واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: [color=#000]نايب رئيس کميته داوران فدراسيون فوتبال با تاکيد براينکه ميزان اشتباهات داوران فوتبال ايران در 9 هفتهاي که از آغاز مسابقات ليگ برتر کمتر از استاندارد فيفا بوده است، گفت: در اين مدت تنها در دو يا سه بازي شاهد اشتباهات تاثيرگذار داوري بودهايم.
[/color]
[color=#000] حسین عسگری در پاسخ به این پرسش که "به عملکرد داوران در 9 هفته آغازین لیگ برتر چه نمرهای می دهید؟"، اظهار داشت: من نباید در این خصوص اظهارنظر کنم، چرا که هیچ بقالی نمی گوید، ماست من ترش است! باید اهالی فوتبال، کارشناسان داوری، تماشاگران و ... در رابطه با عملکرد داوران البته بدون غرض ورزی اظهارنظر کنند.
وی در ادامه تاکید کرد: اگر بخواهیم با بررسی آمار 79 دیداری که تا به امروز برگزار شده به قضاوت داوران نمره بدهیم، شاید تنها در دو تا سه بازی سوتهای داوران در ثبت نتیجه تاثیرگذار بوده است، در حالیکه طبیعی است، حداقل در 10 درصد از بازیها شاهد اشتباهات تاثیرگذار داوری باشیم. خوشبختانه میزان اشتباهات داوران ما کمتر از این است. حتی اگر در هفت یا هشت بازی سوتهای اشتباه داور نتیجه را تعیین می کرد، طبیعی به نظر می رسید اما خوشبختانه اشتباهات داوران ما کمتر از این میزبان است.
نایب رئیس کمیته داوران یادآور شد: در جام جهانی 2010 در 64 بازی که برگزار شد، داوران چقدر اشتباه داشتند؟ نتیجه چند بازی با اشتباهات داوری تغییر کرد؟ اگر بخواهیم مقایسه کنیم، آمار ما خیلی بهتر از فیفاست، آنهم در شرایطی که هیچ چیز ما با فیفا قابل مقایسه نیست. در فیفا نخبههای داوری با صرف هزینههای بالا، با گذر از کانالهای مختلف و حضور در کلاسهای گوناگون به جام جهانی می روند آنوقت اشتباهاتی می کنند که میزانش به مراتب بیشتر از میانگین اشتباهات داوران لیگ برتر ایران است.
عسگری در واکنش به اظهارات اسماعیل حسنزاده که گفته بود:" کمک داور دوم دیدار تراکتورسازی - نفت تهران مدارک موردنظر را به کمیته انضباطی ارائه نکرده است"، خاطر نشان کرد: پیش از این مدارکی از سوی کمیته داوران به کمیته انضباطی ارائه شده بود که مربوط به گزارش داور بازی مبنی بر تخلف امیر قلعه نویی بود و نیز گزارش پزشکی قانونی در خصوص تعیین طول درمان برای مضروب شدن کمک داور در پمپ بنزین.
وی افزود: پس از آنکه مسئولان باشگاه تراکتورسازی از پمپ بنزینهای آذربایجان شرقی استعلام گرفتند و تاکید کردند که هیچ اتفاقی برای کمک داور دیدار تراکتورسازی - نفت تهران رخ نداده است، ما از آقای غمزه خواستیم تا با مراجعه به پمپ بنزینی که در آن مورد ضرب و شتم قرار گرفته است، مدارک لازم را تهیه کرده و به کمیته انضباطی ارائه کند که ظاهرا این مدارک هنوز به کمیته انضباطی ارائه نشده است.
نایب رئیس کمیته داوران خاطر نشان کرد: منتظریم تا کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال رای خود را در خصوص حوادث و اتفاقات دیدار تراکتورسازی - نفت تهران صادر کند و پس از آن در این خصوص اظهارنظر خواهیم کرد، چرا که کمیته داوران مرجع رسیدگی نیست.
"آقای غیاثی هنوز سخنگوی کمیته داوران است؟"، عسگری در پاسخ به این پرسش گفت: من دو هفته به سفر رفته بودم و از آقای غیاثی خواستم، در غیاب من پاسخگو باشد. اینکه دیگر این همه حرف و بحث ندارد!
وی با اشاره به اینکه 6 نفری که نامشان در ابتدای فهرست داوران بین المللی فوتبال ایران ثبت شده، داوران "الیت" فوتبال ایران هستند، افزود: نام این داوران تنها در صورتی از فهرست داوران الیت خارج می شود که کمیته داوران تصمیم بگیرد، نامشان را از فهرست داوران بین المللی خارج کند که کمتر چنین اتفاقی رقم می خورد و مهمتر از مورد اول اینکه داوران بین المللی و الیت اینقدر در مسابقات بین المللی که زیر نظر فیفا و AFC برگزار می شود، ضعیف عمل کنند که کنفدراسیون فوتبال آسیا خواستار خروج نام آنها از فهرست داوران الیت ایران شود.
عسگری همچنین در پاسخ به این پرسش که "چرا نام داور باتجربهای چون محسن قهرمانی در فهرست داوران الیت قرار نگرفته است؟"، گفت: از سال 2010 کنفدراسیون فوتبال آسیا رسما اعلام کرد، نام داوران بالای 35 سال نباید در فهرست داوران الیت قرار گیرد، به همین خاطر ناچار شدیم، نام قهرمانی که پیش از این هم در فهرست داوران الیت ایران بوده است را مجددا در این فهرست قرار دهیم.
وی افزود: قهرمانی توانایی قضاوت در رده پنجم و ششم و یا بالاتر از داوران بین المللی فوتبال ایران را دارد اما به خاطر اینکه نمی توانست در رده داوران الیت قرار بگیرد، نامش در رده هفتم داوران فهرست داوران بین المللی قرار گرفت، چرا که اگر ردهای بالاتر را به قهرمانی اختصاص می دادیم، قطعا باعث تعجب کمیته داوران AFC می شد و آنها تعجب می کردند که چرا نام داوری که نمی تواند در رده بین الملل قضاوت کند را در فهرست الیت قرار دادهایم.
نایب رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال در خصوص سرنوشت داورانی که در تست پیش از آغاز لیگ برتر فوتبال حدنصاب لازم را کسب نکردند، گفت: سه یا چهار داور در اردوی پیش فصل داوران نتوانستند حدنصاب لازم برای قضاوت در لیگ برتر را کسب کنند که با احراز شرایط مورد نظر کمیته داوران در آزمونهای بعدی فعلا در لیگ دسته اول سوت می زنند تا زمانی که تشخیص دهیم و نیاز باشد که این داوران به لیگ برتر بازگردند.
عسگری در پاسخ به این پرسش که "کمیته داوران بازهم قصد اضافه کردن داوران جوان را به فهرست داوران لیگ برتری دارد؟"، اظهار داشت: چقدر داوران اضافه کنیم؟! سه تا چهار داور در ابتدای فصل اضافه کردیم، کافی نیست؟!
وی در این باره افزود: در برنامه ما هست که بازهم داور جوان به فهرست داوران لیگ برتر اضافه کنیم، البته در این خصوص احساسی و شتابزده عمل نمی کنیم و خیلی با مطالعه داوران را انتخاب خواهیم کرد. ما داوران را به گونهای گزینش می کنیم که از بابت قضاوت در لیگ برتر کسب تجربه کند نه اینکه هم خودش لطمه بخورد و هم کمیته داوران.
عسگری تصریح کرد: همیشه اولین قضاوتها در مسابقاتی چون لیگ برتر و پیکارهای بین المللی سخت و دشوار است و داور جوان دچار استرس می شود که همین استرس در کارش تاثیرگذار است. من خودم اولین بار که در یک مسابقه بین المللی قضاوت کردم تا 20 دقیقه رنگها را قاطی کرده و نمی توانستم آنطور که باید و شاید قضاوت کنم.
وی در خاتمه خاطر نشان کرد: ما "یواش یواش" و "کم کم" به داوران فرصت قضاوت می دهیم، مانند بچههایی که ابتدا "تای تای" می کنند تا راه رفتن را بیاموزند. خوشبختانه داوران در فرصتی که از در اختیارشان قرار گرفته خوب، کم اشتباه و بدون حاشیه قضاوت کردهاند که این مسئله مایه امیدواری است.
[/color]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]