واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
شکلات گر چه بسياري از مردم بدون توجه به خواص کاکائو و فقط به علت طعم مطبوعش آن را مصرف مي کنند، اما اعتقاد به خواص دارويي کاکائو از دير باز رايج بوده است. براساس تحقيقات جديد، مشخص شده که کاکائو
حاوي فلاونوئيدها است. اين ترکيبات که منشائ گياهي دارند حاوي آنتي اکسيدان ها هستند. آنتي اکسيدان ها تاثير عمده اي در کاهش فشار خون و تسهيل گردش خون دارند؛ بنابراين همان طور که ديدن جعبه شکلات ، شادي را به قلب شما مي آورد، مصرف آن هم در صورتي که به طور صحيح و مناسب باشد در افراد سالم مي تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند.
کاکائو همچنين حاوي مقادير فراوان فلاونوئيدهاست که مي تواند به افزايش و تسهيل گردش خون در مغز و ديگر اندامها کمک کند. فلاونوئيدهابه باز شدن رگهاي خوني کمک مي کنند و مانع تجمع پلاکت ها در ديواره عروق مي شوند. تاثير اين مواد بر بدن ، شبيه آن چيزي است که در آسپرين بچه ها ديده مي شود، اما مدت اثر آنها طولاني تر است.
کاکائو مي تواند جايگزين مناسبي براي افرادي باشد که به آسپرين حساس هستند؛ البته متخصصان تاکيد مي کنند که علي رغم اين مسائل ، شکلات مانند هر ماده غذايي ديگر مضراتي دارد، مثلا چربي موجود در شکلات مي تواند افزايش کلسترول خون را به همراه داشته باشد.
هرگاه بخواهيم شکلات و کاکائو را در رژيم غذايي وارد کنيم بايد به همان ميزان از مصرف چربي و قند در ديگر غذاها کاسته شود تا شاهد عوارض منفي بخصوص در بيماران کليوي و مبتلايان به فشار خون نباشيم.
شکلات و احساس نشاط
يکي از اثرات ثابت شده شکلات احساس نشاط و رفع خستگي است که متعاقب مصرف اين ماده غذايي ديده مي شود. شکلات حاوي بيش از 300 ماده شيميايي شناخته شده است. کافئين از جمله اين ترکيبات است.
تئوبروماين هم ترکيب ديگري است که به مقدار جزيي در شکلات موجود است و ترکيب اين دو ماده شيميايي (و احتمالا ديگر مواد موجود در شکلات) به ايجاد احساس نشاط در مصرف کنندگان شکلات منجر مي شود.
!!!مبالغه در بيان مضرات!!!
حتما شما هم شنيده ايد که شکلات در ايجاد جوشها و آکنه موثر است. گروهي ديگر مصرف آن را به علت پوسيدگي دندان ها مضر مي دانند؛ اما تحقيقات تازه ، کمک فراواني به مشخص شدن واقعيت کرده است. خبر خوب اين است که در بيشتر موارد، در بيان اثرات منفي مصرف شکلات مبالغه شده است. مطابق نتايج 2 تحقيق که به وسيله دانشمندان دانشکده پزشکي پنسيلوانيا به انجام رسيد ثابت شده که خوردن شکلات (يا نخوردن آن) تاثير مهمي در ايجاد آکنه ندارد.
تاثير شکلات بر پوسيدگي دندان ها هم بيشتر از ديگر خوراکي هاي شيرين نيست ؛ البته مسلم است که مصرف بيش از حد هر ماده غذايي مي تواند سلامت انسان را مختل کند.
به هر حال در روزهاي آغاز سال نو در صورتي که پزشک شما را از مصرف شيريني و شکلات منع نکرده است مي توانيد با خيال راحت کمبود شکلات خود را جبران کنيد.
شکلات سياه
خواص ضداکسيدی شکلات سياه به مراتب مرغوب تر از شکلات شيری است. خواص ضداکسيدی می تواند از قلب و عروق در مقابل مضرات اکسيده شدن يا اکسايش محافظت کند.
تاثير اکسايش بر بدن مشابه اکسيده شدن ويا همان زنگ زدن فلزات است. محققان در اسکاتلند و ايتاليا با انتشار مقاله ای در نشريه «نيچر» گفتند که افزودن شير به شکلات ممکن است اين خواص را خنثی کند در حالي كه مطالعات قبلی نشان داده بود که ممکن است به مقاومت بدن در برابر بيماری های قلبی يا حتی سرطان کمک کند. در حالی که در برخی مطالعات بين شکلات سياه و نوع شيری آن تمايز قائل شده اند ، اما بسياری از کارشناسان به اين تفاوت اعتقاد ندارند.
در تازه ترين تحقيقات خواص هر دو نوع شکلات را آزمايش کردند. آنها 12 داوطلب سالم ، شامل هفت زن و پنج مرد ، را استخدام کردند و از آنها خواستند شکلات سياه و شيری بخورند. دانشمندان دريافتند که داوطلبان برای کسب يک ميزان از ضداکسيدها ، بايد دو برابر شکلات سياه ، شکلات شيری مصرف کنند.
محققان حتی شرايطی را درنظر گرفتند که شکلات سياه همراه با شير مصرف شده است. شکلات سياه سطح ضد اکسيدی خون را به ميزان تقريبا 20 درصد بالا می برد. احتمالا پروتئين شير ضد اکسيدهای شکلات را به دام می اندازد. درنتيجه اين مواد مثل زمانی که شکلات سياه تنها مصرف شود جذب بدن نمی شوند به اين ترتيب هرگونه تاثير محافظتی آن از دست می رود.
می توان از اين يافته ها نتيجه گيری کرد که احتمالا لبنيات مخل خواص ضداکسيدی ديگر مواد غذايی مانند ميوه ، چای و شراب قرمز است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 342]