واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: زمانی که GTA III سبک Open-World را به صورت سه بعدی در آورد، Illusion Softworks سازنده Mafia با پیشروی در همین سبک، داستانی بسیار غنی خلق کرد و به جای تقلید مستقیم از GTA نوعی بازی داستان محور ساخت که طرفداران زیادی پیدا کرد. پس از هفت سال همان تیم قبلی این بار با نام 2K Czech نسخه دوم Mafia را خلق کردند و باز هم دنیای سیاه گنگسترهای دهه 40 و 50 را به نمایش گذاشتند.
داستان :
اصلی ترین نکته تمایز Mafia با هم سبک های خود داستان محوری آن بود و در شماره اول با یک داستان بسیار زیبا روبرو بودیم که ما را به یاد Good Fellas و The Godfather می انداخت. در نسخه دوم دنیل واورا (Daniel Vavra) همان نویسنده شماره قبل، باز هم توانایی خود را در خلق یک اتمسفر پیچیده برای خلافکارهای قرن بیست نشان داد. کار نوشتن داستان Mafia II تقریبا هفت سال طول کشید و نتیجه بسیار درخشان بوده است. شما در نقش ویتو اسکالتا (Vito Scaletta) قرار می گیرید. ویتو در بچگی همراه با خانواده خود از سیسیل به Empire Bay (آمریکا) سفر می کند. پدر ویتو با عبارت رویای آمریکایی مزرعه خود را در ایتالیا می فروشد و به بزرگترین شهر دنیا قدم می گذارد. اما کم کم این رویا به یک کابوس تبدیل می شود و فقر گریبان گیر خانواده اسکالتا می شود. پس از سال ها ویتو با دوست قدیمی خود جو (Joe) پول به دست آوردن پول، دست به دزدی می زنند. در این بین ویتو دستگیر می شود و جو فرار می کند. سال 1945 است و ارتش آمریکا برای مقابله با نازی ها به سرباز نیاز دارد. برای همین ویتو به جای حبس، جنگ را انتخاب می کند و به کشور مادری خود یعنی ایتالیا سفر کرده و در جنگ جهانی دوم شرکت می کند. طی یک حادثه ویتو تیر خورده و مجروح می شود و ارتش یک ماه مرخصی برای او در نظر می گیرد. ویتو به Empire Bay باز می گردد و جو دوست قدیمی او کاری می کند که ویتو از خدمت معاف شود. ویتو پس از بازگشت به خانه متوجه می شود که پدر او قبل از مرگش مقداری پول از کسی قرض گرفته و حالا ویتو باید با به دست آوردن مقداری پول خانواده را از این فشار خلاص کند. داستان بازی دقیقا از اینجا شروع می شود که ویتو به خاطر پول دوباره دست به خلاف می زند و در ادامه کار به پیوستن به بزرگترین باند خلاف جهان، یعنی مافیا می انجامد. داستان Mafia II بسیار منطقی و منظم پیش می رود. شخصیت های زیادی در آن هستند و هر کدام شخصیت پردازی بسیار خوبی دارند. در طول بازی نمی توانید به کسی کاملا اطمینان کنید، چون ممکن است روزی به خاطر پول روی شما اسلحه بکشد.
گرافیک :
موتور بازی ساخته خود 2K Czech است که به زیبایی شهر Empire Bay را نشان داده است. رنگ های روشن و ماشین های مختلف همراه با فیزیک خوب از نکات برجسته Mafia II هستند. متاسفانه گرافیک بی نقص هم نیست. مشکلات برش تصویر (Screen-Tearing)، افت فریم و Pop-up به ویژه در نسخه های کنسولی به بازی لطمه زده است. نسخه PC از وضعیت بهتری برخوردار است. مشکل برش تصویر خیلی کمتر است و از فریم بالاتری برخوردار است. Mafia II جزو معدود عناوینی است که از فیزیکی جدا برای لباس و پارچه استفاده می کند. مثلا در فصل زمستان لباس ها خیلی خشک و چسبیده هستند. جهت باد لباس ها و پارچه ها را تکان می دهد. پس از مدتی لباس شما ممکن است کثیف شود و اگر خاک روی آن بنشیند تا وقتی که آن را عوض نکنید، از بین نمی رود. ماشین ها هم از فیزیک بسیار خوبی برخوردار هستند. ذرات خاک و آب به خوبی روی آن ها می نشیند و حتی ماشین را گلی می کند. تنها DiRT 2 در این قسمت می تواند با Mafia II رقابت کند. در کل گرافیک Mafia II از نظر هنری یک عنوان بسیار موفق و از نظر فنی متوسط است. گرافیک بازی بسیار خوب است، ولی وجود باگ و ضعف های تکنیکی به بی نقص شدن آن ضربه زده است.
موسیقی/صداگذاری :
قطعا همه موسیقی زیبای نسخه اول را به خاطر دارند. در Mafia II باز هم با آهنگ های زیبا روبرو هستیم و آهنگ های لایسنس شده بسیاری هم در رادیو پخش می شوند. حتی در رادیو اخبار شهر را هم می شنوید. مثلا اگر جایی را منفجر کرده باشید، مجری رادیو در اخبار شهر به این حادثه اشاره می کند. صداگذاری اسلحه و شهر خیلی خوب کار شده و شخصیت ها هم به بهترین نحو صحبت می کنند. لهجه ایتالیایی آن ها بسیار به عمیق شدن شخصیت ها کمک کرده و به لطف دیالوگ های جالب خیلی سرگرم کننده هستند. تنها مشکلی که در این میان وجود دارد، هماهنگ نبودن 50 درصد از دیالوگ ها با حرکات لب ها است.
گیم پلی :
پیش از این که به Mafia II به عنوان یک Open-World به سبک GTA نگاه کنیم، باید به عنوان یک بازی داستان محور به آن نگاه کرد. Mafia II همانند یک فیلم سینمایی است که شما در سکانس های آن بازی می کنید. همه چیز در گرو داستان است. حتی بازی در یکی از مراحل کاملا از Open-World بودن خارج می شود و در محیطی بسته شکل می گیرد، چون داستان اینطور پیش می رود. دنیای Empire Bay بسیار بزرگ است. در ابتدا بازی در دهه 40 اتفاق می افتد. همه جا برفی است و هنگام رانندگی باید مراقب لیزی جاده باشید. در ادامه بازی به دهه 50 می رود. همه چیز تازه شده و Empire Bay هم شکل تازه ای به خود گرفته است. ساختمان های بلند به شهر اضافه می شوند و ماشین ها و حتی ایستگاه رادیویی هم تغییر می کند. در Mafia II همانند GTA IV می توانید به مغازه لباس فروشی رفته و هر لباسی که خواستید بخرید.
می توانید ماشین خود را رنگ آمیزی کرده و آن را ارتقاء دهید. اگر پلیس شماره پلاک شما را بردارد، می توانید پلاک ماشین خود را عوض کنید. صحبت از پلیس شد و باید اشاره کرد که پلیس های Mafia II هنوز هم همانند نسخه اول عمل می کنند. اگر با سرعت بیش از 40 رانندگی کنید، آن ها شما را جریمه می کنند. اگر تصادف کنید در صورتی که مقصر باشید باید خسارت پرداخت کنید. بر خلاف گذشته، این بار رد کردن چراغ قرمز جریمه ای ندارد. مراحل خیلی متنوع و هیجانی هستند. اکشن بازی همانند بسیاری از TPSهای این نسل بر مبنای سنگر گیری و شلیک است که این سنگر گیری ها با توجه به انیمیشن زیبایی که برای آن ها درست شده خیلی جالب از آب در آمده است.
شما می توانید در نبردهای تن به تن هم شرکت کنید و با جای خالی دادن و مشت زدن دشمن را از پای در آورید. این قسمت در عین سادگی خیلی زیبا و هیجانی کار شده است. یک سری مراحل مخفی کاری هم وجود دارند که از کیفیت بالایی برخوردار هستند و ضعف بازی های هم سبک خود را در این قسمت ندارد. ماشین سواری هم خیلی راحت و خوب طراحی شده است. هر ماشین هندلینگ و سرعت خاص خود را دارد و می توانید در گاراژ خود ماشین های مورد علاقه تان را پارک کنید و هر وقت که خواستید از آن ها استفاده کنید.
در کل Mafia II در زمینه گیم پلی از سبکی پیشروی می کند که فقط Mafia I شبیه آن بود. بسیاری با مقایسه کردن گیم پلی این بازی با GTA به خطی بودن Mafia اشاره می کنند. Mafia II هیچ ماموریت فرعی ندارد و به شما اجازه نمی دهد هر وقت که خواستید در شهر پرسه بزنید. گاهی باید حتما یک ماموریت را تمام کنید تا به شهر بازگردید. این داستان محوری بودن بازی سبکی جدید برای Mafia II خلق کرده که اگر با دید درست به آن نگاه کنیم پر از هیجان و سورپرایز است. اما از آنجایی که این بازی در جرگه عناوین Open-World قرار می گیرد و سازندگان آن هم چنین ادعایی را دارند، بنابراین باید المان های این سبک در Mafia II گنجانده می شد.
نتیجه گیری :
Mafia II به شدت وفادار به بازی قبل است و تجربه ای بسیار زیبا در زمینه داستان دارد. بعضی مشکلات گرافیکی و فنی باعث شده Mafia II آنطور که باید درخشان نباشد، ولی با این وجود هیچ گاه تجربه لذت بخش این بازی را از دست ندهید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]