واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: توضيحات لاريجاني درخصوص اصلاحات آيين نامه داخلي مجلس
تهران/ واحد مركزي خبر / سياسي 1387/06/26
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: مجلس در اجراي تحقيق و تفحص ها بايد قدرت برخورد با وزير متخلف را داشته باشد و او را استيضاح كند.
علي لاريجاني هنگام بررسي جزئيات طرح اصلاح موادي از آيين نامه داخلي مجلس در صحن علني، در مورد برخي از مواد اين طرح توضيحاتي ارائه كرد.
وي گفت: نمايندگان مجلس معتقدند كه بايد شان مجلس حفظ شود، بنابراين بر اساس آيين نامه، ابزارهايي را براي حفظ شان و منزلت خود مانند سوال از وزير، استيضاح و تحقيق و تفحص در اختيار دارند.
لاريجاني افزود: وقتي نمايندگان از وزيري سوال و بعد اعلام مي كنند قانع نشده اند، چه اتفاقي مي افتد؟ اين سوال معلق مي ماند و به كميسيون هاي تخصصي ارجاع مي شود و هيچ حادثه اي رخ نمي دهد.
رئيس مجلس درباره تحقيق و تفحص هاي مجلس نيز گفت: مجلس تحقيق و تفحص هاي زيادي انجام مي دهد كه گزارش آن در صحن علني قرائت و سپس به قوه قضاييه ارسال مي شود، ولي بعد از آن چه اتفاقي مي افتد؟
لاريجاني تصريح كرد: حداقل تحقيق و تفحص ها بايد اين باشد كه مجلس قدرت برخورد را با وزيري كه تخلف انجام داده است داشته باشد، در حالي كه طبق آيين نامه موجود، هيچ اقدامي در اين خصوص صورت نمي گيرد.
وي يادآور شد: اين مواردي است كه منزلت مجلس را مخدوش مي كند.
لاريجاني با تاكيد بر اينكه در اصلاح موادي از آيين نامه داخلي مجلس اين موارد اصلاح شده است، گفت: بر اساس اصلاحيه جديد، اگر وزير يا مسئولي خلاف قانون اقدامي مرتكب شود، كميسيون مربوط مجلس مي تواند بررسي و گزارش آن را به صحن مجلس ارائه كند و متقاضي استيضاح وزير باشد.
رئيس مجلس ادامه داد: بر اين اساس اگر نماينده اي از وزير سوال كند، رئيس مجلس آن را به راي مي گذارد كه اگر نمايندگان قانع شوند موضوع پايان مي يابد و اگر اظهارات وزير مربوط قانع كننده نباشد آن وزير اعتبار خود را از دست مي دهد.
لاريجاني تصريح كرد: اگر مجلس مي خواهد اقتدار و منزلتش حفظ شود بايد آيين نامه را اصلاح كند.
وي افزود: نمايندگان معتقدند كه وقت مجلس از اهميت زيادي برخوردار است و بايد از آن به نحو احسن استفاده كرد؛ آيين نامة داخلي مجلس به گونه اي اصلاح شده است كه اجازة مانور را به هيئت رئيسه نمي دهد.
لاريجاني با اشاره به چگونگي آغاز به كار دستور هفتگي مجلس گفت: معمولاً جلسة علني با تلاوت و ترجمة قرآن كريم آغاز و پس از آن نطق هاي پيش از دستور ارائه و تذكرهاي شفاهي و كتبي قرائت مي شود و نمايندگان از ساعت حدود 10 صبح وارد بررسي طرح ها و لوايح مي شوند.
رئيس مجلس يادآور شد: بر اساس آيين نامة جديد، مجلس پس از تلاوت و ترجمة قرآن، وارد دستور هفتگي مي شود و در اواسط جلسه مجلس، نطق هاي پيش از دستور شروع مي شود.
لاريجاني اضافه كرد: در اصلاحيه آيين نامة داخلي مجلس تلاش شده است از زمان قانونگذاري مجلس استفادة بهينه شود.
وي در مورد روش بيان تذكرهاي شفاهي نمايندگان بر اساس آيين نامة داخلي مجلس نيز گفت: هم اكنون تذكرات شفاهي نمايندگان پنج دقيقه طول مي كشد، در حالي كه بيش از يك دقيقه نيز وقت نياز ندارد، بنابراين پيش بيني شده است زمان تذكرهاي شفاهي نمايندگان از پنج دقيقه به سه دقيقه كاهش يابد.
لاريجاني همچنين در مورد سخنرانان موافق و مخالف كليات طرح ها و لوايح توضيح داد: هم اكنون بر اساس آيين نامه هنگام بررسي كليات طرح ها و لوايح، پنج نمايندة موافق و پنج نمايندة مخالف هر كدام مي توانند ده دقيقه صحبت كنند اما اين غالباً نيازي نيست، بنابراين، زمان سخنراني موافقان و مخالفان كاهش يافته و تعداد سخنرانان به سه نفر رسيده است.
وي افزود: در آيين نامة جديد همچنين پيش بيني شده است كه لوايح به صورت يك شوري باشد مگر اينكه هيئت رئيسه موارد ضروري را تشخيص دهد.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]