واضح آرشیو وب فارسی:مهر: برگزيدگان پنجمين جشنواره بسمالله معرفي شدند
پنجمين جشنواره بينالمللي بسمالله چهارشنبه شب با معرفي برندگان اين دوره جشنواره در فرهنگسراي نياوران به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتاميه پنجمين جشنواره بينالمللي بسمالله با حضور رئيس دانشكده الزهرا، مدير دفتر منطقهاي آيسسكو در تهران و تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم محمدرضا كمرهاي مسوول و رييس شوراي علمي جشنواره گفت: فراخوان اين جشنواره فروردينماه 87 منتشر شد و تا 31 خردادماه نزديك به سه هزار و 900 اثر هنري از سراسر دنيا گردآوري شد.
وي افزود: پس از ارزيابي آثار در سوم تيرماه توسط هيئت داوران، 149 اثر به بخش مسابقه راه يافت و در نهايت 14 اثر در بخشهاي پوستر، لوگوتايپ با موضوع بسمالله الرحمن الرحيم و اسماء مبارك خداوند و موضوع جنبي نام مبارك حضرت محمد (ص) به عنوان آثار برتر مشخص شدند. آثاري از كشورهاي پاكستان، لبنان، آذربايجان، قزاقستان و بلاروس نيز براي حضور در اين جشنواره به دست ما رسيد كه برخي از آنها به دليل نداشتن سيدي قابل چاپ نبودند.
كمرهاي در ادامه يادآور شد: چندي پيش جشنواره بسمالله را در قاره آفريقا و كشور مغرب برگزار كرديم كه اين رويداد دومين رويداد ديني فرهنگي ايران و مغرب بود. همچنين نمايشگاه بسمالله را در دانشكده اولدنبورگ آلمان برگزار كرديم كه مورد استقبال قرار گرفت.
رييس شوراي علمي جشنواره ادامه داد: بزودي اين نمايشگاه در شهرهاي بيشكك و آلماتي قزاقستان، اسلامآباد پاكستان و داكار بنگلادش برگزار ميشود. همچنين كتاب اين جشنواره به چهار زبان فارسي، عربي، فرانسه و انگليسي به چاپ ميرسد كه نامزد كتاب جهاني سال جمهوري اسلامي ايران نيز خواهد بود.
سپس فريدون مرداني، دبير پنجمين جشنواره بسمالله، ايجاد زمينه و فضاي رقابتي سالم، بسترسازي و كشف و بروز استعدادهاي جوان، توسعه هنر معنوي و حضور در عرصههاي بينالمللي را از اهداف برگزاري اين جشنواره ذكر كرد كه همه ساله همزمان با ماه مبارك رمضان برگزار ميشود.
وي خاطرنشان كرد: اين جشنواره به عنوان يكي از بزرگترين جشنوارههاي غيردولتي در ايران توانسته تاكنون بيش از چهار هزار نفر از هنرمندان برجسته كشور را در شاخههاي گرافيك، هنرهاي سنتي و خوشنويسي جذب كند و اكنون سعي دارد با حفظ اصول حرفهاي شرايط نزديكتر شدن ارتباط ميان استادان و هنرمندان جوان سراسر دنيا را فراهم كند.
وي افزود: مجموعه حاضر نمايشي از حضور دلآگاهانه هنرمنداني وارسته است كه مقام محمود انساني و سختي و پردهنشيني او را با معبود يكتا با زباني نوشتاري از راه نقش و خط و رنگ در قالب پوستر و لوگوتايپ متجلي ساختهاند.
در بخش بعدي مراسم از اعضاي هيئت داوران جشنواره بسمالله شامل مصطفي اوجي، مهرداد كشتيآرا، احمدرضا دالوند، حميد غبرانژاد، سعيد باباوند و سيدحسن سلطاني تقدير به عمل آمد. سپس در بخش جانبي جشنواره و طراحي لوگوي نام پيامبر اعظم (ص) از فاطمه اسلامي كتابچي از گيلان، سيدمصطفي سيدابراهيمي از قم و علي معصومبيگي از مشهد تقدير شد.
در بخش پوستر نيز هيئت داوران با چشمگير ندانستن آثار، تنها از رقيه باوفا از تهران، محمد رشيديفر از اهواز و مهدي دزفولينژاد از اهواز تقدير كرد. در بخش لوگوتايپ نيز از زهار تقوايي از قزوين، حميدرضا قدسي از تهران و محسن جعفري از مشهد قدرداني شد.
در بخش برترينهاي لوگوتايپ، رتبه سوم شامل لوح افتخار و تنديس بسمالله به همراه 500 يورو جايزه نقدي به نصير بشيري از تهران رسيد. رتبه دوم نيز شامل لوح افتخار و تنديس بسمالله به همراه 700 يورو جايزه نقدي به عقيل كامل نارستان از مشهد اهدا شد.
محمدحسين رضايي از بجنورد رتبه اول جشنواره شامل لوح افتخار، تنديس بسمالله به همراه 900 يورو جايزه نقدي را از آن خود كرد. همچنين در بخش جوايز از آثار پاكستاني حاضر در جشنواره نيز تقدير به عمل آمد كه جايزه مورد نظر توسط رايزن سفارت پاكستان دريافت شد.
همچنين برگزيدگان جشنواره بينالمللي بسمالله علاوه بر جوايز دريافتي در سفري پژوهشي به يكي از كشورهاي اروپايي شركت ميكنند.
پنجشنبه 28 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 429]