واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ترويج فرهنگ و اخلاق با هنر /مقام معظم رهبري رسالت هنر را در جامعه گوشزد كرده اند
جمال شورجه فرمايشات مقام معظم رهبري را درباره وظايف هنر در جامعه رسالت هنر دانست.
جمال شورجه ، كارگردان سينما درباره فرمايشات مقام معظم رهبري در مورد نقش هنر در ترويج اخلاق و فرهنگ در جامعه گفت: فرمايشات اخير مقام معظم رهبري و همچنين فرمايشات قبل تر ايشان در مورد هنر فصل الخطاب و يكي از وظايف هنر است. هنرهاي مختلف از جمله سينما، تئاتر، شعر و ادبيات و موسيقي همگي وظايفي در خصوص اصلاح، تعالي و رفعت افراد و ارتقاي فرهنگ، بينش، دانش و اخلاق جامعه دارند.
وي با اشاره به نگاه موجود به هنر در ديگر جوامع گفت: شايد در جوامع ديگر از هنر استفاده ابزاري شود و در جهت نابود كردن اخلاقيات به كار گرفته شود، در عين حال ممكن است در اين جوامع آنچه كه در سياست است به واسطه سينما به افراد جامعه منتقل شود اما هنر جامعه ما اسلامي است و رسالت اصلي آن همان نكاتي است كه از سوي مقام معظم رهبري يادآوري شده است.
شورجه نقش صداو سيما را در زمينه عملي كردن اين فرمايشات موثرتر از سينما دانست و گفت: صداو سيما تا كنون در اخلاقگرايي و فرهنگ سازي جامعه نقش موثرتر و پررنگتري را نسبت به سينما ايفا كرده است. البته گستره بودن تعداد مخاطبان تلويزيون نسبت به سينما در اين ميزان تاثيرگذاري نقش مهمي را ايفا مي كند.
وي در مورد رويكر كنوني سينماي ايران به ترويج اخلاق و فرهنگ در جامعه گفت: شايد بخش عمده فيلمسازان و فيلمنامه نويسان تم اخلاقي را براي اثر خود انتخاب كنند و قصد هشدار دادن به جامعه را داشته باشند اما به ابزاري چنگ مي زنند كه نقض غرض است. در صورتي كه به سردر سالنهاي سينما نگاه كنيم درمي يابيم كه اين فيلمها اغلب ترويج دهنده بداخلاقي در جامعه هستند.
شورجه با اشاره به اين كه اين بداخلاقيها بيش از هر گروهي متوجه كودكان و زنان است گفت: بداخلاقيها و قباحه گريهايي كه در برخي فيلمهاي سينمايي مشاهده مي شود كودكان و زنان را بسيار تحت تاثير قرار مي دهد. وجود چنين نكاتي در فيلمها در شأن نظام جمهوري اسلامي نيست.
وي با اشاره به نظارتهايي كه از سوي وزارت ارشاد در مورد فيلمهاي سينمايي صورت مي گيرد گفت : نقش اصلي را در توليد فيلمهايي كه مروج بداخلاقي هستند فيلمساز و تهيه كننده ايفا مي كنند. به واسطه نظارتهايي كه از سوي وزارت ارشاد صورت مي گيرد بايد زمينه اصلاح فيلمها به وجود آيد و اين فيلمها هم در صورت اصلاح سازندگان درست مي شوند.
شورجه با اشاره به بدحجابي موجود در فيلمهاي سينمايي گفت: بدحجابي به عنوان يك عرف در فيلمهاي سينمايي جا افتاده است ا در حالي كه آنچه به عنوان فيلم سينمايي روي پرده مي رود نشان دهنده تاييد مسئولان وزارت ارشاد جمهوري اسلامي ايران است. با توجه به اسلامي بودن كشور ما نمي توانيم وجود چنين نكاتي را در فيلمهايمان بپذيريم.
وي تاكيد كرد: بدحجابي و مسائلي از اين دست كه بي پرده در فيلمهاي سينمايي ما به راحتي مطرح مي شود حتماً بايد از سوي وزارت ارشاد مورد توجه قرار بگيرد. من اشاره به اقدام ناگهاني ندارم اما حتماً بايد به مرور اين مسائل از سينماي ما برچيده شود تا در مسيري كه درخور آن است قرار بگيرد.
پنجشنبه 28 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]