تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):اگر به تعداد اهل بدر [مؤمن كامل] در ميان شما بود، قائم ما قيام می ‏كرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851152662




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/گزارش خبرنگار ايسنا از سفر‌١٠ روزه به كرواسي/ توسعه روابط تهران ـ زاگرب راهي براي حضور فعال در اتحاديه اروپا


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گزارش خبرنگار ايسنا از سفر‌١٠ روزه به كرواسي/ توسعه روابط تهران ـ زاگرب راهي براي حضور فعال در اتحاديه اروپا
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران

هيات رسانه‌يي ايراني در جريان سفر به كشور كرواسي با برخي از مقامات عالي‌رتبه اين كشور از جمله رييس جمهور، شهردار، نمايندگان مجلس و مفتي اعظم آن ديدار و گفت‌وگو و هم‌چنين از رسانه‌ها و اماكن ديدني اين كشور بازديد كرد.

كشور كرواسي تقريبا به شكل نعل اسب از شمال همسايه كشور مجارستان و اتريش، از غرب همسايه اسلووني، از شرق و جنوب با كشورهاي يوگسلاوي و بوسني هرزگوين و آلباني هم‌مرز است. مساحت اين كشور 56538 كيلومترمربع و جمعيت آن 4 ميليون و 282 هزار و 216 نفر است. پايتخت اين كشور زاگرب و جمعيت آن حدود يك ميليون نفر تخمين زده مي‌شود.

هم‌چنين حضور اسلام در اين كشور مربوط به دوره‌اي است كه نيروهاي عثماني در مرزهاي شرقي كرواسي ظاهر شدند. بديهي است ترويج اسلام از اواخر قرن 14 بواسطه دولت عثماني درمنطقه بالكان آغاز و تا اواخر قرن 18 ادامه داشت. با تسخير كرواسي در سال 1537 توسط عثماني‌ها، اسلام به نحو چشم‌گيري در مناطق مختلف اين جمهوري رواج يافت. بر اساس آمارگيري سال 2001 جمعيت مسلمانان اين كشور به 56 هزار و 777 نفر رسيد كه 28/1 درصد از جمعيت كل كشور را تشكيل مي‌دهند.

سفير ايران در زاگرب:

ايران حداكثر تلاشش را براي بهبود روابط با كشورهاي حوزه بالكان مي‌كند

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا به كرواسي، در ابتداي اين سفر هيات رسانه‌يي ايران با حسن فدايي‌فرد، سفير ايران در زاگرب ديدار كرد.

فدايي‌فرد درباره سطح روابط دوكشور گفت: اولويت بخشي به مساله عضويت كرواسي در ناتو و اتحاديه اروپا موجب تاثيرگذاري در روند روابط اين كشور با ساير كشورها از جمله ايران شده است.

وي در ادامه تصريح كرد: كرواسي دعوت نامه‌اي براي عضويت در ناتو دريافت كرده كه پيش‌بيني مي‌شود در كنفرانس آينده سران كشورهاي عضو ناتو، كرواسي به آن بپيوندد. هم‌چنين مذاكرات مفصل چندين ساله‌اي هم درباره پيوستن اين كشور به اتحاديه اروپا در جريان است كه پيش‌بيني مي‌شود اين كشور علاوه بر 27 كشور عضو از اولين كشورهايي باشد كه تا سال 2011 يا 2012 (در صورت بروز نكردن مشكل) به اتحاديه اروپا بپيوندد.

سفير ايران در كرواسي با بيان اين كه روابط اقتصادي ما با زاگرب در سطح بالايي نيست، ادامه داد: با توجه به پتانسيل‌هاي موجود ميان دو كشور اين سطح از روابط كافي نيست، اما درباره روابط فرهنگي دو كشور بايد گفت روابط خوبي ميان دو طرف وجود دارد. علاوه بر آن بايد به تئوري مطرح شده در كرواسي اشاره كنم كه براساس آن مردم كرواسي ريشه ايراني دارند و اگرچه اين تئوري مخالفاني دارد اما مقالات زيادي در اين باره نوشته شده و ما هم آمادگي‌مان را براي يافتن حقيقت در اين‌باره اعلام كرده‌ايم.

او هم‌چنين با تاكيد بر اين كه در روابط سياسي دو كشور مشكلي وجود ندارد، افزود: با توجه به اين كه عمده تمركز كرواسي در عضويت در ناتو و اتحاديه اروپاست؛ اين امر تاثيراتي در روند روابط با كشورهاي ديگر از جمله ايران گذاشته است. ايران تمايل زيادي براي گسترش سطح روابط دارد اما تمايلي از سوي كرواسي در اين باره نيست و روابط آن طور كه بايد در سطح مطلوبي قرار ندارد. با توجه به پتانسيل‌هاي موجود تمايل كرواسي براي برقراري روابط بيش‌تر با ايران كم است كه اين امر به همان مساله اولويت‌هاي اين كشور باز مي‌گردد.

فدايي‌فرد درباره دليل ركود در روابط ايران و كشورهاي حوزه بالكان گفت: در اين امر عواملي وجود دارد و ‌بعيد مي‌دانم كه عامل ايران باشد چرا كه ايران حداكثر تلاشش را براي بهبود در روابط و حتي گشايش سفارت‌خانه‌ها در برخي كشورها دارد. با توجه به اين كه تلاش كرواسي در راستاي عضويت در ناتو و اتحاديه اروپاست كشورهاي آسيايي و آفريقايي و غير آن معتقدند كه توجه لازم به آن‌ها براي گسترش روابط صورت نمي پذيرد كه فكر مي كنم اين امر نيازمند زمان است تا آن كه آن‌ها به اين نتيجه برسند كه با كشورهاي ديگر هم روابط خوبي داشته باشند.

وي درباره مساله كوزوو و موضع ايران در قبال آن گفت: اين مساله مهم است و ما در چارچوب موقعيت بين‌المللي مساله را پيگيري مي‌كنيم؛ با وجود تلاش‌هاي آمريكا تاكنون از 52 كشور عضو سازمان كنفرانس اسلامي 6 كشور كوزوو را به رسميت شناخته‌اند؛ ايران هم اين مساله را بررسي مي‌كند.

سفير ايران در زاگرب در ادامه با اشاره به وضعيت مسلمانان در كرواسي بيان كرد: بر اساس آمارهاي رسمي60 تا 50 هزار تن از مردم كرواسي مسلمان هستند كه براساس آمارهاي غيررسمي اين تعداد به 100 هزار نفر مي‌رسد. روابط خوبي هم ميان دولت كرواسي و مسلمانان اين كشور برقرار است. مسلمانان هم در دولت مشاركت دارند. روابط خوبي نيز ميان مركز اسلامي اين كشور با ايران وجود دارد. تنها مشكل كوچك هويتي مسلمانان مطرح است كه آن‌ها به عنوان بوسنيايي شناخته مي‌شوند و به همين دليل مسلمانان در تلاشند تا با تغيير در قانون اساسي كشورشان فقط بوسنيايي بودن عامل مسلمان بودن نباشد.

رايزن فرهنگي ايران در كرواسي:

كروات‌ها هويت ضدآمريكايي دارند

هيات رسانه‌يي ايران هم‌چنين با احسان قاضي‌زاده، رايزن فرهنگي ايران در كرواسي ديدار كرد كه طي آن رايزن فرهنگي كشورمان به تشريح عملكردها و برنامه‌هاي فرهنگي اين رايزني در كرواسي پرداخت.

وي با اشاره به فعاليت رايزني فرهنگي ايران در كرواسي در سه گروه كروات‌ها، مسلمانان و ايرانيان مقيم گفت: در 12، 13 ماه گذشته تلاش ما بر آن شد تا به گسترش سطح روابط يا ورود به عرصه‌هاي جديد بپردازيم.

قاضي‌زاده در تشريح فعاليت‌هاي اين رايزني به برپايي نمايشگاه كتاب، برگزاري هفته‌ي فيلم ايران، مراسم سالگرد ارتحال امام (ره)، روز جهاني قدس، برپايي جشن شب يلدا و ‌جشن نوروز، انتشار كتاب‌هايي درباره‌ي ابعاد هويت مشترك ايرانيان و كروات‌ها، حضور در فستيوال انيميشن زاگرب، برگزاري هفته‌ي فرهنگي در ايام دهه‌ي فجر، سفر دانشجويي دانشجويان، آموزش خطاطي، قالي‌بافي، صنايع دستي، موسيقي در ايام دهه‌ي فجر، برگزاري نمايشگاه عكس "ايران از نگاه كروات‌ها" در 30 مهر تا 15 آبان امسال اشاره و تصريح كرد: با توجه به وابستگي اينترنتي در كرواسي براي اولين‌بار سايت ايران در كرواسي به ثبت رسيد كه در آن فيلم‌هاي كوتاهي به زبان انگليسي به نمايش در مي‌آيد.

وي در ادامه حضور رسانه‌يي ايران در رسانه‌هاي كرواسي را بسيار زياد دانست و گفت: رايزني فرهنگي ايران به عنوان چهار مركز برتر فرهنگي از سوي هفته‌نامه معتبر گلوبوس كرواسي شناخته شده است.

رايزن فرهنگي ايران در كرواسي تصريح كرد: از آن جا كه مردم كروات هويت ضدآمريكايي دارند، كتاب اسناد لانه جاسوسي ايران را حاضر شده‌اند كه به زبان كروات ترجمه كنند. هم‌چنين نخبگان و دانشگاهيان زيادي هستند كه از شعارهاي ضدآمريكايي حمايت مي‌كنند.

رييس‌جمهور كرواسي:

ايران با كمك كرواسي مي‌تواند حضور فعال‌تري در اتحاديه اروپا داشته باشد

هيات رسانه‌يي ايران در ادامه اين سفر هفت روزه، با استپان مسيچ، رييس‌جمهور كرواسي نيز ديدار و گفت‌وگو كرد.

مسيچ در اين گفت‌وگو با ابراز تمايل براي سفر به ايران، بيان كرد: ايران از منافع ملي‌اش محافظت مي‌كند هم‌چنين اين كشور يك قدرت بزرگ منطقه‌يي و داراي توانايي‌هاي بالقوه‌ي مردمي و ذخاير عظيم است. همكاري با ايران براي كرواسي شرايط خوبي است. ما اين مساله را از منافع خود مي‌دانيم؛ مابقي كشورهاي اروپايي نيز با ايران همكاري مي‌كنند. ما از سياست‌هاي ايران در زمينه تكنولوژي و برنامه هسته‌يي حمايت مي‌كنيم و معتقديم تمامي مسائل در چارچوب قوانين بين‌المللي قابل حل است.

مسيچ درباره عضويت كرواسي در ناتو و تاثيرآن در روابط با تهران، بيان كرد: به نظر من اين امر نمي‌تواند تاثير منفي بر روابط دو كشور داشته باشد. ايران از طريق كرواسي مي‌تواند حضور فعال‌تري در اتحاديه اروپا داشته باشد، هم‌چنين عضويت ما در ناتو به خاطر وجود همسايگان‌مان است و دليلي ديگري وجود ندارد.

استپان مسيچ درباره راهكارهاي عملي براي گسترش روابط تهران و زاگرب، تصريح كرد:‌ ما قدم‌هاي موثري برداشتيم اما اين امر براي توسعه روابط كافي نيست و بايد دو طرف ساماندهي بهتري در اين‌باره داشته باشند تا نتايج بهتري حاصل شود. هم‌چنين ما پيشنهاد تاسيس شركت‌هاي مشترك را مطرح كرديم كه انتظار داريم از سوي ايران هم اين مساله پيگيري شود تا فعاليت‌هاي مشتركي را در كرواسي انجام دهيم.

او هم‌چنين با اشاره به حضور هيات رسانه‌يي ايران در كرواسي بيان كرد: بايد اين اقدام به صورت متقابل انجام شود و رسانه‌هاي كرواسي نيز به ايران سفر كنند. اين مساله مي‌تواند يكي از موارد گسترش روابط دو كشور باشد؛ چرا كه شناخت بهتر دو كشور مي‌تواند با آمدن خبرنگاران به آن كشورها بيش‌تر شود. درباره افزايش فعاليت‌هاي فرهنگي نيز بايد مسائل فرهنگي كرواسي و هم‌چنين ايران را منعكس كرد. يكي از ويژگي‌هاي ايران وجود فيلم‌هاي سينمايي ايراني است كه از موفقيت بالايي برخوردار هستند. بايد سينماي ايران را به مردم كرواسي معرفي كرد. معتقدم برگزاري نمايشگاه‌ها كافي نيست و فعاليت‌هاي فرهنگي بيش‌تري بايد صورت پذيرد.

رييس‌جمهور كرواسي در ادامه اين نشست با تاكيد بر وجود روابط خوب بين تهران ـ زاگرب، تصريح كرد: روابط اقتصادي دو طرف رو به گسترش است؛ اما معتقدم امكانات بالقوه را به اندازه‌ي نياز مورد بهره‌برداري قرار نداديم و اگرچه سفر مقامات عالي رتبه دو طرف بسيار حائز اهميت است، اما براي تقويت روابط اقتصادي ملاقات بين مقامات و مسوولان شركت‌هاي تجاري هم براي گسترش روابط لازم و مكمل ديدار مقامات عالي رتبه است.

رييس جمهور كرواسي درباره عضويت كشورش در ناتو و اتحاديه اروپا تصريح كرد: هدف اصلي ما، عضويت كرواسي در ناتو و اتحاديه اروپا است كه در حال تحقق است؛ بر اساس پيش‌بيني ما مي‌توانيم اين عضويت را در سال 2010 به تحقق برسانيم و اين به خاطر سياست‌هاي ما، رشد سياسي و حضور فعال سياسي در مجامع بين‌المللي است كه توانستيم اين موقعيت را ايجاد كنيم. اهميت اين مساله براي ايران مطرح است چون ايران هم مي‌تواند با كانال‌هاي جديد با اتحاديه اروپا رابطه داشته باشد. هم‌چنين عضويت در ناتو براي ما از نظر امنيتي بسيار مهم است.

وي افزود: خطري در حضور كرواسي در عمليات‌هاي ناتو وجود ندارد زيرا كرواسي بر اساس قانون اساسي‌اش هر وقت كه نخواهد مي‌تواند وارد جنگ نشود. زماني الزام حضور در جنگ مطرح است كه يكي از اعضاي ناتو مورد حمله قرار گيرد؛ بنابراين الزامي در پذيرش عمليات ناتو وجود ندارد. چنان چه در حمله‌ي آمريكا به عراق ما از حضور در اين حمله اجتناب كرده و نيرويي اعزام نكرديم. صدام كسي نبود كه به عنوان همسايه دلخواه باشد ولي عملياتي كه توسط ناتو انجام شد نتايج خوبي را به ثمر نرساند.

شهردار زاگرب:

زمان انتقال تجربيات تهران ـ زاگرب فرا رسيده است

ميلان بان‌ديچ، شهردار زاگرب نيز در جريان ديدار با هيات رسانه‌يي ايران گفت: همكاري تهران ـ زاگرب در زمينه‌هاي مختلف انجام شده است، اما از سطح فعلي روابط رضايتي ندارم كه بخشي از آن به خودم بازمي‌گردد.

وي اظهار كرد: تا پايان سال جاري هياتي متشكل از كارشناسان ـ كه در راس آن خودم هستم ـ به تهران خواهيم آمد. فكر مي‌كنم كه اكنون در شرايط بهتري هستيم تا كار اساسي را انجام داده و به تبادل نظر تجربيات بين تهران ـ زاگرب بپردازيم.

بانديچ با اشاره به دعوتش از سوي تهران براي حضور در ايران گفت: از سوي تهران براي اين سفر دعوت شدم و اين باعث خوشحالي خواهد بود؛ چراكه مي‌تواند موجب تحقق اهداف و همكاري‌ها باشد.

وي هم‌چنين با اشاره به سفر هياتي از كراواسي به تهران ـ كه اخيرا انجام شد ـ بيان كرد: اين هيات تهران را شهر بزرگي توصيف كرده‌اند. اين هيات اعزامي مسووليت‌هايي را در زمينه‌هاي فرهنگي و ورزشي در ايران انجام داده‌اند. معتقديم بايد در زمينه تقويت روابط دو كشور تلاش كنيم و هم‌چنين براين باور هستيم كه زمان انتقال تجربيات تهران ـ زاگرب فرا رسيده و بايد فعاليت‌ها را آغاز كرد.

شهردار زاگرب با اشاره به قبول تئوري مطرح شده در كرواسي مبني بر اين‌كه ريشه كروات‌ها از ايران است، گفت: اميدواريم در سفري كه قرار است به تهران براي حضور در جلسه‌اي با شهردار تهران داشته باشيم، مسائل فرهنگي با كيفيت بهتري بررسي شود و به نتايج مشخصي دست يابيم. تلاش زيادي براي اين ديدار در تهران انجام داده‌ايم و با در نظرگرفتن موقعيت سياسي ايران، امكانات بالقوه و بزرگي و اهميت زياد ايران، هم چنين موقعيت ژئوپلوتيك آن، كسي نبايد موقعيت استراتژيك ايران را فراموش كند.

وي با بيان اين‌كه " كسي حق ندارد يك كشور دوست را از دست بدهد" تصريح كرد: عشق و دوستي مانند خيابان دو طرفه‌اي است كه روابط متقابلي بين آن‌ها وجود دارد، به همين خاطر بايد عاقل بوده و احساس دوستانه‌يي نسبت به دوستان ايراني‌مان داشته باشيم.

بانديچ خاطرنشان كرد: در شرايط استثنايي كه ايران در آن قرار گرفته و به حفظ هويت خود مي‌پردازد، ديدار من از اين كشور ويژگي‌هاي سياسي را با خود به همراه خواهد داشت. ديدار مقامات دو كشور دوست موجب تعميق اين دوستي‌ها خواهد شد و فكر مي‌كنم موفق خواهيم بود؛ حتي اگر قدم كوچكي در اين موقعيت حاصل شود موجبات آرامش خاطر را فراهم مي‌كند.

وي درباره زمان دقيق اين سفر اظهار كرد: زمان سفر در پروتكل بين شهرداري‌ها حل خواهد شد.

شهردار زاگرب در توصيفي كه در ذهن خود از ايران و مردم اين كشور دارد نيز گفت: عظمت و بزرگي ايران جلوه خوبي در ذهنم ايجاد كرده است؛ اتحاد بين مردم و پايبندي‌ آن‌ها به ادامه اهداف، مبارزه براي اهداف ملي، استقلال، تماميت ارضي و قاطعيت براي تحقق اهداف ايراني از نظر من بسيار اهميت دارد. مردم ايران موقعيت كشورشان را درك كرده و از آن حمايت مي‌كنند و مايلم زماني كه به تهران سفر مي‌كنم، از نزديك حرف‌هاي خودم را نيز تاييد و بر اين اعتقاد پايبند باشم.

مفتي اعظم كرواسي:

مساله فلسطين مشكل تمام مسلمانان جهان است

بايد در قبال اهانت به مقدسات خويشتن‌داري كرده و عاقلانه برخورد كنيم

هيات ايراني هم‌چنين با شِوكو عمر باشيچ، مفتي اعظم كرواسي ديدار و گفت‌وگو كرد. در اين ديدار باشيچ با اشاره به حضور 60 هزار مسلمان در كرواسي و استقرار آن‌ها در 400 شهر و منطقه اين كشور، گفت: بيش‌تر تجمع مسلمانان كرواسي در شهر زاگرب است و بعد از استقلال اين كشور ما به عنوان نهاد جامعه‌ي اسلامي به فعاليت‌هاي خود ادامه داده و روابط مستحكم‌مان را با مسلمانان ساير مناطق حفظ كرديم.

وي افزود: در كرواسي 24 مسجد و يك مركز اسلامي در زاگرب وجود دارد و مسلمانان صاحب مدرسه و دبيرستان هستند. هم‌چنين مهدكودكي نيز در مركز اسلامي كرواسي تاسيس شده كه قرار است كودكان اقليت‌هاي ديني در آن باشند. هم‌چنين به شدت در تلاشيم تا دانشگاه اسلامي نيز تاسيس كنيم.

او با بيان اين كه موقعيت اسلام در اين كشور نسبت به ساير كشورهاي اروپايي موقعيت خاصي است، اظهار كرد: اسلام در قانون اساسي كرواسي در سال 1916 به رسميت شناخته شده است؛ هم‌چنين بر اساس مفاد قراردادي كه بين دولت و جامعه‌ي اسلامي كرواسي امضاء شده، معلمان علوم ديني اسلامي حق تدريس اين علوم را در مدارس دارند.

مفتي اعظم كرواسي برپايي مسابقات قرآني، برگزاري همايش‌ها، همكاري با انستيتوي ابن‌سينا، همكاري با رايزني فرهنگي ايران در زمينه برگزاري مراسم رحلت امام خميني (ره) و روز قدس را از فعاليت‌هاي اين مركز دانست و در مورد نقش مركز اسلامي زاگرب در همزيستي مصلحت‌آميز ميان مسلمانان و اقليت‌هاي ديني در كرواسي گفت: نقش جامعه اسلامي در اين باره بسيار خلاقانه و مبتكرانه است؛ از جمله‌ي اين اقدامات مي‌توان به همايش گفت‌وگوي بين اديان كه دو سال پيش با حضور نماينده ارامنه ايران برگزار شد اشاره كرد. هم‌چنين سالانه 10 تا 15 جلسه در اين‌باره برگزار مي‌شود و هر جمعه نيز شاهد حضور تقريبا 10 مسيحي در نماز جمعه و گوش دادن آن‌ها به خطبه‌هاي نماز هستيم. از برنامه‌هاي ديگر خود كه در آينده نزديك خواهيم داشت مي‌توان به حضور نمايندگان اقليت‌هاي زرتشت و يهودي ايران در كرواسي اشاره كنيم.

وي درباره موضع جامعه اسلامي نسبت به مساله فلسطين گفت: مساله فلسطين مشكل تمام مسلمانان جهان است كه در دفاع از حقوق مردم فلسطين، ايران نقش بسيار مهمي ايفا كرده است؛ ما هم جامعه كوچكي هستيم كه به اندازه توان مي‌توانيم در اين مساله مشاركت داشته باشيم. قتل‌و‌عام تاريخي مردم فلسطيني مشكلي است كه متوجه تمامي مسلمانان است و آزادي فلسطين زماني است كه مردم آن به حق طبيعي‌شان برسند.

باشيچ افزود: اسراييل ديگر نمي‌تواند به زور اكتفا كند؛ از حمايت قاطع آمريكا هم برخوردار نيست به همين دليل مذاكرات را در دستور كارش قرار داده است. سالانه دو بار به جمع‌آوري كمك مالي براي فلسطيني‌ها مي‌پردازيم تا حمايت‌مان را اعلام كنيم.

وي درباره اهانت مطبوعات غربي به پيامبر اسلام (ص)، تصريح كرد: مساله رويارويي با اسلام در كشورهاي اروپايي فرق دارد مثلا وقتي اين اقدام از سوي يك مجله خصوصي در كرواسي انجام شد، از سوي دولت محكوم شد و نخست‌وزير وقت كرواسي اعلام كرد كه هيچ روزنامه‌اي حق اهانت ندارد و به اين ترتيب موضع رسمي كرواسي اعلام شد.

مفتي اعظم كرواسي گفت: بايد در قبال اين مسائل خويشتن‌داري كرده و عاقلانه برخورد كنيم؛ آن‌ها مخصوصا اين كارها را انجام مي‌دهند تا با واكنش شديد ما مواجه شوند و ما را زير سوال ببرند، ولي ما بايد عاقلانه برخورد كنيم. درباره اين كه اگر به اتحاديه اروپا بپيونديم قانوني در جلوگيري از اهانت به مقدسات تصويب خواهيم كرد نيز بايد بگويم ما هنوز به اتحاديه نپيوستيم و نمي‌توانيم هيچ چيزي از الان بيان كنيم.

رييس كميته ملي نظارت بر مذاكرات كرواسي و اتحاديه اروپا:

از برنامه صلح‌آميز هسته‌يي ايران دفاع مي‌كنيم

سياست كلي ما درباره برنامه هسته‌يي ايران در چارچوب اتحاديه اروپا است

وسنا پوسيچ، رييس كميته ملي نظارت بر مذاكرات كرواسي و اتحاديه اروپا نيز در ديدار با هيات رسانه‌يي ايران گفت: اين كميته در چارچوب مجلس كرواسي در روند مذاكرات نظارت و آن را پيگيري مي‌كند. تعداد فصولي كه جمهوري كرواسي با اتحاديه اروپا مورد بررسي قرار خواهد داد 33 فصل است كه ديدگاه‌ها و موقعيت كرواسي در اين فصول مشخص شده است و البته بعد از اين كه در مجلس كرواسي به اتفاق آراء اين فصول به تصويب رسيد دنبال مي‌شود.

رييس كميته ملي نظارت بر مذاكرات كرواسي و اتحاديه اروپا با بيان اين كه به دليل تسريع بخشيدن در وضعيت عضويت اين كميته تشكيل شده، درباره پيوستن كرواسي به اتحاديه اروپا تصريح كرد: از سال 1992 يعني زماني كه كرواسي استقلالش را به دست آورد، اين كشور در مسيري قرار گرفت كه تصميم گرفت بر اساس آن ساختار سياسي اجتماعي و اقتصادي‌اش را تغيير دهد كه در اين راستا مي‌خواهد از اتحاديه اروپا استفاده كند و به طور مشخص عضويت در اتحاديه مي‌تواند كم‌كم موقعيت آن را تثبيت كند. يكي از مسايلي كه اتحاديه اروپا مي‌تواند به كرواسي كمك كند تفكيك سه قواي مجريه، مقننه و قضاييه است.

اين نماينده مجلس درباره ديدگاه كرواسي به كشورهاي اسلامي بيان كرد: اين علاقه‌مندي و نياز در كشور ما وجود دارد كه بايد با كشورهاي اسلامي همكاري داشت. معيار روابط خارجي نبايد به اين صورت باشد كه از كشوري دوري گزيد. ديدگاه اصلي سياست خارجي ما بر اين اساس و موقعيت مشترك با كشورهاي ديگر است. كرواسي در بخشي از تاريخ خود در جنگ بوده و اهميت صلح براي آن بسيار مهم است. از ديگر ويژگي‌هاي سياست خارجي ما اين است كه از جنگ به عنوان نحوه انتقال پيام بايد اجتناب كرد.

او با تاكيد بر اين مساله كه توجه كرواسي به عضويت در اتحاديه اروپا موجب كم شدن روابط اين كشور با كشورهاي اسلامي شده است، گفت: اميدواريم با پايان يافتن مساله عضويت كرواسي در اتحاديه اروپا، روابط ما با كشورهاي اسلامي به صورت قابل قبولي گسترش يابد. معتقدم بايد مساله عضويت را عاقلانه دنبال كرد چرا كه بعد از آن كه عضو شديم مي‌توانيم در تصميم‌هاي اتحاديه نقش داشته باشيم.

وي درباره برنامه‌ي هسته‌يي تهران نيز تصريح كرد: معتقدم از برنامه هسته‌يي ايران كه براي توليد انرژي و مسايل پزشكي باشد دفاع مي‌كنيم. سياست كلي ما درباره برنامه هسته‌يي ايران در چارچوب اتحاديه اروپا است و در اين چارچوب تمام مناسبت‌هاي ايران را قابل قبول مي‌دانيم.

اين نماينده مجلس با اشاره به اينكه پيوستن كرواسي به اتحاديه اروپا تا سال 2009 يا 2010 دور از واقعيت است درباره تاثير اين مساله در روند روابط رو به رشد تهران ـ زاگرب، تصريح كرد: فضاي زيادي براي گسترش روابط ايران و كرواسي وجود دارد و به شكلي اين روابط آغاز شده است. به اعتقاد من منافع كرواسي حكم مي‌كند كه اين روند تقويت شود. در زمينه‌هاي فرهنگي، سياسي و اجتماعي هر چه بيش‌تر اين روند همكاري بايد تعميق شود. موقعيت ژئوپولوتيك ايران و تاثير بر منطقه و روابطش با همسايگان را دليل قاطع گسترش روابط با ايران مي‌دانم.

رييس گروه دوستي پارلماني كرواسي و ايران:

آمريكا نمي‌تواند حق ملت ايران در دست‌يابي به فن‌آوري هسته‌يي را از آنان سلب كند

هم‌چنين شنسو تانكوويچ، رييس گروه دوستي پارلماني كرواسي و ايران در ملاقات با هيات رسانه‌يي ايران اظهار كرد: من به عنوان رييس گروه دوستي پارلماني دو كشور سطح روابط در امور فرهنگي را خوب ارزيابي مي‌كنم اما در زمينه‌ي اقتصادي اين طور نيست.

تانكوويچ درباره برنامه هسته‌يي ايران نيز تصريح كرد: در ملاقات‌ها و گفت‌وگوهايي كه با نمايندگان سفارت ايران در كرواسي و هم‌چنين نمايندگان مجلس ايران درباره جزئيات برنامه هسته‌يي به دست آوردم مطلع شدم كه در آن مردم ايران استفاده از برنامه هسته‌يي براي اهداف صلح‌آميز را حق خود مي دانند و ما هم از آن حمايت كرديم.

وي ادامه داد: ما بر اين مساله واقفيم كه آمريكا فشارهاي زيادي به كشورهاي دنيا مي‌آورد اما بهره‌برداري از انرژي هسته‌يي حق ايران است و آمريكا سعي مي‌كند آن را زير سوال ببرد و به آن به عنوان يك مشكل جهاني مي‌نگرد؛ اما نمي‌تواند با اين فشارها حق طبيعي ملت ايران را از آن سلب كند. من در اين ديدگاه تنها نيستم. علاوه بر من، نمايندگان ديگر مجلس كرواسي هم با من هم‌عقيده‌اند. ما شاهد اعمال فشار مراكز سياسي ابرقدرت‌ها عليه ايران هستيم و مي‌دانيم كه انرژي هسته‌يي حق طبيعي ايران است.

هيات رسانه‌يي ايران درادامه اين ديدارها با نناد سازيچ، رييس كميته رسانه‌هاي گروهي پارلمان كرواسي نيز ديدار و گفت‌وگو كرد.

رييس كميته رسانه‌هاي گروهي مجلس كرواسي:

مطبوعات و رسانه‌هاي گروهي در كرواسي مستقل و آزادند

در اين ديدار رييس كميته رسانه‌هاي گروهي مجلس كرواسي با تشريح قوانين رسانه‌يي در كشورش اظهار كرد: يكي از اهداف تشكيل اين كميته بررسي و پيگيري قوانين رسانه‌يي در كشورهاي جهان و حمايت از حقوق مردم براي دستيابي به رسانه‌هاي گروهي است. علاوه بر آن حمايت از نوآوري و تكنولوژي جديد در حوزه رسانه از ديگر فعاليت‌هاي اين كميته است.

سازيچ با اشاره به آزادي مطبوعات و رسانه هاي گروهي در كرواسي تصريح كرد: رسانه‌هاي كشور ما مي‌توانند به روند اجرايي دولت دسترسي داشته و آن را به مردم انتقال دهند؛ مگر آن كه اين اخبار جنبه محرمانه به خود بگيرد.

وي هم‌چنين به مديريت راديو و تلويزيون كرواسي اشاره كرد و افزود: كميته رسانه‌هاي گروهي مجلس كرواسي بر عملكرد رسانه‌ها نظارت و رئوس برنامه‌هاي آن را تحت كنترل دارد و مي‌كوشد تا اخبار به اندازه كافي در اختيار مردم قرار گيرد.

اين نماينده مجلس با بيان اين كه سرپرستي راديو و تلويزيون كرواسي به واسطه پخش آگاهي استخدام در روزنامه‌ها تعيين مي‌شود، گفت: از ويژگي‌هاي اين رسانه وابستگي مالي نداشتن به دولت است و راديو و تلويزيون كرواسي هزينه‌هاي خود را از طريق دريافت سه درصد از حقوق مردم كشور به عنوان آبونمان دريافت مي‌كنند.

او هم‌چنين به اصلاحات قانوني در زمينه رسانه‌هاي گروهي اشاره و بيان كرد: به واسطه تغييرات انجام شده در قانون كرواسي يك خبرنگار به واسطه اشتباه در انتقال يك خبر ديگر به زندان نمي‌رود و تنها به پرداخت جرايم نقدي مجازات مي‌شود.

رييس كميته رسانه‌هاي گروهي مجلس كرواسي در پايان بر لزوم همكاري راديو و تلويزيون ايران و كرواسي تاكيد كرد و گفت: شخصا اقدامات لازم را براي گسترش همكاري ميان دو طرف انجام خواهم داد.

در ادامه هيات رسانه‌يي ايران از خبرگزاري رسمي كرواسي (هينا) ديدار و با مسوولان آن گفت‌وگو كرد.

اين خبرگزاري از آگوست 1990 فعاليت خود را آغاز كرده و اگرچه تا سال 2002 در مالكيت دولت قرار داشت اما پس از آن به عنوان يك نهاد عمومي به كار خود ادامه داد.

اين خبرگزاري رسمي، روزانه 400 خبر و عكس تهيه و در اختيار مشتركان خود قرار مي‌دهد كه ارايه اخبار در ازاي دريافت مبلغي از مشتركان است.

هيات رسانه‌يي ايران در جريان سفر خود با شهردار اپاتيا و انجمن روزنامه‌نگاران كرواسي ديدار و از موزه‌ ميمارا، روزنامه‌هاي وچرني‌ليست، نوي‌ليست و سايت ياونا و راديو و تلويزيون كرواسي بازديد و با مسوولان آن‌ها ملاقات كرد.

در جريان اين ملاقات‌ها، امير موسور، شهردار اپاتيا با اشاره به روابط ايجاد شده ميان اين شهرداري و سفارت ايران در كرواسي در دو سال گذشته گفت: معتقدم سفر هيات رسانه‌يي ايران به كرواسي در گسترش سطح روابط و همكاري‌هاي دوجانبه بسيار مفيد خواهد بود.

وي درباره‌ ويژگي‌هاي شهر اپاتيا و تبديل‌ شدن آن به يك شهر توريستي در سطح جهان افزود: اين شهر به دليل وجود سواحل زيبا، سَنبلي مانند گل كامليا، مجسمه‌ سنگي دختري با پرنده‌اي در دست و كتابچه‌ طلايي كه اسامي مشاهير به‌عنوان توريست در آن آمده، مورد توجه است.

امير موسور خاطرنشان كرد: اپاتيا 13 هزار شهروند دارد و سالانه نزديك به 300 هزار توريست به آن سفر مي‌كنند كه بيش‌تر از كشورهاي اروپايي و هم‌جوار هستند.

شهردار اپاتيا درباره‌ حضور مسلمانان در اين شهر گفت: در اين شهر آزادي وجود دارد و مردم نسبت به ساير اديان صبور بوده و همگي در كنار هم زندگي خوبي دارند.

در جريان بازيد‌ها، هيات رسانه‌يي ايران، از روزنامه‌ نوي‌ليست ـ كه قديمي‌ترين روزنامه‌ كرواسي با قدمتي 100 ساله است ـ نيز بازديد كرد. اين روزنامه داراي 380 كارمند است كه 150 نفر آن‌ها خبرنگار و روزنامه‌نگار هستند. مقر اصلي آن در شهر رييكاست و دفاتري در بخش استان‌ها نيز دارد.

معاون مديرعامل اين روزنامه با تاكيد بر استقلال خبري اين رسانه و تيراژ 37 هزار نسخه‌يي آن در روز گفت: اين روزنامه وابستگي به سيستم و سياست‌هاي آمريكايي ندارد و اگر رويدادي درباره‌ي ايران باشد با وجود محدوديت‌ها آن را در صفحات روزنامه درج مي‌كنيم.

وي با اشاره به اخبار مربوط به ايران از رسانه‌هاي آمريكايي افزود: اگرچه اخبار را از اين رسانه‌ها دريافت مي‌كنيم اما علاوه بر انتشار آن به تجزيه و تحليل مطالب و درستي و نادرستي آن مي‌پردازيم. بايد گفت كه از نظر واشنگتن، ايران هيچ حق و حقوقي ندارد ولي ما موقعيت ايران را درك مي‌كنيم.

معاون مديرعامل وچرني‌ليست دومين روزنامه‌ي معتبر كرواسي نيز در ديدار با هيات رسانه‌يي ايران، با اشاره به اولين شماره‌ي چاپ شده‌ي اين روزنامه در سال 1959 گفت: مقر اصلي اين روزنامه در شهر زاگرب است كه داراي 211 كارمند اصلي و هزار كارمند موردي است. هم‌چنين اين روزنامه در 9 منطقه داراي دفتر است.

او افزود: اين روزنامه از سه شيوه‌ي موبايل، وب‌سايت و انتشار روزنامه به ارايه‌ي اخبار و اطلاعات مي‌پردازد. هم‌چنين اين روزنامه در سه بخش اخبار منطقه، اخبار كلي و ضميمه‌ها فعاليت دارد كه هر ضميمه متناسب با ايام هفته و مناطق مختلف كرواسي تغيير مي‌كند. مثلا در روز يك‌شنبه مسائل مربوط به خودرو و در روز شنبه مسايل فرهنگي، سياسي، اجتماعي درج مي‌شود كه گاها تعداد صفحات اين ضميمه‌ها به 200 صفحه مي‌رسد. هم‌چنين اين روزنامه توانست در طول فعاليت‌هاي خود يك دي‌وي‌دي از شهر بوكوار كه در طول جنگ صربستان آسيب ديد، منتشر كند.

معاون مديرعامل اين روزنامه با اشاره به دريافت اخبار از رسانه‌هاي خارجي مانند رويتر و AP درباره‌ي فعاليت‌هاي اين روزنامه در مورد ايران گفت: در سال گذشته مطالبي درباره‌ي اشعار امام خميني (ره) و هم‌چنين مصاحبه‌هايي با سفير ايران در كرواسي منتشر شده است.

وي در ادامه با بيان اين‌كه دولت كرواسي سانسوري بر نوشته‌هايشان ندارد، گفت: اين روزنامه در نوشتن اخبار آزاد بوده و تحت تاثير كشورهاي خارجي قرار ندارد.

هيات رسانه‌يي ايران هم‌چنين در بازديد از سايت خبري «ياونا» با مسوولان اين سايت ملاقات كرد.

مسوولان اين سايت ابراز اميدواري كردند كه از طريق رسانه‌شان بتوانند ايران را به صورت بهتري به مردم كشورشان معرفي كنند. هم‌چنين اين سايت با فعاليت دو ساله‌ي خود توانسته موفقيت‌هاي زيادي در انتشار اخبار داشته باشد.

هيات ايراني در ادامه‌ي بازديدهاي خود از موزه‌ي ملي ميمارا و راديو و تلويزيون كرواسي نيز بازديد كرد.

موزه ميمارا در سال 1987 تاسيس شد. آثار موجود در اين موزه از سوي يك جهانگرد كرواتي كه به كشورهاي مختلف سفر كرده بود، تهيه شده است. تعداد قطعات موجود در اين موزه به 1350 اثر باستاني مي‌رسد كه در ميان اين آثار فرش تبريز ايران نيز به چشم مي‌خورد. از ديگر آثار موجود مي‌توان به ظروف شيشه‌يي و جايگاه اسقف اعظم بريتانيا كه داراي قدمتي 700 ساله است، اشاره كرد.

هفت خبرنگار ايراني از صدا و سيما، واحد مركزي خبر و خبرگزاري‌هاي ايرنا، ايسنا، مهر و فارس اين هيات را تشكيل مي‌دادند. نمايندگان اين رسانه‌ها در جريان ملاقات با مسوولان رسانه‌هاي كرواسي به تشريح فعاليت‌هاي رسانه‌يي در ايران پرداختند.

گزارش از سميه رعيت ـ خبرنگار اعزامي ايسنا ـ

انتهاي پيام
 يکشنبه 24 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن