واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عسكريراد، حقوقدان: *بخش تبليغات انتخاباتي نيازمند اصلاح است *بايد ضوابط براي تشخيص رجل مذهبي و سياسي عيني باشند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق سياسي
يك حقوقدان بيان كرد كه قانون انتخابات در بخش تبليغات انتخاباتي با خلاء مواجه است و نيازمند اصلاح است.
حسين عسكريراد در گفتوگو با خبرنگار حقوقي ايسنا، با اشاره به تصويب يك فوريت طرح اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري با بيان اينكه يكسري ضوابط عيني و علمي بايد وجود داشته باشد تا اشخاص علاقهمند به كانديداتوري انتخابات رياست جمهوري بتوانند خود را با اين ضوابط تطبيق دهند اظهار كرد: اينكه براي تشخيص رجل مذهبي و سياسي ضابطه عيني مشخص نباشد، اصولي نيست.
اين حقوقدان با تاكيد بر اينكه براي تشخيص رجل مذهبي و سياسي بايد ضوابط عيني باشند، ادامه داد: ممكن است شوراي نگهبان معيارها را بر اساس برداشتهاي خود، معين و اشخاص را رد و تاييد كند كه اين امر ممكن است بالقوه در مواردي سبب تضييع حق داوطلبان شود.
عسكريراد با بيان اينكه براي كانديداتوري انتخابات رياستجمهوري اشخاص بايد داراي شرايط واجد و توانايي لازم براي اداره كشور باشند، ادامه داد: اگر اين موضوع بدون ضابطه گذاشته شود، مطلوب نيست و به صرف اينكه اشخاص حق داوطلبي دارند، هر فردي كه حتي فاقد اداره زندگي شخصي خود است، براي اداره كشور داوطلب ميشود.
وي گفت: در مبحث تفسير قانون اساسي، اين موضوع همواره در جامعه مطرح بوده كه آيا رجل را به معناي مرد ترجمه كنيم يا رجل را به واژه عام كه ويژگيهاي مشاغل مردانه را داراست، تخصيص دهيم؟ بسياري از حقوقدانان معتقدند كه منظور از رجل سياسي اعم از زن و مرد است زيرا در مقررات اسلامي زنان در بعضي از مشاغل نميتوانند تصدي داشته باشند از جمله قضاوت كه امروزه شاهديم كه زنان به اشكال مختلف تصدي اين مشاغل را دارند.
عسكريراد خاطر نشان كرد: با توجه به اينكه بايد از قوانين تفسير مترقيانه كنيم، بايد رجل سياسي را به تمام زنان و مرداني كه ساير شرايط علمي، عملي و اجرايي را در نظام اداري كشور دارند، تعميم داد.
اين حقوقدان در مورد مقدمات اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري اظهار كرد: براي يك انتخابات سالم، بايد مقررات، روزآمد و منطبق با واقعيتهاي موجود جامعه باشد.
وي ادامه داد: در هر زماني كه قانون نياز به اصلاح دارد و ما متوجه خلاء و نقص آن ميشويم، بهتر است كه اقدام مناسب را در جهت رفع نواقص قوانين به عمل بياوريم تا انتخاباتي كه برگزار ميشود به واقع و مصحلت نزديكتر باشد.
عسكريراد يادآور شد: در بعضي از كشورهاي پيشرفته دنيا يك يا دو سال براي تبليغات انتخاباتي فرصت وجود دارد تا مردم به طور واقعي داوطلبان رياست جمهوري را بشناسند و از طرف ديگر داوطلبان فرصت داشته باشند كه به شهرها و روستاهاي مختلف مراجعه و برنامههاي خود را تبيين كنند بنابراين در بخش تبليغات انتخاباتي فرصت زيادي براي شناساندن و شناخته شدن داوطلبان وجود ندارد و اين خلايي است كه ما با آن مواجهيم.
انتهاي پيام
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]