واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گزارشي از نحوه عرضه گوشت قرمز و مرغ در استان گيلان
هر ساله در آستانه آغاز سال نو و بازگشايي مدارس، نمايشگاه هاي عرضه مستقيم كالا به همت سازمان بازرگاني در تمام استانها از جمله استان گيلان با هدف عرضه كالاهاي اساسي و مورد نياز مردم و تنظيم بازار برپا مي شود.
اين نمايشگاه كه امسال به تناوب در تمامي شهرهاي گيلان داير شده، با وجود كم و كاستي هاي موجود، با استقبال خوب مردم و رضايت آنان همراه شده است.
به گزارش ايرنا، تقارن ماه مبارك رمضان با فصل بازگشايي مدارس هم موجب شد تا دست اندركاران برگزاري نمايشگاه پاييزه، تلاش مضاعفي را براي تامين اقلام مصرفي و مورد نياز مردم در اين ماه حتي با قيمت كمتر از بازار داشته باشند.
گرچه خريد اغلب كالاهاي عرضه شده در نمايشگاه پاييزه به ويژه در شهر رشت مورد استقبال قرار گرفت، اما گراني به وجود آمده در عرضه گوشت به ويژه گوشت مرغ قبل از آغاز ماه رمضان، سبب شد كه توزيع اين مواد پروتييني به قيمت مصوب دولتي و كمتر از بازار در نمايشگاه هاي پاييزه، با استقبال بيشتري صورت گيرد.
گرچه به دليل ذايقه مردم به استفاده از گوشت هاي گرم، برخي تمايل چنداني به استفاده از گوشت هاي يخي ندارند و بازار گوشت گرم، همچنان داغ است، اما توزيع گوشت قرمز و مرغ منجمد توانست تا حدودي از التهاب بازار و افزايش تقاضا براي خريد اين مواد را كم كرده و در تنظيم بازار اين مواد غذايي موثر باشد.
با وجود پايان يافتن مدت برگزاري نمايشگاه پاييزه در رشت، بنابر تصميم سازمان بازرگاني گيلان توزيع گوشت مرغ همچنان ادامه دارد اما توزيع گوشت قرمز از حدود يك هفته پيش در اين نمايشگاه متوقف شده بود.
وقتي علت را از مسوولان و دست اندركاران برگزاري نمايشگاه جويا شديم، علت آن را كيفيت پايين برخي از گوشت هاي عرضه شده و مطلوب نبودن گوشت هاي ارايه شده مطابق با نظر مشتريان عنوان كردند.
در اين حال برخي از مصرف كنندگان اين گوشت ها نيز اظهارداشتند: چربي موجود در گوشت ها زياد بوده و يا بعد از پخت مزه خوبي نداشته اند و يا آن قسمت از گوشتي كه مورد نياز ما بود، به ما نرسيده است.
رييس سازمان بازرگاني گيلان هم در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، درخصوص عدم تداوم توزيع گوشت قرمز در نمايشگاه، گفت: تمام تلاش ما جلب رضايت مردم و عرضه كالاهاي مناسب به آنان است، اما با وجود سالم بودن گوشت، چون درصد كمي از گوشت هاي ارايه شده مرغوب نبوده و قسمتهايي از گوشت كه توزيع شد مورد نياز مردم و متناسب با ذايقه آنان نبود، بنابراين توزيع آن را متوقف كرديم.
"سياوش اميني" افزود: با درنظرگرفتن نياز مردم و با هماهنگي هاي انجام شده با شركت امور پشتياني دام به عنوان مسوول تامين اين گوشت ها، قرار شده است تا عرضه مجدد اين گوشت ها با تاكيد بر ارايه گوشت مرغوب آغاز شود.
وي گفت: اين گوشت ها تحت نظارت دامپزشكي عرضه شده و سالم هستند اما با توجه به تاكيد ما بر حفظ رضايت مردم، اگر مردم از كيفيت گوشت توزيع شده راضي نباشند، مي توانند آن را به نمايشگاه عودت دهند.
"اميني" با بيان اينكه مشكلي به لحاظ تامين كالاهاي اساسي مردم در اين ماه وجود ندارد، يادآور شد: از نظر توزيع گوشت مرغ هم مشكلي در استان وجود ندارد و همچنان به رغم پايان يافتن نمايشگاه پاييزه عرضه مي شود.
معاون امور دام سازمان جهاد كشاورزي گيلان هم با ابراز اطمينان از سلامت و كيفيت مناسب گوشت هاي عرضه شده در نمايشگاه ها، گفت: خريداري لاشه هاي دام در داخل و خارج از كشور، تحت نظارت ناظرين بهداشت ايران و پس از تاييد كيفيت آن، انجام مي شود.
"مجيد غلامي" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: علاوه بر آنكه حمل گوشت توسط ماشين هاي سرخانه دار مجهز به سيستم اعلام دماي كانتينر انجام مي شود، در تمام مسير كار نمونه برداري از عمق لاشه و نظارت بهداشتي بر آن نيز انجام مي شود.
وي گفت: در صورتي كه شرايط حمل و درجه حرارت نگهداري اين گوشت ها (زير هجده درجه سانتي گراد) مناسب نباشد، دامپزشكي مجوز تخليه آن را نمي دهد.
"غلامي" افزود: گوشت هاي منجمد پس از تاييد بهداشتي به سردخانه ها و عاملين توزيع سازمان بازرگاني تحويل داده مي شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود، در خصوص علل ناراضي بودن مردم از كيفيت پايين برخي از گوشت هاي عرضه شده، گفت: ناآشنا بودن برخي از مردم به نحوه صحيح مصرف گوشت هاي يخ زده اعم از گوشت قرمز و سفيد، نامناسب بودن شرايط و وضعيت عرضه، موجب نارضايتي آنها از گوشت هاي منجمد عرضه شده و اعلام كيفيت پايين براي آن مواد شده است.
"غلامي" افزود: شرايط حمل، نگهداري، توزيع و مصرف گوشت هاي يخ زده بايد طبق فرايند خاص اين نوع مواد انجام شود تا از كيفيت و مزه آن گوشت ها كاسته نشود.
وي گفت: اگر گوشت هاي يخي به يكباره پخت شوند، به دليل نازك بودن سلولهاي ديواره گوشت ها و تغيير يكباره دما، تركيبات درون سلولي گوشت از بافت خارج شده و مصرف كننده فقط بافت گوشتي را مصرف مي كند كه چيزي جز فيبر نداشته و فاقد چربي و ويتامين محلول در چربي است به همين دليل به نظر مي رسد گوشت كيفيت لازم را ندارد.
معاون امور دام سازمان جهادكشاورزي گيلان با بيان اينكه گوشت منجمد بايد تا قبل از فروش در دماي مناسب نگهداري شود، يادآور شد: فاصله ايجاد شده از زمان توزيع گوشت تا رسيدن آن به دست مصرف كننده و انتقال آن به منزل نيز، ممكن است سبب آب شدن يخ گوشت هاي منجمد گردد، كه به هيچ وجه نبايد گوشت هايي را كه يخ آنان ذوب شده است را به حالت يخي برگرداند.
وي ادامه داد: اينكه مصرف كنندگان براي هر بار مصرف گوشت را از فريزر درآورده و پس از جدا كردن گوشت به اندازه نياز، مجددا آن را به فريرز برمي گردانند، نيز در كاهش كيفيت گوشت تاثيرگذار است.
"غلامي" گفت: بايد مسوولان و دست اندركاران امور بهداشتي و دامپزشكي با آموزش اين مسايل، مردم را با نحوه صحيح مصرف و نگهداري اين نوع گوشت ها آشنا كنند چرا كه يادگيري صحيح استفاده و مصرف اين نوع مواد در كنار نحوه ذخيره سازي مناسب آن در سردخانه ها، موجب افزايش تمايل مردم به استفاده از اين نوع گوشت ها مي شود.
وي با اعلام آمادگي كامل براي تامين و توزيع گوشت قرمز و مرغ، تصريح كرد: از زمان آغاز توزيع گوشت قرمز و مرغ اعم از وارداتي و داخلي در اول ماه مبارك رمضان، تاكنون 112 تن گوشت قرمز منجمد و370 تن گوشت مرغ منجمد در استان توزيع شده است.
"غلامي" گفت: سهميه استان براي گوشت مرغ منجمد يك هزار و 200 تن و براي گوشت قرمز نيز 450 تن است كه به لحاظ تامين آن مشكلي وجود ندارد.
* كمبود سردخانه، يكي از تنگناهاي موجود در گيلان درحالي معاون امور دام جهاد كشاورزي گيلان، يكي از اساسي ترين شرايط لازم براي حفظ كيفيت و سلامت گوشت را، شرايط صحيح نگهداري گوشت ها قبل از توزيع آن هم در شرايط سردخانه اي عنوان مي كند، كه متاسفانه استان گيلان به عنوان يكي از قطب هاي كشاورزي و توليد برخي از محصولات استراتژيك، از نظر نبود سردخانه مجهز و با ظرفيت بالا درمضيقه است.
درهمين حال نيز برخي از برگزاركنندگان نمايشگاه يكي از مشكلات موجود در توزيع گوشت مرغ و گوشت منجمد را نبود سردخانه بزرگ در گيلان به ويژه در مركز آن و انتقال اين مواد از سردخانه هاي اطراف اعلام كردند.
درحالي اين مشكلات مطرح مي شود، كه تاكنون با گذشت چهارسال از بارش سنگين برف سال 83 و تخريب بزرگترين سردخانه استان گيلان به ظرفيت پنج هزار تن در شهر رشت، هيچ اقدام اساسي براي بازسازي آن و يا جايگزيني آن نشده است.
معاون امور دام سازمان جهاد كشاورزي گيلان نيز در تاييد اين مساله، يكي از مشكلات موجود در استان را كمبود و يا نبود سردخانه مجهز و با ظرفيت بالا عنوان كرد.
"غلامي" گفت: سه سردخانه موجود در شهرهاي لاهيجان، آستانه اشرفيه و صومعه سرا، در مجموع ظرفيت پذيرش حدود 200 تن مواد غذايي و پروتييني را دارند، درحالي كه نياز استان گيلان به سردخانه هايي با بيش از اين ظرفيت است.
وي افزود: پس از تخريب بزرگترين سردخانه استان به ظرفيت پنج هزار تن در برف سنگين سال 83، سردخانه بزرگ ديگري در استان وجود ندارد و اين مساله سبب شده تا در زماني كه با مازاد توليد در استان مواجه ايم، نتوانيم آنها را در استان خودمان ذخيره سازي كنيم.
"غلامي" گفت: به همين دليل توليدات خود را براي نگهداري و ذخيره سازي به استانهاي ديگر انتقال مي دهيم تا در مواقع نياز وارد استان كنيم.
وي حمايت از سرمايه گذاران و تشويق آنان براي احداث سردخانه هاي بزرگ در استان را يك ضرورت دانست.
ك/4 7289/1552/508 شماره 154 ساعت 11:53 تمام
پنجشنبه 28 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 477]