واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: لاريجاني درضيافت افطاري باخبرنگاران: رسانه ركن مهم بهترزيستن است قانون رسانههاي مكتوب والكترونيك اصلاح ميشود اولين گام براي كشورعدالتپيشه، اجراي قانون است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
دكتر علي لاريجاني كه شب گذشته در ضيافت افطاري خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه سخن ميگفت، ضمن اظهار مسرت از اين كه در ايام خوش ماه مبارك رمضان اين نشست خود را با خبرنگاران برگزار كرده، در عين حال به خبرنگاران كه از تاخير برگزاري اين مراسم ابتداي جلسه به وي گله كرده بودند، گفت: به دل نگيريد، در عالم شوريدگي گاهي از اين فرصتسوزيها پيش ميآيد، اما مهم اين است كه چيزي از ارادت ما به شما كاسته نشده است.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، رييس مجلس شوراي اسلامي كار اصحاب رسانه و خبرنگاران را كشف و فهم حقيقت و رساندن آن به مردم توصيف كرد و در عين حال در توصيف ميراث روزه در ماه مبارك رمضان گفت: كساني كه روزه ميگيرند به حقيقت دست پيدا ميكنند و به پيدايش يقين ميرسند، روزه همانند مدرسهاي است كه الهامات رباني دارد.
رييس مجلس شوراي اسلامي نوعي حقيقتيابي را در روزه نهان دانست و خطاب به خبرنگاران گفت: اين حقيقتيابي با كار شما سنخيت دارد، شما نيز پيگير يافتن حقيقت هستيد.
لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود ضمن خوشامدگويي به خانواده شهداي اهل رسانه، آنها را افتخار كشور معرفي كرد و گفت: فرزندان شما در راه يك كار مقدس، عمر خود را هديه كردهاند و اين براي شما و ملت افتخار است.
رييس مجلس شوراي اسلامي كار اصحاب رسانه را كار مشكلي توصيف كرد و خطاب به خبرنگاران گفت: توقع از شما بسيار زياد است و شما از دالان پر پيچ و خم بايد كار حقيقت را دنبال كنيد.
لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود سياست و استراتژي مجلس هشتم را در قبال اهل رسانه توضيح داد و گفت: مجلس هشتم فضاي منبسطي را براي كارهاي رسانهاي به وجود آورده و در اين راستا تلاش ميكند.
وي با اشاره به اين كه براي رسانههاي مكتوب و الكترونيك نقايص قانوني وجود دارد، گفت: اين مساله را ما در برنامه مجلس هشتم قرار داديم تا قانوني براي صداوسيما و هم قانون مطبوعات كه از برخي امور رنج ميبرند، تدوين و بعضا اصلاح شود.
رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه تلاش ما اين است كه رسانههاي الكترونيك داراي قانون مدون شوند، ادامه داد: برخي اقدامات در ماههاي اخير درباره سايتها نشان ميدهد كه احتياج به قانون دقيقي در اين زمينه وجود دارد كه اين جزء برنامه ماست.
وي با بيان اين كه جهت گشايش و فتوح در زمينهي رسانه احتياج به قانون و البته سرمايهگذاري براي اين امر است، ادامه داد: ترديدي وجود ندارد كه ما در عصري هستيم كه رسانه ركن مهمي براي بهتر زيستن است، و البته يك ابزار قدرتمند براي اين كه طراز يك كشو را بالا ببرد؛ البته برخي كشورها زودتر به اين موضوع توجه كردند و برخي هنوز در اين زمينه هوشيار نشدند كه ما در كشورمان در اين زمينه وضعيت متوسط و ميانهاي داريم.
لاريجاني ادامه داد: شرايط و وضعيت جمهوري اسلامي ايران در جهان امروز به نحوي است كه اقتضا ميكند بعد داخلي و خارجي رسانهاي آن تقويت شود، چرا كه پيام كشور ما از جنسي است كه با فطرتهاي پاك ميتواند پيوند عميق پيدا كند. اگر معتقديم كه جمهوري اسلامي الهامبخش است و در سند چشمانداز آمده كه كشور بايد به سمت توسعه پيش رود، پس بايد سازوكار رسانهاي اين امر فراهم باشد.
لاريجاني با بيان اين نكته كه بسياري اقدامات در سطح ديپلماسي ما و حتي نظامي در دنياي امروز پيشقراولان رسانهاي دارند كه طراحي پيچيده را سامان ميدهند، گفت: كار رسانهاي كار عميقي است و كار سادهاي نيست، كساني كه با رسانه آشنا هستند ميدانند ابلاغ پيام در جهان امروز بايد آنقدر هوشيارانه باشد و از ظرفيت رسانهاي و پتانسيلها به نحوي استفاده شود كه در افكار مخاطبين جاي خود را پيدا كند، كه اين كار احتياج به سرمايهگذاري، استفاده از استعدادهاي درخشان و آموزش متوالي دارد. لذا در مجلس هشتم اين باب مفتوح است كه نظرات شما را به نيكي بشنود و از آن براي درست سامان دادن اين مباني استفاده كند تا رسانهها هم دچار ركود نشوند.
به گزارش ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود درباره اطلاعرساني از مجلس شوراي اسلامي خطاب به خبرنگاران گفت: شما زحمت زيادي ميكشيد و حوادث مجلس را منعكس ميكنيد، و البته به اندازه كافي هم اصحاب صاحب نظر در مجلس حضور دارند كه با شما مصاحبه كنند تا ديگر نيازي به حضور من در جمع شما نباشد و در اين زمينه فقري وجود ندارد.
وي با بيان اين كه كار اصلي مجلس اين است كه مقام تقنين را در كشور جا بياندازد، گفت: در بعد ثانوي وظيفه مجلس نظارت است تا قوانين درست اجرا شود.
لاريجاني با اظهار ناخشنودي از اين كه به گفته وي در كارهاي رسانهاي بيشتر صبغهي سياسي مجادلات و بحثهاي مجلس براق است، گفت: البته اين وجهه سياسي همه جا چشمنواز است، اما آنچه در كشور مهم است فرهنگ قانونمداري است تا قانون درست اجرا شود و مردم با قوانين به درستي آشنا شوند.
لاريجاني با تاكيد بر اين نكته كه قوانيني كه در مجلس تصويب ميشود بايد به درستي اطلاعرساني شده و به مردم شناسانده شود، گفت: بايد اين قوانين مكررا مطرح شده و مورد نقد و بررسي قرار گيرد تا در بين تودهي مردم نفوذ كند.
لاريجاني نوشتن قانون را به معناي حاكم شدن آن ندانست و گفت: تا مردم با يك قانون به خوبي آشنا نشوند آن قانون نهادينه نميشود، لذا از شما اهل رسانه ميخواهم كه به اين وجهه اصلي مجلس كه قانون و روشن كردن قوانين براي مردم است اهتمام بيشتري داشته باشيد، هر چند كه ممكن است كه برخي قوانين وجهه سياسي هم نداشته باشد.
به گزارش ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر نظارت مجلس بر اجراي قوانين گفت: فرهنگ قانون بايد آنقدر محترم شود تا هيچ كس جرات نكند خلاف قانون كاري انجام دهد؛ اينكه بعضا در مجلس عنوان ميشود مسئولان اجرايي قانون را اجرا نكردند، نقص بزرگي است.
لاريجاني گفت: اولين گام براي كشوري كه ميگويد عدالتپيشه است اجراي قانون است، والا اين گفته شعاري بيش نيست.
وي خطاب به خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت: فضاي قانونمداري را شما ايجاد كنيد و اين مساله را من براي كشور يك مساله جوهري ميدانم.
وي با تاكيد بر اين كه كشور بايد با محتواي قوانين آشنايي كامل پيدا كند و فضايي ايجاد شود كه هيچ كس جرات خلاف قانون عمل كردن را نداشته باشد، گفت: من مصاديق بسياري را ميشناسم كه زماني كه رسانهها بر روي مسالهاي متمركز شدهاند آن مساله به درستي اطلاعرساني شده و موجب گرديده است كه آن موضوع خاص چه در سطح وزير و يا پايينتر در افكار عمومي جا بيفتد و افكار عمومي متقاعد شود كه بايد اين مساله پيگيري و اصلاح شود.
لاريجاني گفت: اگر اين كار تداوم يابد شرايط كشور براي خيزش به سمت چشمانداز آماده و مهيا خواهد شد.
رييس مجلس شوراي اسلامي در بخش پاياني سخنان خود در پاسخ به گلهي برخي خبرنگاران كه خواستار حضور بيشتر وي در جمع خود بودند، گفت: تاكنون احساس نكردم كه كمبود اطلاعاتي براي شما وجود دارد تا بيشتر در جمعتان حاضر شوم، كما اين كه علاقهي زيادي به سخن زياد گفتن ندارم.
به گزارش ايسنا، درابتداي اين مراسم محسن كوهكن سخنگوي هيات رييسه طي سخناني انتظارات متقابل نمايندگان و اهل رسانه را مورد اشاره و تبيين قرار داد و در عين حال از خبرنگاران به دليل تاخير در برگزاري اين نشست عذرخواهي كرد.
پس از سخنان لاريجاني و اقامه نماز مغرب و عشاء، خبرنگاران و اصحاب رسانه روزهي خود را در سلف نمايندگان مجلس در كنار رييس مجلس شوراي اسلامي افطار كردند.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]