واضح آرشیو وب فارسی:قدس: دكتر سعيد ناظمي، متخصص بيماريهاي قلب و عروق: افزايش ضربان قلب در زمان روزه داري بي خطر است
* محبوبه بوري
افزايش ضربان قلب در هنگام غروب آفتاب و پس از صرف افطار و سحر در افرادي كه دچار بيماريهاي قلبي نيستند، طبيعي است.
اين مطلب را دكتر سعيد ناظمي، متخصص بيماريهاي قلب و عروق و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار ما عنوان كرد و گفت: به طور طبيعي افزايش ضربان قلب در ايام روزه داري در دو زمان بروز مي كند؛ هنگام غروب و نزديك افطار، همچنين صرف افطار و سحري.
دكتر ناظمي كاهش سطح قند خون خرد و در پي آن تحريك سيستم سمپاتيك، همچنين احساس سنگيني به دنبال صرف افطار و سحري حجيم و نامتناسب به دليل نياز به افزايش فعاليت و پمپاژ بيشتر قلب را به ترتيب از جمله عوامل بروز افزايش ضربان قلب در ايام ماه مبارك رمضان عنوان كرد. اين استاد دانشگاه افزايش ضربان قلب در اين ايام در افراد فاقد بيماريهاي قلبي را طبيعي قلمداد كرد و از خانواده ها خواست در اين زمان دچار اضطراب و ترس نشوند. وي همچنين روزه داري در افراد سالم را به دليل كنترل برخي عوامل خطرساز بيماريهاي قلبي نظير چربي و قند خون، كاهش مصرف سيگار در افراد سيگاري و كاهش وزن به شرط رعايت رژيم متعادل در سحر و افطار را بسيار مفيد دانست.
وي به نقش مثبت روزه در سلامت قلب و عروق اشاره كرد و توضيح داد: چون آرامش روحي و رواني ناشي از روزه داري و ترك گناه، سبب كاهش اضطراب در فرد مي شود، در نتيجه در جلوگيري از بروز بيماريهاي قلبي و عروقي بسيار مؤثر است. به گفته اين متخصص، در صورتي كه فردي در خانواده از رژيم دارويي، در سه يا چهار نوبت در روز بهره مند مي شود، با مشورت پزشكان متخصص مي تواند نوبت هاي مصرف دارو را در دو وعده افطار و سحر استفاده كند.
وي در ادامه تأكيد كرد: در مواردي كه بايد دارو در سه يا چهار نوبت در روز مصرف شود با تشخيص پزشك معالج مي توان از داروهاي مشابه با مدت زمان ماندگاري بيشتر در بدن استفاده كرد. اين استاد دانشگاه در ادامه از خانواده ها خواست در صورت وجود اختلالات قلبي و عروقي در هر يك از اعضاي خانواده قبل از گرفتن روزه حتماً با متخصصان ذي ربط مشورت كرده و توصيه هاي آنها را جدي بگيرند.
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5163]