صندوقها اختصاص دهد زيرا كه اين صندوقها از مراكز رشد و واحدهاي فناور حمايت ميكنند. حمايت از اين صندوقها براي توسعه فناوري و كاربردي كردن آن بسيار مفيد است.
زاهدي ادامه داد: در كنار دانشگاهها و موسسات فناوري و پاركهاي علم و فناوري بايد قطبهاي علمي و انجمن هاي علمي و همچنين موسسات پژوهشي غير دولتي كه تواناييها قابل توجهي دارند، مورد حمايت اين معاونت قرار بگيرد. وي گفت: معاونت علمي ميتواند سيستمهاي تشويقي در نظر بگيرد و شركتهاي فعالي كه يك درصد خود را براي پژوهش اختصاص دادهاند، معرفي كند و همچنين اين معاونت بايد مشوقهايي ارائه كند تا دانشگاهها و مراكز پژوهشي به صورت مشترك در پروژههاي پژوهشي مشاركت كنند.
جمعه 29 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]