واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: مقدمه ای بر روباتیک
روبات چیست
روبات ها کارگزارانی هستند که با نفوذ در دنیای فیزیکی وظایفی را انجام می دهند. آنها به حسگرهایی مجهز شده اند تا محیط اطرافشان را احساس کنند و اجزایی تا با آن بر محیط تاثیر بگذارند. روبات ها به سه دسته کلی روبات های متحرک ، روبات های انسان نما ، و بازوهای روباتیک تقسیم می شوندتعاریف دیگر
روبات یک مجموعه قابل برنامه ریزی چند کاره است که برای به حرکت در آوردن قطعات یا ابزار آلات مخصوصی در یک مسیر قابل برنامه ریزی به کار گرفته می شود.
کانون روباتیک ایالات متحده 1979
روبات یک دستگاه مکانیکی است که به طور خودکار عمل می کند روبات ها می توانند انواع گوناگونی از اعمال را انجام دهند. روبات ها مخصوصا برای انجام کارهایی که برای انسان خسته کننده دشوار و یا خطرناک است مناسبند.
1995 The Word Book Encyclopedia
یک روبات واقعی ماشینی است که می تواند فکر کند مانند یک کامپیوتر برنامه ریزی شود و برای انجام وظایفش حرکات گوناگونی را انجام دهد. ماشین هایی که فقط یک عمل خاص را انجام می دهند و قابلیت برنامه ریزی مجدد را ندارند روبات واقعی نیستند.
1998 The New Book of Knowledge
روبات ماشینی است که وظیفه اش را به طور خودکار انجام می دهد حرکات روبات توسط ریز پردازنده ای که برای آن منظور برنامه ریزی شده است کنترل می شود.
2000 Word Book Young Scientist
روبات ماشینی است که می تواند از محیط اطرافش اطلاعاتی استخراج کند و از دانش خود نسبت به محیط برای انجام اعمال غیرتکراری بهره گیرد.
تاریخچه
واژه روبات برگرفته از کلمه چکی Robota به معنای کارگر است این واژه اولین بار توسط نمایشنامه نویس چکسلواکی در نمایشی در سال 1920 استفاده شد بعدها آیزاک آسیموف واژه روباتیک را برای توصیف تکنولوژی روبات ها به کار برد او طلوع صنعت روباتیک را پیش بینی کرده بود.
آغاز اتوماسیون و ماشین سازی به انقلاب صنعتی برمی گردد. اولین نمونه ماشین سازی کامل به توسعه کارگاههای بافندگی جگوار که در اوایل قرن 19 ام در فرانسه و ایتالیا در صنعت ابریشم مورد استفاده قرار می گرفتند مربوط می شود. این کارگاه ها می توانستند به طور مکانیکی برنامه ریزی شوند تا طرحها و نقشه های متفاوتی ایجاد کنند. با این حال این کارگاه ها صرفا ماشین های مکانیکی بودند و هیچ نشانی از هوش در آنها وجود نداشت. علاوه بر این روند برنامه ریزی مخصوصا برای طرح های پیچیده بسیار کسل کننده بود.
سالهای بعد شاهد ترقی بسیاری در اتوماسیون صنعتی بود. یک جرثقیل دورانی که به یک چنگک مجهز شده بود در سال 1892 به دست Babbit ساخته شد این جرثقیل برای برداشتن شمشهای داغ از درون کوره مورد استفاده قرار می گرفت در سال 1938 Pollard یک بازوی مکانیکی برای پاشیدن رنگ ابداع کرد. اولین بازوی مکانیکی که از راه دور کنترل می شد توسط Goertz ساخته شد. این وسیله برای کار با مواد رادیو اکتیو طراحی شده بود. بهدها در سال 1947 وسیله مشابهی ساخته شد که مجهز به موتورهای الکتریکی و حسگرهای خاصی بود. حرکات دست شخص کنترل کننده توسط حسگرها اندازه گیری می شد و برای راه اندازی روبات مورد استفاده قرار می گرفت.
در این دوران 1946 اولین کامپیوتر چند منظوره ENIAC در دانشگاه پنسیلوانیا ساخته شد. با ظهور کامپیوتر امکان کنترل عددی ماشین امکان کنترل عددی ماشین ها فراهم شد. کنترل عددی اولین بار در سال 1952 در دانشگاه MIT مورد استفاده قرار گرفت و به تولید اولین زبان برنامه نویسی برای ماشین ها انجامید. روباتیک بر پایه دو فناوری آغاز شده است : بازوهای مکانیکی و توانایی کنترل عددی ماشین ها.
عصر روباتیک با ظهور اولین بازوی روباتیک حافظه دار در سال 1954 آغاز شد. این ماشین می توانست حرکات نقطه به نقطه قابل تکرار انجام دهد. پنج سال بعد اولین روبات صنعتی حافظه دار که از کنترل عددی و تکنولوژی عملگرهای الکتریکی بهره می گرفت ساخته شد. توسعه روبات های متحرک بر اساس تمایل به حمل و نقل اتوماتیک در خطوط تولید صورت پذیرفت و در نهایت منجر به ساخت سیستم های حمل و نقل بدون راننده شد که در اواخر دهه 70 میلادی برای نقل و انتقال محصولات در کارخانه ها مورد استفاده قرار می گرفتند. روبات های متحرک جدید با تعداد پاهای زیاد پس از آزمایش و مدل سازی از حشرات ساخته شدند. پس از چند سال روبات های چرخ دار به صورت تجاری تولید شدند و برای سرویس دهی مورد استفاده قرار گرفتند.
تحقیقات در مورد روبات های انسان نما نیز ادامه داشت تا آنکه اولین روبات انسان نما با نام WABOT در سال 1973 در یک مرکز تحقیقاتی پیشرفته در دانشگاه Waseda توکیو ساخته شد. امروزه پژوهش در ارتباط با روبات های انسان نما ادامه دارد. روبات های انسان نمای کنونی می توانند بنشینند برخیزند گام بردارند و از پله ها بالا و پایین بروند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 500]