تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منزلت مردم را در نزد ما، از اندازه روايتشان از ما بشناسيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826746966




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ورود تدريجي اقتصاد به دوران ركود تورمي


واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: ورود تدريجي اقتصاد به دوران ركود تورمي
بازارهاي ايرانتهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: بازارهاي مختلف ايران از اوايل امسال با ركود مواجه شده‌اند و برخي از اقتصاددانان و كارشناسان از ورود تدريجي اقتصاد به دوران «ركود تورمي» خبر مي‌دهند.


به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، معناي ساده ركود تورمي اين است كه پول هست، كالا و خدمات هم هست اما مبادله‌اي انجام نمي‌شود يا به تعبير عاميانه همه چيز قفل شده است.

اين وضع تازه اجزايي دارد كه واگويي آنها موجب پيدايش چند پرسش و هشدار مهم مي‌شود. اجزاي وضع تازه اقتصاد ايران عبارتند از:

1 - آنگونه كه دارندگان بنگاه‌هاي معاملات املاك مي‌گويند در بهار امسال شوق خريد مسكن كاملا فروكش كرده و تقاضا براي زمين كاهش محسوس يافته است. از بنگاه‌هاي معاملات خودرو هم خبرهاي مشابهي به گوش مي‌رسد.

2 - مدير عامل بانك ملي دو هفته پيش از كاهش سپرده‌گذاري در بانك‌هاي دولتي و اقبال بيشتر سپرده‌گذاران به بانك‌هاي خصوصي خبر داد، اما از سخنان وي اينگونه استنباط نمي شد كه «همه پول هايي كه به بانك‌هاي دولتي نرفته‌اند در بانك‌هاي خصوصي سپرده‌گذاري شده‌اند». يعني اينكه سرجمع جذب پول به بانك‌ها كاهش يافته است.

3 -در ماه‌هاي اخير شنيده نشده كه سرمايه‌گذاران ايراني (دولتي و خصوصي) در داخل يا خارج كشور سرمايه‌گذاري عمده‌اي كرده باشند يا ساخت پروژه‌اي بزرگ آغاز شده باشد. صاحبان و مديران صنعتي هم از كمبود نقدينگي سخن مي‌گويند. 4 -مشتريان بانك‌ها در ماه‌هاي اخير از ناكافي بودن پول در بانك‌ها شكوه مي‌كنند و مي‌گويند حتي براي دريافت ارقام كمتر از 5‌ميليون تومان هم با جواب منفي بانك‌ها مواجه مي‌شوند.

5 - نرخ بهره واقعي دربازار رو به افزايش گذاشته و فاصله آن با نرخ مصوب دولت مدام بيشتر مي‌شود. معناي اين رفتار بازار، افزايش تقاضا براي پول با نرخ بهره بالا است. اما طرفه اينكه تقاضا براي وديعه املاك استيجاري رو به كاهش گذاشته و برخلاف يك سال پيش، مستاجران ترجيح مي‌دهند به جاي اجاره، وديعه بپردازند و برعكس، اجاره‌دهندگان متقاضي دريافت اجاره‌بها شده‌اند.

از درون اين خبرها كه به طرز حيرت‌انگيزي متناقض‌نما (paradoxical) هستند اين پرسش بيرون مي‌آيد كه وقتي همه خبرگان اقتصادي و از جمله رييس كل بانك مركزي در يك سال اخير مدام از افزايش نقدينگي در بازار ابراز نگراني مي‌كنند و درحالي كه اين روزها معاملات كاهش چشمگير يافته و همه پول‌هاي مردم هم به بانك‌ها نمي‌رود، پول‌هاي سرگردان به كدامين سوي بازار مي‌روند كه كسي نشاني از آنها ندارد؟

آيا اقتصاد ايران به سوي حباب پولي تازه‌اي مي‌رود كه هر آن ممكن است صداي آن از گوشه‌اي ناشناخته شنيده شود و جهشي مانند آنچه سال گذشته در بخش مسكن رخ داد در كمين بخش يا بخش‌هاي ديگر اقتصاد نشسته است؟

منبع:دنياي اقتصاد

انتهاي پيام//
 يکشنبه 24 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[مشاهده در: www.econews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن