تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835141156




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفت و گوهاي ملي، راه ورود لبنان به مرحله جديد و با ثبات


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: " گفت و گوهاي ملي"، راه ورود لبنان به مرحله جديد و با ثبات
از : حسن فتحعلي بيروت - سرانجام پس از ماه ها انتظار لبناني ها براي برگزاري نشست " گفت و گوهاي ملي"، نخستين نشست را فردا سه شنبه با حضور رييس جمهوري و 14 تن از سران اصلي گروه هاي سياسي اين كشور در كاخ رياست جمهوري "بعبدا" برگزار مي كنند.


هر چند موضوع اين گفت و گوها از پيش، بررسي استراتژي دفاعي لبنان در آينده اعلام شده اما نزديك به اكثر محافل و شخصيتهاي سياسي و ملي اذعان مي كنند كه محور اين نشست ها به موضوعات ديگري نيز كشيده خواهد شد.
اين گفت وگوها كه بندي از توافقنامه خرداد ماه گذشته سران لبناني در دوحه قطر است در واقع ادامه گفت و گوهايي است كه پيش از جنگ سال 2006 اسراييل عليه لبنان داير بود اما وقوع آن، بساط اين گفت و گوها را نيز برچيد.
** بررسي استراتژي دفاعي لبنان :
لااقل بر اساس آنچه كه از پيش اعلام شده و انتظار مي رود بررسي استراتژي دفاعي لبنان مهمترين موضوع قابل طرح در اين گفت و گوها است .
هرچند بيانيه كاري دولت كنوني كه پيش از تشكيل آن در نشست هاي طولاني و مورد اختلاف بين دو گروه 8 و 14 مارس تدوين شد تصريح مي كند كه لبنان در آينده براي دفاع از خود در برابر تجاوزهاي احتمالي اسراييل و آزادي باقيمانده خاك اشغالي از دست دشمن به "مردم، ارتش و مقاومت" متوسل خواهد شد اما چگونگي تركيب توانمندي هاي اين عوامل همچنان مورد اختلاف است .
سران گروه 14 مارس به جز توان مردمي و ارتش كه روي آن بحثي ندارند، معتقدند سلاح حزب الله كه به عنوان بخشي از توان لبنان در مقابله با تجاوزها و تهديدها مورد تاكيد قرار گرفته بايد تحت نظر دولت مورد استفاده قرار گيرد اما گروه 8 مارس با اين موضوع چندان موافق نيست .
از سوي ديگر گروه 14 مارس مي گويد بايد اختيار جنگ و يا صلح با اسراييل توسط دولت تعيين شودو در مقابل حزب الله اعلام كرده كه اين دولت لبنان نيست كه در باره وقوع جنگ تصميم مي گيرد بلكه رژيم صهيونيستي است كه هر آن كه اراده مي كند به تجاوز جديد روي مي آورد و در نتيجه اقدام حزب الله و مقاومت نقش تدافعي و مقابله با تجاوز را داشته است .
به هر حال مقام هاي حزب الله اعلام كرده اند بحث و بررسي مساله استراتژي دفاعي ، حزب الله را در تنگنا قرار نخواهد داد زيرا اين استراتژي پرسش هاي فراواني را در باره مسووليت همه نيروهاي سياسي لبناني ، دولت ، ارتش و نقش مردم در دفاع از لبنان در برابر تجاوزهاي اسراييل را مطرح و مشخص خواهد كرد نقش برخي از گروه هاي سياسي در مقابله با طرح هاي اسراييلي چه خواهد بود زيرا همه مي دانند كه تهديدهاي دشمن همچنان ادامه دارد.
در همين پيوند برخي منابع مي گويند نشست اول (فردا) به بررسي دستور كار و امكان گسترش موضوعات از جمله قانون جديد انتخابات پارلماني و افزايش تعداد مشاركت كنندگان در اين نشستها اختصاص خواهد يافت و نشست بعدي به حدود يك ماه بعد موكول خواهد شد.
علت اين موضوع اين است كه در اين مدت ميشل سليمان رييس جمهوري مشغول ديدارهايي در خارج از لبنان از جمله حضور در نشست مجمع عمومي سازمان ملل ، سفر به واشنگتن به منظور ديدار با جرج بوش رييس جمهوري آمريكا در سي ام شهريور ماه ، حضور در نشست سران كشورهاي فرانكوفون ( فرانسوي زبان ) در كانادا و سفر به عربستان و ايران خواهد بود.
در واقع سليمان در دعوت از طرفهاي لبناني به گفت وگو سرعت به خرج داد تا در ديدارهاي آينده اش به خارج از لبنان و به جامعه جهاني بگويد گفت و گوها آغاز شده و مسايل مورد اختلاف بررسي خواهد شد و اين امر، پرونده هاي در دست وي در سفرهايش را تقويت مي كند.
محافل رسمي منطقه اي و بين المللي از جمله اتحاديه عرب و قطر كه ميزبان نشست آشتي جويانه سران لبناني در دوحه بود نيز بر ضرورت تسريع در انجام اين گفت و گوها اصرار داشته اند.
از سوي ديگر به اعتقاد برخي تحليلگران ، براي سليمان مناسب بود كه به سرعت گفت و گوها را آغاز كند زيرا به تعويق انداختن آن ممكن بود كنترل اوضاع را از دست او خارج كند زيرا وي در ماههاي اول كارش از تاثير معنوي بر ديگران برخوردار است .
اما در مقابل برخي از جمله عمر كرامي نخست وزير پيشين لبنان و از چهره هاي اهل سنت و موثر در صحنه سياسي اين كشور گفته سليمان در تعيين موعد گفت وگوهاي ملي عجله كرد و بر همين اساس اميد زيادي به مثبت بودن نتايج آن نيست .
كرامي ابراز عقيده كرده : بهتر بود موعد گفت وگوهاي ملي به بعد از انتخابات جديد مجلس لبنان در بهار سال 2009 موكول مي شد.
با اين حال بايداذعان كرد كه حوادث ناامني از جمله ترور يك عضو ارشد حزب دموكراتيك لبنان و درگيري هاي چند ماه گذشته در شمال و برخي نقاط لبنان باعث نشد تا در هوشياري و عزم مقام هاي لبناني براي آغاز گفت وگوهاي ملي ترديد ايجاد شود.
اين حركت از حمايت مراجع منطقه اي از جمله اتحاديه عرب ، اروپا و سازمان ملل برخوردار شده و امروز عمرو موسي دبيركل اتحاديه عرب و ميگل آنخل موراتينوس وزير خارجه اسپانيا به بيروت مي آيند تا چتر حمايتي عربي - اروپايي و بين المللي از اين گفت وگو ها را مورد تاكيد قرار داده و اعلام كنند اين گفت وگوها نه حاصل تصادف بلكه نتيجه تلاش ها و تماسهاي گسترده بين المللي ، منطقه اي و عربي است كه هنوز هم از دور اوضاع را اداره مي كند.
رييس جمهوري لبنان علاوه بر دبيركل اتحاديه عرب از بشار اسد رييس دوره اي اين اتحاديه نيز به عنوان ناظر بر اين گفت و گو ها دعوت كرده اما به دليل مسايل مطرح بين وي با گروه 14 مارس بعيد به نظر مي رسد رييس جمهوري سوريه در اين نشست حضور يابد.
در زمينه موفقيت اين گفت و گوها بايد به موضوع ديدار احتمالي سعدالدين حريري رييس جريان سياسي " آينده " با سيد حسن نصرالله دبيركل حزب الله نيز اشاره كرد چون بسياري از محافل و اشخاص مهم لبناني معتقدند بدون تحقق پيشرفت در عادي سازي روابط دو قدرت برجسته 8 و 14 مارس يعني جريان آينده و حزب الله ، سخت است كه طرفهاي داخلي بتوانند به راه حل هاي جدي و منطقي در خصوص مسايل مورد اختلاف دست يابند.
در همين زمينه شيخ نعيم قاسم معاون دبيركل حزب الله نيز اعلام كرده كه ديدار اين دو شخصيت مي تواند به 90 درصد مشكلات موجود پايان دهد و باقي مانده مسايل نيز قابل بررسي و حل خواهد بود.
با اينكه رييس جمهوري لبنان فقط از سران گروههاي سياسي موثر از جمله سيد حسن نصرالله دبيركل حزب الله براي حضور در اين نشستها دعوت كرده و سران گروه 14 مارس نيز تاكيد بر حضور شخص نصرالله دارند اما حزب الله اعلام كرده اين موضوع به دلايل امنيتي امكان پذير نيست و از سوي اين حزب ، محمد رعد رييس فراكسيون پارلماني حزب الله شركت خواهد كرد.
گفته مي شود شركت كنندگان در حاشيه گفت وگوهاي فردا با روزنامه نگاران صحبتي نخواهند داشت و تنها يك بيانيه مكتوب از كاخ رياست جمهوري صادر خواهد شد.
خاورم ** 265**1378**
 دوشنبه 25 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن