تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بار خدايا! حسن و حسين را دوست بدار و دوستداران آن دو را نيز دوست بدار.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

تسمه تردمیل - روغن تردمیل

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1801785266




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رمضان در جهان آداب ماه مبارك رمضان در تاجيكستان


واضح آرشیو وب فارسی:سایت ریسک: رمضان در جهان آداب ماه مبارك رمضان در تاجيكستان
مردم تاجيكستان هر سال ماه مبارك رمضان را كه همراه با آيين هاي ويژه اي است گرامي مي دارند.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر از دوشنبه تاجيكستان از جمله پنج كشور اسلامي آسياي مركزي است كه پس از استقلال در سال 1370 بازگشت به فرهنگ و آداب و سنتهاي ملي و اسلامي را مورد توجه قرار داده است .
آميزش فرهنگ و تمدن غني تاجيكان با فرهنگ اسلامي و آموزه هاي ديني و احكام دين مبين اسلام باعث شده است كه ماه رمضان در اين ديار به ماه دوستي محبت عشق صفا و كمك به همنوعان شهرت يابد.
در بيشتر مساجد تاجيكستان هر شب هنگام بجا آوردن نماز تراويح يك جز قرآن مجيد قرائت مي شود تا نمازگزاران بتوانند تا پايان ماه مبارك قرآن را ختم كنند.
جمله « رمضان مبارك » تا آخر اين ماه بين تاجيكان رد وبدل مي شود و آيين موسوم به « رب من » از معروف ترين و رايج ترين شعائر تاجيكان در اين ماه است كه تا حد زيادي توانسته در 80 سال حاكميت كمونيست كه مخالف هرگونه شعائر ديني بود سنت هاي رمضان را حفظ كند.
مراسم رب من خواني در گذشته در تمام مناطق فارس زبان آسياي مركزي نظير بخارا سمرقند خجند پنجكنت اوراتپه قشقه دريا سرخان حصار قراتگين درواز ختلان و بدخشان با تفاوتهاي لهجه اي وجود داشت .
اگرچه اين سنت ديرين اكنون در شهر دوشنبه پايتخت تاجيكستان كمتر به چشم مي آيد اما در روستاها و مناطق كوهستاني آن همچنان پابرجاست .
مراسم رب من خواني بعداز ضيافت افطار برگزار مي شود و كودكان در گروه هاي چند نفره با يك سرگروه كه صداي بهتر دارد در كوچه ها به راه مي افتند و به در خانه ها مي روند.
كودكان پس از تبريك ماه رمضان به صاحب خانه همزمان شروع به همخواني اشعار رب من با مضمون حمد و سپاس خدا و طلب بخشش و بركت از درگاه او مي كنند و صاحب خانه نيز به آنها هديه مي دهد.
جامعه شناسان تاجيك معتقدند سرودن و خواندن اشعار رمضاني تلاش سرايندگان و خوانندگان براي حفظ آيين هاي اسلامي و ترويج دين اسلام در شكل مردم پسند در گذشته بوده است .
مردم با سخاوت تاجيكستان در ماه رمضان سفره هاي خود را كه « دسترخوان » گفته مي شود براي پذيرايي از ميهمانان روزه دار خود با انواع خوردني ها اعم از نان شيريني اجيل و ميوه و غذاهاي گرم پهن مي كنند.
تنوع غذايي در سفره افطاري خانواده تاجيك به حدي است كه هر تازه واردي به شدت تحت تاثير ميهمان نوازي تاجيكان قرار مي گيرد. خوراكي ها و شيريني هاي محلي موسوم به « نشالا » « حلوا كنجدي » و « شيرچاي » « شوربا » و « آش پلو » معمولا در ضيافت هاي افطار زينت بخش دسترخوان هر مسلمان تاجيك است .
مردم تاجيك قبل از افطار در مساجد قرآن كريم تلاوت مي كنند و بعد از اقامه نماز مغرب به سفره هاي ضيافت افطار مي روند.
افطاري دادن در بين تاجيكان بسيار زياد است و پذيرايي از ميهمانان و اطعام مستمندان در اين ماه الهي سنت حسنه اي است كه تاجيكان آن را از نياكان خود به ارث برده اند.
در اين ميان شب قدر در بين مسلمانان حنفي مذهب و ديگر مسلمانان تاجيكستان از جايگاه بسيار ارزشمندي برخوردار است و هر روزه دار تاجيك در طول ماه مبارك رمضان براي رسيدن اين شب لحظه شماري مي كند.
با نزديك تر شدن شب بيست و هفتم ماه مبارك رمضان كه طبق روايات اهل سنت شب نزول قرآن كريم است معنويت خاصي بر مساجد تاجيكستان حاكم مي شود و روزه داران با صدق و صفاي وصف ناپذير آماده نيايش ويژه مي شوند.
عده اي هم در آستانه اين شب مبارك منازل خود را براي پذيرايي از مهمانان خدا آماده مي كنند تا در شب احيا ميزبان جمعي از خويشان خود باشند.
اين عده خود را آماده پذيرايي از مهماناني مي كنند كه قرار است شب تا صبح به اقامه نماز نافله تلاوت قرآن و راز و نياز با پروردگار بپردازند.
مردم مسلمان تاجيكستان همچنين عيدفطر را از بزرگترين اعياد خود مي دانند و در اين روز به ديدار همديگر شتافته و عيد را تبريك گفته و از خداوند منان طلب قبولي طاعات و عبادات ماه رمضان را مي كنند.
تاجيكستان هفت ميليون و 200 هزار نفر جمعيت دارد كه بيش از 95 درصد از آن را مسلمانان تشكيل مي دهند كه از اين ميزان 5 درصد شيعيان اسماعيلي 3 درصد شيعيان اثني عشري و بقيه اهل سنت حنفي مذهب هستند .
طبق قانون اساسي تاجيكستان فعاليت هاي ديني در اين كشور آزاد است و اكنون در سه هزار و 215 مسجد در مناطق مختلف به طور منظم نمازجمعه و جماعات برگزار مي شود.
 چهارشنبه 27 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت ریسک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن