تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى حكمتى كه در قلب منافق جا مى گيرد، در سينه اش بى قرارى مى كند تا از آن بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830710583




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پيامدهاي نگاه مهندسي به اقتصاد


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: پيامدهاي نگاه مهندسي به اقتصاد
علم مهندسي با علم اقتصاد تفاوتهاي فراواني دارد ولي فرق عمده اي كه اين دو شاخه از علوم را از يكديگر به طور اصولي و بنيادين تفكيك مي كند تفاوتي است كه در تعريف و تعيين اهداف و نحوه نگرش به آنها وجود دارد.
در مهندسي يك هدف مشخص و غيرقابل تغيير داريم كه مي توان با ابزارهاي متعدد و تعريف شده به آن نائل آمد. بنابراين هر علم مهندسي انتخاب وسيله مسير و شيوه بهينه از ميان وسائل مسيرها و شيوه هاي موجود براي رسيدن به هدف ثابت و تعريف شده است .
اين نوع از نگاه كه شيوه هاي خاصي از مديريت را نيز لازم مي دارد در بنگاه هاي اقتصادي از كارآيي بالايي برخوردار است ولي نكته اي كه غالبا از آن غفلت مي شود و يا مسامحتا ناديده انگاشته مي شود اين است كه كارايي شيوه نگاه مهندسي در بنگاه هاي اقتصادي هيچ وجه قابل تعميم به سطح كلان اقتصاد نيست و نمي توان با همان اسلوب به رتق و فتق مسائل اقتصادي كشور پرداخت .
اقتصاد يك علم است و به همين اعتبار تمامي خصوصيات يك علم را نيز دارا است در اين علم و نوع نگرش آن به مسائل پيراموني نه تنها وسايل و شيوه ها متعدد و متكثر است بلكه اهداف نيز متغيرند.
به عبارت ديگر اقتصاددانان در حوزه مسائل اين علم فرض را بر ثبات اهداف نمي گذارند بلكه به اعتبار واقعيت ساري و جاري در جامعه خود را بر پذيرش اهداف گوناگون و در عين حال متغير آماده مي كنند. ريشه اين تكثر و سياليت هم در اين است كه در علم اقتصاد منابع مشخص بايد به گونه اي تخصيص يابد كه خواسته هاي جامعه اعم از توليد كنندگان مصرف كنندگان و... را تامين كند بنابراين از آنجايي كه اين خواسته ها وابسته به زمان و مكان و شرايط مختلف پيراموني دائما در حال تغيير و تحول هستند اهداف نيز در علم اقتصاد اهدافي متعدد و درعين حال متغير و سيال است .
به اين اعتبار موضوع علم اقتصاد آشتي دادن منابع كمياب با اهداف متكثر و متغير جامعه است و همين اصل موضوعات را در علم اقتصاد بسيار پيچيده تر و حساس تر مي كند. از ين رو بسيار ساده انگارانه خواهد بود اگر تصور كنيم با نگرش مهندسي مي توان مسائل اقتصادي را تحليل وحل و فصل كرد چرا كه در اثر سيطره چنين انگاره نادرستي به دفعات شاهد آن بوده ايم كه هدف اقتصاد از سوي مهندسان فقط و فقط در افزايش رشد اقتصادي و يا كاهش بيكاري خلاصه شده و بدتر از آنكه راه تحقق اين اهداف همان مهندسي اقتصاد تصور شده است در حالي كه اين تصور تصوري كاملا يك سويه و ساده انگارانه است .
واقعيت آن است كه براي نيل به اهدافي مانند افزايش رشد اقتصادي بايد خواسته هاي متغيري را در نظر گرفت چرا كه رشد اقتصادي نتيجه نهايي تعامل ميان اهداف متغير جامعه و منابع محدود است و براي تحقق آن بايد متغيرهاي مختلفي مانند مكانيزمهاي تخصيص منابع شرايط بازار تغيير قيمتها و... را در نظر گرفت .
ردپاي چنين تفكري سالهاست كه در اقتصاد ايران و در پس چالشهاي مزمن و پيچيده اين حوزه به وضوح قابل مشاهده است چرا كه مهندساني كه تكيه بر جايگاه مديريت اقتصادي كشور زده اند و در طول سالهاي متمادي نيز هيچگاه از اين مقام مفارقت نكرده اند خود را جاي توليد كنندگان مصرف كنندگان وارد كنندگان صادر كنندگان و... قرار داده و نيازهاي متغير آنان را ساده سازي مي كنند و به ارائه راه حلهاي مهندسي مي پردازند.
موسي غني نژاد ـ استاد دانشگاه
 دوشنبه 25 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن