واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مريلا زارعي، حبيب رضايي و عزتالله انتظامي روايت ميكنند جزييات اجراي امسال سوئيت سمفوني «اين فصل را با من بخوان» تشريح شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - موسيقي
سوئيت سمفوني «اين فصل را با من بخوان» با رهبري و آهنگسازي مجيد انتظامي و كارگرداني حسين پارسايي از چهارم تا دوازدهم مهرماه به مدت 9 شب با حضور عزتالله انتظامي در تالار وحدت اجرا ميشود.
به گزارش خبرنگار موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مجيد انتظامي آهنگساز و رهبر اين اركستر در نشست خبري كه صبح امروز در تالار وحدت برپا شده بود با اشاره به اجراي مجدد اين برنامه گفت: خوشبختانه سال گذشته موسيقي نمايش «اين فصل را با من بخوان» با استقبال خوبي مواجه شد به طوريكه تصميم گرفتيم امسال مجددا با تغييراتي آن را به صحنه ببريم.
او ادامه داد: سال گذشته در اجراي برخي از قطعات احساس كردم كه تنظيمها نياز به تغيير دارد پس آن بخشها را براي اجراي مجدد آنها تغيير دادم اما در ساختمان موسيقي به دليل هماهنگي گروه نمايش تغييراتي ايجاد نكردم هرچند كه دوست داشتم قطعاتي ديگري مثل «دوئل» را اضافه كنم.
او همچنين با اشاره به تغييرات بخش ميانپردهها عنوان كرد: در اجراي قبلي، ميانپردهها را با پيانو همراهي ميكرديم ولي در اين اجرا قصد دارم با يك نوازندهي كنترباس كه به خوبي سوت ميزند، صحبت كنم تا شروع قطعات در اين اجرا با سوت آغاز شود و با پيانو ادامه پيدا كند.
انتظامي در ادامه به اضافهشدن نوازنده هارپ در اين اجرا اشاره كرد و گفت: سال گذشته خط هارپ را به نوازنده پيانو داده بوديم، ولي امسال با اضافهشدن اين بخش تغييراتي را اجرا خواهيم كرد. همچنين تغييرات ريتميكي را در نوازندههاي دف ايجاد كردم تا نهايتا ضعفهاي اجراي سال گذشته بهبود پيدا كند.
اين آهنگساز در بخش ديگري از سخنان خود عنوان كرد: دوست داشتم در اين اجرا خوانندههايي را در تمام بالكنها قرار دهم كه به دليل نبود ظرفيت موجود تعدادي از آنها را در دو بالكن طبقه اول و مشرف به صحنه خلاصه كردم از سوي ديگر دوست داشتم در اين اجرا تماشاگر را به عنوان جزيي از اركستر نگاه كنم تا آنها در اين اجرا دخيل باشند و حتا پيشنهاد دادم كه گروه كر از ميان تماشاگران وارد سالن شوند اما امكانات سالن اجازه چنين كاري را به ما نداد.
در ادامه اين نشست خبري حسين پارسايي كه مجددا كارگرداني اين موسيقي-نمايش را در كنار انتظامي عهدهدار است گفت: امسال هم با توجه به موفقيت اين سوئيت سمفوني قرار شد تا بزرگداشت هفته دفاع مقدس با اينكار گرامي داشته شود هرچند كه تركيب برنامه امسال با سال گذشته متفاوت است.
او متذكر شد: بخش تصويري قطعات نمايشي توسط فرشيد صفاري طراحي شده است كه شامل افكتهاي نوري و قطعاتي كه با ريتم موسيقيايي پخش ميشود است و در كنار آن قطعات اسلايدگونهاي هم وجود دارد كه در حال و هواي اجرا و بر اساس ضرباهنگهاي كار تغيير ميكند كه ناخودآگاه تنظيم قطعات گروه و حركت هم در اين اجرا تغيير كرده است.
پارسايي در ادامه با معرفي روايتگران اين اجرا گفت: مريلا زارعي و حبيب رضايي ميانپردههاي بخشهاي آغازين را تا قبل از اجراي سمفوني ايثار برعهده دارند و در ادامه عزتالله انتظامي قطعهي ايثار را روايت ميكند كه حضور ايشان باعث دلگرمي و افتخار اين گروه است و به معناي بازيگري در اينكار نيست، يعني قرار نيست من ايشان را كارگرداني كنم بلكه حضور عزتالله انتظامي يك افتخار است.
او اضافه كرد: عزتالله انتظامي آقاي بازيگر است و به دليل لطفي كه به حوزه تئاتر دارد ميتوان عنوان كرد كه او يكي از معدود چهرههايي است كه خود و هنرش را براي اين مرزوبوم و مردمان آن ايثار كرده است. پس بهترين انتخاب براي ميانپرده قطعه ايثار ايشان بودند.
پارسايي خاطرنشان كرد: قطعهي ايثار ويژهترين بخش اين سوئيت سمفوني است كه با هماهنگي عزتالله انتظامي طراحي شده است و يكي از تازگيها و نقطههاي عطف در اجراي دوباره اين اثر محسوب ميشود.
مجيد انتظامي نيز در ادامه با اشاره به حضور پدرش در اين اثر گفت: مدتها بود كه مايل بودم كار مشتركي با حضور پدرم اجرا كنم و از آنجا كه قطعات اين سوئيت سمفوني از قبل تنظيم شده بود لذا نميتوانستيم تغييراتي در آن ايجاد كنيم به خصوص كه گروه نمايش در سكوتهاي اركستر ايفاي نقش ميكنند، اما با اين وجود پدرم به خاطر من در اين نمايش حضور پيدا كردند و مطمئنم كه ايشان در بخش مربوط به خودش آنقدر هيجان توليد ميكند كه به شخصه به عنوان رهبر اركستر نگران اين هستم كه براي دقايقي مردم فراموش كنند كه براي ديدن يك كنسرت آمدند.
در ادامه حسين پارسايي دربارهي عدم حضور مهتاب نصيرپور در اين اجرا گفت: سال گذشته تمام بخشهاي روايي توسط مهتاب نصيرپور اجرا ميشد، ولي امسال به دليل تراكم كاري ايشان و سفري كه در برنامه داشتند امكان حضور در اين اجرا را پيدا نكردند.
وي نيز عنوان كرد: مهتاب نصيرپور سال گذشته به زيبايي نقشش را ايفا كرد و قطعا در اجراي امسال غيبت ايشان محسوس است.
مجيد انتظامي در بخش ديگري از سخنان خود درباره تغييرات اركستر سمفونيك در اجراي مجدد اين اثر گفت: سال گذشته اركستر آمادگي بيشتري داشت ولي با تغييراتي كه امسال در اركستر سمفونيك تهران ايجاد شده و حضور نيروهاي جوان نياز است تا با جديت بيشتري با گروه كار شود، زيراكه اركستر جوان است و كار ما در ضربالاجل تعيينشده براي آنها سنگين خواهد بود و قرار است نوازندگان مهماني به گروه اضافه شوند اما احساس ميشود كه اركسترسمفونيك تهران بايد بيشتر از قبل تقويت شود.
انتظامي كه از روز شنبه تمرينات اين كار را شروع كرده ادامه كار را مثبت خواند و اظهار اميدواري كرد: تا با اضافهشدن چند نوازنده ديگر كار به خوبي پيش رود.
به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از اين نشست خبري اميرنيا – مدير بنياد رودكي – و تهيهكننده اين سوئيت سمفوني گفت: در راستاي تحقق اهداف بنياد و كارهاي توليدي و نمونهسازي تصميم گرفتيم تا براي بار دوم اين برنامه را همزمان با هفته دفاع مقدس به صحنه ببريم و با بررسيهاي صورتگرفته از اول شهريورماه بليتهاي برنامه در سه مركز تالار وحدت، مجموعه آزادي و انجمن موسيقي به فروش رسيد كه خوشبختانه تاكنون نزديك به 40 درصد از بليطهاي كار به فروش رسيده است.
او ادامه داد: 50 درصد از بليط بالكنها براي دانشجويان موسيقي و با تخفيف ارايه خواهد شد.
جايگاه خبرنگاران نيز مثل هميشه به اعضاي اين قشر اختصاص دارد و نهايتا قيمت بليت هاي اين سوئيت سمفوني براي همكف 25 هزار تومان، براي بالكن اول 20 هزار تومان و براي بالكنهاي دوم و سوم 15 هزار تومان است.
او در پاسخ به امكان تمديد اين برنامه در صورت استقبال گفت: در صورتي كه گروه موسيقيايي و نمايش آمادگي لازم را داشته باشد و احساس خستگي نكند امكان تمديد برنامه از سوي بنياد رودكي وجود دارد.
اميرنيا همچنين در پاسخ به هزينههاي اجراي مجدد اين اثر گفت: هنوز هزينههاي كار برآورد نشده است، ولي تلاش داريم تا 80 درصد از هزينهها را از طريق گيشه تأمين كنيم. ولي با توجه به فاخربودن اين اجرا بيشتر به سمت هنرمندان سوق پيدا ميكنيم و بنياد سود زيادي براي خود در نظر نميگيرد.
انتظامي نيز در بخش ديگري از اين نشست درباره اظهار اميدواري كه سال گذشته براي اجراي اين اثر در تختجمشيد كرده بود گفت: همچنان من معتقدم با توجه به هزينه و زحمت كلاني كه براي ساخت اين اثر صورت گرفته بايد شرايط اجراي آن در ساير شهرستانها فراهم شود، ولي گويا درحال حاضر چنين امكاناتي در ديگر شهرهاي كشور وجود ندارد.
اميرنيا نيز در ادامه گفت: ما در تلاش هستيم تا علاوه بر اجراي زنده اين اثر سيديهاي صوتي آن را نيز به زودي در اختيار علاقهمندان قرار دهيم.
بابك رضايي به نمايندگي از خانه موسيقي در اين نشست حضور داشت و توضيحاتي داد.
به گزارش ايسنا، سوئيت سمفوني «اين فصل را با من بخوان» با رهبري و آهنگسازي مجيد انتظامي، طراحي متن و كارگرداني قطعات: حسين پارسايي، نگارش متون قطعات نمايشي: محمد رحمانيان، طراحي حركات: نادر رجبپور، طراحي صحنه و لباس: امير اثباتي و دستيارانش، مشاور اجرا: حسين مسافر آستانه و با گروه 25 نفره حركت و گروه 100 نفره اركستر سمفونيك و كر اجرا ميشود.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]