تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن در گرفتارى صبور است، و منافق در گرفتارى بى تاب.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827704163




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آسايش جان در قدمت مي بينم جشن رمضان نماد نوع دوستي و اكرام نيازمندان (بخش اول)


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: آسايش جان در قدمت مي بينم جشن رمضان نماد نوع دوستي و اكرام نيازمندان (بخش اول)
حسن آقايي
مي آيي و لطف و كرمت مي بينم
آسايش جان در قدمت مي بينم
زندگي را نبايد همواره بسان رود رونده اي بي امواج پنداشت اگر چه تشعشع آفتاب چين هاي ريز پوسته اين حركت سيال را همانند پولك هاي آسمان بازتاب مي دهد ليكن چه بسا چاله اي و حتي گردابي ناآشكار در سطوح زيرين اين جريان باشد و سجاف زندگاني آرام و معمول را دچار لرزش يا آسيب و گاه مساله ساز كند تا حدي كه به تنهايي كاري موثر از دست شخص و يا اطرافيان برنيايد. اگرچه مي دانيم چلچراغ معرفت فطري- ايماني همه اقوام ايران زمين در همياري و بخشندگي در همه روزگاران بر تاريكي هاي حياتي و تنگدستي هاي بعضاً مقطعي برخي از هموطنان مان مي تابد اما جشن رمضان نمادي شكوهمند از جرگه محمل بخشندگي و
مشكل گشايي درماندگان، ايتام، زندانيان... و... است كه با ياري تيپ هاي مختلف مردم جلوه زيباي الهي برمي تاباند.
نگاهش را از پشت پنجره خانه به فرادست دشت چشم اندازش مي رهاند. دشت تشنه و به انتظار باران است. بي اراده ناگهان به گلدان هاي سبز و خرم كنار پنجره مي نگرد... «اگر اين ها يك روز و شب در آن دشت سوزان باشند...؟!» ... پروانه ها هم در خارستان ها جايي براي آرامش خاطر ندارند. دنبال سبزه زار و نسيم حياتبخش مي گردند.
اطعام مساكين و ايتام از ديدگاه قرآن كريم،انبياء و اولياي خدا با هدف آن كه براي مرضي پروردگار عالم باشد، بدون اجر و پاداش نخواهد ماند اما چنانچه به نيت و يا از سر انگيزه شخصي باشد ارزش معنوي الهي خود را از دست مي دهد.»
قرآن كريم فرموده است «همانا شما را اطعام مي كنيم خالصانه لوجه الله.»
اميرمومنان «ع» غذاي خود را به مسكين، يتيم و اسير مي بخشد در حالي كه خود به آن طعام نياز داشتند. براساس تعاليم دين اسلام، ايتام، فقرا و بينوايان در اطعام بر بي نيازان و توانمندان، مقدم هستند .
دست مهر بر سر ايتام
رسول اكرم حضرت محمد «ص» فرموده است :«مومن كسي است كه دست مهرباني بر سر يتيم مي كشد«نوازش و محبت ايتام» در مكتب اسلام جايگاه و اهميت والايي دارد.»
در بسياري از آيات قرآن مجيد در اين باره سفارش و تاكيد شده است .
چندان زماني از صرف افطار نمي گذرد كه انبوه خانواده ها، بزرگ و خردسال و جوان ازراه هاي دور و بعضاً نزديك آمده اند منتظر زمان باز شدن در تالار محل برگزاري جشن رمضان هستند.
لحظه به لحظه فزوني جمعيت بيشتر مي شود. شور و شعف حضور مردم در اين محفل خداپسندانه كه براي ياري هموطنان نيازمند برپا شده است ، در نگاه ها و چهره هاي مراجعه كنندگان درخشش غرورآميز برمي انگيزاند... در تالار كه گشوده مي شود مردم با شوق و شادماني درون سالن بزرگ تالار مي روند.
توده جمعيت به شكل جويبارهاي منشعب از يك چشمه جوشان به طرف غرفه هاي موردنظر مي روند.
عده اي هم به طرف سالن برگزاري جشن راهي مي شوند. شكوه حضور هزاران نفر در فضايي نوراني و آذين بندي شده از شعائر معنوي و نقش و نگارهايي كه احساس آرامش را در روح و ذهن توزيع مي كنند، محيطي دلپذير و مناسب براي آگاهي از وضعيت ايتام، بيماران، بي سرپناهان، و ... و مردان و زناني كه با حمايت كميته امداد به توانمنديهاي خودكفايي رسيده اند و دستاوردهاي خود را در غرفه به چشمان مردم مي كشند. همچنين اين محل فرصت بس مناسبي براي حمايت و كمك به خانواده هاي تهيدست است.
شرايط حضانت ايتام
از يكي از خانم هاي متصدي غرفه طرح اكرام در سالن برگزاري جشن رمضان پيرامون حضانت (حمايت و كمك به كودكي يتيم)، درباره ميزان مراجعان جهت حمايت از كودكان نيازمند و نيز شرايط حضانت مي پرسم. او مي گويد كه انگيزه هاي افراد براي اين امر، مختلف است.
برخي نذر اجابت خواسته ها و رفع مشكلات مي كنند و بعضي هدف شان صرفاً كمك و حمايت به بچه هاي بدون سرپرست و يا يتيم است:«شرايط خاص ندارد؛ افراد خير و نيكوكار ورقه فرم مربوطه را پر مي كنند كه فقط حضانت مالي و عاطفي از كودك يا كودكاني كه آنها مي خواهند مورد كمك خود قرار بدهند، متعهد مي شوند و براي هر كودك ماهانه 15 هزار تومان پرداخت مي كنند.
فرد خير سپس مي تواند با كودك مورد حمايت ملاقات كند و ساعتي با او گفت و گو كند كه موجب دلگرمي و روحيه بخشي كودك و امنيت خاطر مي شود.»
يك راننده جوان تاكسي به نام «داريوش سليمي» كه بچه خردسال خود را در آغوش گرفته، مقابل غرفه اكرام ايستاده است. همسرش مشغول تورق آلبوم كودكان يتيم و مطالعه مشخصات آن ها است. مي گويد كه «به اين نيت به جشن آمده ايم تا به بچه اي يتيم براي مدت يك سال كمك كنيم.»
تو نيكي كن و در دجله انداز
در گوشه اي ديگر از غرفه اكرام، آقاي جواني كنار چند نفر ايستاده است كه سرگرم مطالعه متن آلبوم ها هستند. آن مرد در پاسخ به اين سوال كه براي حمايت از كودكان يتيم آمده است؟ با دست به خانم همراهش كه مشغول صحبت با پرسنل غرفه است، اشاره مي كند. اندكي صبر مي كنم...«مريم السادات شاه بختي» همراه فرزند خود رو به رويم قرار مي گيرد. اين مادر انگيزه خود براي حضانت كودك يتيم را برآمده از اجابت نيت خود ذكر مي كند:
«نيت كرده بودم اگر حاجتم برآورده شود، بچه اي يتيم را حضانت كنم. حاجت خود را گرفتم. فعلاً حمايت يك دختر هفت ساله را برعهده گرفته ام . تصميم دارم به نيت پنج تن، پنج بچه را حضانت كنم.» اين خانم نيكوكار به خواست خود و به رغم آن كه معمولاً - بر طبق ضوابط- ماهانه پانزده هزار تومان بابت حضانت هر كودك بايست پرداخت شود، در اين خصوص ماهانه بيست هزار تومان متعهد شده است مضاف به آن كه به صورت كمك هاي جنسي، نقدي، درسي، پوشاك، مواد غذايي و حتي به مناسبت عيد، كودك يتيم تحت حضانت خود را حمايت خواهد كرد» .
گر دست فتاده اي گرفتي مردي
«رمضان زاده» مثل خيلي ديگر از مراجعه كنندگان به جشن رمضان در گوشه اي از محوطه حياط ساختمان تالار به انتظار آمدن خانواده خود نشسته است. شغلش گچكاري ساختمان است. مي گويد دو سال است كه به اين جشن مي آيد.
وي درباره برگزاري اين رسم و برخورد مردم نسبت به نيازمندان مي گويد: «خدا به بشر توصيه و گوشزد كرده است اگر به درمانده اي رحم و شفقت كني، من هم به تو مرحمت مي كنم. ائمه هم چنين سفارش هايي به امت خود كرده اند. با اين حساب، كسي كه دست دهنده و قدم خير براي كساني كه مستحق هستند، داشته باشد، به نظر من اسير مشكلات نمي شود. اگر هم مشكلي پيش بيايد، به خاطر آن كه گره از كار فردي يا خانواده اي باز كرده است، بالاخره درنمي ماند.»
وي مي گويد: «اينجا هم ديده ام آدم هاي متمول و خانواده هاي تحصيلكرده مي آيند براي بروبچه هاي يتيم يا زنداني ها بخشندگي مي كنند و حتي پارسال كارگر خودم را ديدم كه آمده بود بنا به وسعش به خانواده تهي دستي كمك كرد. هم به وسع مالي خود پارسال و امسال براي سلامتي مان نذري كرديم و مقداري هم الان قصد داريم براي بيماران كمك كنيم. وجدان آدم راحت مي ماند.»
كميته امداد امام خميني «ره» در حالي يازدهمين سال جشن رمضان را برگزار مي كند كه طرح هايي نو و متحولانه در برنامه هاي حمايتي - مردمي خود دارد، افزايش سقف وام به خانواده هاي تحت پوشش با رويكرد توليدي، صنفي، صنعتي، اقدامات اورژانسي توانمندسازي بيماران به پرداخت هزينه درماني و از جمله مبتلايان بيماري خاص و همچنين پرداخت وام وديعه مسكن به خانواده هاي بدون سرپناه كه محلي براي نگهداري اثاثيه زندگيش ندارد. اين حمايت ها شامل خانواده هاي نيازمندي مي شوند كه تحت پوشش كميته امداد نيستند.
شعار جشن رمضان
كارآفريني و توانمندي ...
«محسن حسن پور» مدير بازارچه جشن رمضان، مي گويد:«شعار جشن رمضان امسال احياي سنت هاي حسنه اسلامي، كارآفريني و توانمندي است.
بر اين اساس، فرصت آفريني درآمدهاي بيشتر نسبت به گذشته براي متقاضيان تحت پوشش كميته امداد فراهم شده است.
طرح كارآفريني، در حال حاضر به سمت و سوي توليد است كه هم به ارتقاي سطح توان اقتصادي خانواده ها و هم به كشور كمك مي كند. قبلاً وام به بخش هاي خدماتي داده مي شد.»
وي ادامه مي دهد:«در طرح توانمندي سازي علاوه بر آن كه سقف پرداخت وام افزايش يافته يعني ميانگين وام سرمايه اوليه متقاضيان به 10 ميليون تومان رسيده سمت و سو و اهداف طرح هم صنفي، صنعتي و مشاغلي شده است .»
وي با اشاره به وضعيت كنوني طرح مي گويد:«در حال حاضر شاغلان مشمول اين طرح كه شامل كليه اعضاي خانواده آنان است به توليدات صنايعي از جمله كيف، كفش، لوستر، مبل، صندلي و كابينت روي آورده اند. اين توانمند سازي سبب شده كه افراد و خانواده هايي كه قبلاً از طريق كميته امداد ارتزاق مي كردند، اينك خود به يك مولد كوچك تبديل شده اند و بين 3 تا 10 نفر كارگر دارند.»
مدير بازارچه جشن رمضان با اشاره به فضاي كلي اين بازارچه مي گويد:«از مجموع 108 غرفه موجود، 88 غرفه هستند كه 85 درصد آنها در بخش هاي صنعتي، صنفي و مشاغلي فعاليت مي كنند». ادامه مي دهد:«در بخش غرفه هاي اداري مجموعاً 20 غرفه به ارائه خدمات مشمول طرح هاي اكرام شامل كمك به حضانت مالي فرزندان يتيم محسنين، حمايت از كفالت خانواده هاي بدون سرپرست، سخاوت، حمايت از سالمندان بيش از 65 سال سن و شفا، حمايت از بيماران صعب العلاج و بيماران خاص است كه به صورت آزاد و دربرگيرنده عمومي افراد نيازمند است...»
«انديشيدن به حال و روزگار فقرا و نيازمندان و اطعام مساكين بخشي از فلسفه ماه مبارك رمضان را تشكيل مي دهد كه در آيات قرآن هم بر آن تاكيد شده است.»
«رضا نباتي» كارشناس ارشد تعليم و تربيت اسلامي، با اين نگاه به جايگاه تكريم بندگان خدا و توجه به درماندگان تهيدست مي نگرد و مي افزايد:«حمايت از مستمندان ابعاد مفيد فردي و اجتماعي دارد. بعد فردي حكايت از افرادي دارد كه در مسايل و مشكلات زندگي شان درمانده مي شوند و نياز به كمك مادي و معنوي سايرين پيدا مي كنند. برخي زمينه هاي مادي شامل مايحتاج نقدي و غيرنقدي تامين قوت و خوراكي مي شود. بعد معنوي معطوف به تبادلات كلامي، آرامش بخشي و ... مي شود. مشاوره در خصوص امور جوان ها از جمله موقعيت تحصيلي، كمك درسي، وضعيت دانشگاهي و حتي خوابگاه آنان است.
در اين ارتباط و موارد مي بايد افراد خير و دستگاه هايي، حامي و رافع مسايل باشند.»
نيازهاي معنوي هم مديريت شود
وي با تاكيد بر آن كه افراد حمايتگر و دستگاه هاي موظف به رسيدگي و كمك به نيازمندان تنها به بعد مادي مستمندان توجه نكنند، توضيح مي دهد:«يك نكته خيلي مهم آن است كه خيرين و افراد نيكوكار فقط به كمك در جنبه هاي مالي اكتفا نكنند چرا كه بيشتر افراد و خانواده هاي تهيدست و محتاج در گذران زندگي شان نيز به عطوفت، مهرباني و شرايط مناسب براي تربيت و رهنمون هاي فكري نياز دارند.
متوليان كودكان، نوجوان ها و جوانان تحت پوشش حاميان، مي بايد به امور فرهنگي، تربيتي و تزكيه نفس و فكري آنان هم مديريت كنند. چنانچه مسايل فرهنگي دارند از طريق مشاورات،
حل و فصل كنند». وي ادامه مي دهد: «ممكن است مادر خانواده در نبود پدر آن طور كه بايد توانايي تفهيم و تامين نيازهاي معنوي - تربيتي فرزند يا فرزندان خود را نداشته باشد. در اين حال، شايسته و لازم است افراد خير نيز از نزديك با خانواده هاي تحت حمايت خود هرازگاه ديدار كنند و تنها به اعتبار كمك هاي مادي و احياناً بررسي وضعيت خانواده از راه دور بسنده نكنند. امور و وظايف مرتبط با ديانت، نماز، حسن رفتار و ... بچه هاي تحت پوشش خود را تحت مراقبت قرار دهند.» به باور اين كارشناس امور ديني حمايت هاي مادي و معنوي توامان صورت بپذيرند، اگرچه ديده شده و مي شود برخي از خيرين با بچه هاي تحت كمك خود، سر يك سفره مي نشينند و گفت و گو مي كنند. اين گونه برخوردهاي مفيد، خلأ پدر و نياز به اندرزهاي نيك و مهرباني را پر مي كند.
كودك و نوجوان و جوان از درون و روح و تفكر تقويت مي شوند و خود نيز ترغيب به پرورش نفس مي شوند و اميد به آينده بهتر و روشن تر را جدي تر مي گيرند.»
 سه شنبه 26 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن